در روزهای اخیر قیمت ارز دیجیتال سکرت به پایینترین مقدار خود رسید. از این رو سرمایهگذاران بازار کریپتوکارنسی در حال بررسی آینده ارز سکرت هستند. ساخت بلاک چین سکرت با هدف ایجاد حریم خصوصی اطلاعات و عدم شفافیت آنها در شبکه ایجاد شد. در واقع فناوری بلاک چین با ایجاد آزادی و شفافیت در معاملات، انقلابی در صنعت متمرکز مالی ایجاد کرد و این صنعت را به چالش کشید.
وجود شبکه غیرمتمرکز و در عین حال شفاف برای بسیاری از کاربران جذاب است؛ اما برخی از کاربران شفافیت بالای بلاک چین و مشخص بودن برخی از اطلاعات کاربری را در شبکههای بلاک چینی نمیپسندند و به دنبال ایجاد شبکههای خصوصی با مخفی بودن اطلاعات کاربری هستند. شبکه سکرت با این هدف وارد دنیای کریپتوکارنسی شد. در این مقاله قصد داریم تا ابتدا با شبکه سکرت آشنا شویم و سپس آینده ارز دیجیتال سکرت را بررسی نماییم.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
سکرت چیست؟
اگر بخواهیم شبکه سکرت یا secret network را به طور خلاصه معرفی کنیم، شبکه سکرت (secret network) با امکان ساخت قرادادهای هوشمند در بستر شبکه بلاک چین طراحی و اجرا میشود. در واقع قراردادهای هوشمند یا SMART CANTRACT کدهای برنامه نویسی شده اند که دستورات خاصی را اجرا میکنند. شبکه سکرت با ایجاد یک محیط خصوصی و حفاظت در برابر نودها، به کاربران خود اجازه میدهد تا در یک محیط امنیتی و خصوصی قراردادهای هوشمند خود را توسعه دهند.
درواقع وظیفه اصلی بلاک چین سکرت، ایجاد یک فضای غیرمتمرکز برای حفظ حریم خصوصی کاربران است. شبکه بلاک سکرت (SECRET NETWORK) با پشتیبانی از ورودی و خروجیهای قراردادهای هوشمند، امکان توسعه قراردادهای هوشمند در بستر یک شبکه خصوصی را ایجاد میکند. برخی از کارشناسان معتقدند شبکه سکرت بلاک چین تکامل یافته قراردادهای هوشمند اتریوم است که در آن انتقال اطلاعات کاربران در یک شبکه خصوصی و ایمن اتفاق میافتد.

ایده اجرای شبکههای بلاک چین خصوصی توسط رمز ارزهایی مانند مونرو اتفاق افتاد. زمانی که کاربران میزان شفافیت بالای بلاک چین رمز ارزهایی مانند بیت کوین را نوعی تهدید تلقی کردند، ایده ایجاد بلاک چینی با حفظ اطلاعات شخصی کاربران و عدم شفافیت کامل را مطرح کردند. شبکه سکرت از استارت آپ انیگما (ENIGMA) ایجاد شد.
انیگما اولین استارت آپی بود که تلاش میکرد تا پروتکلی غیرمتمرکز برای قراردادهای هوشمند ایجاد کند که در آن اطلاعات کاربران مخفی و خصوصی باشد. استارت آپ انیگما در سال 2017 در عرضه اولیه توکن خصوصی خود، انیگما (ENG)، توانست 45میلیون دلار سرمایه جذب کند. البته در سالهای بعد با قوانین کمیسیون بورس و اوراق بهادار مواجه شد و مجبور شد برخی از قوانین این کمیسیون را برای پروتکلهای قراردادهای هوشمند در شبکه خود بپذیرد.
بعد از این اتفاق، استارت آپ انیگما تصمیم گرفت ایده خود را در بستر شبکه بلاک چین دیگری توسعه دهد. در نهایت این استارت آپ شبکه بلاک چین سکرت را ایجاد کرد.
توسعه دهندگان شبکه سکرت
همانطور که اشاره شد، پروژه شبکه سکرت از ارز دیجیتال انیگما (enigma) شروع شد. جایی که توسعه دهندگان انیگما تصمیم گرفتند پروژهای غیرمتمرکز و خصوصی به نام سکرت را ایجاد کنند. پروژه انگیما در سال 2014 توسط گای ریسکیند (Guy Zyskind) و نیر زیسکیند (Nir Zyskind) ایجاد شد. پروژه انیگما نوعی راه حل لایه دوم برای اتریوم محسوب میشد که در آن حریم خصوصی کاربران در ایجاد قراردادهای هوشمند حفظ میشد. بعد از رای گیری کاربران شبکه انیگما، این پروژه به شبکه سکرت (SECRET NETWORK) تغییر پیدا کرد.
گای زیسکیند مدیر اجرایی شبکه سکرت است. تحصیلات وی مهندسی برق و علوم کامپیوتر میباشد. نیر زیسکیند نیز از بنیانگذاران پروژه انیگما و سکرت است که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه MIT است.

روند قیمت ارز دیجیتال سکرت از ابتدای عرضه تا کنون
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم، شبکه بلاک چین برخلاف بلاک چینهایی مانند بیت کوین و اتریوم، با شفافیت کامل اطلاعات مخالف است و تلاش دارد تا با ایجاد یک حریم خصوصی برای کاربران خود از اطلاعات آنها محافظت کند.
بنابراین ارز دیجیتال سکرت را میتوان نوعی پرایوسی کوین (privacy coin) دانست. پرایوسی کوین همان ارزهای دیجیتالی هستند که تلاش میکنند اطلاعات محدودی از کاربران در شبکه بلاک چین خود به اشتراک بگذارند. موضوعی که بسیاری از دولتمردان با آن مخالف اند و باعث ایجاد محدودیتهایی برای این کوینها میشود.
تاثیر این مخالفتها و محدودیتها بر قیمت ارز دیجیتال سکرت مشخص است. ارز دیجیتال سکرت در فوریه سال 2022 با قیمت 9.7دلار در صرافیها لیست شد. این ارز دیجیتال از همان ابتدای خود با افت قیمت همراه بود و با ریزش 41 درصدی قیمت آن به 4.3 دلار رسید.
بعد از ریزش اتفاق افتاده، قیمت ارز دیجیتال سکرت در یک روند صعودی قرار گرفت و با رشد 60 درصدی، قیمت آن به 6.9 دلار رسید. بعد از این رشد قیمت ارز دیجیتال سکرت وارد یک روند نزولی شد. روندی که تا به امروز ادامه دارد و با افت 90 درصدی، قیمت این ارز دیجیتال را به 0.65 دلار رسانده است.
تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال سکرت (SCRT)
همانطور که میدانید استفاده از تحلیل تکنیکال در کنار بررسی عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت یک ارز دیجیتال میتواند نگاه دقیق و خوبی نسبت به آینده قیمت ارز دیجیتال مربوطه به ما بدهد. شکل زیر چارت قیمت ارز دیجیتال سکرت (SCRT) را در تایم فریم روزانه نشان میدهد. به دلیل آنکه این ارز دیجیتال تازه به لیست صرافیها اضافه شده (از فوریه سال 2022) نمیتوان در تایم فریمهای بالاتر مانند هفتگی یا ماهانه اظهار نظر کرد.
همانگونه که در تصویر زیر مشخص است قیمت ارز دیجیتال سکرت در محدوده حمایتی 0.609 تا 0.53 دلار قرار گرفته است. این ناحیه حمایتی بسیار حساس است، زیرا آخرین حمایت موجود در قیمت ارز دیجیتال سکرت محسوب میشود. در صورتیکه ریزش ارز دیجیتال سکرت ادامه پیدا کند، نمیتوان نقطه توقفی برای آن در نظر گرفت، زیرا دیگر حمایتی در مقابل ریزش آن وجود ندارد.
در مقابل اگر قیمت ارز دیجیتال سکرت بتواند به حمایت مشخص شده واکنش نشان دهد و به سمت مقاومتها حرکت کند، رشد آن تا محدوده 0.79 و 0.83 دلار و محدوده 0.93 تا 0.98 دلار دور از ذهن نیست. اگر قیمت ارز دیجیتال سکرت بتواند از مقاومتهای گفته شده عبور کند، رشد آن تا محدوده 1.07 تا 1.119 دلار نیز امکان پذیر است.
علاوه بر این موضوع، با نگاهی بر حجم معاملات میتوان دریافت که حجم معاملات ارز دیجیتال سکرت در روزهای گذشته نسبت به ماههای قبل افزایش داشته است. این افزایش حجم معاملات میتواند ناشی از ورود یا خروج خریداران و فروشندگان بزرگ در معاملات ارز دیجیتال سکرت باشند.

بعد از شناخت نواحی حمایت و مقاومتها، برای بررسی بیشتر قیمت ارز دیجیتال سکرت از اندیکاتورها کمک میگیریم. تصویر زیر چارت قیمت ارز دیجیتال سکرت را در تایم روزانه نشان میدهد.
در این تصویر از دو اندیکاتور Bollinger bands و RSI استفاده شده است. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، قیمت ارز دیجیتال سکرت در میانه باندهای بولینگر قرار گرفته و باندها به سمت فشردگی حرکت میکنند. این فشردگی بدین معناست که قیمت ارز دیجیتال سکرت در یک ناحیه نوسانی قرار میگیرد و بعد از باز شدن باندهای بولینگر وارد یک روند صعودی یا نزولی قدرتمند میشود.
معمولا محدوده نوسانی در باندهای بولینگر اتفاق میافتد. علاوه بر باندهای بولینگر، با بررسی اندیکاتور RSI میتوان دریافت که قیمت ارز دیجیتال سکرت در روزهای گذشته در ناحیه اشباع فروش قرار داشته و اکنون به سمت ناحیه اشباع خرید در حال حرکت است. اگر این حرکت در اندیکاتور RSI ادامه داشته باشد، میتواند موجب افزایش قیمت ارز دیجیتال سکرت شود.

علاوه بر اندیکاتورهای استفاده شده، از دو اندیکاتور ADI و میانگین متحرک نیز برای بررسی بهتر استفاده میکنیم. تصویر زیر چارت قیمت ارز دیجیتال سکرت را در تایم فریم روزانه نمایش میدهد.
در این تصویر، میانگین متحرک 50روزه با خط آبی و میانگین متحرک 100روزه با خط قرمز مشخص است. در حال حاضر قیمت ارز دیجیتال سکرت در پایین هر دو میانگین متحرک قرار گرفته است. اگر قیمت سکرت بتواند در روزهای آتی میانگین متحرک 50روزه را به سمت بالا بشکند میتوان گفت که اولین سیگنال روند صعودی اعلام میشود.
علاوه بر این شکست، در صورتیکه در روزهای آتی خط آبی رنگ بتواند خط قرمز را به سمت بالا قطع کند، میتوان شاهد افزایش قیمت در روزهای آینده باشیم. در این چارت اندیکاتور ADI یا شاخص میانگین حرکت جهت دار (Average Directional movement Index) نام دارد. در برخی از ابزارهای تحلیل تکنیکال نماد این اندیکاتور ADX میباشد.
این اندیکاتور ADX میزان قدرت روند صعودی یا نزولی شکل گرفته در معاملات ارز دیجیتال را نشان میدهد. با توجه به این اندیکاتور میتوان ادعا کرد که قدرت فروش فروشندگان در حال حاضر کاهش یافته است و قیمت در یک وضعیت تصمیم قرار گرفته است. اگر خریداران بزرگ وارد معاملات ارز دیجیتال سکرت شوند و روند قدرتمندی شکل دهند، میتوان گفت که ارز دیجیتال سکرت وارد یک روند صعودی در روزهای آتی میشود.

