آنچه در این مقاله می خوانید
بایننس کوین چیست؟ در جولای سال 2017 صرافی بایننس با هدف ایجاد بستری مناسب و ایمن برای تبادلات ارزهای دیجیتال راه اندازی شد. این صرافی به دلیل ارائه ابزارهای معاملات حرفهای و امنیت بالا، به بزرگ ترین صرافی رمز ارزها در سطح جهان تبدیل شده است. بایننس بعد از ایجاد صرافی ارزهای دیجیتال، به ساخت بلاکچین منحصر به فرد خود روی آورد. این بلاک چین اختصاصی یک کوین بومی به نام binance coin دارد که در لیست 10 رمز ارز برتر بازار قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم تا بایننس کوین و شبکه بلاک چین آن را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.
بایننس کوین چیست؟
بایننس کوین (binance coin)، کوین بومی اکوسیستم بایننس و با نماد BNB در اکثر صرافیهای ارز دیجیتال لیست شده است. این کوین در ابتدا در بستر شبکه اتریوم با استاندارد ERC-20 ساخته شد. اما به دلیل مقیاس پذیری پایین شبکه اتریوم، تیم توسعه تصمیم گرفتند که بلاکچین منحصر به فرد اکوسیستم خود را ایجاد و این کوین را به عنوان ارز بومی شبکه معرفی کنند.
بر اساس اظهارات تیم توسعه، هدف از ایجاد این ارز دیجیتال، معرفی و گسترش صرافی بایننس در میان کاربران دنیای ارزهای دیجیتال است. کاربران فعال در صرافی با داشتن کوین BNB میتوانند از تخفیفهای ویژهای در هزینههای معاملاتی خود بهرهمند شوند. این تخفیفها در کارمزد معاملات آنها اعمال میشود.
افراد با داشتن BNB در سال اول 50 درصد، در سال دوم 25 درصد و در سال سوم 12.5 درصد تخفیف معاملاتی دریافت میکنند. البته در حال حاضر با گسترش اکوسیستم، کاربران از طریق ارز BNB میتوانند به صورت غیرمستقیم بر روی سایر پروژههای این اکوسیستم سرمایه گذاری کنند. کوین BNB بر روی بلاک چین بایننس با نام BINANCE CHAIN با استاندارد BEP-2 بین کاربران خرید و فروش میشود.
بایننس چین در اوایل ورود به بازار کریپتو از قراردادهای هوشمند پشتیبانی نمیکرد. توسعه دهندگان شبکه این موضوع را یک نقطه ضعف برای این بلاکچین میدانستند و در توییتها و پیام های متعددی، به تیم توسعه این شبکه تاکید کردند که باید قرارداد هوشمند به این شبکه اضافه شود. توسعه دهندگان به دلیل مقیاس پذیری بالای این بلاک چین، آن را یکی از بهترین شبکهها برای توسعه قراردادهای هوشمند میدانستند. سرانجام بعد از آپدیتهای متعدد در سالهای گذشته، امکان نوشتن قراردادهای هوشمند در این شبکه فراهم شد.
توسعه دهندگان برطبق استانداردهای تعریف شده در بایننس چین میتوانند برنامههای غیر متمرکز DApp را ایجاد و توسعه دهند. آنها همچنین میتوانند کارمزد تراکنشها و تبادلات مالی موجود در این برنامهها را از طریق کوین BNB انجام دهند. بایننس چین از ادغام دو زنجیره BSC و BINANCE BEACON ایجاد شد. این ادغام باعث افرایش مقیاس پذیری و اضافه شدن قراردادهای هوشمند به این شبکه شد.
تعداد کل ارزهای BNB در شبکه، محدود و 200 میلیون کوین است. از این مقدار حدود 100 میلیون این ارزها در بخش عرضه اولیه به کاربران فروخته شده است. حدود 40 درصد آن در اختیار تیم سازنده قرار دارد و مابقی به سرمایه گذاران اولیه پروژه اختصاص یافته است. شبکه bianance برای افزایش ارزش ارز بایننس کوین، توکن سوزی مداومی را در این بلاک چین پیاده سازی میکند.
بر طبق قاعده توکن سوزی در این شبکه، هر سه ماه یکبار، یک پنجم از سود خالص بدست آمده در آن به صورت کوین های BNB سوزانده میشوند. این توکن سوزی تا زمانی ادامه پیدا میکند که حدود 100 میلیون کوین از شبکه حذف شود.
