# | Coin | Price | Marketcap | Volume (24h) | Supply | Change | Last 24h |
---|
آکاش نتورک چیست؟ Akash Network چگونه کار میکند؟ ارز دیجیتال AKT چه مزایا و معایبی دارد؟ چگونه میتوان رمز ارز آکاش نتورک را خرید و فروش کرد؟
شرکتها و کسب و کارها برای ذخیره سازی و پردازش اطلاعات خود از سرورها استفاده میکنند. سرورها به صورت فیزیکی و ابری وجود دارند و توسعه دهندگان و کاربران برای کاهش هزینههای خود، از سرورهای ابری استفاده میکنند. این سرورها بستری برای محاسبات و پردازش اطلاعات فراهم میکنند و شرکتها و استارت آپها دیگر مجبور نیستند که هزینهای بابت نگهداری سرورهای فیزیکی پرداخت کنند.
گوگل و مایکروسافت از جمله بزرگترین شرکتها در ارائه رایانشهای ابری هستند. یکی از ایرادات بزرگ در سرورها و رایانشهای ابری، بحث ارائه آنها توسط شرکتهای متمرکز است. کمپانیهای بزرگ فناوری همچون گوگل و مایکروسافت به راحتی میتوانند از طریق رایانشهای ابری دیتای کاربران را جمع آوری و از آنها در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده کنند.
همین موضوع باعث شده تا پروژه شبکه آکاش نتورک یا Akash Network ایجاد شود. شبکه آکاش قصد دارد بستری غیر متمرکز و با امنیت بالا برای ارائه رایانشهای ابری فراهم کند. در این مقاله قصد داریم تا این پروژه را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.
آکاش نتورک چیست؟
شبکه آکاش یا akash network یک بلاک چین لایه اول و متن باز است که قصد دارد منابع محاسباتی ابری را به صورت غیر متمرکز به کاربران ارائه کند. بیشتر کسب و کارها و شرکتها اطلاعات و دادههای خود را در رایانشهای ابری شرکتهای گوگل و آمازون قرار میدهند. این شرکتها به دلیل ساختار متمرکز خود به راحتی میتوانند از دیتای کاربران سو استفاده کرده و از آنها در جهت توسعه برنامههای خود استفاده کنند.
آکاش قصد دارد با ارائه راهکاری غیرمتمرکز، سرورها و منابع محاسباتی ابری را قیمت کمتر و شفافیت بیشتر در اختیار توسعه دهندگان و کسب و کارها قرار دهد. آکاش نتورک به کمک کیت توسعه نرم افزاری کازماس (cosmos SDK) ساخته شده است. این موضوع باعث میشود تا این شبکه بتواند با مقیاس پذیری بالایی تراکنشها را پردازش و تایید کند.
شبکه آکاش قابلیت استفاده در اکثر کسبوکارها را دارد؛ با این حال، بخش دیفای به طور خاص نیازمند استفاده از این بلاک چین است. پروژههای صنعت امور مالی دارای اطلاعات و دادههای حساس مالی هستند. این پروژهها برای ذخیره دادهها و پردازش آنها، باید از بستری غیرمتمرکز و ایمن استفاده کنند. شبکه آکاش علاوه بر داشتن فضایی ایمن و غیرمتمرکز، دارای حریم خصوصی بسیار مناسبی است.
تمامی فعالیتهای کاربران با امنیت بالا و به صورت خصوصی انجام میشود و افراد و پروژههای دیگر نمیتوانند دیتای کاربران را در این شبکه ردیابی کنند. علاوه بر موارد گفته، قیمت گذاری در شبکه آکاش به صورت آزاد تعریف میشود. در شرکتهای گوگل و آمازون، تیم توسعه شرکت برحسب میزان سود و زیان قیمتهای ثابتی را برای منابع محاسباتی ابری خود تعریف میکنند.
در شبکه آکاش ارائه کنندگان سرورهای ابری مجبور هستند برحسب نیاز کاربر و عرضه و تقاضا، قیمت را تعریف کنند. این موضوع باعث میشود تا کاربران شبکه با قیمت ارزانتر و بهتری به منابع ابری غیر متمرکز دسترسی پیدا کنند.
بیشتر بخوانید: دیفای چیست به زبان ساده چگونه کار می کند و چه کاربردی دارد؟
تیم توسعه رمز ارز آکاش نتورک
ایده ساخت پروژه آکاش نتورک در سال 2020 توسط گرک اوسوری یا Greg Osuri مطرح شد. اوسوری در تلاش بود تا یک سرویس سوپر کلود یا Supercloud ایجاد کند که در آن کاربران بتوانند سرورها و منابع محاسباتی را به صورت ابری و غیر متمرکز خریداری نمایند. اوسوری تا قبل از راه اندازی شبکه آکاش، به عنوان مشاور نرم افزار در شرکتهای Miracle Software و IBM فعالیت میکرد.
تیم فنی شبکه آکاش از مهندسان و افراد با تجربهای تشکیل شده است. آرتور ترویان (Artur Troian) مدیر ارشد بخش نرم افزار شبکه آکاش است. او تحصیلات خود را در مقطع ارشد در رشته علوم کامپیوتر به اتمام رسانده است. آرتور ترویان تا قبل از پیوستن به تیم آکاش، به عنوان مهندس ارشد نرم افزار و مشاور در شرکتهای NotifAi، CyberVision و GlobalLogic فعالیت داشته است.
آدام وازنی (Adam Wozney) مدیر بخش رسانههای اجتماعی شبکه آکاش است. او سابقه کاری زیادی در حوزه دیجیتال مارکتینگ و بخش کامیونیتی داشته است. وازنی تا قبل از پیوستن به تیم آکاش، در شرکتهای IEX، ConsenSys، Wix.com و گوگل فعالیت داشته است.
ارز دیجیتال آکاش نتورک چیست؟
آکاش نتورک دارای یک کوین بومی با نماد AKT است. ارز AKT نقشها و کاربردهای مختلفی در بلاک چین آکاش ایفا میکند. مهم ترین کاربردهای این رمز ارز موارد زیر هستند:
- حاکمیت: ارز دیجیتال AKT یک کوین حاکمیتی است. کاربران با داشتن این رمز ارز میتوانند در نظرسنجیها و تغییرات شبکه شرکت کنند و ایدهها و نظرات خود را با تیم توسعه در میان بگذارند.
- استیکینگ: شبکه آکاش از الگوریتم اثبات سهام (pos) پیروی میکند. به کمک این الگوریتم کاربران میتوانند با خرید ارز AKT و استیک آن از شبکه آکاش کسب درآمد کرده و در پردازش و تایید تراکنشها مشارکت کنند.
- پرداخت حق اشتراکها: تامینکنندگان سرورهای ابری، کاربران شبکهای هستند که سیستمها و سرورهای پردازشی خود را به شکل ابری در اختیار دیگر اعضای شبکه آکاش قرار میدهند تا از آنها استفاده کنند. این افراد برای به اشتراک گذاشتن سرورهای خود، مبلغ مشخصی را از کاربران دریافت میکنند. این مبلغ از طریق ارز AKT پرداخت میشود.
ارز AKT یک کوین ضدتورمی است که تعداد آن محدود و برابر 388 میلیون است. در حال حاضر حدود 229 میلیون از این ارز در مارکت کریپتوکارنسی عرضه شده است. این تعداد ارزها به صورت زیر در بین کاربران و سرمایه گذاران تقسیم شده است:
- 34.5 درصد برای کاربران و سرمایه گذاران اولیه
- 27 درصد برای تیم توسعه
- 19.7 درصد برای خزانه پروژه و بخش توسعه
- 8 درصد برای کمک های مالی و جوایز کاربران
- 5.8 درصد برای بازاریابی و فروش
- 5 درصد برای توسعه پروژهها و شبکههای آزمایشی
- سرمایه گذاران اولیه: 34.5 درصد
آکاش نتورک چگونه کار میکند؟
شبکه آکاش از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. یک بخش به صورت اختصاصی برای اجرای الگوریتم اجماع شبکه وجود دارد. در این بخش کاربران میتوانند از طریق الگوریتم اثبات سهام یا proof of stake کوین بومی این شبکه، یعنی ارز AKT را استیک کنند. کاربران با این کار در پردازش و تایید تراکنشهای شبکه مشارکت کرده و کسب درآمد میکنند. افراد همچنین میتوانند با قراردادن سرورهای خود در شبکه، به سایر کاربران منابع محاسباتی ابری غیر متمرکز ارائه کنند.
افراد برای ارائه سرور، باید به وب سایت این شبکه به آدرس www.akash.network مراجعه کرده و در بخش become a provider سرورهای خود را به بلاک چین آکاش متصل کنند. اتصال منابع محاسباتی و سرورها در شبکه آکاش از طریق پلتفرم praetor انجام میشود. این پلتفرم که در وبسایت praetorapp.com در دسترس است، به کاربران کمک میکند تا به سادگی سرورهای خود را به کاربران شبکه آکاش بفروشند.
