# | Coin | Price | Marketcap | Volume (24h) | Supply | Change | Last 24h |
---|
آینده ارز کامپاند چگونه پیش بینی میشود؟ آیا رمز ارز Comp میتواند در سال 2024 با رشد خوبی همراه شود؟ چه عواملی بر روی قیمت ارز دیجیتال Compound تاثیرگذار هستند؟
ارز کامپاند با نماد COMP توکن بومی شبکه کامپاند است. پلتفرم کامپاند یا Compound Finance یک شبکه غیر متمرکز مبتنی بر بلاک چین اتریوم است که هدف آن پیادهسازی فرآیند وامدهی به صورت همتا به همتا برای کاربران است. وام دهی یکی از فرآیندهای مالی است که توسط بانکها و نهادهای متمرکز اجرا میشود. این نهادها به راحتی میتوانند فرآیند وام دهی را برای کاربران دشوار کرده و یا با ایجاد رانت، تنها به افراد خاصی وامهای بالایی را اعطا کنند.
کامپاند قصد دارد با ارائه شبکهای غیر متمرکز، این فرآیند را به صورت شفاف و بدون نظارت هیچ نهادی اجرا کند. این پروژه در سالهای اخیر مورد توجه کاربران قرار گرفته و بسیاری تمایل دارند تا این ارز را در سبد سرمایه گذاری خود قرار دهند. در این مقاله قصد داریم تا آینده این پروژه را به صورت کامل بررسی کنیم.
نحوه عملکرد شبکه کامپاند
شبکه کامپاند یک پلتفرم غیر متمرکز در شبکه اتریوم است که میخواهد بستری غیرمتمرکز برای وام دهی و وام گیری کاربران فراهم کند. در این پلتفرم دو نوع کاربر وجود دارند:
- تامین کننده نقدینگی یا وام دهنده:
این دسته از کاربران، افرادی هستند که نقدینگی مورد نیاز پلتفرم را تامین میکنند. این افراد میتوانند به صورت دلخواه بخشی از داراییهای دیجیتال خود را در استخرهای نقدینگی کامپاند قرار دهند. افراد با این کار، داراییهای خود را در قراردادهای هوشمند قفل میکنند و در ازای داراییهای قفل شده، توکن cToken از بلاکچین دریافت میکنند. توکن cToken به عنوان نماینده داراییهای کاربران، به افراد داده میشود. به وسیله این توکن افراد میتوانند داراییهای خود را به عنوان وام به کاربران دیگر اعطا کرده و سودهای مشخصی از آنها دریافت کنند. - وام گیرنده:
کاربرانی که قصد دارند از پلتفرم کامپاند وام دریافت کنند، به عنوان وام گیرنده شناخته میشوند. این افراد با استفاده از چارچوبهای مشخصی، میتوانند به صورت غیر متمرکز از شبکه وام دریافت کنند. طریقه وام دهی در این شبکه بدین صورت است که افراد ابتدا باید بخشی از داراییهای دیجیتال خود را به عنوان وثیقه در شبکه قفل کنند. شبکه کامپاند تنها بخشی از رمز ارزهای با استاندارد ERC-20 را پشتیبانی میکند.
کاربران برای قرار دادن وثیقه باید از رمز ارزهای کامپاند، اتر، دای، تتر، یونی سواپ، آگور و غیره استفاده نمایند. افراد بعد از قرار دادن وثیقه، برحسب میزان داراییهای خود، میتوانند از شبکه وام دریافت کنند. فرآیند وام دهی از طریق قرارداد هوشمند در بلاک چین انجام میشود و هیچ نهاد ناظری بر عملکرد آن دخالتی ندارد.
توکنومیک ارز کامپاند
یکی از موارد مهم در بررسی پروژههای کریپتویی، بحث توکنومیک آنها است. توکنومیک یا Tokenomic به نحوه توزیع کوینها و توکنهای شبکه و سیاستهای تیم توسعه اشاره دارد. در مجموع هرچه توزیع توکنها غیرمتمرکزتر باشد، اعتبار پروژه افزایش پیدا میکند. در زمان نگارش مقاله در شبکه کامپاند، تعداد کل توکنهای در گردش حدود 8 میلیون است.
از این تعداد توکن، حدود 42 درصد آن در استخرهای نقدینگی قفل شده است. 24 درصد از این توکنها در دست سرمایه گذاران اصلی پروژه است و حدود 22 درصد دیگر نیز در اختیار تیم توسعه قرار دارد. مابقی ارزهای کامپاند در بین سرمایه گذاران خرد تقسیم شده و قرار است در سالهای آینده، با آزاد سازی تعداد بیشتر این توکنها، این مقدار افزایش پیدا کند.