توسعه دهندگان بایننس کوین
ایده اصلی ساخت صرافی بایننس توسط چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، معروف به CZ، مطرح شد. ژائو در سال 2001 به عنوان رییس توسعه تجارت در شرکت بلومبرگ فعالیت میکرد. او در سال 2005 از این شرکت جدا شد و به عنوان یکی از بنیان گذاران شرکت Fusion System، با این استارت آپ همکاری میکرد. ژائو در سال 2013 با دنیای کریپتوکارنسی و فناوری بلاک چین آشنا شد. او تصمیم گرفت تا فعالیتهای خود را در این حوزه آغاز کند.
در سال 2017 او شرکت BijieTech را تاسیس کرد. این شرکت در زمینه توسعه شبکههای بلاک چینی فعالیت داشت. بعدها ژائو تصمیم گرفت یک صرافی متمرکز CEX برای معامله ارزهای دیجیتال راه اندازی کند. او سرانجام در سال 2017 پروژه بایننس را به صورت رسمی شروع کرد. ژائو تا به امروز به عنوان مدیر عامل شرکت binance در دنیای کریپتوکارنسی مشغول فعالیت است.
بعد از CZ، خانم ای هه (He Yi) یکی از تاثیرگذارترین افراد برای توسعه و ساخت این صرافی به حساب میآید. ای هه به عنوان مدیر ارشد بازاریابی در این شرکت فعالیت میکند. او حرفه خود را در سال 2012 به عنوان مجری تلویزیونی در برنامه مسافرتهای چین آغاز کرد. بعدها ای هه با دنیای بلاک چین آشنا شد و تصمیم گرفت که فعالیت خود را در این حوزه آغاز کند.
وی در سال 2014 شرکت OKCoin را تاسیس کرد. این شرکت در آن زمان بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال محسوب میشد. بعدها ای هه با CZ آشنا شد و تصمیم گرفت که با شروع همکاری با او، بایننس را به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال تبدیل کند. در حال حاضر همکاری CZ و ای هه بسیار موفقیت آمیز بوده و توانسته این صرافی را بهعنوان یکی از اکوسیستمهای موفق دنیای کریپتوکارنسی به کاربران معرفی کند.
بایننس کوین چگونه کار میکند؟
در ابتدا اکوسیستم بایننس تنها از بلاکچین binance chain استفاده میکرد. در این بلاک چین امکان خرید و فروش داراییها و توکن سوزی ارز بایننس کوین امکان پذیر است. کاربران به راحتی میتوانند در بستر این بلاک چین داراییهای خود را با میزان کارمزد تراکنش پایین، معامله کنند. استاندارد استفاده شده در این شبکه BEP-2 است. مدتی بعد از رشد شبکه و افزایش محبوبیت قراردادهای هوشمند، تیم توسعه یک زنجیره بلاکچینی دیگر به نام binance smart chain ایجاد کردند.
در این بلاک چین کاربران میتوانند علاوه بر خرید و فروش ارزهای دیجیتال، به توسعه و ساخت قراردادهای هوشمند دسترسی داشته باشند. درواقع بایننس اسمارت چین بستری برای ساخت قراردادهای هوشمند است که توسعه دهندگان میتوانند از آن برای ساخت برنامههای غیرمتمرکز استفاده کنند. بلاک چین BSC از استاندارد BEP-20 برای ساخت برنامههای Dapp استفاده میکند.
با اضافه شدن بلاک چین binance smart chain، میزان مقیاس پذیری اکوسیستم بایننس افزایش پیدا کرد. علت این موضوع، استفاده از الگوریتم اجماع گواه اعتبار اثبات سهام (PoSA) در این شبکه است. الگوریتم PoSA یا Proof of Staked Authorit یک نوع الگوریتم اثبات سهام است؛ با این تفاوت که مقیاس پذیری بالایی در شبکه ایجاد میکند و نودهای بیشتری میتوانند در پردازش اطلاعات شبکه مشارکت داشته باشند.
بر طبق الگوریتم PoSA، بلاکهای شبکه توسط تعداد مشخصی از اعتبارسنجها یا ولیدیتورها تایید و اضافه میشوند. اعتبارسنجها از طریق رای گیری سایر نودها انتخاب میشوند و باید بر طبق نوبت، اطلاعات شبکه را پردازش و در بلاکچین ثبت کنند. نودها بر عملکرد اعتبارسنجها نظارت میکنند و درصورت تخلف، میتوانند به سایر نودها گزارش دهند و پاداش بگیرند. اعتبارسنجها باید حداقل 10 هزار بایننس کوین در حساب خود استیک کنند تا بتوانند در شبکه فعالیت داشته باشند.
