بیت کوین مهمترین ارز دیجیتال در بازار کریپتوکارنسی که تغییرات آن بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از فعالان بازار کریپتوکارنسی آینده ارز بیت کوین را به طور کامل بررسی میکنند تا بتوانند روند کلی بازار ارزهای دیجیتال را تشخصی دهند. تغییرات قیمت بیت کوین به طور کلی بر روی تمامی ارزهای دیجیتال بازار کریپتوکارنسی تاثیرگذار است.
نظرات و تحلیلهای متعددی برای آینده ارز دیجیتال بیت کوین وجود دارد. برخی از کارشناسان، بیت کوین را قدیمی و منسوخ شده میدانند و برخی بر آینده و اهداف این رمز ارز خوش بین هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل آینده ارز بیت کوین بپردازیم.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
بیت کوین، واحد پول دنیای آیندگان!
قبل از آن که به تحلیل بیت کوین بپردازیم، بهتر است با فلسفه بیت کوین آشنا شویم. بیت کوین در واقع پول دیجیتالی است که به صورت همتا به همتا در شبکه بلاک چین وجود دارد و هیچ نهاد و حکومتی آن را کنترل نمیکند. در شبکه بیت کوین تراکنشها و امنیت شبکه توسط کاربران تامین میشود.
برخلاف ارزهای فیات مانند یورو، دلار و غیره که توسط بانکها و حکومتها کنترل میشود، در بیت کوین هیچ نهاد یا دولتی برای نظارت وجود ندارد و ارز دیجیتال بیت کوین بدون دخالت نهاد واسطهای در اختیار مردم قرار میگیرد. وظیفه تامین امنیت و پردازش شبکه بر عهده کاربران آن است و کاربران با اتصال دستگاههای پردازش خود به رشد و توسعه این شبکه کمک میکنند.
این پردازش اطلاعات به صورت اختیاری انجام میشود و کاربرانی که تمایل به انجام اتصال به شبکه بیت کوین دارند، میتوانند با تهیه دستگاههای مخصوص به رشد و توسعه این شبکه کمک کنند و در قبال آن از شبکه پاداش دریافت کنند.

بیت کوین علاوه بر آنکه میتواند نوعی پول رایج برای آیندگان باشد، دارایی ارزشمند همانند طلا محسوب میشود. در واقع سرمایهگذاران، بیت کوین را یک کالای ارزشمند برای ذخیره و سرمایه گذاری میدانند که از تورمها در امان است.
بنابراین عدم وابستگی بیت کوین به دولتها و غیرمتمرکز بودن آن، باعث میشود تا این دارایی همانند طلا دارای ارزش بالایی باشد و علاوه بر ارزشمند بودن، از امنیت بالایی برخوردار است. در شبکه بیت کوین تمامی اطلاعات آن در دفتر مرکزی به نام بلاک چین ذخیره میشود که به صورت کامل غیرمتمرکز است.
بررسی روند قیمت بیت کوین از ابتدا تاکنون
ارز دیجیتال بیت کوین اولین بار در صرافی BITCOINMARKET.COM در سال 2010 عرضه شد. در آن زمان قیمت بیت کوین حدود 0.003 دلار بود. اولین خریدهای آنلاین توسط بیت کوین در سال 2010 اتفاق افتاد. در سال 2012 با افزایش تعداد ماینرها و محبوبیت بیت کوین، قیمت آن تا 6 دلار رشد کرد.
در سال 2013 روند صعودی قیمت بیت کوین با پامپ شدیدی همراه شد و قیمت آن به حدود 260 دلار رسید. بعد از آن با پذیرش بیت کوین در دانشگاههای قبرس، موج جدیدی از اقبال این رمز ارز شکل گرفت و باعث شد تا قیمت آن به 1240 دلار برسد. در آن سالها شرکتهای بزرگی مانند رینگا، غول حوزه ساخت بازی، روش پرداخت بیت کوین را در بازیهای خود اضافه کرد. موضوعی که باعث آشنایی بیشتر افراد با این رمز ارز شد.
بعد از آن قیمت بیت کوین تا سال 2015 وارد یک رکود شد و قیمت آن تا 200ردلار کاهش پیدا کرد. در آن سالها خبر هک شدن صرافی بیت استمپ قیمت بیت کوین با دامپ دیگری به 170 دلار رسید. بعد از آن قیمت بیت کوین تا سال 2016 در یک نوسان بین محدود 200 تا 300 دلار قرار گرفت. در سال 2017 بیت کوین در صرافی بایننس لیست شد.
در آن سال بیت کوین توانست با رشد 500 درصدی به 19000 دلار برسد. گرچه این رشد با روند نزولی در سال 2018 همراه بود و قیمت بیت کوین با ریزش شدیدی به 3400 دلار رسید. در سال 2019 بیت کوین مجدد وارد یک روند صعودی شد اما این روند آن چنان دوام نداشت و تنها قیمت بیت کوین 140 درصد رشد کرد و به مقدار 7400 دلار رسید.
در سال 2020 روند قدرتمند بیت کوین شکل گرفت و تا نوامبر 2021 ادامه داشت. تا جایی که بیت کوین توانست با رشد 800 درصدی به مقدار 69000 دلار برسد که سقف تاریخی حال حاضر قیمت بیت کوین محسوب میشود. بعد از آن قیمت بیت کوین با ریزش شدیدی همراه شد و درحال حاضر در محدوده 16500 تا 16000 دلار قرار دارد. تصویر زیر روند قیمت بیت کوین را از سال 2017 تا به امروز نشان میدهد.

استخراج بیت کوین و چالشهای آن در آینده
استخراج ارزهای دیجیتال یا ماینینگ یک روش کسب درآمد در بازار ارزهای دیجیتال به حساب میآید. این روش کسب درآمد اولین بار توسط بیت کوین با الگوریتم اثبات کار یا proof of work ایجاد شد. درواقع کاربران با اتصال سخت افزار خود به شبکه بیت کوین، به پردازش این شبکه در تراکنشها کمک میکنند. کاربران در قبال این کار پاداش دریافت میکنند.
دریافت این پاداش باعث میشود تا افرادی استخراج بیت کوین را نوعی کسب درآمد عالی در نظر بگیرند و برای شرکت در پردازش شبکه بیت کوین، از سخت افزارهای بیشتری استفاده نمایند. موضوعی که به نفع شبکه بیت کوین است؛ زیرا با افزایش ماینرها، شبکه بیت کوین گسترده تر میشود. در حال حاضر استخراج شبکه بیت کوین با چالشهای مختلفی مواجه است.
اولین چالش پیش رو در ماینینگ بیت کوین، مسئله انرژی است. فرآیند اثبات کار نیازمند دستگاههای پردازش قدرتمندی است. ساخت این دستگاهها نیازمند منابع طبیعی زیادی است، از طرفی میزان مصرف برق این دستگاهها بسیار بالا است. بسیاری از کارشناسان وجود الگوریتم اثبات کار را پاشنه آشیل بیت کوین میدانند؛ زیرا اکثر نسل جدید رمزارزهای دنیای کریپتوکارنسی دیگر از این الگوریتم استفاده نمیکنند و آن را منسوخ شده میدانند.

دومین چالش پیش رو، افزایش هش ریت بلاک چین بیت کوین است. هش ریت قدرت محاسباتی لازم برای استخراج ارز دیجیتال بیت کوین است. این موضوع نشان میدهد که ماینرها چه قدر باید پردازندههای خود را قدرتمند کنند. به دلیل ممنوعیت ماینینگ در کشور چین، هش ریت بیت کوین به میزان قابل توجهی کاهش داشته است.
اما پیش بینی میشود که ماینرهای چینی از طریق کشورهای دیگری مجدد به شبکه بلاک چین بیت کوین متصل شوند و سختی هش ریت را افزایش دهند. اگر این اتفاق رخ دهد، اکثر ماینرها برای دریافت پاداش از شبکه بیت کوین باید دستگاههای ماینینگ خود را ارتقا دهند.
سومین چالش پیش رو، قیمت بیت کوین در سال آینده است. هنگامی که قیمت بیت کوین در وضعیت صعودی قرار گیرد، میزان سود ماینرها نیز افزایش مییابد. در واقع ماینینگ بلاک چین بیت کوین و قیمت آن رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. هرچه معاملات بیت کوین در وضعیت مثبتی باشد، حاشیه سود فرآیند ماینینگ افزایش مییابد و سرمایهگذاران تمایل بیشتری به ماینینگ بیت کوین نشان میدهند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
یکی از ابزارهای مهم در بررسی و تحلیل یک رمز ارز تحلیل تکنیکال است. در چند سال گذشته رفتار قیمت بیت کوین با تحلیل تکنیکال قابل پیش بینی بوده است و میتوان به وسیله ابزارهای تکنیکال، افزایش یا کاهش قیمت بیت کوین را پیش بینی کرد. برای آن که بتوانیم تحلیل دقیق و بهتری درباره آینده بیت کوین داشته باشیم ابتدا تحلیل خود را از تایم فریم هفتگی شروع میکنیم.
تصویر زیر چارت بیت کوین را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. به نظر میرسد قیمت بیت کوین وارد یک کانال نزولی شده است که قیمت بیت کوین اکنون در آن قرار دارد. این کانال نزولی از نوامبر سال 2021 ایجاد شده است. علاوه بر کانال نزولی، میتوان الگوی دو سقف را در چارت هفتگی بیت کوین مشاهده کرد.
در حال حاضر قیمت بیت کوین خط گردن یا neckline الگوی دو سقف را شکسته و با شیب بیشتری در روند نزولی قرار گرفته است. بر طبق الگوی دو سقف، قیمت بیت کوین باید تا ناحیه 14500 تا 13000دلار کاهش پیدا کند. در حال حاضر قیمت بیت کوین در محدوده 16500 دلار قرار دارد. در صورتی که قیمت بیت کوین نتواند خط روند نزولی را بشکند و از کانال نزولی خارج شود، کاهش قیمت بیت کوین تا ناحیه 14500 تا 13000دلار دور از ذهن نیست.

بعد از بررسی الگوی ایجاد شده در چارت بیت کوین، باید نواحی حمایتها و مقاومتها را به خوبی شناسایی کنیم. تصویر زیر چارت قیمت بیت کوین را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. همان طور که مشخص است بعد از روند صعودی بیت کوین در سال 2020، قیمت بیت کوین با افت 70 درصدی همراه شده و در یک کانال نزولی قرار دارد.
در حال حاضر دو ناحیه مهم حمایت و مقاومت در تصویر مشخص شده است. ناحیههای حمایت شامل محدوده 13400تا 12100 دلار و محدوده 7900 تا 6400 میباشد. ناحیههای مقاومت شامل محدوده 18200 تا 20000 دلار و محدوده 33400 تا 36000 دلار است. همچنین حمایتها و مقاومتهای فیبوناچی در تصویر مشخص است.
از ماه می سال 2022 حجم معاملات بیت کوین به شدت افزایش یافته است. افزایش حجم معاملات در بیت کوین، میتواند نوعی سیگنال برای روند صعودی قیمت کوین و یا ادامه روند نزولی آن باشد.

برای نگاه بهتر به رفتار قیمت بیت کوین در آینده از اندیکاتورها کمک میگیریم. تصویر زیر چارت قیمت بیت کوین را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. در چارت زیر از دو اندیکاتور MACD و باندهای بولینگر استفاده شده است. همانطور که مشخص است قیمت بیت کوین در حال حاضر در باند پایین قرار گرفته است.
باندهای بولینگر در حال فشردگی هستند و این بدین معناست که قیمت بیت کوین در ناحیه باند بالا و پایین نوسان میکند. معمولا بعد از فشردگی و باز شدن باندهای بولینگر، یک روند نزولی یا روند صعودی با شیب بالا در قیمت بیت کوین اتفاق میافتد. در اندیکاتور MACD درحال حاضر خطوط هیستوگرام در ناحیه منفی قرار دارند.
البته این خطوط منفی در یک روند صعودی، در حال کاهش هستند. در واقع میتوان گفت که فشار فروش بیت کوین در حال کاهش است. در صورتی که این روند ادامه پیدا کند و خطوط هیستوگرام وارد بخش مثبت شوند، میتواند سیگنالی بر شروع روند صعودی بیت کوین باشد.

تا به اینجا بررسی کاملی بر روی چارت هفتگی بیت کوین انجام دادیم. برای تحلیل بهتر قیمت بیت کوین، نگاهی به چارت بیت کوین در تایم فریم روزانه میاندازیم. تصویر زیر چارت قیمت بیت کوین را در تایم فریم روزانه نشان میدهد. در این چارت از دو اندیکاتور RSI و مووینگ اوریج کمک گرفته شده است.
در تصویر میانگین متحرک 100 روزه با رنگ آبی و میانگین متحرک 200 روزه با رنگ قرمز مشخص است. همانطور که در تصویر مشخص است، میانگین 200 روزه میانگین 100 روزه را از بالا قطع کرده و قیمت بیت کوین وارد یک روند نزولی شده است. اگر بیت کوین بخواهد وارد یک روند صعودی شود، باید بتواند میانگین 100 و 200 روزه را، که در اینجا مانند مقاومت عمل میکند، به سمت بالا بشکند.
اندیکاتور RSI در حال حاضر نشان میدهد که فروشندگان عمده و بزرگ در معاملات بیت کوین در حال خروج هستند و اندیکاتور RSI در حال نزدیک شدن به ناحیه اشباع است.

بیت کوین برای سرمایهگذاری بلندمدت مناسب است؟
هنگامی که صحبت از سرمایهگذاری بلندمدت در بیت کوین میشود، سرمایهگذاران مدت زمانهای 5 الی 10 ساله را برای آن در نظر میگیرند. بسیاری از افراد نگاهی فراتر از این زمان دارند و بیت کوین را برای تبدیل شدن به پول رایج جهان خریداری و نگهداری میکنند. در حال حاضر فرصتها و چالشهای مهمی در راه بیت کوین قرار گرفته است.
در سال 2024 (خرداد 1403) شاهد هاوینگ (halving) بیت کوین هستیم. هاوینگ بیت کوین به منظور کنترل تورم در قیمت بیت کوین انجام میشود که پاداش ماینرها را نصف میکند. تجربه قیمتی در بیت کوین نشان داده است که بعد از هاوینگ بیت کوین قیمت آن وارد یک روند صعودی قدرتمند میشود. علاوه بر این موضوع، معمولا قیمت بیت کوین از یکسال قبل از ورود به هاوینگ وارد روند صعودی میشود. اگر تاریخ مجدد تکرار شود، باید در سال 2023 شاهد روند صعودی قیمت بیت کوین باشیم.

از طرفی بازار کریپتوکارنسی با چالش رکود اقتصادی آمریکا در سال آینده درگیر خواهد بود. بحران کرونا و انرژی باعث شده تا اقتصادهای آینده خود را برای یک رکود تازه آماده کند. رکودی که میتواند به بازار کریپتوکارنسی نیز سرایت کند و باعث کاهش مجدد قیمتها در سال 2023 شود. علاوه بر این موارد، بحث ماینینگ شبکه بیت کوین در سال آینده نیز بر قیمت بیت کوین تاثیرگذار است.
اگر بخواهیم نگاهی به ماینینگ بیت کوین داشته باشیم، با توجه به چالشهای گفته شده در این صنعت میتوان گفت که در نگاه بلندمدت ماینینگ بیت کوین همچنان سودآور است. در حال حاضر افزایش قیمت انرژی و هاوینگ بیت کوین در سال 2024 میتواند حاشیه سود ماینینگ را کاهش دهد. در سال 2022 ماینرهای بزرگی به خاطر قوانین کشور چین، از این کشور خارج شدند. موضوعی که باعث شد میزان هش ریت شبکه کاهش یابد.
پیش بینی میشود با بازگشت ماینرهای چینی در سال 2023 میزان هش ریت بلاک چین بیت کوین افزایش یابد. از طرفی در سالهای آینده دستگاههای ماینینگ تحت قوانین مشخصی باید از انرژیهای تجدید پذیر استفاده کنند. اگر مشکل مصرف انرژی دستگاههای ماینینگ برطرف شود؛ استقبال کاربران بازار کریپتوکارنسی برای استخراج بیت کوین به عنوان کسب درآمد افزایش مییابد. موضوعی که میتواند در نهایت باعث افزایش قیمت بیت کوین شود.
سناریوهای متحمل برای قیمت بیت کوین
تا به اینجا، به بررسی کامل تحلیل تکنیکال بیت کوین و عوامل موثر بر آن پرداختیم. برای آنکه بتوانیم روند قیمت بیت کوین را به صورت کلی پیش بینی کنیم، باید سناریوهای مختلفی را در ذهن خود داشته باشیم. با توجه به مطالب گفته شده تا به اینجا، میتوان سناریوهای زیر را برای قیمت بیت کوین در سال 2023 متصور شد:
سناریوی اول، تمدید زمستان سخت
همان طور که در این مقاله اشاره کردیم، اقتصاد آمریکا در سال 2023 وارد یک رکود عمیق خواهد شد. بررسی شاخص تفاضل سود اوراق قرضه 10ساله و سه ماهه ایالات متحده نشان میدهد که این شاخص در محدوده منفی قرار دارد و این موضوع باعث ایجاد رکود میشود. تجربههای گذشته در بازارهای مالی گواهی میدهد که با ورود اقتصاد آمریکا به رکود، بازارهای مالی، به خصوص بازار کریپتوکارنسی، با ریزش شدیدی همراه میشود.
از طرفی با بررسی تحلیل تکنیکال بیت کوین، متوجه الگوی دو سقف در تایم هفتگی چارت بیت کوین شدیم. این الگو هنوز به اتمام نرسیده است و این موضوع میتواند کاهش مجدد قیمت بیت کوین را در سال 2023 به همراه داشته باشد.
سناریوی دوم، بهار کریپتوکارنسی با هاوینگ بیت کوین
هاوینگ بیت کوین را میتوان مهمترین رویداد بازار کریپتوکارنسی دانست. هنگامی که بازار به هاوینگ بیت کوین نزدیک میشود، قیمت بیت کوین و اکثر ارزهای دیجیتال وارد یک روند صعودی قدرتمند میشود. این روند صعودی معمولا از سال قبل از شروع هاوینگ اتفاق میافتد که در سال 2022، برخلاف هاوینگهای گذشته، این اتفاق رخ نداد.
اما اگر بازار کریپتوکارنسی همانند گذشته بر رویداد هاوینگ بیت کوین واکنش نشان دهد، بازار ارزهای دیجیتال وارد یک روند قدرتمند میشود. برای تشخیص این موضوع میتوانیم چارت قیمت بیت کوین را بررسی نماییم. اگر در سال 2023 بیت کوین بتواند از کانال نزولی خود، که در سال 2021 شکل گرفته، خارج شود رشد قیمت بیت کوین تا اهداف 20000 و 33000 دلار دور از ذهن نیست.

نظر افراد و سایتهای مشهور برای آینده بیت کوین
1. تیلور وینکلووس
تیلور وینکلووس، مدیر عامل صرافی ارز دیجیتال جمینی، معتقد است که بیت کوین نسخه دوم طلا است! تیلور وینکلووس معتقد است که در سالهای آتی افزایش قیمت بیت کوین اتفاق خواهد افتاد و این افزایش تا جایی پیش میرود که ارزش بازار بیت کوین از ارزش بازار معاملات طلا بیشتر شود.
2. چنگپنگ CZ ژائو
چنگپنگ CZ ژائو مدیر عامل فنی صرافی بایننس است. به گفته وی بیت کوین به ارزش ذاتی خود نرسیده است و بیثباتی و کاهش قیمت آن در طی مدت کوتاه برای بیت کوین یک امر طبیعی است. وی اظهار کرد که صنعت بلاک چین در حال رشد است و با رشد این صنعت، قیمت بیت کوین نیز رشد پیدا میکند.
3. بلک راک
بلک راک (BlackRock) یکی از بزرگترین مدیران دارایی در جهان است که در حدود 8 تریلیون دلار سرمایه را در سازمان خود کنترل میکند. به گفته بلک راک سال 2023 سال رکود عمیق بازار کریپتوکارنسی و بیت کوین خواهد بود. بلک راک معتقد است با شروع رکود اقتصادی آمریکا بازارهای مالی وارد یک رکود سنگین میشوند. همچنین بلک راک پیش بینی کرده است که قیمت بیت کوین در سال 2023 به مقدار 20 درصد کاهش پیدا میکند.
4. ون اک
ون اک (VanEdk) یکی از شرکتهای بزرگ فعال در بازار کریپتوکارنسی است که بیش از 53 میلیارد دلار سرمایه در این شرکت کنترل و سرمایهگذاری میشود. به گفته تحلیلگران این شرکت، قیمت بیت کوین تا اواسط سال 2023 تا 10 الی 12 هزار دلار کاهش مییابد. علت این موضوع هزینه مصرف انرژی و هش ریت بلاک چین بیت کوین است که باعث میشود بسیاری از ماینرها از این شبکه خارج شوند. ون اک بعد از این موضوع، احتمال ثبات سیاسی و آتش بس در جنگ روسیه و اوکراین را میدهد و معتقد است که بعد از کاهش مجدد قیمت بیت کوین، قیمت آن به 30000 دلار در پایان سال 2023 میرسد.
بهترین صرافیها برای خرید و فروش بیت کوین
اگر قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال بیت کوین را دارید، باید از طریق صرافیهای ارزهای دیجیتال اقدام نمایید. تعداد صرافیهای موجود در بازار کریپتوکارنسی بسیار زیاد است و اکثر آنها رمز ارز بیت کوین را در صرافی خود پشتیبانی میکنند. در این بخش قصد داریم بهترین صرافیهای موجود برای خرید و فروش بیت کوین را به شما معرفی کنیم:

1. بایننس (binance)
صرافی بایننس جزو بزرگترین و بهترین صرافیهای حال حال حاضر در بازار کریپتوکارنسی است. این بازار دارای حجم معاملات بالایی است و رابط کاربری سادهای دارد. در صرافی بایننس ابزارهای معاملاتی مانند معاملات آتی، آپشن، استاپ مارکت و غیره وجود دارد که باعث میشود سرمایهگذاران زیادی از این صرافی استفاده نمایند.
کارمزد معاملات در این صرافی 0.1 درصد است که نسبت به سایر صرافیها رقم پایینی محسوب میشود. این صرافی دارای امنیت بالایی است و از شبکه بلاک چینی مختلفی همانند بلاک چین بیت کوین پشتیبانی میکند.
2. کریپتو دات کام (crypto.com)
صرافی کریپتو دات کام (crypto.com) از صرافیهای بسیار ایمن در بازار کریپتوکارنسی محسوب میشود که از شبکه بلاک چین بیت کوین پشتیبانی میکند. این صرافی با داشتن احراز هویت چند مرحلهای و ذخیره سازی آفلاین رمز ارزها امنیت صرافی خود را به شدت بالا برده است. زیرساختهای امنیت این صرافی بسیار پیشرفته است.
علاوه بر موضوع امنیت، کارمزد معاملاتی در این صرافی 0.4 درصد میباشد که کارمزد پایینی محسوب میشود. البته این صرافی در معاملات با حجم کم کارمزد بیشتری دریافت میکند که به نوعی یک نقطه ضعف برای این صرافی محسوب میشود. صرافی کریپتو دات کام از طیفهای متنوعی از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکند و سرمایهگذاران میتوانند علاوه بر بیت کوین، به خرید و فروش رمز ارزهای دیگری اقدام نمایند.
3. کوین بیس (coinbase)
کوین بیس یکی از بهترین صرافی ارزهای دیجیتال در ایالات متحده محسوب میشود. کوین بیس با عرضه سهام خود در بورس آمریکا در تلاش است تا به بازار کریپتوکارنسی مشروعیت ببخشد. علاوه بر این موضوع صرافی کوین بیس با ایجاد مطالب آموزشی دنیای کریپتوکارنسی، در تلاش است تا این دانش عموم مردم را درباره دنیای کریپتوکارنسی افزایش دهد.
رابط کاربری در این صرافی بسیار ساده است و طیف وسیعی از رمزارزها در این صرافی پشتیبانی میشوند. این صرافی با داشتن امنیت و تنوع رمز ارزهای لیست شده، یکی از گزینههای محبوب برای سرمایهگذاران بازار کریپتوکارنسی محسوب میشود. کارمزد معاملات در این صرافی در مقایسه با دو صرافی بایننس و کریپتو دات کام، بیشتر و مقدار آن 1.00 درصد است. از دیگر ویژگیهای خاص صرافی کوین بیس، وجود بیمه برای کاربران است. در واقع کاربران این صرافی میتوانند داراییهای خود را تا سقف 250 هزار دلار بیمه کنند.
4. کوکوین (kucoin)
صرافی کوکوین از صرافیهای محبوب بازار کریپتوکارنسی محسوب میشود که در سال 2017 فعالیت خود را آغاز کرد. این صرافی از بیشتر شبکههای بلاک چین دنیای کریپتوکارنسی، از جمله شبکه بلاک چین بیت کوین، پشتیبانی میکند. صرافی کوکوین اکثر رمزارزهای تازه وارد با ارزش بازار یا مارکت کپ (marketcap) کم را در صرافی خود لیست میکند.
در این صرافی امکان استیکینگ رمز ارزها و دریافت وام وجود دارد. همچنین برای تریدرها و سرمایهگذاران حرفهای معاملات اسپات، مارجین و فیوچرز در دسترس است. این صرافی دارای توکن بومی KCS است. کاربرانی که توکن بومی این صرافی را دریافت کنند میتوانند از تخفیفات بالایی در کارمزد معاملات استفاده کنند.
