تراست ولت چیست و از چه ارزهایی پشتیبانی می‌کند؟ کیف پول تراست ولت چه مزایا و معایبی دارد؟ نصب و راه اندازی، نحوه انتقال پول به Trust Wallet چگونه است؟ آیا این کیف پول برای فرار ایرانیان از تحریم مناسب است؟

کیف پول (wallet) یکی از مهم‌ترین ابزارهای بازار کریپتو به شمار می‌آید. کاربران به کمک ولت‌ها می‌توانند ارزهای دیجیتال خود را ذخیره کنند و به کیف پول سایر افراد ارسال نمایند. در واقع کیف پول‌ها همانند حساب‌های بانکی امروزی عمل می‌کنند. بنابراین انتخاب یک کیف پول ایمن و مطمئن یکی از دغدغه‌های سرمایه گذاران این حوزه به حساب می‌آید. یکی از امن‌ترین کیف پول‌های نرم افزاری در دنیای کریپتو، تراست ولت (trust wallet) است. این کیف پول قابلیت‌های بسیاری دارد و جزو محبوب‌ترین کیف پول‌ها به حساب می‌آید. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد این کیف پول بررسی کنیم.

معرفی کیف پول تراست ولت

تراست ولت (trust wallet) کیف پول نرم افزاری متن باز و غیر متمرکز است که در سیستم عامل‌های اندروید و IOS استفاه می‌شود. این کیف پول غیرحضانتی (Non-custodial) است و امنیت بالایی دارد. کیف پول‌های غیرحضانتی کنترل اطلاعات کاربران را به خودشان واگذار می‌کنند و کاربر باید از اطلاعات خود در برابر حملات و دزدی‌های هکرها محافظت کند. در واقع در تراست ولت اطلاعاتی همچون کلید خصوصی توسط خود کاربر محافظت شود و کیف پول هیچ اطلاعاتی را از کاربر دریافت و ذخیره نمی‌کند.

کیف پول trust wallet حدود 4.5 میلیون رمز ارز را در لیست پشتیانی خود قرار داده است. همچنین این کیف پول از بلاکچین‌های اتریوم، بیت کوین، سولانا، کاردانو، ترون، پولکادات، پالیگان، تزوس، استلار، ایاس، آوالانچ و غیره پشتیبانی می‌کند. این کیف پول با شعار “استفاده از ارزهای دیجیتال نباید سخت باشد” یک ولت ایمن با رابط کاربری ساده و پشتیبانی بسیار بالا از رمز ارزها را برای کاربران ایجاد کرده است.

تاریخچه تراست ولت

تاریخچه تراست ولت

تراست ولت توسط برنامه نویس اوکراینی به نام ویکتور رادچنکو (Viktor Radchenko) ایجاد و توسعه یافت. رادچنکو بعد از دریافت اطلاعاتی از شبکه بیت کوین در دارک وب، تصمیم گرفت تا در این حوزه از کریپتوکارنسی فعالیت کند. رادچنکو مجذوب ایده ساخت دنیای غیر متمرکز توسط فناوری بلاک چین شد و تلاش کرد تا ایده‌های خود را در اپلیکیشن‌های موبایلی پیاده سازی کند. رادچنکو در تلاش بود تا بتواند با ساخت برنامه‌ای غیر متمرکز، امکان تبادل دارایی‌ها را در تلفن همراه فراهم کند.

بعد از توسعه شبکه اتریوم و امکان ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز، رادچنکو تصمیم گرفت که کیف پول غیر متمرکز و ایمنی برای جابجایی کوین‌ها و توکن‌ها ایجاد کند. او در سال 2017 نسخه اولیه کیف پول تراست والت را در بازار کریپتو منتشر کرد. به دلیل وجود امنیت بالا، غیر متمرکز بودن و رابط کاربری ساده کاربران بیشتری جذب این نرم افزار شدند.

نسخه اولیه این کیف پول تنها از توکن‌های اتریوم با استاندارد ERC-20 و ERC-23 پشتیبانی می‌کرد. اما بعد از محبوبیت آن، این کیف پول با بلاکچین‌های دیگر نیز فعالیت کرد و کوین و توکن آن‌ها را در لیست خود قرار داد. سرانجام در سال 2018 این کیف پول توسط تیم توسعه بایننس خریداری شد. بایننس با هدف ارائه بستری غیر متمرکز برای ذخیره دارایی‌ها این کیف پول را از ویکتور رادچنکو خریداری کرد.

امنیت تراست ولت (Trust Wallet)

تراست ولت با اجرای قوانین و چارچوب‌های امنیتی یک کیف پول ایمن برای کاربران ایجاد کرده است. این چارچوب‌ها توسط شرکت امنیتی stateful طراحی شده است. ویژگی‌های امنیتی مناسب در این کیف پول باعث شد تا تراست ولت جزو ایمن‌ترین کیف پول‌های نرم افزاری به حساب بیاید. مهم‌ترین ویژگی‌های امنیتی این کیف پول موارد زیر است:

  1. وجود عبارات بازیابی و امکان ریکاوری: زمانی که افراد وارد trust wallet می‌شوند، بعد از ایجاد رمز عبور، 12 عبارت بازیابی را از والت دریافت می‌کنند. این عبارات به کاربران این اجازه را می‌دهد که در صورت پاک شدن نرم افزار، خراب شدن و از این دست اتفاقات امکان بازیابی یا ریکاوری حساب خود را داشته باشند.
  2. قابلیت تعریف اثر انگشت و رمز عبور: افراد برای ورود به کیف پول می‌توانند رمز عبور تعریف کنند. همچنین قابلیت اسکن اثر انگشت و استفاده از کدهای QR در این کیف پول وجود دارد و افراد می‌توانند به جای رمز عبور، اثر انگشت خود را برای ورود به حساب فعال کنند.
  3. غیرحضانتی (Non-custodial): ویژگی غیرحضانتی به این معناست که هیچ کدام از اطلاعات حساب، رمز عبور، عبارات بازیابی و غیره در سرورهای این برنامه ذخیره نمی‌شود و کاربران خود باید از اطلاعاتشان محافظت کنند. عدم ذخیره این اطلاعات باعث غیرمتمرکز شدن این کیف پول می‌شود و امنیت آن را دو چندان می‌کند.
  4. متن باز: کیف پول تراست ولت open source است و کاربران می‌توانند کدهای نوشته شده در این کیف پول را مشاهده و تحلیل کنند. این ویژگی باعث می‌شود که اولا شفافیت این والت افزایش یابد؛ دوما اگر مشکل امنیتی در کدهای این کیف پول وجود داشته باشد، با گزارش آن مشکل برطرف شود.
خدمات کیف پول تراست ولت

خدمات کیف پول تراست ولت

  1. ذخیره انواع ارزهای دیجیتال در موبایل: تراست ولت از تعداد زیادی شبکه بلاکچین پشتیبانی می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود تا تعداد توکن‌ها و کوین‌های قابل ذخیره در این کیف پول بسیار زیاد باشند. کاربران می‌توانند در بستری ایمن رمز ارزهای خود را در این اپلیکیشن ذخیره و از طریق آدرس عمومی به سایر کیف پول‌ها انتقال دهند.
  2. تبدیل رمز ارزها به یکدیگر: در کیف پول تراست ولت، امکان توکن سواپ وجود دارد. در واقع در این کیف پول می‌توان رمز ارزها را برحسب نرخ لحظه‌ای صرافی‌ها به یکدیگر تبدیل کرد.
  3. نگهداری NFTها: توکن های غیرمثلی یا NFTها رمز ارزهای غیر قابل تعویض هستند که معمولا برای ثبت اثرهای هنری استفاده می‌شوند. تراست ولت امکان ذخیره این توکن‌ها را با استانداردهای ERC-721، ERC-1155، BEP-721 و BEP-1155 برای کاربران فراهم کرده است. علاوه بر این افراد می‌توانند با اتصال تراست ولت به پلتفرم opensea به خرید و فروش این توکن‌ها بپردازند.
  4. اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز: کیف پول trust wallet امکان اتصال برنامه‌های غیر متمرکز (Dapp) توسعه یافته در شبکه های اتریوم و بایننس اسمارت چین را فراهم کرده است. افراد با اتصال برنامه‌های غیر متمرکز به این کیف پول، می‌توانند دارایی‌ها یا توکن‌های مورد نظر خود را ذخیره یا جابجا کنند.
  5. استیک برخی از رمز ارزها: برخی از کوین‌ها و توکن‌ها از الگوریتم اثبات سهام (proof of stake) پیروی می‌کنند. این کوین‌ها اگر در تراست ولت پشتیبانی می‌شوند، پس امکان استیک آن‌ها در این کیف پول وجود دارد. در واقع کوین‌های موجود در تراست ولت که از الگوریتم PoS پیروی می‌کنند؛ می‌توانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در این والت استیک شوند.
مزایا و معایب تراست ولت

مزایای تراست ولت (Trust Wallet)

  • پشتیبانی وسیع از رمز ارزهای بازار کریپتو: میلیون‌ها کوین و توکن توسط تراست ولت پشتیبانی می‌شوند و کاربران با نصب و دریافت آدرس عمومی در این والت، می‌توانند طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال را در کیف پول خود ذخیره کنند.
  • نصب و راه اندازی آسان: رابط کاربری ساده و وجود بخش راهنمایی در این کیف پول باعث می‌شود تا کاربران مبتدی و تازه وارد بتوانند با سادگی دارایی‌های خود را به این والت منتقل کنند.
  • غیر متمرکز بودن: این کیف پول هیچ محدودیتی برای کاربران ایجاد نکرده و تمامی افراد از هر کشوری بدون نیاز به احراز هویت می‌توانند از خدمات این کیف پول استفاده کنند. همچنین اطلاعات کاربران نیز در سرور یا پایگاه داده‌ای ذخیره نمی‌شود و افراد باید از اطلاعات خود محافظت کنند.
  • امکان استیک کوین‌های مختلف: کیف پول trust wallet از 70 نوع شبکه بلاک چین پشتیبانی می‌کند. این موضوع باعث می‌شود تا علاوه بر لیست شدن کوین‌ها و توکن‌های بلاکچین، امکان استیک آن‌ها نیز در این کیف پول فراهم شود.
  • امکان اتصال به صرافی‌های غیر متمرکز: تراست ولت به اکثر صرافی‌های غیر متمرکز همچون یونی سواپ، سوشی سواپ و صرافی پنکیک سواپ متصل می‌شود. به کمک این کیف پول کاربران می‌توانند دارایی‌های خود را به صورت غیر متمرکز با سایر کاربران معامله کنند.

معایب تراست ولت (Trust Wallet)

  • عدم پشتیبانی از کیف پول های سرد: کیف پول های سرد یا سخت افزاری، ولت‌هایی هستند که به صورت آفلاین دارایی‌های کاربران را ذخیره می‌کنند. در حال حاضر تراست ولت به هیچ کدام از کیف پول های سخت افزاری متصل نمی‌شود. البته trust wallet در آخرین گزارشات خود ادعا کرده که به زودی با کیف پول لجر (Ledger) همکاری خواهد داشت و امکان اتصال آن به کیف پول های لجر فراهم می‌شود.
  • عدم پشتیبانی مستقیم: یکی از مشکلات این کیف پول، عدم وجود پشتیبانی مستقیم است. برخی از کیف پول‌ها دارای پشتیبانی مستقیم هستند که در آن کاربران به صورت آنلاین با متخصصان کیف پول ارتباط برقرار می‌کند و مشکلات خود را بیان می‌کنند. این ویژگی در trust wallet وجود ندارد و کاربران تنها می‌توانند از بخش راهنما و سوالات متداول مشکلات خود را برطرف کنند.
  • عدم وجود کد منبع نسخه اندروید: همان طور که گفته شد، تراست والت یک کیف پول متن باز است که کدهای خود را به صورت شفاف در بستر گیت هاب (github) منتشر می‌کند. در حال حاضر کدهای نسخه iOS بر روی پلتفرم گیت هاب موجود است، اما کدهای منبع اندروید هنوز در آن آپلود نشده‌اند.
مقایسه کیف پول متامسک و تراست ولت

مقایسه کیف پول های تراست والت و متامسک

متامسک (metamask) از دیگر کیف پول‌های نرم افزاری معروف در بازار کریپتوکارنسی است. متامسک عملکردی مشابه کیف پول تراست ولت دارد. این کیف پول متن باز، غیرحضانتی و غیر متمرکز است و کاربران می‌توانند در محیطی ایمن دارایی‌های خود را ذخیره یا جابجا کنند. این کیف پول همانند تراست ولت دارای امنیت بالایی است؛ اما تفاوت‌هایی نیز در این دو کیف پول وجود دارد. این تفاوت‌ها به صورت خلاصه موارد زیر هستند:

  • متامسک تنها از بلاکچین‌های اتریوم، بایننس اسمارت چین، پالیگان و شبکه‌های لایه دوم پشتیبانی می‌کند. اما در مقابل تراست ولت از حدود 70 نوع بلاکچین پشتیبانی می‌کند و طیف بسیار وسیع‌تری از ارزهای دیجیتال در این کیف پول قابل جابجایی هستند.
  • رابط کاربری تراست ولت بسیار ساده‌تر از متامسک است و کاربران مبتدی راحت‌تر می‌توانند از trust wallet استفاده کنند.
  • کیف پول متامسک تنها از زبان انگلیسی پشتیبانی می‌کند. اما در مقابل کیف پول تراست ولت از زبان‌های اسپانیایی، اردو، پرتغالی، فرانسه و غیره نیز پشتیبانی می‌کند. متاسفانه هر دو کیف پول از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کنند.
  • امکان انجام سواپ (swap) در هر دو کیف پول متامسک و تراست والت وجود دارد؛ با این تفاوت که متامسک برای انجام این فرآیند به میزان 0.875 درصد کارمزد دریافت می‌کند. اما در تراست ولت این فرآیند بدون کارمزد انجام می‌شود.

معرفی تراست ولت توکن (TWT)

کیف پول تراست ولت اخیرا توکن بومی خود را در بستر شبکه بایننس اسمارت چین با استاندارد BEP-20 عرضه کرده است. این توکن با نماد TWT در صرافی‌های بزرگی همچون بایننس، کوکوین و پنکیک سواپ لیست شده است. مهم‌ترین ویژگی‌های توکن TWT موارد زیر هستند:

  1. خاصیت ضد تورمی: توکن TWT همانند بیت کوین، دارای تعداد محدودی رمز ارز است. تعداد کل توکن‌های تراست ولت 1 میلیارد هستند و بیشتر این توکن‌ها (40 درصد) قرار است برای جذب مخاطبان جدید استفاده شود. 15 درصد این توکن‌ها نیز به تیم توسعه تراست والت تخصیص داده شده و 15 درصد بین کاربران پروژه تقسیم شده است. مابقی توکن‌ها نیز در شبکه ذخیره شده و برای کنترل عرضه و تقاضای قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. توکن حاکمیتی: کاربران با خرید توکن TWT می‌توانند در تغییرات کیف پول تراست ولت مشارکت داشته باشند. آن‌ها همچنین می‌توانند در سیستم رای گیری این پلتفرم شرکت کنند. هرچه تعداد توکن‌های یک کاربر بیشتر باشد، قدرت رای گیری آن نیز بیشتر است.
  3. امکان استیک کردن: کاربران می‌توانند با خرید توکن TWT در صرافی بایننس یا در کیف پول trust wallet اقدام به استیک کنند. در واقع این توکن طبق الگوریتم اجماع شبکه بایننس قابل استیک است و کاربران می توانند سودهای مشخصی از TWT دریافت کنند.
  4. دریافت تخفیف در معاملات: افراد با دریافت توکن TWT می‌توانند تخفیفات مختلفی در معاملات خود دریافت کنند. در واقع اگر افراد معاملات خود را در تراست والت انجام می‌دهند، می‌توانند با خرید TWT از تخفیف های معاملاتی در بستر trust wallet استفاده کنند.
آموزش نصب و راه اندازی تراست ولت

آموزش نصب و راه اندازی تراست ولت

کیف پول تراست ولت دارای سه نسخه اندروید، IOS و افزونه کروم است. همه این نسخه‌ها رابط کاربری مشابهی دارند و افراد به سادگی می‌توانند از هر کدام از نسخه‌ها استفاده کنند. توصیه می‌شود نسخه مورد نظر خود را از سایت تراست والت به نشانی trustwallet.com دانلود کنید. در این بخش به کمک نسخه اندروید نحوه کار با این کیف پول را آموزش می‌دهیم.

بعد از نصب و وارد شدن به نرم افزار، کیف پول خدمات خود را به صورت خلاصه در صفحه اول نمایش می‌دهد. در قسمت پایین صفحه با کلیک بر روی گزینه privacy policy می‌توانید قوانین امنیتی موجود در کیف پول را مطالعه کنید. بعد از دریافت اطلاعات دقیق‌تر، بر روی گزینه get started کلیک کنید تا به سراغ ساخت کیف پول بروید.

آموزش ساخت کیف پول تراست ولت

در این صفحه اگر تمایل دارید که یک کیف پول جدید در تراست ولت ایجاد کنید، بر روی گزینه I don’t have a wallet کلیک کنید. اگر هم قبلا کیف پول تراست ولت ایجاد کرده‌اید، می‌توانید با کلیک بر روی گزینه I already have a wallet و وارد کردن عبارات بازیابی، وارد کیف پول قدیمی خود شوید. بعد از کلیک بر روی گزینه I don’t have a wallet، کیف پول از شما می‌خواهد یک رمز عبور شخصی به کمک اعداد ایجاد کنید. البته می‌توانید از گزینه اثر انگشت نیز استفاده کنید و با امنیت بیشتری، رمز عبور خود را تعیین نمایید.

ایجاد کیف پول جدید در تراست ولت

بعد از تعیین رمز عبور و تایید آن، کیف پول صفحه‌ای درباره نحوه بک آپ (back up) گرفتن توضیح می‌دهد. این صفحه قبل از نمایش عبارات بازیابی است و در آن به کاربران گوشزد می‌شود که در صورت گم شدن یا فراموشی عبارات بازیابی، به هیچ عنوان کیف پول آن‌ها بازگردانده نمی‌شود. همچنین اگر کاربر عبارات بازیابی را در اختیار کسی قرار دهد، احتمال دزدی یا برداشت حساب وجود دارد و کیف پول تراست ولت در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.

بک آپ گرفتن از عبارات بازیابی کیف پول تراست ولت

بعد از تایید موارد ذکر شده برای بک آپ، عبارات بازیابی به ترتیب برای کاربر نمایش داده می‌شوند. افراد باید عبارات بازیابی را به ترتیب مشخص شده در جایی ذخیره یا یادداشت کنند. بعد از این کار با کلیک بر روی گزینه continue کیف پول از شما می‌خواهد که عبارات بازیابی را به ترتیب نشان داده شده در صفحه قبل مشخص نمایید.

عبارات بازیابی تراست ولت

بعد از وارد کردن عبارات بازیابی به ترتیب، وارد صفحه اصلی کیف پول خود می‌شوید. در این صفحه دریافت (receive)، ارسال (send)، سواپ (swap) و استیک توکن‌ها (staking) و مشاهده موجودی امکان پذیر است.

صفحه اصلی کیف پول تراست ولت

مشکلات متداول کاربران در تراست ولت

بعد از نصب و کار با کیف پول تراست ولت، بسیاری از کاربران با سوالات و چالش‌های مختلفی در استفاده از این کیف پول مواجه می‌شوند. در این بخش قصد داریم تا این سوالات را بررسی کرده و پاسخ دهیم. مشکلات متداول در تراست والت موارد زیر هستند:

  1. با فراموشی رمز عبور چگونه می‌توان وارد کیف پول شد؟
    اگر رمز عبور خود را فراموش کرده باشید، باید نرم افزار تراست ولت را حذف و مجدد نصب نمایید. زمانی که نرم افزار را مجدد نصب کردید، به کمک عبارات بازیابی می‌توانید وارد والت خود شده و مجدد رمز عبور تعریف کنید. درواقع بعد از نصب کیف پول، ابتدا یک رمز عبور تعریف کرده و بعد به کمک عبارات بازیابی وارد والت خود می‌شوید.
  2. عبارات بازیابی را فراموش کرده‌ام. چگونه می‌توانم مجدد به کیف پول قبلی وارد شوم؟
    در صورت فراموشی عبارات بازیابی، به هیچ عنوان نمی‌توانید مجدد وارد کیف پول قبلی خود شوید. تراست ولت هیچگونه اطلاعاتی را از کاربران ذخیره نمی‌کند و به همین دلیل کاربران باید از اطلاعات و عبارات بازیابی خود محافظت کنند.
  3. چگونه تتر یا رمز ارز دیگری به تراست والت واریز یا برداشت کنیم؟
    اگر می‌خواهید تتر یا رمز ارز دیگری را به کیف پول تراست ولت منتقل کنید، می‌توانید از طریق ویزا کارت (visa card) و صرافی‌های ارز دیجیتال اقدام نمایید. برای واریز رمز ارز به تراست ولت ابتدا باید رمز ارز مربوطه را از صرافی‌ها خریداری کنید. پس از خرید رمز ارز مربوطه، باید در صرافی گزینه ارسال یا ارسال به کیف پول را کلیک کنید. سپس صرافی از شما یک آدرس درخواست می‌کند تا بتواند رمز ارز مربوطه را به کیف پول تراست ولت انتقال دهد.
    برای دریافت آدرس به صفحه اصلی نرم افزار trust wallet مراجعه کنید و بر روی گزینه receive یا دریافت کلیک کنید و رمز ارز مورد نظر خود را انتخاب نمایید. توجه کنید که برخی از رمز ارزها مانند تتر در شبکه‌های مختلفی وجود دارند و باید برحسب میزان کارمزد شبکه و نوع تتر خریداری شده، شبکه مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از انتخاب ارز دیجیتال، کیف پول کد QR و آدرس مقصد کیف پول را در اختیار شما قرار می‌دهد. با کپی کردن آدرس نمایش داده شده و وارد کردن آن در بخش آدرس مقصد در صرافی، می‌توانید رمز ارز خود را منتقل کنید.

دریافت رمز ارز کیف پول تراست ولت

برای برداشت رمز ارز و انتقال آن به صرافی یا آدرس دیگر باید برعکس روش بالا عمل کنید. برای این کار وارد صفحه اصلی کیف پول شده و گزینه send را کلیک کنید. بعد از آن رمز ارز مورد نظر خود را انتخاب کرده و وارد صفحه ارسال رمز ارز شوید. در این صفحه باید آدرس مقصد را مشخص نمایید. در بخش to باید آدرس مقصد نوشته شود.

بخش network fee میزان کارمزد شبکه را نیز نمایش می‌دهد. درنهایت درصورت موجودی کافی رمز ارز مورد نظر، انتقال انجام می‌شود. مدت زمان انتقال بسته به هر شبکه متفاوت است. هر چه شبکه مقیاس پذیری بالایی داشته باشد، انتقال با کارمزد کمتر و سرعت بالاتر انجام می‌شود.
ارسال رمز ارز در تراست ولت

به صورت کلی به یاد داشته باشید که برای واریز یا برداشت رمز ارز، وجود آدرس‌های مبدا و مقصد الزامی است و با داشتن آن‌ها به سادگی می‌توانید دارایی‌های خود را جابجا کنید.

1. نحوه مشاهده TXID در کیف پول تراست ولت

TXID مخفف Transaction Hash ID به معنی لینک تراکنش یا آی‌دی تراکنش انجام شده است. کاربران بعد از انجام هر تراکنشی، یک TXID دریافت می‌کنند که به کمک آن می‌توانند تراکنش‌های خود را در شبکه پیگیری نمایند. برای دریافت TXID وارد صفحه اصلی تراست ولت شوید و بر روی ارز دیجیتال دریافت شده یا انتقال یافته کلیک کنید. بعد از آن در صفحه رمز ارز، در بخش پایین تراکنش‌های انجام شده (sent or recieved) یا در حال انجام (pending transaction) نمایش داده می‌شود.

تراکنش های در حال انجام در تراست ولت

با کلیک بر روی تراکنش انجام شده یا در حال انجام، وارد بخش جزییات تراکنش می‌شوید. در این صفحه بر گزینه more details کلیک کنید.
نمایش اطلاعات کامل تراکنش ها در تراست ولت

بعد از کلیک بر روی more details، اطلاعات کامل تراکنش ها همراه با TXID نمایش داده می شود. TXID در بخش Transaction Hash نوشته شده است و کاربران می توانند آن را کپی کنند.
TXID در تراست ولت

2. نحوه اتصال تراست ولت به صرافی‌های غیر متمرکز

همانطور که اشاره شد، کاربران به کمک کیف پول تراست ولت می‌توانند به صرافی‌های غیر متمرکز متصل شوند و به صورت مستقیم به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند. برای این کار وارد صفحه اصلی تراست والت شوید و در بخش پایین بر روی گزینه discover کلیک کنید. در بخش DeFi صرافی‌های غیر متمرکز لیست شده‌اند. دقت کنید که برای اتصال به این صرافی به فیلترشکن احتیاج دارید؛ زیرا به دلیل تحریم‌ها صرافی‌های غیرمتمرکز برای آی‌پی‌های ایران مسدود شده‌اند.
خرید و فروش ارزهای دیجیتال در تراست ولت

بعد از انتخاب صرافی مورد نظر و فعالسازی فیلترشکن، بر روی صرافی کلیک کنید تا وارد صفحه اتصال کیف پول خود شوید. در این صفحه با کلیک بر روی گزینه connect یا connect wallet و انتخاب کیف پول تراست ولت، می‌توانید دارایی‌های خود را به صورت مستقیم در صرافی معامله کنید.
انتخاب کیف پول تراست ولت

3. چگونه رمز ارزها را به یکدیگر تبدیل کنیم؟

تبدیل ارزها یا سواپ، از دیگر خدمات کیف پول تراست ولت به حساب می‌آید. برای انجام این کار ابتدا وارد صفحه اصلی کیف پول شوید و در قسمت پایین صفحه گزینه swap را کلیک کنید. بعد از آن شما وارد صفحه سواپ یا تبدیل ارزها می‌شوید. در این صفحه دو ارز دیجیتال نمایش داده شده است. بخش بالایی یعنی YOU PAY رمز ارزیست که به ارز دیجیتال پایینی (YOU GET) تبدیل یا سواپ می‌شود.

تبدیل ارزها یا سواپ در تراست ولت

شما می‌توانید نوع ارز مبدا و مقصد را مشخص کنید و آن‌ها را تغییر دهید. برای این کار کافیست بر روی نماد ارز دیجیتال کلیک کنید. به عنوان مثال شما قصد دارید مقداری تتر را به توکن تراست ولت تبدیل کنید. برای این کار باید بر روی رمز ارز مبدا (you pay) کلیک کنید تا لیست ارزهای دیجیتال برای شما به نمایش گذاشته شوند. با سرچ رمز ارز tether، می‌توانید تتر شبکه خود را انتخاب کنید. همین کار را نیز باید برای رمز ارز مقصد (you get) انجام دهید. یعنی باید بر روی نماد ارز دیجیتال پایینی کلیک کرده و با سرچ توکن تراست ولت (TWT) آن را انتخاب کنید.

تبدیل تتر به توکن تراست ولت

بعد از مشخص شدن رمز ارز مبدا و مقصد، باید میزان رمز ارز مورد نظر خود را در بخش ارز دیجیتال مبدا انتخاب کنید. میزان مشخص شده باید در کیف پول شما موجود باشد. در این مثال فرض کنید قرار است 100 تتر به توکن twt تبدیل شود. با وارد کردن 100 تتر در بخش you get، کیف پول تراست ولت به صورت خودکار میزان توکن دریافتی را به ما نشان می‌دهد.

با کلیک بر روی گزینه approve usdt تراست ولت به یک قرارداد هوشمند متصل شده و بستر انتقال ایجاد می‌شود. دقت کنید در برخی از شبکه‌ها، مانند BEP-20، کاربران باید رمز ارز آن را به عنوان کارمزد شبکه داشته باشند. در واقع در این مثال کاربر علاوه بر داشتن 100 تتر، باید مقداری بایننس کوین نیز داشته باشد تا کارمزد شبکه BEP-20 را پرداخت کند.

کارمزد انتقال در تراست ولت

سخن پایانی

«تراست ولت چیست؟» یکی از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال، کیف پول تراست ولت است. این کیف پول غیر متمرکز و متن باز (open source) است و کاربران می‌توانند در پلتفرم‌های گوگل پلی و پلی استور به راحتی آن را دانلود کنند. trust wallet در ابتدا برای ذخیره سازی توکن‌های ERC-20 و ERC-23 طراحی شد اما بعد از استقبال کاربران از این کیف پول و توسعه بیشتر، اکنون این کیف پول بالای 50 نوع شبکه بلاکچینی را پشتیبانی می‌کند.
تراست والت از تکنولوژی اینترنت غیر متمرکز (WEB 3.0) برای تمرکززدایی بیشتر برنامه خود استفاده می‌کند. در این والت کاربران علاوه بر ذخیره دارایی‌های خود، می‌توانند به برنامه‌های غیر متمرکز متصل شوند و در برنامه استیکینگ شبکه‌ها مشارکت کنند. این کیف پول با استفاده از الگوریتم‌ها و قوانین طراحی شده توسط شرکت امنیتی Stateful، یکی از امن‌ترین کیف پول‌های بازار کریپتو به شمار می‌آید. در این مقاله تلاش کردیم تا همه چیز درمورد تراست ولت را بررسی کنیم.

سوالات متداول