# | Coin | Price | Marketcap | Volume (24h) | Supply | Change | Last 24h |
---|
ارز تزوس چیست و چگونه کار میکند؟ ارز دیجیتال Tezos چه مزایا و معایبی دارد؟ چگونه میتوان کوین تزوس XTZ را خریداری کرد؟
شبکههای بلاکچینی به واسطه ساختار غیرمتمرکز خود، همواره مورد توجه کاربران و توسعه دهندگان قرار گرفتهاند. یکی از مشکلات جدی در این شبکهها، بحث بروزرسانی و رفع مشکلات در بلاکچین است. زمانی که یک ایراد یا باگ در شبکههای بلاکچینی پدیدار میشود؛ تمامی فعالان شبکه مجبور هستند در فورک شبکه مشارکت کنند.
گاهی اوقات این فورکها باعث تقسیم شدن شبکه به دو بخش میشوند و ممکن است جامعه کاربران شبکه را به چندین گروه تقسیم کنند. با این تفاسیر فورکها یا بروزرسانیهای بلاکچینها فرآیندهای بسیار سختی برای این شبکهها به شمار میآیند. تزوس یا tezos یک پروژه غیر متمرکز در دنیای کریپتوکارنسی است که قصد دارد این مشکل را در شبکههای بلاکچینی برطرف کند.
این شبکه با سازوکار منحصر به فرد خود، میتواند بدون اجرای هر گونه فورکی، باگهای بلاکچین خود را حذف و آن را بروزرسانی کند. آپدیت شبکه تزوس به سادگی اجرا میشود و کاربران دیگر با هاردفورکهای سنگین مواجه نیستند. در این مقاله قصد داریم تا این پروژه را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.
شبکه تزوس چیست؟
قبل از معرفی ارز تزوس، بهتر است ابتدا با شبکه آن آشنا شویم. شبکه تزوس یا tezos یک بلاک چین غیرمتمرکز و متن باز است که در سال 2018 وارد مارکت کریپتوکارنسی شد. این شبکه قصد دارد بستری غیر متمرکز برای توسعه قراردادهای هوشمند در بلاک چین ایجاد کند. در واقع هدف این پلتفرم با شبکه اتریوم یکسان است و قصد دارد بستری مقیاس پذیر برای ایجاد و توسعه برنامههای غیر متمرکز (DApp) فراهم سازد.
تزوس از مکانیزم منحصر به فرد self amendment یا خود اصلاحگر استفاده میکند. مکانیزم خود اصلاحگر مجموعهای از چندین الگوریتم است که تزوس به کمک آنها میتواند هر گونه تغییری را در شبکه خود اعمال کند. این الگوریتمها به گونهای طراحی شدهاند که میتوانند بدون ایجاد هر گونه فورکی، مشکلات شبکه را برطرف کرده و قابلیتهای جدیدی به آن اضافه کنند.
مکانیزم خود اصلاحگر توسط کاربران شبکه مدیریت میشود. آنها برای اجرای هرگونه تغییر یا افزودن هر قابلیتی، در شبکه نظرسنجی برگزار میکنند. الگوریتمهای self amendment برطبق نتایج نظرسنجیهای شبکه، تغییرات مختلفی را در بلاکچین تزوس ایجاد میکنند. در مجموع هرگونه تغییری داخل زنجیره تزوس توسط کاربران این شبکه مدیریت میشود و این بلاکچین کاملا غیرمتمرکز است.
قراردادهای هوشمند در این شبکه از طریق Michelson که یک زبان برنامه نویسی سطح پایین منحصر به فرد در بلاکچین tezos است، توسعه پیدا میکنند. این زبان به صورت اختصاصی برای قراردادهای هوشمند شبکه طراحی شده است. به کمک این زبان، توسعه دهندگان میتوانند برنامههای DApp با مقیاس پذیری و امنیت بالا ایجاد کنند. این زبان برای جلوگیری از آسیب پذیریهای رایج در برنامههای DApp ساخته شده و به کمک آن، توسعه دهندگان میتوانند اپلیکیشنهای بهینه و ایمنتری را ایجاد کنند.