تلفیق دو بلاکچین BC و BSC باعث شده تا شبکه علاوه بر مقیاس پذیری بالا، عملکرد مناسبی در پردازش تراکنشها داشته باشد و بتواند از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کند. به کمک بلاک چین BSC توسعه دهندگان شبکه اتریوم نیز میتوانند در بایننس فعالیت کنند. این موضوع به این دلیل است که بلاکچین BSC از ماشین مجازی اتریوم پشتیبانی میکند و توسعه دهندگان میتوانند اطلاعات برنامههای DApp شبکه اتریوم را به اکوسیستم منتقل کنند.
کاربردهای ارز دیجیتال بایننس کوین
- پرداخت کارمزد تراکنشها: هر تراکنشی که در داخل بلاک چین بایننس اتفاق میافتد، دارای یک کارمزد مشخص است. این کارمزدها از طریق ارز BNB پرداخت میشوند.
- دریافت تخفیف معاملاتی: معامله گرانی که در صرافی بایننس فعالیت میکنند، میتوانند با خرید و ذخیره ارز BNB تخفیفهای معاملاتی مناسبی دریافت کنند.
- پرداخت هزینه ساخت برنامه: به کمک بلاک چین binance smart chain، توسعه دهندگان میتوانند قراردادهای هوشمند خود را ایجاد کرده و به وسیله آن برنامههای غیر متمرکز مختلفی را توسعه دهند. برنامه نویسان و توسعه دهندگان برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز باید یک هزینه ناچیز به شبکه پرداخت کنند. این هزینه از طریق ارز بایننس کوین پرداخت میشود.
- فرایند استیکینگ: بلاک چین بایننس برای پردازش تراکنشها یکی از الگوریتمهای اثبات سهام (proof of stake) را استفاده میکند. کاربران برای شرکت در فرآیند استیکینگ شبکه، باید ارز BNB خریداری کرده و آن را در آدرسهای مشخصی قفل کنند.
- سرمایه گذاری بر روی اکوسیستم بایننس: بر طبق وایت پیپر منتشر شده در شبکه بایننس، مهم ترین هدف و کاربرد ارز BNB، سرمایه گذاری بر روی پروژههای این اکوسیستم است. در واقع کاربران با خرید و ذخیره ارز BNB، میتوانند به صورت مستقیم بر روی پروژههای این شبکه سرمایه گذاری کنند.
مزایای ارز بایننس کوین (BNB)
- بایننس کوین یکی از رمز ارزهای سودمند در بازار کریپتوکارنسی است. این ارز با اجرای فرآیند توکن سوزی در شبکه خود، در بلندمدت باعث میشود تا قیمت ارز BNB با رشد همراه گردد.
- کاربران با دریافت و خرید کوین BNB میتوانند از تخفیفهای معاملاتی مناسبی در صرافی استفاده کنند.
- شبکه بایننس چین بسیار مقیاس پذیر است و میتواند در مدت کوتاهی، تعداد بالایی از تراکنشها را ثبت کند. این موضوع باعث میشود تا توسعه دهندگان تمایل بیشتری به فعالیت در این شبکه داشته باشند.
معایب ارز بایننس کوین (BNB)
- قیمت ارز بایننس کوین به عملکرد صرافی بسیار وابسته است؛ به طوریکه در صورت انتشار یک خبر منفی از این صرافی، قیمت این ارز با افت شدیدی همراه میشود.
- بیشتر سرمایه گذاران این ارز، کوین های خود را در این صرافی ذخیره یا استیک کرده اند. با توجه به اینکه حملات سایبری زیادی به صرافی بایننس انجام میشود، در صورتی که هکرها بتوانند یک حفره نفوذ به این صرافی پیدا کنند، بیشتر ارزهای دیجیتال BNB در اختیار خرابکاران و هکرها قرار میگیرد و قیمت این ارز با ریزش شدیدی همراه میشود.
- تخفیفهای معاملاتی برای کاربرانی که کوین BNB دارند، به مرور زمان کاهش پیدا میکند. این موضوع باعث میشود تا افراد در بلندمدت تمایل کمتری به نگهداری این ارز داشته باشند.