تعداد کل توکنهای کامپاند محدود و برابر با 10 میلیون توکن است که از این مقدار، 8 میلیون توکن در بازار عرضه شدهاند. محدود بودن تعداد توکنهای این شبکه باعث میشود تا این ارز ضد تورمی باشد.
تاریخچه قیمت ارز دیجیتال کامپاند
برای بررسی آینده ارز کامپاند باید ابتدا روند قیمت این توکن را در سالهای گذشته مورد بررسی قرار دهیم. تصویر زیر تاریخچه قیمت ارز COMP را نشان میدهد. رمز ارز کامپاند با نماد COMP در ژانویه سال 2020 در اکثر صرافیهای مارکت کریپتو با قیمت 205 دلار لیست شد. از همان سال اول ورود این رمز ارز به مارکت کریپتو، این ارز دچار نوسانات مختلفی شد و در نهایت تا اواخر سال 2020 با افت 44 درصدی، در سطح قیمتی 116 دلار قرار گرفت.
با شروع سال 2021، روند قیمت این ارز دیجیتال از حالت نوسانی به حالت صعودی تغییر پیدا کرد؛ به طوریکه کامپاند توانست تا می سال 2021 به میزان 550 درصد رشد کند و به قیمت 917 دلار برسد. این نرخ بیشترین قیمت ثبت شده برای این ارز تا به امروز است. بعد از آن از اواسط می سال 2021 و با شروع روند نزولی مارکت کریپتو، ارز COMP دچار ریزش شد. این ریزش حدود 2 سال طول کشید و تا می سال 2023 ادامه پیدا کرد. در این ریزش قیمت از 917 به 29 دلار رسید و ریزش 96 درصدی را تجربه کرد.
بعد از این ریزش، قیمت در ژوئن سال 2023 وارد فاز صعودی شد و توانست به میزان 178 درصد رشد کند و به سطح قیمت 62 دلار برسد. در حال حاضر با ورود به سال 2024 به نظر میرسد که قیمت در حال ورود به یک روند صعودی جدید است.
تحلیل تکنیکال ارز کامپاند
یکی از بهترین ابزارها برای پیش بینی قیمت ارزهای دیجیتال، تحلیل تکنیکال است. به کمک تحلیل تکنیکال افراد میتوانند روند قیمتها را بررسی کرده و برطبق رفتار گذشته قیمت، آینده آن را پیش بینی کنند. تصویر زیر چارت قیمت ارز کامپاند را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. همان طور که مشخص است، قیمت در محدوده 53 تا 62 دلار قرار دارد و در حالت اصلاح به سر میبرد.
در صورتی که اصلاح قیمت در این محدوده پایان یابد، ارز کامپاند میتواند تا ناحیه مقاومتی 79 تا 105 دلار رشد کند. بعد از این حالت، محدوده 163 تا 193 دلار نیز برای قیمت در دسترس خواهد بود. در صورتی که قیمت بتواند با حجم بالایی رشد کند، میتواند به این محدوده قیمتی برسد. اما در مقابل اگر اصلاح قیمت ادامه پیدا کند، ارز دیجیتال COMP ممکن است تا سطح حمایتی 40 تا 28 دلار ریزش کند. این سطح پایین ترین محدوده ثبت شده برای قیمت ارز COMP است. امکان دارد قیمت به این سطح واکنش مثبت نشان دهد و مجدد به سمت اهداف ذکر شده حرکت کند. در مجموع ادامه حرکت قیمت به حجم معاملات و رفتار آن در برابر سطح حمایتی وابسته است.
علاوه بر بحث سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال، برای بررسی بیشتر قیمت بهتر است از اندیکاتورها نیز استفاده کنیم. تصویر زیر چارت قیمت ارز COMP را همراه با اندیکاتورهای باند بولینگر و ADI نشان میدهد. اندیکاتور باند بولینگر یا Bollinger Bands ابزاریست که به کمک آن میتوان روند قیمت را پیش بینی کرد.
در حال حاضر (زمان نوشتن مقاله) باندهای این اندیکاتور در حالت فشردگی قرار گرفته است. هنگامی که باندها در حالت فشردگی باشند، قیمت در حالت نوسانی قرار گرفته و انرژی خود را برای حرکت بعدی جمع میکند. به نظر میرسد بعد از واکنش قیمت به سطوح حمایتی و مقاومتی، باندهای این اندیکاتور از حالت فشردگی خارج شوند.
در اندیکاتور ADI یا Average Directional movement Index کاربران میتوانند قدرت روندهای شکل گرفته را بررسی کنند. در حال حاضر روند نوسانی شکل گرفته دارای قدرت پایینی است. این موضوع نشان میدهد که این روند در ماههای آتی به پایان رسیده و روند صعودی یا نزولی جدیدی در قیمت ایجاد میشود.
رقیبان ارز کامپاند
یکی از بخشهای مهم در تحلیل آینده ارزهای دیجیتال، بررسی رقیبان آنهاست. مارکت کریپتو یک بازار بسیار رقابتی است که در آن برای پیاده سازی یک فرآیند یا ایده، امکان دارد چندین پروژه با ساختارهای مختلفی ایجاد شوند. پروژهای میتواند فرآیند یا ایده را به درستی اجرا کند که سازوکار غیرمتمرکزی داشته باشد و بتواند کاربران و سرمایه گذاران را به خوبی به خود جذب کند.
ارز کامپاند قصد دارد با پیاده سازی فرآیند وام دهی به صورت غیرمتمرکز، سرمایه گذاران را به خود جذب نماید. این رمز ارز که در حوزه دیفای DeFi بازار کریپتوکارنسی فعالیت میکند، رقیبان بسیار زیادی دارد. مهم ترین رقیبان پلتفرم کامپاند را میتوان پروژههای زیر دانست:
- Aave: شبکه آوه یا Aave یک پروتکل وام دهی غیر متمرکز است که عملکردی مشابه ارز دیجیتال کامپاند دارد. این شبکه در بین کاربران دارای محبوبیت بالایی بوده و در رتبه 59 ام مارکت کریپتوکارنسی قرار گرفته است. شبکه آوه در بحث وام دهی عملکرد بهتری نسبت به پلتفرم کامپاند دارد. در این شبکه کاربران میتوانند بدون نیاز به قرار دادن وثیقه، از شبکه وام فوری دریافت کنند.
- MakerDAO: ارز میکر دائو یک پلتفرم غیر متمرکز در بستر شبکه اتریوم است که قصد دارد به صورت غیرمتمرکز، فرآیند وام دهی را پیاده سازی کند. میکر دائو سازنده استیبل کوین غیر متمرکز دای (DAI) است و به همین دلیل محبوبیت بالاتری نسبت به رمز ارز کامپاند دارد. افراد در این پلتفرم به کمک استیبل کوین DAI میتوانند وامهای فوری دریافت کنند. میکر دائو در رتبه 48 ام محبوبترین ارزهای بازار قرار دارد و جزو بهترین پروژههای حوزه دیفای نیز به حساب میآید.
- Curve Finance: این پلتفرم یک صرافی غیر متمرکز محسوب میشود که بر روی شبکه اتریوم ایجاد و توسعه یافته است. در این پلتفرم افراد میتوانند انواع استیبل کوینها را معامله کرده و به وسیله آنها، وامهای غیر متمرکز از پلتفرم دریافت کنند. این پلتفرم علاوه بر وام دهی، در بحث استخرهای نقدینگی نیز فعال است و تلاش میکند تا نقدینگی مورد نیاز برای صرافیهای متمرکز را تامین کند.
- sushi swap: پلتفرم سوشی سواپ یک صرافی غیر متمرکز یا DEX بوده که در چند سال گذشته، بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است. در این صرافی کاربران میتوانند ارزهای دیجیتال مختلفی را استیک کرده و به کمک آنها، از پلتفرم وامهای فوری دریافت کنند. در حال حاضر (زمان نگارش مقاله) ارزش مارکت ارز دیجیتال COMP بیشتر از پلتفرم سوشی سواپ است؛ اما با این حال این پروژه میتواند یک رقیب برای پلتفرم کامپاند باشد.
- Yearn Finance: یرن فایننس یا Yearn Finance یک پلتفرم غیر متمرکز در حوزه دیفای است. این پلتفرم دیتای موجود در سایر برنامههایی همچون Curve Finance، MakerDAO، Compound و غیره را جمع آوری کرده و بهترین نرخ برای وام دهی را به کاربران ارائه میکند. به کمک این پلتفرم کاربران میتوانند وامهای مورد نظر خود را با بهترین نرخ دریافت کنند.