تیم توسعه ارز تزوس
ایده ساخت رمز ارز تزوس اولین بار توسط آرتور برایتمن (Arthur Breitman) مطرح شد. برایتمن دانشجوی علوم کامپیوتر است که در سن 18 سالگی توانست در رشته علوم دادهها، مدال طلای المپیاد کسب کند. آرتور برایتمن قبل از ساخت شبکه تزوس، در شرکت گوگل به عنوان کارشناس تحقیق و توسعه مشغول به کار بود. او بعد از شناخت ساختار شبکههای بلاکچینی، تصمیم گرفت یک شبکه غیر متمرکز ایجاد کند که بتواند بدون اجرای فورکها و از طریق مکانیزمهای مشخصی، امکان خود اصلاحگری داشته باشد.
از همین رو آرتور برایتمن در سال 2014 وایت پیپر ارز تزوس را در مارکت کریپتو عرضه کرد. برایتمن به همراه همسر خود، کاتلین برایتمن (Kathleen Breitman) توانست بعد از جذب سرمایه اولیه، تیم توسعه پروژه tezos را جمع آوری کند. کاتلین برایتمن سابقه درخشانی در بحث مدیریت استراتژیک دارد. او در شرکتهایی همچون وال استریت ژورنال و کنسرسیوم به عنوان کارشناس استراتژیک کسب و کار فعالیت داشته است.
ارز دیجیتال تزوس (XTZ)
رمز ارز تزوس با نماد XTZ کوین بومی بلاکچین Tezos است. این رمز ارز در ژوئن سال 2017 در مارکت کریپتوکارنسی عرضه اولیه شد. در این عرضه اولیه تعداد 490 میلیون کوین XTZ به ارزش 490 میلیون دلار به سرمایه گذاران فروخته شد. تعداد کل کوینهای این شبکه نامحدود بوده و در حال حاضر حدود 989 میلیون از این ارز دیجیتال در بازار عرضه شده است. این کوین کاربردهای مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارمزد تراکنشها: اولین کاربرد ارز تزوس در بحث پرداخت کارمزد تراکنشهاست. توسعه دهندگان برای ایجاد و توسعه برنامههای DApp خود در بستر تزوس، باید مقداری ارز XTZ را تحت عنوان کارمزد تراکنشها به شبکه پرداخت کنند. بخشی از کارمزدهای شبکه در فرآیند توکن سوزی این شبکه از بین میرود. توکن سوزی برای افزایش قیمت ارز در بلندمدت اجرا میشود.
- حاکمیت: دارندگان ارز XTZ میتوانند در نظرسنجیهای شبکه مشارکت کرده و ایدههای خود را برای توسعه این بلاکچین با سایر کاربران به اشتراک بگذارند.
- استیکینگ: شبکه تزوس از یکی از انواع الگوریتمهای اثبات سهام برای تایید تراکنشها استفاده میکند. افراد با خرید ارز XTZ و استیک آن، میتوانند در پردازش تراکنشهای شبکه مشارکت کنند و در مدت زمان مشخصی، سود معینی را دریافت نمایند.
رمز ارز تزوس چگونه کار میکند؟
شبکه تزوس برای پردازش و تایید تراکنش از الگوریتم Liquid Proof of Stake یا LPoS استفاده میکند. این الگوریتم بدین صورت عمل میکند که نودها کوینهای خود را بعد از استیک، به نمایندگان شبکه واگذار میکنند. نمایندگان شبکه کاربرانی هستند که بیش از 8 هزار ارز tezos را در شبکه استیک کردهاند. این نمایندگان که به اصطلاح بیکر (Baker) نام دارند، به صورت مستقیم در پردازش و تایید تراکنشها مشارکت میکنند.
بیکرها نماینده نودها هستند و از طریق اتصال سیستم خود به بلاکچین تزوس، تراکنشها را اعتبارسنجی و در شبکه ثبت میکنند. الگوریتم LPoS شباهت زیادی با الگوریتم DPoS دارد؛ با این تفاوت که کاربران در این مکانیزم میتوانند کوینهای خود را در اختیار نودهای نماینده قرار ندهند. درواقع کاربران اجباری برای واگذاری کوینهای خود به نودهای نماینده ندارند و میتوانند کوینهای خود را به صورت انفرادی در شبکه استیک کنند.
تفاوت بعدی این مکانیزم با DPoS در مدت زمان استیکینگ ارز دیجیتال است. کاربران میتوانند در مدت زمان کوتاهی، کوین XTZ را از حالت استیک خارج کنند. به کمک این قابلیت، سرمایه گذاران با خیالی راحت میتوانند بر روی این پروژه سرمایه گذاری کرده و کوینهای XTZ را استیک کنند.
مزایای ارز دیجیتال تزوس
- قابلیت خود اصلاحگری: اصلیترین مزیت ارز تزوس نسبت به سایر پروژهها، بحث Self Amendment است. به کمک این قابلیت، شبکه میتواند بدون هیچ فورکی، خود را به روزرسانی کند. این ویژگی باعث میشود تا مقیاس پذیری شبکه افزایش یابد و عملکرد آن بهبود پیدا کند.
- مصرف پایین انرژی: رمز ارز تزوس به دلیل استفاده از الگوریتم LPoS مقیاس پذیری بسیار بالایی دارد. این الگوریتم علاوه بر مقیاس پذیری، باعث کاهش مصرف انرژی برای پردازش تراکنشها میشود. نودهای شبکه تنها با استیک کردن کوینهای XTZ میتوانند در شبکه مشارکت کرده و پاداش دریافت کنند.
- امنیت بالا: زبان برنامه نویسی Michelson در قراردادهای هوشمند امنیت بسیار بالایی دارد. توسعه دهندگان به کمک این زبان برنامه نویسی میتوانند نرم افزارهایی بسیار ایمن ایجاد کرده و توسعه دهند.
- مدیریت غیرمتمرکز زنجیره: تمامی تصمیمات و تغییرات داخل شبکه توسط کاربران تزوس انجام میشود. این موضوع باعث میشود تا جامعه تزوس بسیار فعال باشد. نمایندگان نود (بیکرها) با شرکت در نظرسنجیها، برای تغییرات و آپدیتهای شبکه تصمیم گیری میکنند.
- کاربردهای متنوع: بلاک چین تزوس در حوزههای مختلفی همچون توسعه برنامههای دیفای، ایجاد NFTها و توسعه سازمانهای غیر متمرکز کاربرد دارد.
معایب ارز دیجیتال تزوس
- توسعه محدود برنامهها: در حال حاضر تعداد برنامههای DApp ایجاد شده در این شبکه بسیار کمتر از برنامههای توسعه یافته در بلاک چین اتریوم است. درواقع این بلاکچین هنوز نتوانسته اعتماد بخش زیادی از توسعه دهندگان را جلب کند و این شبکه برنامههای DApp محدودی دارد.
- احتمال متمرکز شدن شبکه: واگذاری کوینهای XTZ به نمایندگان (بیکرها) میتواند سبب متمرکزسازی شبکه شود. اگر بیکرها به صورت مخفیانه یک گروه متمرکز در شبکه تشکیل دهند، میتوانند بیشترین رای را در نظرسنجیها کسب کرده و قدرت تمامی شبکه را به دست بگیرند.
- رقابت با پروژههای بزرگ: پروژههای بزرگی همچون اتریوم، کاردانو، سولانا و پولکادات در توسعه قراردادهای هوشمند فعالیت میکنند. محبوبیت این پروژهها به مراتب بیشتر از ارز تزوس است. اگر tezos نتواند مزیت رقابتی مناسبی برای خود ایجاد کند، ممکن است از دور رقابت با این پروژهها حذف شود.
- پیچیدگی فنی: درک عملکرد شبکه تزوس برای کاربران مبتدی چندان ساده نیست. به دلیل همین پیچیدگی فنی، ممکن است کاربران مبتدی نتوانند با این پروژه کار کنند.