پیش بینی قیمت ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB)
تحلیل تکنیکال یکی از روشهای مناسب برای پیش بینی و تحلیل قیمت بایننس کوین است. تصویر زیر، چارت قیمت ارز BNB را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. همان طور که در چارت مشخص است، از ابتدای ژوئن سال 2022، قیمت وارد یک روند صعودی شد. اما به دلیل شایعات ورشکستگی صرافی، که به خاطر مشکلات پیش آمده در صرافی FTX در بین کاربران پیچیده شده بود، قیمت مجدد با افت سنگینی همراه شد. در زمان نگارش مقاله، قیمت در محدوده حمایتی 209 تا 190 دلار قرار گرفته است.
اگر قیمت ارز بایننس کوین حمایت را بشکند، ممکن است تا ناحیه حمایتی بعدی، یعنی محدوده 165 تا 160 دلار کاهش پیدا کند. اما در صورت واکنش مثبت قیمت به ناحیه حمایتی، امکان رشد ارز BNB تا محدوده 329 تا 349 دلار وجود دارد. برای پیش بینی آینده ارز دیجیتال BNB باید تغییرات حجم معاملات را زیر نظر داشته باشیم. در حال حاضر حجم معاملات این ارز بسیار پایین است. در صورت تداوم این روند، احتمال کاهش بیشتر قیمت بسیار زیاد است.
از دیگر ابزارهای کاربردی برای پیش بینی قیمت، اندیکاتورها هستند. در سایت تریدینگ ویو، تمامی سیگنالهای اندیکاتورها در چارتهایی تحت عنوان نمودار عقربه ای نشان داده میشوند. تصویر زیر نمودار عقربه ای ارز BNB را در تایم فریم ماهانه نمایش میدهد. از منظر اندیکاتورهای میانگین متحرک، قیمت ارز BNB در آینده با کاهش شدیدی همراه میشود. اما از نگاه اندیکاتورهای اسیلاتور، قیمت این ارز در آینده نوسانی است و تغییر چندانی نمیکند. در مجموع نمودار عقربه ای این ارز قیمت آن را در آینده نزولی پیش بینی میکند.
نحوه خرید و فروش رمز ارز بایننس کوین
همانطور که اشاره شد، رمز ارز BNB در رتبه چهارم محبوب ترین ارزهای بازار قرار گرفته است. از همین رو، این ارز در بیشتر صرافی های ارز دیجیتال لیست شده است. بایننس (binance)، کراکن (kraken)، کوکوین (kucoin)، کوین بیس (coinbase)، هیوبی (huobi)، صرافی پنکیک سواپ (pancakeswap) و یونی سواپ (uniswap) بهترین صرافیها برای خرید و فروش ارزهای بایننس کوین به حساب میآیند.
علاوه بر این موارد، کاربران میتوانند از طریق صرافی غیر متمرکز بومی بایننس دکس به صورت غیر متمرکز ارزهای BNB را خریداری کنند. صرافی binance DEX در بستر بایننس اسمارت چین قرار دارد و کاربران میتوانند رمز ارزهای مختلفی را در آن معامله کنند.
اگر قصد هولد یا استیک رمز ارز BNB را دارید، توصیه میشود از ولت یا کیف پول های ارز دیجیتال استفاده کنید. کیف پولها امنیت بالایی نسبت به صرافیها دارند و امکان نفوذ هکرها در آنها بسیار پایین است. به صورت کلی هر کیف پولی که از استانداردهای BEP-2 و BEP-20 پشتیبانی کند، میتواند رمزارز BNB را در خود نگهداری کند. متامسک (metamask)، اکسودوس (exodus)، سیف پل (safepal)، اتمیک والت (atomic wallet)، کوینومی (coinomi)، لجر (ledger) و ترزور (trezor) بهترین کیف پول ها برای نگهداری ارز BNB به حساب میآیند.
علاوه بر کیف پولهای ذکر شده، شبکه بایننس دارای ولتهایی با امنیت بسیار بالاست که امکان معامله، ذخیره و استیک ارز BNB را برای کاربران فراهم میکند. تراست ولت و binance wallet از جمله کیف پولهای امن شبکه بایننس هستند. هر دو کیف پول بر روی سیستمهای اندروید و IOS قابل اجرا هستند و کاربران میتوانند از طریق گوشی همراه خود، ارز BNB را معامله کنند.
ثبت دیدگاه
دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید