استخراج ارز هلیوم چگونه انجام می‌شود؟ کدام دستگاه های ماینر برای استخراج این ارز استفاده می‌شوند؟ ماین کوین HNT چه مزایا و معایبی دارد؟ درآمد روزانه ماینر هلیوم چه قدر است؟

اینترنت اشیا یا IOT حوزه‌ای از دنیای فناوری است که تلاش می‌کند بستری برای برقراری ارتباط بین لوازم و وسایل مختلف را با کاربران فراهم آورد. برقراری این ارتباط باعث می‌شود تا کاربران از تغییرات دستگاه خود مطلع شوند؛ ایرادات آن‌ها را پیدا کنند و در مجموع استفاده بهتر و کاربردی‌تری از وسایل داشته باشند.

اینترنت اشیا برای جمع آوری اطلاعات و پردازش آن‌ها نیازمند یک شبکه غیر متمرکز است تا بتواند شفافیت بالایی برای کاربران خود ایجاد کند. پروژه شبکه Helium قصد دارد با راه اندازی شبکه‌ای غیرمتمرکز، اینترنت اشیا را بر بستر خود راه اندازی کند. این شبکه برای آن‌که بتواند کاربران مارکت کریپتو را به خود جذب کند؛ چارچوب‌هایی برای استخراج کوین بومی خود فراهم کرده است.

کاربران با شرکت در فرآیند ماین این شبکه، می‌توانند ارز دیجیتال HNT را به عنوان پاداش دریافت کنند. استخراج ارز هلیوم یک روش جذاب برای کسب درآمد از بلاکچین Helium است. در این مقاله قصد داریم تا نحوه ماین این رمز ارز را به صورت کامل بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: ارز هلیوم چیست + پیش بینی آینده ارز دیجیتال HNT

بررسی نحوه عملکرد شبکه هلیوم

قبل از معرفی روش‌های استخراج ارز هلیوم، بهتر است با شبکه و سازوکار آن آشنا شویم. شبکه هلیوم یک بلاکچین غیر متمرکز است که قصد دارد بستری همتا به همتا برای ذخیره اطلاعات اینترنت اشیا فراهم سازد. در این شبکه اطلاعات مربوط به وسایل هر کاربر به صورت غیرمتمرکز رمزنگاری و در بلاکچین این شبکه ثبت می‌شود. این شبکه با پشتیبانی از پروتکل LoRaWAN ذخیره اطلاعات دستگاه‌ها را در بلاکچین آسان می‌کند.

LoRaWAN یک پروتکل بی‌سیم است که با مصرف میزان کمی انرژی، می‌تواند حجم زیادی از داده‌های دستگاه‌ها را جمع آوری و ذخیره کند. پروتکل LoRaWAN در دستگاه‌هایی با نام هات اسپات استفاده می‌شود که همانند وای فای عمل می‌کنند و می‌توانند با سایر دستگاه‌ها ارتباط برقرار کرده و با آن‌ها تبادل اطلاعات انجام دهد.

در واقع هات اسپات‌ها با برقراری ارتباط با سایر دستگاه‌ها، یک شبکه غیر متمرکز (Decentralized Network) ایجاد می‌کنند که در آن می‌توانند اطلاعات را به صورت تراکنش‌ها در بلوک ذخیره و رمزنگاری کنند. هرچه تعداد آن‌ها افزایش یابد، شبکه گسترش پیدا می‌کند. شبکه با استفاده از الگوریتم اثبات پوشش یا proof of coverage (PoC) تراکنش‌های شبکه را پردازش می‌کند.

PoC نوعی الگوریتم اثبات کار (Pow) به حساب می‌آید که در آن نودهای شبکه با روش‌های مختلف می‌توانند ارز HNT را ماین کنند. فرآیند ماینینگ PoC بدین صورت است که کاربر ابتدا باید دستگاه Hotspot را برای شرکت در فرآیند پردازش تراکنش‌های هلیوم خریداری کند. سپس با اتصال دستگاه به بلاکچین، داده‌های دریافتی شبکه را پردازش و برای سایر هات اسپات‌ها ارسال کند. ماینر به ازای فعالیت خود در شبکه کوین HNT را به عنوان پاداش دریافت می‌کند.

نکته مهم در استخراج ارز هلیوم، برقراری ارتباط با سایر هات اسپات‌ها است. کاربر نمی‌تواند به تنهایی و بدون اتصال به این دستگاه‌ها، داده‌های شبکه را پردازش کند. کاربر باید فرآیند ماینینگ ارز HNT را در مکانی انجام دهد که بتواند با سایر ماینرهای شبکه در ارتباط باشد. در ادامه بیشتر درباره موقعیت مکانی این دستگاه‌ها صحبت خواهیم کرد.

روش‌های استخراج ارز هلیوم

روش های استخراج ارز هلیوم

به صورت کلی دو روش برای استخراج ارز هلیوم وجود دارد. این روش‌ها به صورت خلاصه موارد زیر هستند:

  • مشارکت در الگوریتم اثبات پوشش
    همان‌طور که اشاره شد، شبکه از الگوریتم اثبات پوشش (proof of coverage) برای دریافت و پردازش داده‌های لوازم و دستگاه‌ها استفاده می‌کند. در این روش کاربران دستگاه‌های Hotspot خود را به بلاکچین هلیم وصل می‌کنند و داده‌های موجود در هات اسپات‌های اطراف خود را دریافت و پردازش می‌کنند.
    طبق الگوریتم اثبات پوشش، شبکه به حداقل سه دستگاه برای دریافت و پردازش داده‌های خود نیازمند است. هر کدام از این دستگاه‌ها، یک نقش مشخصی در پردازش اطلاعات دارند. این نقش‌ها به صورت زیر و به طور تصادفی بین نودها ایجاد می‌شوند:
  1. شاهدان (Witnesses): شاهدان ماینرهایی هستند که پیام‌های سایر دستگاه‌های هات اسپات را دریافت کرده و نسبت به فعال بودن یا نبودن آن‌ها شهادت می‌دهند. هنگامی که یک شاهد پیام یک دستگاه را دریافت می‌کند، درست یا غلط بودن سیگنال را بررسی می‌نماید. در صورتی‌که سیگنال ارسال شده از دستگاه معتبر باشد، شاهد امضای خود را به پیام اضافه می‌کند. هرچه تعداد امضاهای یک سیگنال بیشتر باشد، آن تراکنش معتبرتر است و پاداش بیشتری به آن اختصاص داده می‌شود.
  2. بیکن‌ها (Beacons): بیکن‌ها ماینرهایی هستند که هر 60 ثانیه یکبار، پیام‌های مشخصی را به سایر هات اسپات‌ها ارسال می‌کنند. پیام‌های ارسال شده توسط بیکن‌ها حاوی اطلاعاتی نظیر موقعیت مکانی این دستگاه‌ها و میزان فعالیت آن‌هاست. شاهدان بعد از دریافت اطلاعات پیام‌ها، میزان فعالیت هات اسپات‌های اطراف خود را بررسی کرده و آن را گزارش می‌کنند.
  3. چالشگران (Challengers): چالشگران نودهایی هستند که پیام بیکن‌ها را بررسی و آن‌ها را به چالش می‌کشند. چالشگران پیامی را به کل شبکه ارسال می‌کنند و از تمامی ماینرها می‌خواهند تا اعتبار پیام را تایید کنند. اگر اکثر ماینرها موافق باشند که پیام نامعتبر است، اطلاعات آن پیام مجدد به بیکن ارسال می‌شود تا آن را اصلاح یا حذف کند. به کمک این روش، شبکه از پیام‌های جعلی و دستکاری شده در امان است.

در مجموع برای استخراج ارز هلیوم و پردازش داده‌های شبکه باید حداقل 3 ماینر در کنار یکدیگر قرار گرفته باشند تا بتوانند داده‌ها را دریافت کرده و فعالیت خود را به شبکه اثبات کنند. هرچه میزان هات اسپات‌های موجود در یک منطقه بیشتر باشد، ماینر قادر است پاداش بیشتری از شبکه دریافت نماید. اگر 3 تا 5 ماینر در کنار هم باشند، می‌توانند ماهانه 150 رمز ارز HNT را استخراج کنند.

اگر 5 تا 15 ماینر در کنار یکدیگر باشند، حدود 500 ارز هلیوم و اگر بیش از 15 ماینر کنار هم باشند، بالای 800 ارز HNT ماین می‌شود. همان‌طور که مشخص است، الگوریتم اثبات پوشش طوری طراحی شده که ماینرها را مجبور کند تا بقیه کاربران را به مشارکت و خریداری دستگاه‌های Hotspot دعوت کنند.

  • انتقال داده‌ها (Data Transfer)
    این روش زمانی استفاده می‌شود که ماینر بتواند ناحیه‌ای با تعداد بالایی از دستگاه‌های هات اسپات را شناسایی کرده و دستگاه خود را در آن مکان قرار دهد. در این روش ماینر دیگر در فرآیند اثبات پوشش شرکت نمی‌کند و تنها حجم زیادی از داده‌ها را دریافت و به سایر ماینرها ارسال می‌کند. با این کار سرعت پردازش داده‌های شبکه افزایش یافته و کاربر به راحتی می‌تواند کسب درآمد کند.

فاصله ماینرها برای استخراج ارز هلیوم

همانطور که اشاره شد، ماینرها نمی‌توانند به صورت انفرادی به استخراج ارز هلیوم بپردازند. در واقع به لطف الگوریتم اثبات پوشش، ماینرها مجبور هستند دستگاه‌های Hotspot خود را در مکانی قرار دهند که بتواند با سایر دستگاه‌ها در ارتباط باشد. برای اینکه ماینر بتواند مکان مناسبی برای نصب دستگاه خود پیدا کند، باید نکات زیر را رعایت کند:

  1. شناسایی دستگاه‌های هات اسپات در نقشه شبکه
    در گام اول ماینرها باید موقعیت مکانی سایر دستگاه‌ها را شناسایی کنند. با این کار ماینر می‌تواند مکان مناسب برای نصب آن‌ها را انتخاب کند. ماینرها از طریق آدرس explorer.helium.com می‌توانند تمامی دستگاه‌های هات اسپات فعال در سراسر جهان را مشاهده کنند. تصویر زیر از همین وبسایت است که موقعیت مکانی دستگاه‌های هات اسپات را در ایران نشان می‌دهد.
    نقشه ماینر هلیوم در ایران
  2. رعایت حداقل و حداکثر فاصله
    بعد از مشخص کردن موقعیت مکانی مورد نظر، کاربر باید حداقل و حداکثر فاصله مورد نیاز برای دستگاه‌های هات اسپات را رعایت کند. به صورت کلی کاربر باید حداقل 300 و حداکثر 10 کیلومتر از سایر دستگاه‌ها فاصله داشته باشد.
  3. قرار دادن دستگاه در فضای باز
    دستگاه‌های Hotspot در ارتفاع بالا می‌توانند سیگنال‌های بهتری را ارسال و دریافت نمایند. برای عملکرد این دستگاه‌ها توصیه می‌شود آن‌ها را در ارتفاع بالایی قرار دهید. همچنین می‌توانید از طریق آنتن‌ها، سیگنال‌دهی و سیگنال‌گیری این دستگاه‌ها را تقویت کنید.

بهترین دستگاه‌ها برای استخراج ارز هلیوم

بهترین دستگاه‌ها برای استخراج ارز هلیوم

همان‌طور که اشاره شد، کاربران برای مشارکت در شبکه و استخراج ارز هیلیوم، به دستگاه‌های هات اسپات نیاز دارند. شرکت‌ها و برندهای مختلفی این نوع دستگاه‌ها را تولید می‌کنند. تصویر زیر، لیست شرکت‌هاییست که کاربران می‌توانند از آن‌ها دستگاه هات اسپات خریداری کنند. این لیست در وب سایت شبکه به آدرس helium.com قرار دارد.

لیست شرکت‌ها برای خرید دستگاه هات اسپات

به طور کلی بهترین دستگاه‌های ماینر برای استخراج ارز هلیوم عبارت هستند از:

  • Nebra: دستگاه ماینر نبرا توسط تیم Helium آزمایش و تایید شده است. این دستگاه مناسب محیط‌های بسته و مکان‌هایی با فضای باز است. قدرت این دستگاه 3 دسی بل بوده و قیمت این ماینر برای محیط بسته بین 300 تا 420 دلار و برای محیط باز بین 420 تا 580 دلار است. نبرا از آنتن‌های پلاستیکی با قدرت 3 دسی بل ساخته شده است.
  • Bobcat: ماینر باب کت در بین ماینرهای helium دارای آنتن‌دهی بالاتری است. این ویژگی باعث پوشش‌دهی بیشتر و انجام بهتر الگوریتم اثبات پوشش در این ماینر می‌شود. قدرت این دستگاه 4 دسی بل و قیمت این ماینر 429 دلار است.
  • Rakwireless: ماینر رک وایرلس دارای قدرت 2.8 دسی بل است که نسبت به دو دستگاه معرفی شده قدرت آنتن‌دهی کمتری دارد. اما در مقابل قیمت این دستگاه از ماینرهای باب کت و نبرا ارزان‌تر و حدود 345 دلار است.