کاربران برای فعالیت در این پلتفرم باید حداقل سیستم پردازشی مورد نظر را شبکه داشته باشند. از نظر آکاش نتورک کاربران باید در سیستم خود حداقل یک پردازنده 2 هستهای، رم 4 گیگابایت، فضای ذخیره سازی 30 گیگابایت و پهنای باند مناسب برای دریافت و پردازش اطلاعات کاربران داشته باشند.
شبکه آکاش برای پردازش و تایید اطلاعات خود از پروتکل تندرمینت (Tendermint) استفاده میکند. پروتکل تندرمینت یک نرم افزار برای کنترل و مدیریت تراکنشهای شبکه است که به کمک آن تراکنشها با امنیت و دقت بالاتری در اختیار نودها قرار میگیرد. این پروتکل که در بستر بلاک چین کازماس (Cosmos) توسعه پیدا کرده؛ میزان مقیاس پذیری شبکه را چندین برابر میکند و باعث میشود تا شبکه آکاش بتواند با سرعت بالایی به کاربران خود خدمات ارائه کند.
محصولات آکاش نتورک
- بازار غیر متمرکز آکاش (Akash Deployment Marketplace)
بازار غیر متمرکز آکاش یا akash deployment marketplace بستری همتا به همتا برای خرید و فروش رایانشهای ابری است. تامین کنندگان سرورها و منابع محاسباتی ابری، سیستمهای خود را در بازار آزاد آکاش عرضه میکنند. در این بخش کاربران میتوانند رایانشهای ابری مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنند. این بخش که نوعی بازار آزاد به حساب میآید؛ هیچ نهاد ناظری در آن وجود نداشته و تمامی قیمت گذاریها و خرید و فروش به صورت آزاد و بر پایه عرضه و تقاضا انجام میشود.
- پلتفرم پیاده سازی کانتینر (Akash Container Platform)
شبکه آکاش علاوه بر فراهم کردن بازاری آزاد برای خرید و فروش سرورهای ابری، محیطی غیر متمرکز برای پیاده سازی کانتینرها فراهم کرده است. کانتینرها به واحدهای نرم افزاری گفته میشوند که به کمک آنها توسعه دهندگان میتوانند توابع و کدهای برنامه نویسی خود را به صورت ابری در آن قرار دهند. با این کار برنامه با سرعت و مقیاس پذیری بالاتری اجرا میشود و کاربران به راحتی میتوانند از خدمات نرم افزار استفاده کنند.
شبکه آکاش در بخش akash container platform امکان پیاده سازی و مدیریت کانتینرها را به صورت غیر متمرکز برای کاربران فراهم میکند. بدین ترتیب توسعه دهندگان میتوانند علاوه بر دریافت منابع محاسباتی ابری غیر متمرکز، کانتینرهای برنامههای خود را نیز به صورت همتا به همتا در این شبکه قرار دهند.
- سوپر مینی (Super mini)
سخت افزار سوپر مینی یا supermini یک دستگاه غیر متمرکز است که توسط تیم توسعه شبکه آکاش طراحی و در بازار عرضه شده است. دستگاه سوپر مینی را میتوان یک مینی کیس یا رایانه کوچک در نظر گرفت که میتواند حجم زیادی از اطلاعات یک یا چند نرم افزار را دریافت و پردازش کند. کاربران با خریداری این دستگاه، میتوانند منابع محاسباتی خود را به صورت فیزیکی دریافت کنند. این دستگاه از سازوکار غیر متمرکزی پیروی میکند و افراد به کمک آن میتوانند دادهها و اطلاعات خود را به صورت همتا به همتا ذخیره و پردازش کنند.
مزایای ارز دیجیتال آکاش نتورک
- حریم خصوصی بالا: شبکه آکاش با بهرهگیری از فناوری بلاک چین، یک پلتفرم غیرمتمرکز برای پردازش و ذخیرهسازی دادهها فراهم آورده است. این شبکه با حذف واسطهها و ایجاد شفافیت بالا در فرآیندها، حریم خصوصی و امنیت بالایی را برای کاربران فراهم کرده است.
- کاهش هزینه: شرکتها و کسب و کارها برای دریافت منابع محاسباتی ابری، مجبور هستند هزینه زیادی را به شرکتهای گوگل و آمازون پرداخت کنند. آکاش نتورک توانسته با مشارکت کاربران خود، بستری غیر متمرکز و شفاف برای خرید و فروش منابع محاسباتی ابری فراهم کند. شبکه آکاش به شرکتها و توسعه دهندگان امکان میدهد تا با هزینهای مناسب، پایگاههای داده و سرورهای مورد نظر خود را تهیه کنند.
- مقیاس پذیری بالا: ساختار شبکه آکاش با استفاده از الگوریتمهای بلاک چین کازماس طراحی و پیادهسازی شده است. این الگوریتمها به دلیل سرعت بالا، مقیاس پذیری مناسبی را برای شبکه آکاش فراهم کردهاند.
- استفاده ساده: برنامهها و محصولات موجود در آکاش نتورک به سادگی قابل استفاده و راه اندازی هستند.
-
کاربران میتوانند با مراجعه به وبسایت شبکه آکاش، محصولات مورد نظر خود را دانلود و نصب کنند. این وبسایت، مقالات آموزشی متنوعی را برای کمک به کاربران تازهکار فراهم کرده است.
معایب ارز دیجیتال آکاش نتورک
- عمق پایین بازار: شبکه آکاش یک پروژه جوان است که فعالیت خود را در سال 2020 آغاز کرد. اگرچه این شبکه مورد حمایت بسیاری از سرمایه گذاران قرار گرفته؛ اما به دلیل عمق پایین بازار نهنگهای مارکت کریپتوکارنسی به راحتی میتوانند قیمت ارز AKT را پامپ و دامپ کنند. این موضوع باعث میشود تا سرمایه گذاران ریسک گریز نتوانند به سادگی به این پروژه اعتماد کنند.
- پیچیدگی فنی بالا: رایانش ابری غیرمتمرکز دارای پیچیدگیهای بیشتری نسبت به مدلهای متمرکز است. این ویژگیها ممکن است باعث شود که سرمایه گذاران محتاط در اعتماد به این پروژه تردید داشته باشند.
- رقابت با کمپانیهای بزرگ: اکثر سرورهای ابری مورد استفاده در شرکتها توسط شرکتهای عظیمی مانند گوگل و آمازون ارائه میشوند. آکاش نتورک برای رشد شبکه خود مجبور است با این شرکتها رقابت کند. در این حالت ممکن است این کمپانیها با ارائه محصول بهتر، به سادگی شبکه آکاش را از رقابت حذف کنند.
تاریخچه قیمت آکاش نتورک
قبل از تحلیل تکنیکال ارز AKT، بهتر است ابتدا تاریخچه قیمت این کوین را بررسی کنیم. تصویر زیر نمودار قیمت ارز AKT را نشان میدهد. این رمز ارز از می سال 2022 وارد صرافیهای ارز دیجیتال شد. به دلیل روند نزولی موجود در کل مارکت کریپتو، قیمت ارز AKT از همان ابتدا وارد فاز ریزش شد. این ریزش تا اوایل آپریل سال 2023 ادامه داشت و در آن قیمت با افت 71 درصدی، به سطح 0.179 دلار رسید.
از اواسط آپریل 2023 یک روند صعودی در معاملات ارز AKT شکل گرفت. در این روند صعودی قیمت توانست تا مارچ 2024 به میزان 2600 درصد رشد کند و به قیمت 6.4 دلار برسد. در حال حاضر این روند صعودی همچنان ادامه دارد و هنوز به اتمام نرسیده است.
تحلیل تکنیکال ارز آکاش نتورک
تصویر زیر چارت قیمت ارز آکاش نتورک را در تایم فریم روزانه نمایش میدهد. ارز AKT از سال 2022 وارد مارکت کریپتو شده و تاریخچه معاملاتی بسیار کمی دارد. همین امر باعث میشود تا این ارز را در تایم فریم روزانه بررسی کنیم. قیمت در حال حرکت به سمت ناحیه مقاومتی 6.25 تا 6.3 دلار است. در صورتی که قیمت بتواند از این ناحیه عبور کند، میتواند به سمت تارگتهای 7.63 تا 8.25 دلار حرکت کند.
اما در صورتی که قیمت به ناحیه مقاومتی 6.25 تا 6.3 دلار واکنش منفی نشان دهد، احتمال اصلاح قیمت تا محدوده 5.26 تا 5.03 دلار وجود دارد. در این شرایط اگر قیمت به ناحیه حمایتی ذکر شده واکنش مثبت نشان دهد، قیمت مجدد با رشد همراه شده و به سمت تارگتهای 7.6 تا 8.2 دلار حرکت میکند.
نحوه خرید و فروش رمز ارز آکاش نتورک
ارز AKT، کوین بومی شبکه آکاش در حال حاضر در رتبه 80 محبوب ترین رمز ارزهای مارکت کریپتوکارنسی قرار گرفته است. این پروژه در صرافیهای کراکن (kraken)، کوکوین (Kucoin)، gate.io، crypto.com، هیوبی (Huobi)، کوینکس (coinEx) و اسندایکس (AscendEX) خریداری کنند. در این صرافیها کاربران میتوانند علاوه بر معامله ارز AKT، در استیکینگ این شبکه مشارکت کرده و سود مشخصی دریافت کنند. برای ذخیره و نگهداری ارز آکاش نتورک کاربران میتوانند از کیف پولهای متامسک (Metamask)، توکن پاکت (Token Pocket)، توروس (Torus)، کوین هاب (Coinhub) و والت کانکت (Wallet Connect) استفاده کنند.