نحوه خرید و فروش رمز ارز کامپاند
به دلیل محبوبیت ارز کامپاند در مارکت کریپتو و حمایت کوین بیس (Coinbase) از این پروژه، این رمز ارز در بیشتر صرافیهای ارز دیجیتال لیست شده است. بهترین صرافیها برای خرید و فروش ارز COMP برای کاربران ایرانی موارد زیر هستند:
- صرافی غیر متمرکز Uniswap:
صرافی یونی سواپ یک صرافی غیر متمرکز (DEX) در بستر شبکه اتریوم است که کاربران در آن میتوانند بدون احراز هویت مشتری KYC و تنها با اتصال کیف پولهای خود، به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند. این صرافی از بیشتر رمز ارزهای موجود در بازار، به خصوص ارزهای دیجیتال با استاندارد ERC-20، پشتیبانی میکند. کاربران با اتصال کیف پولهای خود به این صرافی میتوانند ارز COMP را خرید و فروش کنند. البته باید دقت داشته باشید که کاربران با آیپی ایران نمیتوانند به این صرافی وصل شوند. افراد از طریق VPN و VPS میتوانند آیپی خود را تغییر داده و به راحتی از خدمات این صرافی استفاده کنند.
- صرافی kucoin:
بعد از صرافی بایننس، کوکوین بزرگترین پلتفرم خرید و فروش ارزهای دیجیتال به حساب میآید. در این صرافی متمرکز کاربران میتوانند ارز دیجیتال COMP را با کارمزد بسیار پایین خرید و فروش کنند. امنیت بالای پلتفرم، سیستم پشتیبانی 24 ساعته و رابط کاربری ساده از جمله ویژگیهای اصلی این صرافی به شمار میآید.
- صرافی Gemini:
صرافی Gemini همانند کوکوین، یک پلتفرم متمرکز برای خرید و فروش رمز ارزها به حساب میآید. این صرافی از تمامی توکنهای موجود در بلاک چین اتریوم پشتیبانی میکند و کاربران به وسیله این پلتفرم به راحتی میتوانند ارزهای دیجیتال را خرید و فروش کنند. صرافی جمینی از طرف شرکت بیمه سپرده فدرال آمریکا بیمه شده و دارای امنیت معاملاتی بسیار بالایی است. پشتیبانی عالی و وجود ابزارهای معاملاتی متنوع از دیگر ویژگیهای این صرافی به حساب میآید.
صرافیهای معرفی شده، بهترین گزینه برای خرید رمز ارز کامپاند هستند. کاربران علاوه بر صرافیها، میتوانند ارز COMP را در کیف پولهای خود ذخیره کنند. ارز دیجیتال کامپاند به دلیل استفاده از استانداردهای شبکه اتریوم، در بسیاری از کیف پولها پشتیبانی میشود. برخی از بهترین والتها برای ذخیره و استیک ارز COMP موارد زیر هستند:
1. کیف پولهای سخت افزاری لجر، ترزور و کیپ کی
در حال حاضر ایمنترین و بهترین کیف پولهای موجود در مارکت کریپتو، والتهای سخت افزاری هستند که با ذخیره سازی کلیدهای عمومی و خصوصی در تراشههای امنیتی، امنیت بالایی را برای داراییهای کاربران به ارمغان میآورند. افراد میتوانند از طریق کیف پول لجر (Ledger)، ترزور (Trezor) و کیپ کی (KeepKey) ارز کامپاند را ذخیره و آن را استیک کنند. سه کیف پول معرفی شده، بهترین والتهای سخت افزاری موجود در بازار کریپتوکارنسی هستند.
2. کیف پول مای اتر والت (MyEtherWallet)
کیف پول مای اتر والت یکی از والتهای نرم افزاری و متن باز است که از تمامی توکنهای شبکه اتریوم پشتیبانی میکند. این کیف پول در سیستم عاملهای اندروید و IOS قابل نصب است و کاربران به راحتی میتوانند ارزهای خود را در آن ذخیره و نگهداری کنند. مای اتر والت در سال 2015 وارد مارکت کریپتو شده و با عملکرد و امنیت بالای خود توانسته جامعه کاربری خوبی را برای خود جمع آوری کند.
3. کیف پول میست (MIST wallet)
کیف پول میست از دیگر والتهای نرم افزاری در مارکت کریپتو بوده که تحت وب اجرا میشود و با اکثر مرورگرها و سیستم عاملها سازگار است. رابط کاربری ساده و دسترسی بالای این کیف پول باعث میشود تا بیشتر کاربران به این ولت جذب شوند. این کیف پول به دلیل دسترسی بالا و سازگاری با تحت وب، امنیت پایینتری نسبت به کیف پول مای اتر ولت دارد. اما با این حال برای کاربرانی که تعداد معاملات بالایی در روز دارند، بسیار مناسب است.
4. کیف پول آیم توکن (ImToken wallet)
همانند دو گزینه قبلی، کیف پول آیم توکن یک والت نرم افزاری است و برای استفاده در سیستم عاملهای اندروید و IOS مورد استفاده قرار میگیرد. والت آیم توکن از کوینها و توکنهای موجود در بلاک چینهای بیت کوین، اتریوم و ایاس پشتیبانی میکند. این کیف پول Open source یا متن باز بوده و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
کیف پول آیم توکن از ارزهای فیات، مانند دلار و یورو، پشتیبانی نمیکند و کاربران باید معاملات خود را تنها برحسب ارزهای دیجیتال انجام دهند. این والت میزان کارمزد ثابت و مشخصی ندارد و میزان هزینه شبکهها را کاربران تعیین میکنند. هرچه میزان کارمزد تعیین شده بالاتر باشد، تراکنش با سرعت بالاتری در کیف پول انجام میشود.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
سخن پایانی
«آینده ارز کامپاند چگونه پیش بینی میشود؟» پلتفرم compound finance یک شبکه غیر متمرکز در بستر بلاک چین اتریوم است. هدف از ساخت این پروژه، پیاده سازی فرآیند وام دهی به صورت همتا به همتا برای کاربران است. افراد از طریق این پلتفرم میتوانند با قفل کردن ارزهای دیجیتال خود، از شبکه وام دریافت کنند. این شبکه دارای توکن بومی با نماد COMP است.
ارز کامپاند یک توکن حاکمیتی است که افراد به کمک آن میتوانند در فرآیند وام دهی شبکه شرکت کنند. در حال حاضر پلتفرم Compound Finance توسط شرکتهای بزرگی همچون کوین بیس مورد حمایت قرار گرفته است. این پلتفرم در حال رقابت با شبکههایی همچون آوه، میکر دائو و سوشی سواپ است. از نگاه تکنیکال قیمت ارز در شرایط نوسانی قرار گرفته و رفتار قیمت بعد از واکنش آن به سطوح حمایتی و مقاومتی مشخص میشود.
اگر این توکن بتواند در سالهای آینده ابزارهای مالی بیشتری به خود اضافه کند و کاربران و سرمایه گذاران بیشتری را به خود جذب نماید، میتواند با سایر رقیبان خود رقابت کرده و با رشد قیمت همراه شود. رقابت در بین پروژههای حوزه DeFi بسیار زیاد بوده و پروژهای موفق است که بتواند سرمایه گذاران بیشتری را به خود جذب کند.
سوالات متداول
شبکه کامپاند از کدام رمز ارزها پشتیبانی میکند؟
پلتفرم کامپاند برای دریافت وام، از رمز ارزهای محدودی با استاندارد ERC-20 پشتیبانی میکند. کوینها و توکنهایی همچون اتر (ETH)، دای (DAI)، رپد بیت کوین (WBTC)، تتر (USDT)، یونی سواپ (UNI)، یو اس دی کوین (USDC)، ارز کامپاند (COMP)، سای(SAI)، سوشی سواپ (SUSHI)، آگور (REP)، آوه توکن (AAVE)، میکر (MKR) و زیرو ایکس (0X) برای اعطای وام در شبکه کامپاند استفاده میشوند.
کدام پروژهها رقیبان ارز دیجیتال کامپاند هستند؟
در حال حاضر ارز COMP با پروژههایی که در حوزه وام دهی فعالیت میکنند؛ رقابت دارد. پروژههایی همچون شبکه آوه (Aave)، میکر دائو (Maker DAO)، کرو فایننس (Curve Finance)، سوشی سواپ (Sushi swap) و یرن فایننس (Yearn Finance) از جمله مهم ترین رقیبان پلتفرم کامپاند به حساب میآیند.
آینده ارز کامپاند در سال 2024 به چه صورت خواهد بود؟
برای پیش بینی آینده قیمت ارز کامپاند باید عواملی همچون تحلیل تکینکال، شرایط پروژه و رقیبان آن را بررسی کنیم. در زمان نوشتن مقاله، پروژههایی همچون شبکه آوه و کرو فایننس توانستهاند سرمایه گذاران بیشتری را به خود جلب کنند. پلتفرم کامپاند به دلیل کارمزدهای بالا، تعداد کاربران کمتری نسبت به شبکه آوه دارد و در مجموع در رقابت با پروژههای ذکر شده، عقب تر است.
از نگاه تکنیکال قیمت در فاز اصلاح قرار گرفته و واکنشهای آن به محدودههای حمایتی و مقاومتی، میتواند روند بعدی قیمت را تعیین کند. اگر این پروژه در ماههای آینده بتواند ایرادات شبکه خود را برطرف سازد و مقیاس پذیری بالایی برای کاربران خود ایجاد کند، بدون شک میتواند سرمایه گذاران بیشتری را به خود جذب نماید.