نحوه راه اندازی ماینر هلیوم

بعد از خریداری و نصب هات اسپات، ماینرها باید دستگاه‌های خود را به شبکه وصل کنند تا بتوانند در دریافت و پردازش اطلاعات مشارکت داشته باشند. ساده‌ترین راه برای اتصال و شروع استخراج ارز هلیوم به ترتیب مراحل زیر است:

  1. دانلود و نصب کیف پول هلیوم
    در گام اول کاربران باید کیف پول این ارز را در موبایل نصب و راه اندازی کنند. زیرا به کاربران کمک می‌کند تا راحت‌تر به شبکه هلیم وصل شده و کوین‌های HNT خود را دریافت نمایند. این کیف پول در سیستم‌های اندروید و IOS قابل دسترس است. افراد در هنگام نصب این کیف پول، باید عبارات بازیابی 12 یا 24 کلمه‌ای دریافت کرده و آن را در جایی امن ذخیره کنند.
  2. اتصال کیف پول به هات اسپات
    بعد از نصب کیف پول، ماینر باید دستگاه Hotspot را به والت خود متصل کند. برای این کار کاربر باید ابتدا هات اسپات را در مکان مورد نظر راه اندازی کند و سپس از طریق بلوتوث یا اینترنت، کیف پول داخل موبایل خود را به دستگاه متصل نماید.
  3. تنظیم موقعیت مکانی هات اسپات
    در مرحله آخر کاربر باید دستگاه را در مکانی قرار دهد که بتواند با سیگنال‌های مناسب، با سایر هات اسپات‌ها ارتباط برقرار کند. برای این کار ماینر باید دستگاه را در فضای باز و ارتفاع مناسب قرار دهد و حداقل 300 و حداکثر 10 کیلومتر با نزدیکترین دستگاه فاصله داشته باشد.

مزایا و معایب استخراج ارز هلیوم

مزایای استخراج ارز هلیوم

  • کسب درآمد آسان: نودهای شبکه با راه اندازی و اجرای دستگاه هات اسپات، به راحتی می‌توانند از شبکه پاداش دریافت کنند. کاربران می‌توانند با برقراری ارتباط با سایر دستگاه‌های Hotspot، به راحتی در دریافت و پردازش داده‌های helium مشارکت کنند و به استخراج ارز هلیوم بپردازند.
  • امنیت بالا: ماین کوین HNT به صورت کاملا غیر متمرکز انجام می‌شود. ماینرها برای استخراج این رمز ارز به مشارکت یکدیگر نیاز دارند و هیچ کاربری نمی‌تواند در روند تایید تراکنش‌ها اختلال ایجاد کند. این ساختار غیر متمرکز باعث می‌شود تا امنیت شبکه هیلیوم افزایش یابد و هکرها و خرابکاران نتوانند به آن نفوذ کنند.
  • مشارکت بالای کاربران: یکی از اصول مهم در بحث غیرمتمرکز سازی شبکه‌ها، بحث مشارکت کاربران است. نودها یا گره‌های این شبکه برای استخراج ارز هلیوم مجبور هستند با یکدیگر تعامل و مشارکت داشته باشند تا بتوانند پاداش مناسبی از شبکه دریافت کنند.
  • مصرف پایین انرژی: اگرچه الگوریتم اثبات پوشش نوعی گواه اجماع اثبات کار محسوب می‌شود؛ اما میزان مصرف انرژی در آن بسیار پایین است. این موضوع به دلیل استفاده از پروتکل LoRaWAN است. این پروتکل می‌تواند با مقدار کمی انرژی، حجم زیادی از داده‌ها را جمع آوری کند.

معایب استخراج ارز هلیوم

  • هزینه بالای سخت افزارها: خرید و راه اندازی تجهیزات هات اسپات می‌تواند برای کاربران هزینه‌بر باشد. همین موضوع باعث می‌شود تا به دلیل قیمت بالای این دستگاه‌ها در برخی از کشورها، کاربران کمتری در این شبکه مشارکت کنند.
  • منسوخ شدن هات اسپات‌های قدیمی: با آپدیت این دستگاه‌ها، سخت افزارهای قدیمی منسوخ شده و از شبکه حذف می‌شوند. در این حالت ماینرها مجبور هستند برای خرید دستگاه‌های بروز مجدد هزینه کنند.
  • افزایش رقابت در شبکه: با رشد شبکه و افزایش تعداد ماینرها برای ماین ارز HNT، پاداش استخراج کاهش می‌یابد و ماینرها مجبور هستند تا برای دریافت پاداش بیشتر، دستگاه‌های هات اسپات بیشتری را خریداری کنند. این موضوع در بازگشت سرمایه کاربران نیز تاثیرگذار است. هرچه سختی شبکه بیشتر شود، میزان بازگشت سرمایه ماینرها طولانی‌تر می‌شود.
  • عمق پایین بازار: یکی از عوامل موثر در استخراج ارز هلیوم، قیمت کوین آن است. هرچه قیمت این رمز ارز بالاتر باشد، سود استخراج افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر ارزش بازار معاملات HNT بسیار پایین است و نهنگ‌های مارکت کریپتو به راحتی می‌توانند قیمت این ارز را پامپ و دامپ کنند. این موضوع می‌توانند برای ماینر هلیوم مشکل‌ساز باشد.
  • محدودیت‌های مکانی: یکی از مشکلات اصلی ماینرها در شبکه این ارز، محدودیت‌های مکانی است. گاهی ممکن است ماینر در مکانی قرار گرفته باشد که در آن هیچ دستگاه Hotspot فعالی وجود ندارد. در این حالت ماینر مجبور است چندین دستگاه را فعال کرده و هزینه بالایی برای ماین کوین HNT پرداخت کند.
بیانیه سلب مسئولیت

کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیق‌تر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.

سخن پایانی

«استخراج ارز هلیوم چگونه انجام می‌شود؟» شبکه Helium یک بلاکچین غیرمتمرکز است که قصد دارد بستری همتا به همتا برای دریافت و پردازش اطلاعات اینترنت اشیا فراهم کند. در این شبکه هیچ نهاد متمرکزی وجود ندارد که بر روی اطلاعات لوازم و وسایل کاربران نظارت کند و تمامی تراکنش‌ها به صورت غیرمتمرکز دریافت و پردازش می‌شوند.

کاربران برای مشارکت در پردازش و تایید تراکنش‌ها، می‌توانند در فرآیند ماین این شبکه شرکت کنند. شبکه helium به کمک الگوریتم اثبات پوشش، امکان استخراج ارز هلیوم را فراهم کرده است. در این فرآیند افراد از طریق دستگاه‌های هات اسپات، با سایر نودهای شبکه ارتباط برقرار کرده و اطلاعات شبکه را دریافت و پردازش می‌کنند.

نکته مهم در فرآیند ماین ارز hnt، مشارکت سایر ماینرها است. درواقع افراد نمی‌توانند به صورت انفرادی اطلاعات شبکه را دریافت و پردازش کنند. آن‌ها باید دستگاه‌های هات اسپات خود را در مکان‌هایی قرار دهند تا بتوانند با سایر ماینرها در ارتباط باشند. نودها از طریق وب سایت explorer.helium.com می‌توانند موقعیت مکانی مورد نظر خود را شناسایی کنند.

سوالات متداول

چگونه ارز hnt استخراج کنیم؟

کاربران برای استخراج ارز هلیوم، نیاز به دستگاه‌های هات اسپات دارند. این دستگاه‌ها به کمک پروتکل LoRaWAN می‌توانند در دریافت داده و پردازش آن در شبکه مشارکت کنند. افراد با نصب دستگاه‌های Hotspot در مکان‌های مناسب، می‌توانند به سادگی از شبکه Helium کسب درآمد کنند.

آیا با گوشی می‌توان ارز هلیوم را استخراج کرد؟

خیر. استخراج این ارز به دستگاه‌های هات اسپات وابسته است و کاربران از طریق موبایل نمی‌توانند در شبکه فعالیت کنند.

چگونه ماینرهای شبکه helium را در ایران پیدا کنیم؟

وب سایت explorer.helium.com تمامی دستگاه‌های هات اسپات فعال را در سراسر دنیا نشان می‌دهد. کاربران می‌توان ماینرهای فعال در کشور ایران را شناسایی کنند و برطبق آن، موقعیت مکانی مناسب را برای استخراج ارز هلیوم انتخاب کنند.

چگونه سود استخراج ارز هلیوم را محاسبه کنیم؟

ماینرها می‌توانند از طریق وب سایت helium.plus میزان هزینه و سود حاصل از استخراج ارز هلیوم را محاسبه کنند. در این وب سایت ماشین حساب سود ارز HNT وجود دارد که در آن کاربران می‌توانند به صورت دقیق میزان هزینه و درآمد خود را بررسی کنند.