پیش بینی قیمت اتریوم در سال 2024 به چه صورت است؟ آیا اتریوم میتواند در سالهای آینده با رشد قیمت همراه شود؟ کدام پروژهها رقیبان ارز دیجیتال ETH هستند؟ چه عواملی بر روی قیمت ارز اتریوم تاثیرگذار است؟
تا قبل از ایجاد اتریوم، دنیای کریپتوکارنسی تنها در شبکه بیت کوین خلاصه میشد و تمامی پروژهها سعی داشتند تا بستری برای تبادلات غیر متمرکز مالی فراهم کنند. اتریوم در سال 2013 برخلاف تمامی پروژههای آن زمان یک ایده جدید را به مارکت کریپتو معرفی کرد. اتریوم در وایت پیپر خود ایده شبکهای را مطرح کرد که بتواند بستری غیرمتمرکز برای ساخت برنامههای بدون واسطه و همتا به همتا ایجاد کند. این شبکه در سال 2015 وارد بازار ارزهای دیجیتال شد و در مدت زمان کوتاهی توانست سرمایه گذاران زیادی را به خود جذب کند.
در حال حاضر بعد از بیت کوین، اتریوم بزرگترین بلاک چین دنیای کریپتوکارنسی به شمار میرود و دارای یک کوین بومی با نماد ETH است. کاربران به کمک ارز ETH میتوانند بر روی شبکه اتریوم سرمایه گذاری کنند. در سالهای گذشته قیمت ارز دیجیتال ETH با نوسانات مختلفی همراه شد. این تغییرات قیمت باعث شد تا بسیاری از معاملهگران و سرمایه گذاران این رمز ارز را زیر نظر داشته باشند و آینده آن را بررسی کنند. در این مقاله قصد داریم تا با تحلیل ارز ETH، آینده این کوین را پیش بینی کنیم.
بیشتر بخوانید: اتریوم چیست به زبان ساده
نحوه عملکرد شبکه اتریوم
قبل از پیش بینی قیمت اتریوم، بهتر است ابتدا با عملکرد این شبکه آشنا شویم. اتریوم یا Ethereum یک شبکه بلاک چینی غیر متمرکز است که توانسته بستری همتا به همتا برای قراردادهای هوشمند فراهم کند. قرارداد هوشمند در بلاک چین کدهای برنامه نویسی هستند که به صورت غیرمتمرکز و بدون واسطه اجرا میشوند. این قراردادها میتوانند فرآیندهای مختلفی را به صورت غیر متمرکز و بدون دخالت واسطهها پیاده سازی و اجرا کنند.
به کمک این قراردادها توسعه دهندگان میتوانند برنامههای غیر متمرکز یا Decentralized Application را ایجاد کنند. این برنامهها با داشتن شفافیت و امنیت بالا به سادگی میتوانند جایگزین برنامههای متمرکز امروزی شوند. پس به صورت خلاصه اتریوم شبکهای غیر متمرکز برای توسعه برنامههای همتا به همتا یا DApp است.
شبکه اتریوم فعالیت خود را از سال 2015 و با نام FRONTIER آغاز کرد. این شبکه در آن زمان از الگوریتم اثبات کار یا Proof Of Work برای تایید تراکنشها استفاده میکرد. در آن زمان ماینرها علاوه بر استخراج کوین اتریوم، میتوانستند در بخش DAO شبکه نیز مشارکت کنند. دائو یا Decentralized Autonomous Organization در لغت به معنای “سازمان مستقل غیر متمرکز” است و یکی از بخشهای مهم شبکه اتریوم محسوب میشود که در آن کاربران با رای گیری و نظرسنجیها، تصمیمات مختلفی را برای شبکه اتریوم اتخاذ میکنند.
این سازمان عملکردی کاملا غیرمتمرکز دارد و تمامی تصمیمات توسط کاربران شبکه اجرا میشوند. در سال 2016 هکرها و خرابکاران توانستند به کمک یک شکاف امنیتی در هسته بخش دائو، به شبکه اتریوم نفوذ کنند و بخش زیادی از کوینهای اتریوم را به سرقت ببرند. بعد از این اتفاق ارزش کلی این ارز در مارکت کریپتوکارنسی به شدت کاهش پیدا کرد و بسیاری از کارشناسان در آن زمان مرگ اتریوم را اعلام کردند.
تیم توسعه برای نجات شبکه اتریوم یک هارد فورک در این شبکه ایجاد کرد. هارد فورک به آپدیتهای بزرگ در شبکههای بلاکچینی گفته میشود که به سبب آن ساختار کلی شبکه به صورت کامل تغییر پیدا میکند. به کمک هاردفورک انجام شده، بسیاری از کاربران از شبکه اتریوم هک شده خارج شدند و اطلاعات خود را به هارد فورک اتریوم منتقل کردند. هاردفورک اتریوم باعث شد تا کاربران و سرمایه گذاران مجدد به این پروژه اعتماد کنند.
علاوه بر این با هارد فورک اتریوم تغییراتی در الگوریتم اجماع این شبکه اتفاق افتاد. تیم توسعه این ارز در آپدیتهای دیگر الگوریتم اجماع شبکه را از اثبات کار به اثبات سهام یا Proof Of Stake تغییر دادند. این آپدیت باعث شد تا میزان مقیاس پذیری اتریوم افزایش پیدا کند و میزان مصرف انرژی برای استخراج ارزهای ETH کاهش یابد.
توکنومیک رمز ارز اتریوم
یکی از پارامترهای مهم در پیش بینی قیمت اتریوم، بحث توکنومیک این رمز ارز است. توکنومیک یا Tokenomic به نحوه توزیع کوینها یا توکنهای یک پروژه در میان کاربران و سرمایه گذاران گفته میشود. هرچه میزان کوینها و توکنها به صورت غیرمتمرکزتر در بین سرمایه گذاران توزیع شده باشد و کاربران سهم بیشتری از توکنهای پروژه را در دست داشته باشند؛ آن پروژه تمرکززدایی و امنیت بالاتری دارد و افراد میتوانند با اعتماد بیشتری بر روی آن پروژه سرمایه گذاری کنند.
ارز ETH کوین بومی شبکه اتریوم به حساب میآید که تعداد آن نامحدود بوده و تا به امروز (زمان نوشتن مقاله) حدود 120 میلیون از این ارز در مارکت کریپتوکارنسی عرضه شده است. کوینهای ETH عرضه شده در مارکت کریپتو به صورت زیر در بین کاربران توزیع شده است:
- 60 درصد از طریق عرضه اولیه برای کاربران شبکه
- 25 درصد برای سرمایه گذاران ابتدایی پروژه
- 15 درصد برای تیم توسعه و بنیان گذاران اتریوم
شبکه اتریوم برای افزایش ارزش خود از روش توکن سوزی استفاده میکند. فرایند توکن سوزی به روشی گفته میشود که طی آن مقداری از توکنها یا کوینهای یک پروژه به آدرسهای مشخصی منتقل میشود. این آدرسها رمز ارزها را به صورت کامل از شبکه خارج میکنند و به هیچ کاربری اجازه دسترسی مجدد نمیدهند. در واقع این آدرسها توکنها یا کوینهای شبکه را حذف یا میسوزانند.
توکن سوزی باعث میشود میزان عرضه کوینها یا توکنهای یک پروژه کاهش یابد تا در آینده با افزایش تقاضا قیمت آنها در بلندمدت رشد کند. ارز اتریوم به کمک توکن سوزی توانسته ارزش خود را در سالهای گذشته افزایش دهد. در توکن سوزی اتریوم، بخشی از کوینهای ETH، که از کارمزد تراکنشها جمع آوری شدهاند، در دورههای زمانی مشخصی توکن سوزی شده و به صورت کامل از شبکه حذف میشوند.
تاریخچه قیمت ارز اتریوم
یکی از بخشهای مهم در پیش بینی قیمت اتریوم، بحث تاریخچه قیمت این رمز ارز است. همانطور که اشاره شد، بعد از حمله هکرها به شبکه اتریوم تیم توسعه این پروژه مجبور شدند تا یک هارد فورک در این بلاکچین پیاده سازی کنند. با انجام هارد فورک اتریوم، کوینهای این شبکه نیز تغییر پیدا کرد. در حال حاضر ارز اتریوم هارد فورک شده با نماد ETH و ارز اتریوم هک شده یا اتریوم کلاسیک با نماد ETC در مارکت کریپتو معامله میشود. کاربران برای سرمایه گذاری بر روی شبکه اتریوم باید ارز دیجیتال ETH را خریداری کنند.
تصویر زیر تاریخچه قیمت ارز ETH را نشان میدهد. ارز اتریوم در آگوست سال 2017 در مارکت کریپتو با قیمت 300 دلار عرضه اولیه شده است. این ارز از همان سال اول ورود خود به بازار ارزهای دیجیتال، وارد یک فاز صعودی شد و توانست تا ژانویه سال 2018 به میزان 370 درصد رشد کند و به قیمت 1430 دلار برسد. از اواسط ژانویه سال 2018 روند صعودی قیمت به پایان میرسد و قیمت وارد فاز نزولی میشود. این روند نزولی تمام رشدهای روند قبلی را پس میگیرد و باعث میشود تا قیمت ETH تا مارچ سال 2020 ریزش کند و به سطح 82 دلار برسد.
از آپریل سال 2021 یک روند صعودی جدید در معاملات ارز اتریوم شکل میگیرد و قیمت ارز ETH به میزان 5400 درصد رشد میکند و به سطح 4850 دلار میرسد. این نرخ بالاترین قیمت ثبت شده برای ارز اتریوم است. بعد از آن ارز ETH وارد روند نزولی میشود. این روند نزولی کوتاه مدت تا جولای سال 2023 ادامه پیدا میکند و قیمت به 912 دلار میرسد. بعد از این روند نزولی کوتاه مدت، ارز ETH مجدد وارد فاز صعودی میشود که تا به امروز ادامه داشته و توانسته قیمت را با رشد 380 درصدی همراه کند و ارز ETH را به سطح 4130 دلار برساند.
تحلیل تکنیکال قیمت رمز ارز اتریوم
یکی از بهترین ابزارها برای پیش بینی قیمت اتریوم، تحلیل تکنیکال است. تصویر زیر چارت قیمت ارز اتریوم را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. در حال حاضر قیمت ارز اتریوم در محدوده 3650 تا 3440 دلار قرار گرفته است. قیمت ETH در هفتههای گذشته وارد فاز اصلاح شده است. اگر این فاز اصلاح در محدودههای فیبوناچی 0.5 تا 0.618، یعنی محدوده قیمت 2800 تا 2500 دلار به پایان برسد، در این حالت پیش بینی قیمت اتریوم بدین صورت خواهد بود که ارز دیجیتال ETH به قیمت 4700 دلار برسد و تا پایان سال 2025 بتواند تا قیمت 5200 دلار رشد کند.
اما در صورتی که اصلاح قیمت ارز اتریوم در محدودههای 2800 تا 2500 دلار به پایان نرسد و قیمت نتواند به این محدوده واکنش مثبت نشان دهد، در این حالت روند صعودی ارز اتریوم به پایان میرسد و بعد از آن قیمت وارد فاز نزولی میشود. اگر فاز نزولی جدیدی در معاملات اتریوم شکل بگیرد، احتمال ریزش قیمت تا محدوده 2380 تا 2110 دلار وجود دارد.
رقیبان ارز دیجیتال اتریوم
یکی از پارامترهای مهم در بررسی پروژههای کریپتویی، شناخت رقیبان هر رمز ارز است. مارکت کریپتو یک بازار بسیار رقابتی است که در آن بسیاری از پروژهها برای پیاده سازی یک ایده یا فرآیند با یکدیگر رقابت میکنند. در این رقابت پروژههایی موفق هستند که بتوانند کاربران و سرمایه گذاران بیشتری را به خود جذب کنند. برای پیش بینی قیمت اتریوم شناخت رقیبان آن نیز الزامی است. مهمترین رقیبان شبکه اتریوم موارد زیر هستند:
- کاردانو (Cardano): کاردانو یک شبکه بلاکچینی غیر متمرکز و متن باز است که قصد دارد بستری مناسب برای تبادل داراییها و ساخت قراردادهای هوشمند فراهم کند. کاردانو برخلاف اتریوم، از الگوریتم اثبات کار استفاده نکرده و از همان ابتدا به کمک الگوریتم اثبات سهام، توانسته بلاکچینی زیست سازگار ایجاد کند. کاردانو یکی از بلاکچینهای نسل سوم است که تلاش میکند مشکلات مقیاس پذیری شبکهها را حل کند و به بستری جامع برای توسعه برنامههای غیر متمرکز تبدیل شود.
- سولانا (Solana): سولانا همانند کاردانو، یک بلاک چین نسل سوم است که تلاش میکند بستری با مقیاس پذیری بالا برای توسعه برنامههای DApp فراهم سازد. سولانا به کمک الگوریتم اثبات تاریخ (Proof Of History) توانسته مقیاس پذیری بالاتری نسبت به شبکه اتریوم در بلاک چین خود ایجاد کند. این بلاکچین میتواند در 1 ثانیه حدود هزار تراکنش را پردازش و تایید نماید.
- پولکادات (Polkadot): یکی از پروژههای جذاب و پرطرفدار در بازار کریپتو، شبکه پولکادات است که به عنوان یک بلاک چین غیرمتمرکز طراحی شده و هدف آن ایجاد پل ارتباطی میان تمامی بلاک چینها است. علاوه بر این، پولکادات بستری برای توسعه قراردادهای هوشمند و برنامههای DApp را در بلاکچین خود ایجاد کرده است. پولکادات یکی از رقیبان سرسخت شبکه اتریوم به حساب میآید.
عوامل موثر بر قیمت اتریوم
برای پیش بینی قیمت اتریوم، بهترین کار شناخت عوامل موثر بر ارز ETH است. زمانی که به درستی عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت ETH را شناسایی کنیم، به راحتی میتوانیم در زمانهای مناسب بر روی این ارز سرمایه گذاری کنیم. مهم ترین عوامل موثر بر قیمت اتریوم موارد زیر هستند:
هاوینگ یا HALVING فرآیندیست که در شبکههایی با الگوریتم اثبات کار استفاده میشود. بر طبق این فرآیند میزان پاداش ماینرها در مدت زمان مشخصی نصف میشوند. این موضوع باعث میشود تا تقاضا برای استخراج آن رمز ارز افزایش یابد و قیمت آن با رشد همراه شود. هاوینگ بیت کوین هر 4 سال یکبار اتفاق میافتد. هنگامی که هاوینگ بیت کوین انجام میشود، قیمت BTC وارد روند صعودی شده و کل مارکت کریپتو رشد میکند.
یکی از ارزهایی که همواره بعد از هاوینگ بیت کوین رشد قیمت را تجربه کرده؛ ارز اتریوم است. در حال حاضر قرار است در آپریل سال 2024 هاوینگ بیت کوین اتفاق بیافتد. بر طبق همین موضوع، پیش بینی میشود که قیمت ارز ETH در سال 2024 بتواند مجدد با رشد همراه شود و سقف تاریخی قبلی خود را بازپس گیرد.
2. مقیاس پذیری
یکی از عوامل بنیادین و مهم در بررسی پروژهها، بحث میزان مقیاس پذیری آنهاست. مقیاس پذیری یا Scalability به عملکرد و میزان پاسخگویی شبکه در پردازش تراکنشها اشاره میکند. در حال حاضر به دلیل ترافیک بالا در شبکه اتریوم، این بلاک چین مقیاس پذیری پایینتری دارد. به گفته تیم توسعه اتریوم، قرار است آپدیتها و تغییرات زیادی در سالهای آینده در این شبکه اتفاق بیافتد. اگر این تغییرات باعث افزایش مقیاس پذیری شبکه اتریوم شود، بدون شک این بلاکچین میتواند با رشد قیمت همراه گردد و تا سال 2030 جایگاه بیت کوین را به عنوان بزرگترین بلاک چین مارکت کریپتو تصاحب کند.
3. میزان تقاضا
یکی از عوامل تعیین کننده در بحث آینده اتریوم، میزان تقاضا برای این شبکه است. هرچه میزان کاربران شبکه اتریوم نسبت به میزان کاربران شبکههای سولانا، کاردانو و غیره بیشتر باشد؛ به این معناست که سرمایه گذاران هنوز تمایل دارند از این بلاک چین استفاده کنند و در نتیجه تقاضای کافی برای این شبکه وجود دارد. یکی از پارامترهای مهم برای تشخیص میزان تقاضا، بحث مقدار کوینهای استیک شده در شبکه است. هرچه میزان کوینهای ETH استیک شده بیشتر باشد، میزان تقاضا برای استفاده از اتریوم بیشتر است.
نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال اتریوم
ارز اتریوم بعد از بیت کوین، بزرگترین رمز ارز مارکت کریپتوکارنسی است. از همین رو تقریبا تمامی صرافیها و کیف پولهای معتبر این کوین را در پلتفرم خود پشتیبانی میکنند. بهترین صرافیها برای خرید و فروش ارز ETH پلتفرمهای بایننس (Binance)، کوکوین (Kucoin)، کراکن (Kraken)، کوین بیس (Coinbase)، هیوبی (Huobi)، Crypto.com، Bybit، صرافی یونی سواپ (Uniswap) و پنکیک سواپ (Pancakeswap) است.
اگر قصد نگهداری و ذخیره ارز اتریوم را به صورت بلندمدت دارید؛ توصیه میشود ارزهای ETH خود را در کیف پولها ذخیره کنید. کیف پولها امنیت بسیار بیشتری نسبت به صرافیها دارند. این پلتفرمها به کمک الگوریتمهای امنیتی بستری مناسب را برای ذخیره ارزهای دیجیتال فراهم میکنند. کیف پولهای نرم افزاری تراست ولت (Trust wallet)، متامسک (Metamask)، اکسودوس (exodus)، مای اتر والت (MyEtherwallet)، اتمیک والت (Atomic wallet) و کوینومی (Coinomi) و والتهای سخت افزاری ترزور (Trezor)، سیف پل (SafePal) و لجر (Ledger) بهترین گزینهها برای ذخیره و نگهداری رمز ارز اتریوم هستند. این کیف پولها علاوه بر ذخیره اتریوم، امکان استیک این ارز را نیز برای کاربران فراهم میکنند.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
سخن پایانی
«قیمت اتریوم چگونه پیش بینی میشود؟» اتریوم یک شبکه بلاکچینی غیر متمرکز است که تلاش میکند بستری برای توسعه و ساخت برنامههای غیر متمرکز ایجاد کند. برنامههای غیر متمرکز یا DApp از طریق قراردادهای هوشمند ایجاد میشوند. این قراردادها کدهایی هستند که میتوانند فرآیندهای مختلفی را به صورت همتا به همتا و غیر متمرکز پیاده سازی نمایند.
شبکه اتریوم بستری برای ساخت قراردادهای هوشمند ایجاد میکند تا توسعه دهندگان به کمک آنها بتوانند برنامههای DApp متنوعی را ایجاد نمایند. اتریوم دارای کوین بومی با نماد ETH بوده که در سالهای گذشته با نوسانات زیادی همراه شده و در حال حاضر در فاز صعودی قرار گرفته است.
اگر هاوینگ بیت کوین در سال 2024 به خوبی اجرا شود، پیش بینی قیمت اتریوم بدین صورت خواهد بود که این ارز میتواند تا سقف تاریخی خود، یعنی قیمت 4850 دلار رشد کند. علاوه بر هاوینگ بیت کوین، اگر اتریوم در آپدیتهای بعدی خود بتواند مشکل مقیاس پذیری پایین شبکه خود را حل نماید، قیمت ارز ETH میتواند تا سال 2025 با رشد همراه شود.
سوالات متداول
پیش بینی قیمت اتریوم در سال 2030 به چه صورت خواهد بود؟
پیش بینی قیمت اتریوم در سال 2030 به عملکرد این شبکه و رقیبان آن وابسته است. در حال حاضر شبکههایی همچون سولانا و کاردانو توانستهاند مقیاس پذیری بالایی را در بلاکچینهای خود ایجاد کنند. اگر اتریوم بتواند در سالهای آینده مشکلات مقیاس پذیری پایین و هزینه کارمزد بالای خود را برطرف سازد؛ با توجه به میزان محبوبیتی که دارد، میتواند جایگاه شبکه بیت کوین را در سال 2030 تصاحب کند و به بزرگترین رمز ارز مارکت کریپتوکارنسی تبدیل شود.
آینده ارز اتریوم به چه مواردی وابسته است؟
هاوینگ بیت کوین، میزان مقیاس پذیری شبکه و مقدار ETHهای استیک شده در بلاک چین اتریوم از مهمترین مواردی هستند که بر روی قیمت اتریوم تاثیرگذارند.
کدام پروژهها رقیبان ارز اتریوم هستند؟
کاردانو، سولانا، فانتوم و پولکادات مهمترین رقیبان ارز اتریوم هستند.
آیا ارز اتریوم قابل استخراج است؟
خیر. شبکه اتریوم در سالهای گذشته از الگوریتم اثبات کار یا proof of work استفاده میکرد. این الگوریتم به دلیل مصرف انرژی بالا مشکلات زیادی را برای شبکه اتریوم ایجاد کرد. بلاک چین اتریوم در یک آپدیت بزرگ توانست الگوریتم اجماع خود را تغییر دهد و به الگوریتم اجماع اثبات سهام یا proof of stake مهاجرت کند. کاربران به کمک این الگوریتم میتوانند به راحتی ارز ETH را خریداری نمایند و در کیف پولها یا صرافیهای خود آن را استیک کنند.
سلام مطالبی که گذاشته بودید عالی و کامل بود دستتون درد نکنه ممنون میشم این سوال من رو جواب بدید ممکنه با این تغییراتی که توی اتریوم 2.0 دارن میدن شرایط بدتر بشه و قیمت این ارز پایین تر بره؟
سلام سپاس از همراهی شما
بله ممکنه
ببینیم چی میشه ممنون ازتون
نظر من برای اتریوم توی سال 2023 قیمت حدود 3000 دلاره.
خیلی مفید و کامل بود. ممنون. فقط ای کاش عکس ها و چارت ها با کیفیت تر بودن
کاملا درسته. اتریوم امسال خیلی خوبه برای معامله و قیمت در مجموع رو به بالا خواهد بود.
تحلیل خوبیه. به عقل جور در میاد و احتمالا پیش بینی شما درسته.