ارز OMG یک بلاکچین لایه 2 است. در دنیای بلاک چینها، همه شبکهها یک هدف را دنبال نمیکنند. برخی از آنها مانند بیت کوین به عنوان ارز رایج و نوعی ذخیره ارزش کاربرد دارند در حالی که بلاکچینهای لایه 2، به کاربران ارز دیجیتال کمک میکنند تا از انعطاف و امکانات بیشتری برخوردار شوند.
بلاک چین OMG در واقع یک لایه 2 بر روی شبکه محبوب اتریوم است. با استفاده از ارز OMG شما میتوانید تراکنشهای با هزینه پایین و سریعتری انجام دهید که با شبکه اتریوم کاملا سازگار است. به لطف مکانیزم اجماع POA مورد استفاده در OMG Network، ما شاهد امنیت بالای تراکنشها و حفظ ماهیت غیرمتمرکز آن هستیم.
در ادامه این مقاله ما به سوالاتی مانند ارز OMG چیست و چه کاربردی دارد خواهیم پرداخت. اگر قصد سرمایه گذاری بر روی این بلاکچین را دارید، با ما همراه باشید تا توکنومیک و اکوسیستم OMG را به طور کامل مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
ارز OMG چیست؟
ارز OMG در واقع یک شبکه غیرمتمرکز عمومی غیرحضانتی (non-custodial) است که راه حلهای مقیاس پذیری بر روی شبکه اتریوم ارائه میدهد. نام کامل این ارز اومیسه گو (OmiseGo) است که در دنیای ارز دیجیتال آن را با نام OMG میشناسند.
شبکه ارز دیجیتال OMG از یک تولید کننده بلاک مجرد استفاده میکند که به آن الگوریتم اثبات اعتبار (POA) گفته میشود. شبکه OMG بر روی شبکه اتریوم قرار دارد که ابتدا تراکنشهای اتریوم را به صورت گروهی از طریق مکانیزم زنجیره زیرمجموعه خود بهینه سازی و تایید میکند و سپس آنها را به شبکه اتریوم ارسال خواهد کرد.
این فرآیند به تراکنشها کمک میکند تا به صورت دستهای تایید شوند. البته این چرخه در لایههای پایین صورت میگیرد و شما به عنوان کاربر در ظاهر متوجه آن نخواهید شد اما از سرعت بالا و هزینه پایین کارمزد تراکنشها لذت خواهید برد.
OMG Network توسط شرکتی با نام Omise اداره میشود. کار آنها سهولت پرداختهای جهانی در جنوب شرق آسیا است.
به طور خلاصه، کارمزدهای اتریوم قبل از مرج و طی کردن مراحل حرکت به سوی مکانیزم اثبات سهام POS گران بود. برای انجام یک تراکنش ممکن بود 20$ کارمزد پرداخت کنید. ارز OMG در سال 2017 با هدف بهینه سازی تراکنشهای اتریوم، تلاش کرد تا تجربه بهتری از کار با بلاکچین اتریوم به کاربران ارائه دهد.
اما به عنوان یک سرمایه گذار، سوال مهم این است پس از حرکت جدی اتریوم به سمت مکانیزم اثبات سهام POS، آیا ارز OMG کاربرد دارد؟
شبکه OMG چگونه کار میکند؟
شبکه اومیسه گو (OMG Network) از معماری زنجیره کودک پلاسما بهره میبرد. وظیفه پلاسما گروه بندی تراکنشها به صورت برون زنجیره (Off-chain) و قرار دادن آنها در یک Merkle Tree است. پس از آن، تراکنشها همراه با یک Root Hash به شبکه اصلی اتریوم ارسال میشوند.

اما Merkle Tree چیست؟ درخت مرکل، ساختاری است که به کمک آن میتوان یکپارچگی دادهها را در کوتاهترین زمان ممکن تایید کرد.
Root Hash چیست؟ نوعی هش (Hash) است که به کمک آن میتوان دادههای درون درخت مرکل را تایید کرد.
در این بلاک چین غیرمتمرکز، تعدادی نگهبان (Watcher) وجود دارد که زنجیره کودک و تولید کننده بلاک را نظارت میکنند. وظیفه آنها اطمینان از دقت تایید تراکنشهای شبکه است. در این فرآیند، نگهبانان از تایید تراکنشها توسط زنجیره کودک و دریغ نکردن یا دستکاری تراکنش درون بلاکها مطمئن میشود.
میتوان گفت نگهبانان، محافظ امنیت دارایی کاربران ارز OMG هستند. این نگهبانان در واقع نودهای شبکه هستند که حتی شما نیز میتوانید با خرید یک سرور VPS، یکی از آنها را راه اندازی کنید.
طبق ادعای توسعه دهندگان این ارز، در این شبکه هولدرها میتوانند با استیک توکنهای خود در یک سیستم اثبات سهام POS، علاوهبر کمک به ایمن سازی شبکه، از پاداشهای آن بهرهمند شوند. البته این سیستم هنوز پیاده سازی نشده است.
توکنومیک ارز OMG
در اینجا به یکی از حساسترین موضوعات ارزیابی کوین OMG خواهیم پرداخت. این توکن در استاندارد ERC-20 عرضه شده است که به عنوان رمز ارز اصلی شبکه OMG به کار میرود.
تعداد کل توکنهای OMG قابل عرضه 140,245,398 واحد است که 29.9% آن در اختیار Omise و تیم توسعه آن قرار دارد. البته همه توکنهای این شبکه در گردش هستند و در آینده چیزی برای ضرب کردن (Mint) وجود ندارد.

مهمترین کاربری کوین OMG، استفاده از آن در قالب کارمزدهای شبکه است. این شبکه در حال حاضر برای تایید بلاکها از عناصر Off-chain استفاده میکند، به همین دلیل در نقشه راه خود حرکت به سوی اتخاذ مکانیزم اجماع اثبات سهام POS را تعیین کرده است.
نقطه تمایز ارز OMG چیست؟
کوین OMG و بلاک چین آن معتقد است شبکه اتریوم باید هر چه سریعتر سرعت و هزینه تراکنشهای خود را بهبود دهد و چه چیزی بهتر از استفاده از شبکه OMG برای رسیدن به این هدف.
این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که بسیاری از کسب و کارها و مردم در سراسر دنیا، محصولات و اپلیکیشنهای خود را بر روی شبکه اتریوم توسعه میدهند. از این رو، اتریوم باید بتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد.
البته پیش بینی وضعیت شبکه اتریوم با توجه به پیشرفت آن در اتخاذ مکانیزم اجماع اثبات سهام POS چندان سخت نیست. در حال حاضر کارمزدهای شبکه اتریوم کاهش چشمگیری تجربه کردهاند با این حال، از نظر ظرفیت تراکنش، هنوز مشکلات زیادی وجود دارد.
اما نقش ارز OMG چیست؟ شبکه OMG و زنجیره پلاسمای مورد استفاده در آن، دادههای غیرضروری در زنجیره Root را حذف میکند. اما در پشت این زنجیره، اتریوم فقط تراکنشهای کامل شده را به صورت عمومی اعلام میکند.
این موضوع باعث کاهش چشمگیر قدرت پردازش و حافظه مورد نیاز برای زنجیرههای مشارکت کننده در زنجیره اصلی خواهد شد. براساس گزارشهای اعلام شده از سوی این شبکه، این سیستم نه تنها 3/2 هزینه تراکنشها را کاهش میدهد بلکه پردازش تراکنشها را تسریع میکند.

این موضوع باعث بهبود وضعیت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز در شبکه اتریوم میشود. با استفاده از این شبکه، دیگر کاربر چندین ساعت در صف طولانی تراکنشها منتظر نمیماند و برای تعامل با یک صرافی غیرمتمرکز نیازی به پرداخت دهها دلار کارمزد تراکنش نخواهد داشت.
ناگفته نماند در حال حاضر قابلیت استیک شبکه OMG عرضه نشده است و شما نمیتوانید در آن استیک کنید.
آینده ارز اومیسه گو(OmiseGo) چگونه است؟
بیت کوین و اتریوم بلاک چین لایه 1 هستند. با این حال اتریوم توانست با تلاش بسیار، مکانیزم اثبات سهام (POS) را در شبکه خود پیاده سازی کند که در گامهای بعد با فعال شدن شاردینگ ظرفیت شبکه نیز افزایش پیدا میکند. اما این موضوع چه تاثیری در آینده ارز اومیسه گو (OmiseGo) دارد؟
این پلتفرم در آغاز کار خود توانست 25 میلیون دلار سرمایه جذب کند که با دریافت سرمایه از سایر شتاب دهندههای فعال، آغاز خوبی داشت.
براساس ادعاهای وبسایت آنها، این شبکه با شرکتهای بزرگی مانند Algoz، Quantstamp، Hydro Labs، MVL و بسیاری دیگر همکاری دارد.
با این حال با بررسی فعالیت آنها در توییتر متوجه میشویم بیش از یکسال است هیچ خبر یا فعالیتی در حساب کاربری رسمی ارز OMG صورت نگرفته است.
اگر قصد سرمایه گذاری بر روی این پروژه را دارید بهتر است بدانید این پروژه از نظر فنی توسط توسعه دهندگان آن رها شده است. آنها در وبسایت خود اعلام کردهاند OMG Network به OMG Foundation تغییر نام داده است.