- سهم بازار کمتر: در مقایسه با سایر رقیبان (همچون اتریوم) ارز دیجیتال تزوس ارزش بازار بسیار کوچکتری دارد. این موضوع ممکن است باعث ایجاد پامپ و دامپ های شدید در قیمت این رمز ارز شود. در واقع به دلیل عمق پایین بازار، نهنگهای بازار به راحتی میتوانند قیمت این کوین را دستکاری کنند.
همکاری های ارز تزوس (Tezos)
شبکه تزوس به دلیل قابلیتهای منحصر به فرد خود با شرکتها و پروژههای مختلفی همکاری داشته است. از مهمترین همکاریهای ارز تزوس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Tribe: پروژه tribe یک شبکه بلاکچینی غیر متمرکز و تحت حمایت دولت سنگاپور است. این پروژه همکاریهای گستردهای در زمینه توسعه قراردادهای هوشمند و ساخت برنامههای DApp با شبکه تزوس دارد. قرار است توسعه دهندگان شبکه tribe آموزشهای مختلفی در زمینه توسعه قراردادهای هوشمند توسط این تیم توسعه ببینند.
- ubisoft: شرکت یوبی سافت یکی از بزرگترین شرکتهای سازنده بازی در جهان است که در سال 2021 پلتفرم Ubisoft Quartz را در بستر بلاکچین تزوس راه اندازی کرد. به کمک این پلتفرم کاربران میتوانند آیتمهای دورن بازی را به عنوان توکنهای NFT خریداری و معامله کنند. یوبی سافت قرار است همکاریهای بلندمدت دیگری نیز در زمینه توسعه توکن های NFT با شبکه تزوس داشته باشد.
- باشگاه منچستر یونایتد: همکاری با باشگاه منچستر یونایتد، یکی از اقداماتی بود که باعث شد تعداد زیادی از کاربران با این شبکه آشنا شوند. همکاریهای مختلفی بین باشگاه منچستر یونایتد و پروژه تزوس ثبت شده است. از مهم ترین همکاریهای بین آنها میتوان به ایجاد کلکسیونهای دیجیتال این باشگاه در بستر بلاکچین تزوس اشاره کرد. کاربران میتوانند در بستر تزوس عکسها و آواتارهای بازیکنان را به صورت توکن های NFT ایجاد کرده و آنها را خرید و فروش کنند.
- دانشگاه konkuk: دانشگاه KONKUK واقع در کره جنوبی در زمینه آموزش شبکههای بلاکچینی و قراردادهای هوشمند با پروژه تزوس همکاری دارد. طی این همکاری، تیم توسعه تزوس آموزشهای مختلفی را در زمینه توسعه قراردادهای هوشمند و امنیت آن در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار داده است.
محصولات شبکه تزوس
- build: یکی از مهمترین محصولات شبکه تزوس، سرویس build است که در آن، توسعه دهندگان میتوانند با اتصال به بلاکچین تزوس، برنامههای غیر متمرکز خود را ایجاد کرده و قراردادهای هوشمند را کدنویسی کنند. این سرویس مخصوص توسعه دهندگان است و در آن کاربران با پرداخت هزینه کارمزد شبکه، میتوانند برنامه های DApp خود را ایجاد نمایند.
- صرافی های DEX: صرافیهای غیر متمرکز مختلفی در بلاکچین تزوس وجود دارند. صرافیهای Dexter، Quipuswap و Tezos Agora پلتفرمهایی هستند که در آن کاربران به صورت غیر متمرکز و بدون احراز هویت، رمز ارزهای محبوب مارکت کریپتوکارنسی را خرید و فروش میکنند.
- پلتفرمهای ساخت NFT: در سالهای اخیر، بلاکچین تزوس تلاش کرده در حوزههای NFT و گیمینگ ورود پیدا کند. این بلاکچین توانسته به لطف توسعه دهندگان، پلتفرمهای Kalamint، Henhouse و Objkt را راه اندازی نماید. کاربران در این پلتفرمها میتوانند آثار هنری خود را ایجاد کنند و به سایر کاربران بفروشند. در واقع این پلتفرمها برای خرید و فروش و ساخت توکن های NFT ایجاد شدهاند.
تفاوت رمز ارز تزوس و اتریوم
بعد از شبکه بیت کوین، اتریوم بزرگترین بلاکچین ایجاد شده در مارکت کریپتوکارنسی است. این شبکه همانند ارز تزوس قصد دارد بستری غیرمتمرکز برای توسعه قراردادهای هوشمند و برنامههای DApp ایجاد کند. پروژههای اتریوم و تزوس اهداف مشترکی دارند اما دارای تفاوتهای بسیاری در زمینههای گوناگون نیز هستند. مهم ترین تفاوتهای پروژه تزوس و اتریوم به شرح زیر است:
- الگوریتم اجماع
اتریوم از مکانیزم اثبات سهام یا proof of stake پیروی میکند که به کمک آن شبکه توانسته بخشی از مشکلات مقیاس پذیری خود را حل کند. در مقابل، تزوس از الگوریتم liquid proof of stake استفاده میکند و به کمک آن، موفق شده مقیاس پذیری بسیار بالاتری نسبت به شبکه اتریوم در بلاکچین خود ایجاد نماید. - مدل حاکمیت
شبکه اتریوم از مدل حاکمیت آف چین (off chain) برای رای گیریها استفاده میکند. در این شبکه تیم توسعه ایدهها و تغییرات شبکه را به کاربران پیشنهاد میدهند و آنها از طریق کانالهای محدودی میتوانند در نظرسنجی شبکه شرکت کنند. محدودیت کانالهای رای گیری باعث میشود تا آرای کاربران با شفافیت کمتری در شبکه ثبت شود. در مقابل، تزوس نظرسنجیهای بسیار شفافتری نسبت به شبکه اتریوم دارد. در این نظرسنجیها تغییرات شبکه توسط کاربران بلاکچین تزوس انتخاب شده و به رای گیری گذاشته میشود. افراد از طریق ارز تزوس میتوانند به صورت شفاف در رای گیری شرکت کنند. - اجرای آپدیتها
برای اجرای هرگونه تغییری در شبکه اتریوم، بلاکچین مجبور است فورک شود. فورک بلاکچین بدین معناست که ممکن است شبکه به دو قسمت تقسیم شود یا در بهترین حالت، در مدت زمان مشخصی با قطعی مواجه گردد. در شبکه تزوس بروزرسانیها و رفع باگها بدون نیاز به اجرای فرآیند فورک اتفاق میافتد. این بلاکچین به دلیل وجود مکانیزم خود اصلاحگر، میتواند هر تغییری را در ساختار شبکه خود اعمال کند. - قراردادهای هوشمند
شبکه اتریوم به کمک زبان برنامه نویسی سالیدیتی (solidity) امکان توسعه قراردادهای هوشمند را برای کاربران فراهم میکند. زبان سالیدیتی یک زبان محبوب در بین توسعه دهندگان است که به کمک آن میتوانند برنامههای مختلفی را اجرا و توسعه دهند. در مقابل بلاکچین تزوس برای توسعه قراردادهای هوشمند از زبان برنامه نویسی Michelson استفاده میکند.
Michelson یک زبان برنامه نویسی سطح پایین است که امنیت بسیار بالایی دارد؛ اما به دلیل سختی فراوان چندان بین توسعه دهندگان محبوب نیست. همین موضوع باعث شده تا تعداد برنامههای DApp کمتری در شبکه تزوس نسبت به بلاکچین اتریوم ایجاد شود. در واقع به دلیل محبوبیت بالای شبکه اتریوم و وجود زبان برنامه نویسی سالیدیتی، کاربران ترجیح میدهند برنامههای غیرمتمرکز خود را در بستر اتریوم ایجاد کنند. - هزینه تراکنشها
هزینه کارمزد تراکنشها در شبکه اتریوم بسیار بالاتر از شبکه تزوس است. به دلیل ترافیک بالا در اتریوم، این بلاکچین مجبور است هزینه گس (Gas) بالایی را از کاربران دریافت نماید تا نودهای شبکه بتوانند با انگیزه کافی اطلاعات را پردازش و در بلوک ثبت کنند. در مقابل شبکه تزوس به دلیل ترافیک پایینتر و استفاده از الگوریتم liquid proof of stake مقیاس پذیری بالاتری داشته و میتواند با هزینه کمتر، تراکنشها را پردازش کند.
پیش بینی آینده رمز ارز تزوس (Tezos)
برای پیش بینی قیمت ارز تزوس در آینده، باید رفتار قیمت این ارز را در گذشته تحلیل و بررسی کرد. تصویر زیر نمودار تاریخچه قیمت ارز XTZ را نشان میدهد. همانطور که در نمودار زیر مشخص است، ارز Tezos در سپتامبر سال 2019 با قیمت 0.86 دلار در صرافیها لیست شد. این ارز در همان سال عرضه خود توانست به میزان 120 درصد رشد کند و به قیمت 2.3 دلار برسد.
رشد قیمت این ارز تا اکتبر سال 2021 ادامه داشت و در سال 2021 پامپ و دامپهای مختلفی را تجربه کرد. ارز دیجیتال XTZ توانست تا اوایل اکتبر 2021 به میزان 290 درصد رشد کرده و به سطح قیمت 9.2 دلار برسد. این قیمت بالاترین نرخ ثبت شده برای این ارز به حساب میآید. بعد از این رشد به علت شرایط بد مارکت کریپتو، روند نزولی در معاملات این ارز شروع شد. این روند نزولی تا اکتبر سال 2023 ادامه پیدا کرد و با ریزش 93 درصدی قیمت همراه شد. در این ریزش قیمت از 9.2 به 0.65 دلار سقوط کرد. تقریبا از اواسط اکتبر سال 2023، قیمت مجدد وارد فاز صعودی و توانست با رشد 100 درصدی، به قیمت 1.2 دلار برسد.
تصویر زیر چارت تحلیل تکنیکال ارز تزوس را نشان میدهد. در حال حاضر قیمت ارز XTZ در محدوده 0.9 تا 1.03 دلار قرار گرفته و در فاز اصلاح است. این فاز اصلاح اکنون در نزدیکی محدوده حمایتی 0.84 تا 0.65 دلار قرار گرفته و آخرین ناحیه حمایتی موجود در معاملات ارز Tezos است. در صورتی که این ارز بتواند به این ناحیه واکنش مثبت نشان دهد، میتواند تا نواحی مقاومتی 1.24 تا 1.4 و 1.68 تا 1.85 دلار رشد کند.
اما در صورتی که این ارز نتواند به ناحیه حمایتی پیش رو واکنش مثبت نشان دهد، ممکن است سطح حمایتی خود را بشکند و تا قیمت 0.5 دلار ریزش کند. در اندیکاتور RSI قیمت در محدوده خنثی قرار دارد و قدرت خریداران و فروشندگان تقریبا یکسان است. رفتار قیمت در ماههای آینده بسته به واکنش آن به سطح حمایتی پیش رو است.
نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال تزوس
در حال حاضر ارز تزوس با نماد XTZ در رتبه 67ام محبوبترین کوینهای مارکت کریپتوکارنسی قرار گرفته است. به دلیل محبوبیت بالای این رمز ارز در بین کاربران، اکثر صرافیهای ارز دیجیتال کوین XTZ را در پلتفرمهای خود لیست کردهاند. فعالان بازار کریپتوکارنسی از طریق صرافیهای بایننس (binance)، کوکوین (kucoin)، کوینکس (coinEx)، هیوبی (huobi)، کوین بیس (coinbase)، کراکن (kraken)، OKX، بای بیت (bybit)، صرافی پنکیک سواپ (pancakeswap) و سوشی سواپ (sushiswap) میتوانند ارز دیجیتال تزوس را خریداری کنند.
علاوه بر این، کاربران از طریق صرافیهای ذکر شده علاوه بر کوین تزوس، میتوانند آن را استیک کنند. البته برای امنیت بالاتر بهتر است کاربران این ارز را در والتهای خود استیک کنند. کیف پولهای زیادی از ارز دیجیتال XTZ پشتیبانی میکنند. کیف پولهای تراست والت (trust wallet)، متامسک (metamask)، اکسودوس (exudos)، گوآردا (guarda)، اتمیک والت (atomic wallet)، کیف پول لجر (ledger) و ترزور (trezor) بهترین گزینه برای ذخیره و استیک ارز XTZ به حساب میآیند.
سخن پایانی
«ارز تزوس چیست؟» Tezos یک شبکه بلاکچینی غیرمتمرکز و متن باز است که قصد دارد بستری مقیاس پذیر برای توسعه قراردادهای هوشمند ایجاد کند. توسعه دهندگان و برنامه نویسان در این شبکه میتوانند برنامههای غیر متمرکز خود را ایجاد و توسعه دهند. مزیت اصلی این شبکه نسبت به سایر پروژهها، وجود مکانیزم Self Amendment یا خود اصلاحگر است. به کمک این مکانیزم، بلاکچین تزوس بدون نیاز به اجرای هرگونه فورکی، میتوانند باگها و مشکلات شبکه خود را برطرف کرده و ویژگیها و قابلیتهای جدیدی را اضافه کند.
مکانیزم خود اصلاحگر بدون هیچگونه هارد فورکی و تنها از طریق برگزاری نظرسنجی بین کاربران اجرا میشود. افراد میتوانند از طریق خرید ارز دیجیتال تزوس در نظرسنجیهای شبکه مشارکت کرده و ایدهها و نظرات خود را بیان کنند. رمز ارز تزوس با نماد XTZ کوین بومی بلاکچین Tezos است که از مکانیزم اجماع LPoS پیروی میکند. به کمک این مکانیزم کاربران میتوانند کوینهای خود را در شبکه استیک کرده و در پردازش تراکنشها مشارکت کنند.
شبکه tezos در حال حاضر جزو 100 پروژه محبوب مارکت کریپتو شناخته میشود. این پروژه را میتوان جزو رقیبان شبکههای اتریوم، پولکادات و سولانا دانست. پروژه Tezos رقیبان بسیار بزرگ و سرسختی دارد. در صورتیکه این پروژه بتواند در آپدیتهای بعدی، نظر توسعه دهندگان را به خود جلب کند، میتواند با رشد قیمت بالایی همراه شود.
سوالات متداول
ارز دیجیتال XTZ چیست؟
ارز XTZ یا تزوس، کوین بومی بلاک چین Tezos است. این رمز ارز برای فعالیتهای مختلفی همچون پرداخت کارمزد تراکنشها، حاکمیت و استیکینگ شبکه تزوس مورد استفاده قرار میگیرد. کاربران از طریق خرید این رمز ارز میتوانند بر روی پروژه تزوس سرمایه گذاری کنند.
هدف از ساخت رمز ارز تزوس چیست؟
شبکههای بلاکچینی برای حل باگها یا اضافه کردن ویژگیهای مختلف به شبکه خود، به فرآیند فورک نیازمند هستند. فرآیند فورک معمولا شبکه را به چندین بخش تقسیم کرده و باعث تجزیه شدن کاربران بلاکچین میشود. تزوس به کمک مکانیزم Self Amendment قصد دارد بلاکچینی خود اصلاحگر ایجاد کند که در آن شبکه بدون نیاز به فرآیند فورک، بتواند به سادگی تغییرات و بروزرسانیهای مختلفی را داخل خود اجرا کند. در واقع هدف این ارز، حذف مشکلات مربوط به آپدیتهای شبکههای بلاکچینی است.
چگونه میتوان ارز تزوس را بدون احراز هویت خریداری کرد؟
در برخی از صرافیهای ارز دیجیتال، کاربران بدون احراز هویت میتوانند وارد صرافی شوند و ارز XTZ را خرید و فروش کنند. صرافیهای غیرمتمرکز یا DEX معمولا بدون احراز هویت امکان خرید و فروش را برای کاربران فراهم میکنند. افراد میتوانند از طریق صرافیهایی همچون پنکیک سواپ و سوشی سواپ رمز ارز XTZ را خریداری کنند.