5. بلاک فای (BlockFi)
بلاک فای یکی از صرافیهای معتبر و مورد تایید قوانین ایالات متحده است که از رمز ارزهای متنوعی از جمله بیت کوین پشتیبانی میکند. صرافی بلاک فای امکانات منحصر به فردی در اختیار کاربران میگذارد. از جمله این امکانات میتوان به سود ماهانه ارزهای دیجیتال برای کاربران اشاره کرد.
در واقع صرافی بلاک فای سود سالیانه 5.9 درصد خود را به صورت سود ترکیبی ماهانه به سرمایهگذاران این صرافی پرداخت میکند. همچنین کاربران در این صرافی میتوانند با قرار دادن بیت کوین به عنوان وثیقه، از این صرافی وام دریافت کنند. همچنین این صرافی دارای استیبل کوین اختصاصی GUSD در صرافی خود میباشد. این صرافی با داشتن احراز هویت چندمرحلهای از امنیت بالایی برخوردار است. کارمزد معاملاتی در این صرافی 1درصد میباشد.
بهترین کیف پولها برای نگهداری بیت کوین
در بازار کریپتوکارنسی، اگر کاربران به دنبال سرمایهگذاری بلندمدت بر روی یک رمز ارز باشند، آن رمز ارز را به کیف پول خود انتقال میدهند. در واقع داراییهایی که در صرافیها خریداری میشود معمولا با نگاه میان مدت و کوتاه مدت به فروش میرسند و کاربران داراییهایی که قصد سرمایه گذاری بلندمدت بر روی آن دارند به کیف پول خود منتقل میکنند.
در اصل چون کیف پولها دارای امنیت بیشتری هستند، برای نگهداری داراییهای بلندمدت استفاده میشوند. اگر شما قصد سرمایهگذاری بلندمدت بر روی بیت کوین دارید و به دنبال کیف پول مطمئنی میگردید، لیست کیف پولهای زیر میتواند به شما کمک کند:

1. کیف پولهای سخت افزاری لجر و ترزور
کیف پولهای سخت افزاری، دستگاههای فیزیکی هستند که برای ذخیره سازی ارزهای دیجیتال به کار برده میشوند. کیف پولهای سخت افزاری ارزهای دیجیتال را به صورت آفلاین در خود ذخیره میکنند. موضوعی که باعث افزایش امنیت این کیف پولها میشود و عملا امکان هک این کیف پولها ممکن نیست.
دو برند کیف پول سخت افزاری لجر (LEDGER) و ترزور (TREZOR) از برندهای مشهور کیف پولهای سخت افزاری هستند که با داشتن رابط کاربری ساده و امنیت بسیار بالا، مورد توجه سرمایهگذاران بازار کریپتوکارنسی قرار گرفته اند. اگر قصد سرمایهگذاری بلندمدت بر روی تعداد زیادی از بیت کوین را دارید، بهتر است از کیف پولهای سخت افزاری استفاده کنید.
2. تراست ولت (TRUSTWALLET)
کیف پول تراست ولت یکی از کیف پولهای معروف در بازار کریپتوکارنسی محسوب میشود که نوعی کیف پول نرم افزاری است و در سیستم عاملهای اندروید و IOS در دسترس است. کیف پول تراست ولت از شبکه بلاک بیت کوین، اتریوم و غیره پشتیبانی میکند که میتوان طیف وسیعی از رمز ارزها را در این کیف پول ذخیره کرد.
تراست ولت از تکنولوژی اینترنت غیرمتمرکز یا web 3.0 استفاده میکند. در این کیف پول امکان جابجایی رمز ارزها از طریق صرافیهای غیرمتمرکز وجود دارد. علاوه بر موارد گفته شده این کیف پول امنیت بسیار بالایی دارد و از حمله هکرها در امان است. همچنین در تراست ولت اطلاعات کاربران در سرور ذخیره نمیشود و مدیریت اطلاعات بر عهده کاربران است.