سخن پایانی
«آکاش نتورک چیست؟» akash network یک شبکه بلاک چینی غیر متمرکز است که تلاش میکند یک بازار آزاد رایانش ابری غیر متمرکز برای کاربران فراهم کند. کاربران در حال حاضر برای دریافت سرورها و منابع محاسباتی ابری مجبور هستند به شرکتهای متمرکزی همچون مایکروسافت، گوگل و آمازون مراجعه کنند و هزینه زیادی را بابت دریافت این سرویسها پرداخت نمایند.
شبکه آکاش قصد دارد به کمک تکنولوژی بلاک چین و الگوریتمهای موجود در شبکه کازماس، بستری مقیاس پذیر برای سرورهای ابری فراهم کند. در شبکه آکاش، کاربران قادر هستند سرورها و منابع محاسباتی خود را به صورت ابری در یک بازار آزاد عرضه کنند. در این بازار، قیمتها تحت نظر هیچ نهادی نیست و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود.
این شبکه دارای یک توکن بومی با نماد AKT است. ارز AKT برای استیکینگ، حاکمیت و پرداخت کارمزدهای شبکه استفاده میشود. در حال حاضر قیمت این رمز ارز در یک فاز صعودی قرار گرفته است. اگر در سال 2024 شبکه آکاش بتواند تعداد کاربران بیشتری را به خود جذب کند، ارز AKT میتواند با رشد خوبی همراه شود.
سوالات متداول
ارز AKT چیست؟
ارز AKT کوین بومی آکاش نتورک است. این رمز ارز برای بحث حاکمیت و پرداخت کارمزدهای شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. افراد با خرید این رمز ارز علاوه بر امکان سرمایه گذاری بر روی شبکه آکاش، میتوانند این رمز ارز را استیک کنند. استیک ارز AKT باعث مشارکت کاربران در پردازش و تایید تراکنشهای بلاکچینها میشود و امنیت شبکه را بیشتر میکند.
شبکه akash network چه کاربردی دارد؟
به کمک آکاش نتورک کاربران میتوانند به صورت غیر متمرکز سرورها و منابع محاسباتی ابری را از تمامی افراد در سراسر دنیا خریداری کنند. به دلیل وجود بازار غیر متمرکز در شبکه آکاش کاربران برای حق اشتراک منابع محاسباتی هزینه کمتری نسبت به شرکتهای متمرکزی همچون گوگل و آمازون پرداخت میکنند.
آینده ارز AKT به چه صورت است؟
در حال حاضر ارز AKT در یک روند صعودی قرار گرفته و در حال عبور از ناحیه مقاومتی 6.25 تا 6.3 دلار است. در صورتی که قیمت بتواند این ناحیه را به سمت بالا بشکند، میتواند تا اهداف 7.6 تا 8.2 دلار حرکت کند. اما اگر نتواند از ناحیه عبور کند، احتمال اصلاح قیمت تا محدوده 5.2 تا 5.03 دلار وجود دارد.
آیا ارز AKT قابل استخراج است؟
خیر. شبکههایی که از الگوریتم اثبات کار یا proof of work پیروی میکنند؛ قابلیت استخراج دارند. در حال حاضر شبکه آکاش از الگوریتم اثبات سهام برای پردازش تراکنشهای خود استفاده میکند. بنابراین کاربران با خرید ارز AKT و استیک آن میتوانند در پردازش تراکنشهای شبکه مشارکت کنند.
کدام پروژهها رقیبان آکاش نتورک هستند؟
به صورت کلی پروژههایی که قصد داشته باشند سرورها و منابع محاسباتی ابری را به صورت غیر متمرکز به کاربران ارائه کنند؛ رقیبان شبکه آکاش به حساب میآیند. پروژههایی همچون Upstash، Filecoin و CoreWeave رقیبان شبکه آکاش هستند. علاوه بر این شبکهها، اگر کمپانیهای بزرگی همچون گوگل، آمازون و مایکروسافت محصولاتی غیر متمرکز برای منابع محاسباتی ابری ارائه کنند؛ ممکن است شرایط برای پروژههای کریپتویی فعال در این حوزه بسیار سخت شده و فعالیت آنها با شکست همراه شود.