همچنین در گوشه دیگری از وبسایت گفته شده آنها در حال کار بر روی شبکهای با نام Boba Network هستند. حتی در صفحه Reddit این ارز دیجیتال میتوان پیام آنها را مبنیبر کار بر روی شبکه Boba Network مشاهده کرد.
با در نظر گرفتن وضعیت فنی این پروژه، بسیاری از سرمایه گذاران آن را یک Shitcoin مینامند. با این حال به دلیل قدیمی بودن پروژه، شما میتوانید آن را در بسیاری از صرافیها معامله کنید.
با توجه به مدارک و شواهد موجود، از نظر بنیادی این پروژه ارزش خود را از دست داده است. اگر سرمایه گذار بلند مدت هستید، وارد شدن به این پروژه میتواند به معنای از دست دادن سرمایهتان باشد، با این حال برخی از تریدرها همچنان از این پروژه برای نوسانگیری بهره میبرند.
پیش بینی قیمت این ارز با توجه به عدم ادامه آن چندان سخت نخواهد بود. بسیاری از نهنگها از این ارز برای به تله انداختن سرمایه گذاران جدید استفاده خواهند کرد اما با گذشت زمان، ارزش آن افت خواهد کرد.
بهترین کیف پول برای هولد ارز OMG
برای ذخیره ارز OMG دو راه وجود دارد. راه حل اول ولتهای گرم هستند که برای استفاده از آنها باید به اینترنت متصل باشید. اما در حالت سرد، کیف پول سخت افزاری میتواند امنیت بیشتری را برای داراییهای شما تامین کند.
در مورد این ارز دیجیتال، کیف پول های متامسک (MetaMask)، Exodus، Jaxx و Atomic گزینههای موجود برای دسکتاپ هستند. برای موبایل علاوهبر متامسک، میتوانید از کیف پول محبوب Trust wallet نیز استفاده کنید.

اما در بین کیف پول سخت افزاری گزینههای روی میز کامل هستند. لجر سری Nano s و Trezor model one امکان ذخیره OMG را برای شما فراهم کردهاند.
بهترین صرافی برای خرید OMG
ارز OMG در واقع یک توکن ERC-20 در شبکه اتریوم است که حتی میتوانید آن را در صرافی غیرمتمرکز معامله کنید. خرید و فروش OMG در بازار ارزهای دیجیتال از روشهای مختلفی امکان پذیر است.
با توجه به آمار وبسایت کوین مارکت کپ در مورد رمز ارز OMG، در حال حاضر بیش از 100 صرافی مختلف از این کوین پشتیبانی میکنند.
در صرافی غیرمتمرکز سوشی سواپ (SushiSwap) شما میتوانید به راحتی با اتصال کیف پول متامسک خود این کوین را با جفت ارز اتریوم خریداری کنید.
اما اگر قصد خرید و فروش این ارز را در صرافی های متمرکز دارید، صرافی بایننس بیشترین حجم معامله را در این ارز دارد.
لازم به ذکر است برای انتقال این توکن در شبکه اتریوم، برای پوشش کارمزد باید کوینهای ETH را هولد کرده باشید.
تحلیل قیمت ارز OMG
در آغاز کار کوین OMG، این ارز توانست حدود 100 میلیون دلار سرمایه جذب کند. عملکرد قیمت آن در بازار ارزهای دیجیتال بسیاری از فعالان را به خود جذب کرد. اما در زمان نوشتن این مقاله، با رها شدن پروژه از سوی توسعه دهندگان آن، قضیه کمی متفاوت است.

به خاطر داشته باشید هیچگاه نباید عملکرد گذشته یک ارز دیجیتال را به عنوان تضمینی در موفقیت آن در آینده در نظر بگیرید. تحقیق و ارزیابی اطلاعات موجود از عملکرد یک پروژه ارز دیجیتال، اهمیت زیادی دارد.
بسیاری از تریدرها، ارزهای دیجیتال را مانند طلا نگاه میکنند که با خرید یک کوین در قیمتهای پایین، آینده مالی خود را تضمین کردهاند در حالی که این فرضیه کاملا به عملکرد پروژه و میزان اتخاذ خدمات آن بستگی دارد.
ارز دیجیتال OMG، با حجم بازار 164 میلیون دلاری در جایگاه 133 بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد. حجم معامله روزانه این توکن در حال حاضر 26 میلیون دلار است که در قیمت 1.17$ معامله میشود.
با مراجعه به اکسپلورر شبکه اتریوم و وارد کردن آدرس این توکن، میتوانیم اطلاعات بیشتری از وضعیت آن کسب کنیم. بیش از 694,000 آدرس این کوین را هولد کردهاند که فقط 21 درصد آنها هولدرهای با موجودی کمتر از 0.1% هستند.

ارز دیجیتال OMG در سال 2018 و در اوایل عرضه خود توانست سقف قیمت 28.29$ را ثبت کند. البته پس از این رکورد با سقوط شدیدی مواجه شد. اما تا دو ماه بعد دوباره توانست ناحیههای 19.19$ و 18.00$ را لمس کند.
پس از آن، قیمت ارز تا 1.30$ سقوط کرد. در سال 2020 افت و خیزهایی داشت و حتی کف قیمتی 0.47$ نیز به ثبت رسیده است اما در حرکت به سمت بالا نتوانست از مقاومت 2$ عبور کند.
سال 2021 برای قیمت ارز OMG قابل توجه است. در می همین سال قیمت ارز OMG توانست ناحیه 11$ را ببیند اما به دلیل فشار بالای فروش تا ناحیه 3.70$ سقوط کرد.
پس از این اصلاح قیمتی، این ارز یک رالی صعودی بزرگ را آغاز کرد که در اوج خود در نوامبر سال 2021، ناحیه 19.17$ لمس شد. البته پس از آن اصلاح قیمتی شدیدی را تجربه کرد و نتوانست به روند صعودی عمده خود بازگردد. از آن زمان تا اکتبر سال 2022، این ارز حرکت قابل توجهی نداشته است و میتوان گفت در یک روند نزولی بزرگ به سر میبرد.
به طور خلاصه، قیمت فعلی این ارز بیش از 95% از سقف خود فاصله دارد. هولدرهای اولیه این ارز تقریبا چیزی برای از دست دادن ندارند و سرمایه گذاران دو ساله آن نیز حداقل 65% در ضرر هستند. سال 2021 این ارز توانست کمی صعود را تجربه کند به همین دلیل سرمایه گذاران یک سال قبل ارز دیجیتال OMG، بیش از 90% در ضرر هستند.
نتیجه گیری
ارز OMG در سالهای ابتدایی یکی از پروژههای امیدوار کننده دنیای ارزهای دیجیتال بود. بسیاری آن را راه حل مناسبی برای حل مشکل اتریوم میدانستند. با این حال با تصمیم انجمن اتریوم مبنیبر حرکت آنها به سوی مکانیزم اثبات سهام POS و رها شدن این پروژه از سوی توسعه دهندگان آن، آینده مثبتی را نمیتوان برای آن متصور بود.
به خاطر داشته باشید یکی از مهمترین عوامل ماندن پروژههای کریپتو مانند کوین OMG در بازار ارزهای دیجیتال، عملکرد و خدماتی است که به دنیای کریپتوکارنسی و دنیای واقعی ارائه میدهند. با توقف فعالیت آنها حتی در شبکههای اجتماعی، این ارز بیشتر ابزاری برای خرید و فروش و دستکاری بازار توسط نهنگها تبدیل شده است.