3. اکسودوس (EXODUS)
کیف پول اکسودوس یکی از ایمنترین کیف پولهای دنیای کریپتوکارنسی است که دارای نسخههای موبایل و دسکتاپ میباشد. کیف پول اکسودوس دارای رابط کاربری سادهای است و کاربران به راحتی میتوانند بیت کوینهای خود را در این کیف پول ذخیره کنند. کیف پول اکسودوس دارای سه بخش صرافیها، کیف پول و سابقه معاملات است که باعث میشود کاربران به خوبی معاملات و صرافیهای خود را رصد کنند.
همچنین در این کیف پول امکان رد و بدل داراییها و مدیریت کلیدهای خصوصی وجود دارد. در کیف پول اکسودوس امکان واریز ارزهای فیات مانند دلار، ریال، یورو و غیره وجود ندارد و تمامی داراییها برحسب ارزهای دیجیتال جابجا میشود. کیف پول نرم افزاری اکسودوس امکان اتصال به کیف پولهای سخت افزاری مانند لجر (LEDGER) و ترزور (TREZOR) را دارد. این کیف پول در ازای جابجایی ارزهای دیجیتال از کاربران کارمزدی دریافت نمیکند و تنها هزینههای شبکه دریافت میشود.
4. کوینومی (COINOMI)
کیف پول کوینومی، یکی از کیف پولهای نرم افزاری ایمن و محبوب در دنیای کریپتوکارنسی است. این کیف پول از تمامی ارزهای دیجیتال موجود در شبکههای ERC-20، BEP2، ERC-223، ERC-723، NEM، TRC-20 و OMNILAYER پشتیبانی میکند. کیف پول کوینومی در سیستم عاملهای اندروید و IOS قابل دسترس است.
کیف پول کوینومی دارای امنیت بالا و رابط کاربردی سادهای است. همچنین از این کیف پول برای اجرای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز استفاده میشود. کارمزد یا کمیسیونی در این کیف پول دریافت نمیشود و تنها هزینه شبکه رمزارزها و ماینینگ از کاربر دریافت میشود.
5. کیف پول الکتروم بیت کوین (ELECTRUM BITCOIN)
کیف پول الکتروم از دیگر کیف پولهای محبوب بازار کریپتوکارنسی است. این کیف پول امنیت بالایی دارد و در آن رمزنگاری محلی کلیدهای خصوصی اتفاق میافتد. در واقع کلیدهای خصوصی در کیف پول الکتروم بیت کوین در سرورهای آنلاین ذخیره نمیشود که این موضوع باعث میشود که امکان دسترسی خرابکاران و هکرها به اطلاعات کاربران غیرممکن باشد.
تیم توسعه کیف پول الکتروم بیت کوین سرورهای جایگزینی در این کیف پول قرار داده اند که در صورت اختلال یا حمله به سرورهای اصلی، سرورهای جایگزین بلافاصله فعال شده و امنیت دارایی کاربران حفظ شود. کیف پول الکتروم بیت کوین در ابتدا تنها برای ذخیره سازی بیت کوین طراحی شد. اما بعد از استقبال کاربران، از ارزهای دیجیتال دیگری مانند لایت کوین، بیت کوین گولد، بیت کوین کش، دش و غیره پشتیبانی میکند.
جمع بندی
انقلاب دنیای کریپتوکارنسی و ایده ایجاد پول غیرمتمرکز و بدون دخالت توسط فرد یا سازمانی ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو انجام شد. انقلابی که شروع آن از سال 2008 با بیان ایده پول غیرمتمرکز با ایجاد بلاک چین بیت کوین اتفاق افتاد و تا به امروز جهان را تحت تاثیر خود قرار داد. بیت کوین در حال حاضر گران ترین ارز دیجیتال دنیای کریپتوکارنسی محسوب میشود. رمز ارزی که تغییرات قیمتی آن بر روی کل بازار کریپتوکارنسی تاثیر میگذارد.
در حال حاضر بیت کوین درگیر چالشهای مختلفی است. رکود احتمالی سال آینده در اقتصاد آمریکا، هاوینگ بیت کوین در سال 2024، افزایش احتمالی هش ریت بلاک چین بیت کوین و قوانین استفاده از ماینینگها با انرژیهای تجدید پذیر در اروپا چالشهایی است که بیت کوین در سالهای آتی پیش روی خود دارد.
اگر بیت کوین بتواند از فرصتهای سالهای آتی مانند هاوینگ استفاده کند و از چالشهای پیش رو عبور کند، میتوان ادعا کرد که این رمز ارز بزرگترین قدم خود را برای رسیدن به پول رایج جهان برمیدارد.