کیف پولهای مناسب برای ارز دیجیتال سکرت
در حال حاضر خرید و فروش ارز دیجیتال سکرت در اکثر صرافیهای معتبر ارزهای دیجیتال امکان پذیر است. اگر قصد نگهداری و سرمایهگذاری بلندمدت بر روی ارز دیجیتال سکرت را دارید، بهتر است بعد از خرید این ارز دیجیتال، آن را به کیف پول خود منتقل کنید. مطمئنترین کیف پولها برای نگهداری ارز دیجیتال سکرت شامل موارد زیر است:
1. تراست ولت (Trustwallet)
کیف پول تراست ولت، یک کیف پول نرم افزاری است که بسیار محبوب میباشد. این کیف پول از ارزهای دیجیتال متنوعی، مانند ارز دیجیتال سکرت، پشتیبانی میکند. این کیف پول در سیستم عاملهای اندورید و IOS قابل دسترس است.
2. سیف پل (Safepal)
کیف پول سیف پل یکی از پلتفرمهای ایمن برای ذخیره سازی ارزهای دیجیتال محسوب میشود که در سیستم عاملهای اندورید و IOS قابل دسترس است. این کیف پول علاوه بر امنیت بالا، دارای رابط کاربری سادهای است و از طریق آن میتوان به استیکینگ ارز دیجیتال سکرت پرداخت.
درواقع سرمایهگذاران از طریق این کیف پول میتوانند در شبکه سکرت کسب درآمد کنند. سیف پل علاوه بر کیف پولهای نرم افزاری، کیف پول سخت افزاری مخصوص خود را دارد که امنیت دارایی سرمایهگذاران را دوچندان میکند.
3. کیف پول لجر (LEDGER)
کیف پول لجر یکی از مشهورترین کیف پولهای موجود در بازار ارزهای دیجیتال است. این کیف پول، نوعی کیف پول سخت افزاری است که کاربران میتوانند با خیال راحت داراییهای خود را در این کیف پول ذخیره کنند.
سرمایه گذاری بر روی سکرت سودمند است؟
برای سرمایه گذاری بر روی ارز دیجیتال سکرت باید علاوه بر تحلیل تکنیکال ، عوامل موجود در قیمت این ارز دیجیتال را شناسایی کنیم. در حال حاضر کاربران ارز دیجیتال سکرت را نوعی پرایوسی کوین میدانند. بنابراین آینده ارز دیجیتال سکرت به آینده کوینهای پرایوسی نیز وابسته است.
در حال حاضر شبکه سکرت با استفاده از الگوریتم DPoS استفاده میکند که به نوعی الگوریتم پیشرفته اثبات سهام یا proof of stake محسوب میشود. کاربران شبکه سکرت از طریق فرآیند استیکینگ میتوانند به کسب درآمد برسند. این کسب درآمد در حال حاضر برای فعالان این شبکه جذاب است.
اگر توسعه دهندگان سکرت بتوانند علاوه بر حفظ جذابیت الگوریتم شبکه خود، مشکل موجود در پراویسی کوین را برطرف کنند، میتوان گفت که شبکه سکرت برای رشد قیمتی و سرمایهگذاری بلند مدت بسیار جذاب است.

جمع بندی
تکنولوژی با هدف ایجاد دنیایی غیرمتمرکز و شفافیت اطلاعات کار خود را آغاز کرد. سطح شفافیت در تکنولوژی بلاک چین بسیار بالا است. موضوعی که برخی از کاربران دنیای کریپتوکارنسی آن را ایراد تکنولوژی بلاک چین تلقی میکنند. شبکه سکرت یا secret network در تلاش است تا با ایجاد حریم خصوصی و امنیت بالا، نقاط ضعف تکنولوژی بلاک چین را برطرف کند. در این مقاله تلاش کردیم تا آینده ارز دیجیتال سکرت را مورد بررسی قرار دهیم.