دامیننس تتر چیست؟ کاربرد شاخص usdt.d به چه صورت است؟ این شاخص با دامیننس بیت کوین چه ارتباطی دارد؟
دامیننس تتر (tether dominance) میزان تسلط این رمز ارز را در بازار کریپتوکارنسی نشان میدهد. رمز ارز تتر محبوب ترین استیبل کوین بازار کریپتو است و میتوان آن را نوعی پل ارتباطی بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال دانست. در این مقاله قصد داریم تا دامیننس تتر را به صورت کامل بررسی کنیم.
تتر چیست و چرا به وجود آمد؟
تتر (USDT) یک استیبل کوین است که در سال 2015 با تراز 1:1 نسبت به دلار آمریکا توزیع شد. این پروژه توسط شرکت “Tether Limited” معرفی شد و هدف اصلی ایجاد تتر، فراهم کردن یک رمز ارز پشتوانه دار با ارزش ثابت و معین به ازای هر واحد آن به دلار آمریکا بود. تتر به دلیل استیبل بودن، به عنوان یک راه حل مناسب برای مدیریت ریسک در بازار پرنوسان کریپتو از طرف معامله گران استفاده میشود. زیرا در هنگام خروج از پوزیشنهای خرید و فروش، میتوان با استفاده از تتر، ارزش سرمایه را حفظ کرده و از تحلیلهای بازار برای سرمایه گذاری بهرهمند شد.
همچنین، در کشورهای با رکود یا تورم بالا که ارزش پول آنها کاهش یافته است، تتر به عنوان یک جایگزین مناسب برای ارزهای محلی استفاده میشود. این امکان به معامله گران و سرمایه گذاران اجازه میدهد که از نگرانیهای مربوط به ارزش پول محلی خود خلاص شوند و با استفاده از تتر، به سادگی به بازار جهانی دسترسی داشته باشند.
یکی دیگر از مزایای تتر، انتقالات سریع و کم هزینه در سطح بین المللی است. با استفاده از تتر، انتقال وجه به دیگر افراد و شرکتها در سراسر جهان به سرعت و با کمترین هزینه انجام میشود. در کل، تتر به عنوان یک استیبل کوین با پشتوانه واقعی (دلار آمریکا)، امکان مدیریت ریسک، استفاده آسان در کشورهایی که ارزش پول رایج کشورشان پایین است و انجام انتقالات بین المللی سریع و کم هزینه را فراهم میکند.
دامیننس تتر (USDT.D) چیست؟
پیش از آنکه به بررسی مفهوم دامیننس تتر بپردازیم بهتر است به سوال دامیننس چیست پاسخ دهیم. دامیننس (dominance) در لغت به معنی تسلط و کنترل است. شاخص دامیننس به سهم یک دارایی نسبت به کل ارزش بازار گفته میشود. برای محاسبه دامیننس یک ارز، ارزش بازار آن رمز ارز را بر ارزش کل بازار کریپتوکارنسی نقسیم میکنیم. دامیننسها واحد ندارند و به صورت درصد نمایش داده میشوند. در بازار کریپتوکارنسی، هر چه درصد دامیننس یک ارز دیجیتال بیشتر باشد؛ محبوبیت آن ارز در بازار بالاتر بوده و سرمایه بیشتری در آن ارز در حال چرخش است. بنابراین احتمال رشد قیمت آن رمز ارز در آینده زیاد است.
با توجه به توضیحات گفته شده، منظور از دامیننس تتر، شاخصی است که میزان تسلط تتر را در کل بازار کریپتوکارنسی نشان میدهد. شاخص دامیننس usdt، نسبت ارزش تمام ارزهای دیجیتال بازار را نسبت به ارزش ارز دیجیتال تتر بیان میکند. بنابراین این شاخص نشان میدهد که چه میزان از ارزش کل بازار کریپتوکارنسی به ارز دیجیتال تتر اختصاص دارد.
دامیننس usdt رابطه مستقیمی با مقدار مارکت کپ تتر دارد. هرچه درصد دامیننس بزرگتر باشد، به این معناست که سرمایه گذاران تمایل بیشتری دارند تا داراییهای خود را به تتر تبدیل کنند. در مقابل هرچه درصد دامیننس کمتر باشد، به این معناست که سرمایه گذاران تمایل دارند تا تترهای خود را به ارزهای دیجیتال تبدیل کنند.
چگونه دامیننس تتر (USDT.D) را ببینیم؟
دامیننس ارز دیجیتال تتر با نماد USDT.D در تمامی وبسایتهای تحلیل بازار کریپتوکارنسی وجود دارد. تریدرها میتوانند با متدهای مختلف تحلیل (مانند تحلیل تکنیکال) روند این شاخص را بررسی و پیش بینی کنند. برای مشاهده دامیننس tether میتوانید به وبسایتهای معروفی همچون tradingview.com و coinmarketcap.com مراجعه کنند. تصویر زیر، چارت دامیننس تتر از ابتدا تا به امروز را نشان میدهد که از سایت tradingview استخراج شده است.
نحوه تحلیل دامیننس تتر (USDT.D)
بسیاری از تریدرهای حرفهای، در معاملات خود از شاخص دامیننس tether برای تحلیل و بررسی روند بازار کریپتوکارنسی استفاده میکنند. این شاخص علاوه بر روند کلی بازار، در معاملات روزانه و نوسانگیری نیز بسیار کاربردی است. برای بررسی دامیننس ارز تتر نحوه استفاده از این شاخص را بلد باشیم. به صورت کلی نحوه تحلیل این شاخص در موارد زیر خلاصه میشود:
- تشخیص روند کلی بازار تنها با دامیننس usdt
رفتار کلی دامیننس تتر، رابطه معکوسی با روندهای بازار کریپتوکارنسی دارد. هنگامی که شاخص دامیننس usdt در یک روند صعودی باشد، به این معناست که اکثر تریدرها در حال تبدیل توکن و کوین خود به تتر هستند. در نتیجه احتمال شروع یک روند نزولی در بازار وجود دارد. عکس این موضوع نیز برقرار است. یعنی زمانی که روند نزولی در این شاخص ایجاد شود، به این معناست که اکثر تریدرها در حال تبدیل تتر به کوین و توکنهای مختلف هستند و احتمال شروع یک روند صعودی در بازار وجود دارد. - استفاده از دامیننس tether برای تریدهای روزانه
دامیننس ارز تتر در تریدرهای روزانه و نوسان گیری نیز استفاده میشود. در این حالت تریدرها به کمک تحلیل تکنیکال باید سطوح حمایت و مقاومت دامیننس را مشخص کنند تا بتوانند در نقاط مناسب وارد معامله شوند. در زمانی که دامیننس usdt به خطوط حمایت نزدیک شد، احتمال افزایش آن و کاهش لحظهای قیمت کوینها وجود دارد. در نتیجه نزدیک شدن چارت دامیننس تتر به محدوده حمایت، میتواند یک سیگنال خروج برای تریدرها باشد.
عکس این موضوع نیز وجود دارد و با نزدیک شدن دامیننس به محدوده مقاومت، احتمال کاهش آن و افزایش قیمت کوینها وجود دارد. بنابراین به صورت کلی در دیگر روشهای تحلیل این شاخص، مشخص کردن محدودههای حمایت و مقاومت آن برای تریدهای روزانه و نوسان گیری است. - پیش بینی روند دامیننس به کمک تحلیل تکنیکال و اندیکاتورها
دامیننس tether تحلیل پذیر است و تریدرها به کمک ابزارهای تکنیکال میتوانند روند آن را بررسی و پیش بینی کنند. تریدرها میتوانند از اندیکاتور مکدی (MACD) یا شاخص قدرت نسبی (RSI) هم برای تحلیل نمودار دامیننس تتر استفاده کنند. شاخص مکدی یا میانگین متحرک همگرایی و واگرایی به طور خاص برای شناخت روندها استفاده میشود.
شاخص قدرت نسبی هم به بررسی معاملات بیش از حد در یکی از جهتهای خرید و فروش میپردازد. در واقع به کمک RSI معاملهگر میتواند محدوده استاندارد دامیننس را پیدا کند. کار با این شاخصها و ارتباط دادن آنها با دامیننس تتر بستگی به تریدرها دارد تا بتوانند بهینهترین استفاده را از این شاخصها داشته باشند.
عوامل مؤثر بر دامیننس تتر (USDT.D)
بعد از شناخت نحوه تحلیل دامیننس usdt، باید عوامل موثر بر این شاخص را بشناسیم. شناخت این عوامل باعث میشود تا درک درستی از میزان ترس و طمع بازار کریپتو داشته باشیم. طبعاً از این طریق قادر خواهید بود که جهتگیری کل بازار را متوجه شوید و ببینید سرمایه در کدام بخش از بازار فعال است. به صورت کلی عوامل موثر بر دامیننس tether در دو بخش زیر تقسیم میشوند:
عوامل موثر بر افزایش دامیننس usdt
- سرمایه گذاران بعد از ورود به بازار ارزهای دیجیتال نیاز به کوینی ثابت دارند تا سرمایه خود را بعد از هر بار ترید جا به جا و حفظ کنند.
- در بازارهای منفی سرمایه گذاران از روی ترس کوینهای خود را میفروشند و به یک ارز ثابت و بدون ریسک، مانند تتر، تبدیل میکنند.
عوامل موثر بر کاهش دامیننس usdt
- زمانی که اخبار خوبی درمورد بازار منتشر میشود و احساس امید در بیشتر تریدرها به وجود میآید. در این حالت قیمت ارزهای دیجیتال در یک گارد صعودی قرار میگیرند و تریدرها تمایل دارند تا کوینهای متنوعی به پرتفوی خود اضافه کنند. در نتیجه، سرمایه از استیبل کوینها به سایر کوینها تبدیل میشود.
- محبوبیت و نقش مهم استیبل کوینها در تثبیت بازار باعث شده که رقبای زیادی برای تتر وجود داشته باشند. از جمله این رقبا میتوان به ارز USDC و BUSD اشاره کرد که با فاصله کم (از لحاظ حجم بازار) در صدد تصاحب جایگاه تتر هستند.
رابطه دامیننس تتر و بیت کوین
دامیننس بیت کوین (bitcoin dominance) از دیگر شاخصهای مهم و پرکاربرد در بازار کریپتوکارنسی است. دامیننس بیت کوین میزان تسلط ارز دیجیتال بیت کوین را نسبت به کل بازار کریپتو نشان میدهد. علامت دامیننس بیت کوین btc.d است. معمولا دامیننس بیت کوین را در کنار دامیننس تتر بررسی میکنند؛ زیرا این دو شاخص یک ارتباط معکوس با یکدیگر دارند.
زمانی که دامیننس تتر افزایش پیدا کند، بدین معناست که بیشتر فعالان بازار ارزهای دیجیتال خود را فروخته و به استیبل کوین تتر تبدیل کردهاند. این مسئله نشان دهنده آن است که اکثر تریدرها در وضعیتی از ترس به سر میبرند و با تبدیل داراییهای خود به تتر، در انتظار فرصت مناسبی برای بازگشت به بازار رمز ارزها هستند. در این حالت، به دلیل فروش ارزهای دیجیتال، میزان دامیننس بیت کوین کاهش پیدا میکند. در مقابل زمانی که شاخص دامیننس کاهش یابد، بیشتر معاملهگران در حال ورود مجدد به بازار و تبدیل تتر به ارزهای دیجیتال هستند. در این حالت احتمال رشد قیمت در آلت کوینها و بیت کوین افزایش می یابد.
البته حالت سومی نیز وجود دارد. هنگامی که دامیننس تتر و بیت کوین هر دو در حالت نزولی قرار بگیرند، احتمال شروع آلت سیزن وجود دارد. در واقع در این حالت تریدرها در حال خرید ارزهای دیجیتال هستند اما تمایلی به سرمایه گذاری بر روی بیت کوین ندارند. در نتیجه احتمال افزایش قیمت آلت کوینها وجود دارد. به صورت خلاصه، ارتباط دامیننس تتر با بیت کوین در جدول زیر مشخص شده است:
پیش بینی دامیننس تتر
برای پیش بینی روند کلی بازار کریپتوکارنسی، بهتر است وضعیت چارت دامیننس تتر را بررسی کنید. تصویر زیر نمودار لحظه ای دامیننس تتر را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. در حال حاضر، دامیننس tether در یک الگوی مثلث قرار گرفته است. انتظار میرود در صورت شکست حمایت مثلث، تا 6 تا 6.5 درصد ریزش داشته باشد؛ اما در صورت شکست مقاومت مثلث، تا سقف تاریخی 9.5 درصد رشد کند. وضعیت اندیکاتور RSI در حالت خنثی است. توصیه میشود تا مشخص شدن روند اصلی دامیننس تتر، با احتیاط بیشتری معامله کنید.
سخن پایانی
«دامیننس تتر چیست؟» دامیننس تتر (USDT.D) با هدف محاسبه میزان تسلط تتر بر کل بازار ایجاد شد. این دامیننس علاوه بر تسلط تتر، میتواند وضعیت کلی بازار کریپتوکارنسی را نشان دهد.
اگر دامیننس تتر رو به افزایش باشد نشان میدهد که تریدرها کوینهای خود را فروخته و تبدیل به استیبل کوین تتر کردهاند. در نتیجه میتوان انتظار داشت که بازار در ادامه وارد روند نزولی شود. در مقابل زمانی که دامیننس tether رو به کاهش باشد تریدرها به دلایل مختلف به بیت کوین و آلت کوینها امیدوار شدهاند. پس میتوان نوید روزهای مثبت را در این بازار داشت.
دامیننس تتر یکی از مهمترین ابزارهای تحلیل بازار کریپتو است. تریدرهای حرفهای معمولا از این شاخصها در تحلیلها و معاملات خود استفاده فراوانی میکنند. اگر یک کاربر مبتدی هستید، توصیه میشود تا ابتدا در تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال بازار کریپتوکارنسی آموزش ببینید تا بتوانید از این ابزارها به خوبی در معاملات خود استفاده کنید.
سوالات متداول
دامیننس تتر یعنی چه؟
مفهوم دامیننس تتر به صورت خلاصه یعنی میزان تسلط ارز دیجیتال تتر در کل بازار. زمانی که این دامیننس افزایش یابد، تریدرها در حالت ترس قرار گرفته و روند بازار نزولی میشود و زمانی که این دامیننس کاهش یابد، تریدرها در حالت امید و طمع قرار گرفته و روند بازار صعودی میشود.
کدام سایتها دامیننس تتر را نمایش میدهند؟
این شاخص به صورت مخفف با USDT.D نمایش داده میشود. برای مشاهده نمودار آنلاین دامیننس تتر میتوانید به سایتهای tradingview.com و coinmarketcap.com مراجعه کنید و عبارت usdt.d را در آنها سرچ کنید.
دامیننس تتر و بیت کوین چه ارتباطی با هم دارند؟
دامیننس بیت و تتر یک رابطه معکوس باهم دارند. هرچه میزان دامیننس تتر بیشتر، میزان ترس تریدرها بیشتر و میزان دامیننس بیت کوین کمتر است. در نتیجه قیمت بیت کوین کاهش مییابد. در مقابل هرچه دامیننس تتر کمتر، میزان امید و طمع تریدرها بیشتر و میزان دامیننس بیت کوین بیشتر است. در نتیجه قیمت بیت کوین افزایش مییابد.
از چه اندیکاتورهایی برای تحلیل دامیننس تتر استفاده میشود؟
برای تحلیل تکنیکال نمودار دامیننس تتر میتوانید از اندیکاتور مکدی (MACD) یا شاخص قدرت نسبی (RSI) استفاده کنید.