اصطلاح آلت سیزن به چه معناست؟ چگونه میتوان آلت سیزن را تشخیص داد؟ آلت سیزن یکی از اصطلاحات مشهور در بازار ارزهای دیجیتال است و به زمانهایی اشاره میکند که در آن تمایل کاربران برای خرید آلت کوینها بیشتر از تمایل آنها نسبت به خرید بیت کوین است. در واقع در آلت سیزن، سرمایهگذاری بیشتری بر روی آلت کوینها انجام میشود.
معمولا در زمان آلت سیزنها، آلت کوینها رشدهای انفجاری و چند هزار درصدی را تجربه میکنند و به همین دلیل، تشخیص زمان شروع آلت سیزن و تعیین استراتژی دقیق برای استفاده از سودهای آن بسیار مهم است و میتواند باعث کسب درآمد بسیاری برای فعالان بازار کریپتوکارنسی شود. در این مقاله قصد داریم تا ابتدا اصطلاح آلت سیزن را شرح دهیم و سپس درباره نحوه تشخیص آلت سیزنها صبحت کنیم.
آلت کوین چیست؟
برای درک بهتر موضوع آلت سیزن (altseason) باید ابتدا با آلت کوینها آشنا شوید. همان طور که میدانید پروژه بیت کوین اولین ارز دیجیتالی است که توانست با تلفیق تکنولوژی بلاک چین و مفهوم اقتصاد آزاد بتواند شبکهای غیر متمرکز را برای تبادلات مالی طراحی کند. زمانی که بیت کوین پروژه خود را معرفی کرد، زمینه لازم برای پذیرش آن مهیا بود؛ زیرا بانکهای بزرگ دنیا درگیر بحران مالی سال 2008 بودند و بیت کوین راهکاری برای نجات از سیستم متمرکز مالی را ارائه داد.
بعد از محبوبیت بیت کوین و تکنولوژی بلاک چین توسط فعالان بازارهای مالی، پروژههای دیگری در بستر تکنولوژی بلاک چین پدید آمدند که سعی دارند اهداف دیگری را برای ایجاد دنیایی غیرمتمرکز، محقق سازند. به پروژههایی که بعد از بیت کوین ایجاد شدند، اصطلاحا آلت کوین یا altcoin گفته میشود. البته برخی از فعالان بازار، تمامی رمز ارزها به جز بیت کوین و اتریوم را آلت کوین میدانند؛ زیرا معتقدند که آلت کوینها فورکهای دو پروژه اتریوم و بیت کوین هستند.

آلت سیزن (alt season) چیست؟
اصطلاح آلت سیزن یکی از اصطلاحات پر کاربرد در بین کاربران بازار کریپتوکارنسی است که ممکن است افراد تازه وارد با آن آشنا نباشند. اصطلاح آلت سیزن از دوکلمه انگلیسی alt و season تشکیل شده است. عبارت alt کوتاه شده کلمه alternate به معنی “جایگزین” میباشد. در واقع کاربران بازار کریپتوکارنسی رمز ارزهای بعد از بیت کوین را جایگزینی برای پروژه بیت کوین میدانند و به همین دلیل به آنها آلت کوین میگویند.
در حال حاضر تعداد آلت کوینها بسیار زیاد است و هر روز به تعداد آنها اضافه میشود. این آلت کوینها معمولا نوسانات قیمتی بالایی را تجربه میکنند و به طور دائم در حال تغییر هستند. هنگامی که قیمت آلت کوینها به طور شدید و انفجاری در گارد صعودی قرار بگیرند و نسبت به روند قیمت بیت کوین، روند صعودی بیشتری به خود بگیرد، به اصطلاح کاربران بازار میگویند که “بازار کریپتوکارنسی وارد آلت سیزن شده است.”
در واقع هنگامی که آلت کوینها عملکرد بهتری نسبت به بیت کوین تجربه کنند، آلت سیزن یا فصل آلت کوینها آغاز میشود و بیشتر سرمایهگذاری بر روی پروژههایی غیر از پروژههای بیت کوین انجام میشود.
در مقابل اصطلاح آلت سیزن، بیت سیزن یا bit season وجود دارد. بیت سیزن نشان دهنده مقطعی از بازار است که در آن روند قیمت بیت کوین بهتر از روند قیمت آلت کوینها باشد و بیشتر سرمایهگذاری بر روی بیت کوین اتفاق بیفتد. این دو اصطلاح تنها در زمان روند صعودی بازار استفاده نمیشود؛ در واقع اگر در روندهای نزولی، میزان ریزش یا نزول قیمت بیت کوین کمتر از آلت کوینها باشد، بیت سیزن در بازار رخ داده است.

تشخیص زمان آلت سیزن ها
شناخت زمان شروع آلت سیزن و بیت سیزن میتواند در کسب سود بیشتر از بازار کریپتوکارنسی بسیار مفید باشد. در واقع سرمایهگذاران از تشخیص زمان شروع آلت سیزن میتوانند استراتژی مناسب خود را طراحی و پیاده سازی کنند؛ این نکته به این دلیل است که تریدرها میدانند باید در چه زمانی بر روی بیت کوین سرمایهگذاری کنند و یا در چه زمانی داراییهای خود از بیت کوین خارج کرده و وارد آلت کوینهای ارزشمند کنند.
به همین دلیل تشخیص زمان شروع آلت سیزن برای تریدرهای بازار ارزهای دیجیتال بسیار اهمیت دارد. نکتهای که باید درباره آلت سیزنها به آن توجه کرد این است که معمولا در روندهای نزولی بازار ارزهای دیجیتال، آلتها میزان ریزشی بیشتری را نسبت به بیت کوین تجربه میکنند و معمولا تریدرهایی که قصد سرمایهگذاری و نگهداری رمز ارزها را دارند؛ متضرر میشوند. بنابراین تریدرهای بازار کریپتوکارنسی باید بتوانند آلت سیزن و بیت سیزن را در روند صعودی بازار تشخیص دهند تا بتوانند با جابجایی موقع داراییهای خود، بیشترین سود را از بازار کسب نمایند.
به صورت کلی چند متغیر برای تعیین زمان شروع آلت سیزن وجود دارد که به کمک آنها کاربران میتوانند زمان شروع آنها را تشخیص دهند که به طور خلاصه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. توجه به میزان ارزش کل بازار
اولین متغیر برای تشخیص زمان آلت سیزن، میزان ارزش کل بازار کریپتوکارنسی است. برای آن که فصل آلت کوین یا بیت کوین در بازار رخ دهد، باید ابتدا سرمایهگذاری و پول هوشمند جدیدی به بازار کریپتوکارنسی تزریق شود. معمولا با تزریق پول هوشمند به بازار، میزان رشد بازار با شتاب بالایی صورت میگیرد. ارزش کل بازار که با نماد total وجود دارد را میتوان در سایتهایی مانند تریدینگ ویو (tradingview.com) بررسی کرد.
2. بررسی ارزش استیبل کوینها
بعد از بررسی ارزش کل بازار، نوبت به آن میرسد که تشخیص پول هوشمند در کدام بخش از بازار قرار دارد. در تشخیص زمان آلت سیزن و بیت سیزن، توجه به تغییرات ارزش کل استیبل کوین ها بسیار مهم است؛ زیرا پول وارد شده به بازار ممکن است غالبا بر روی استیبل کوینها متمرکز شده باشد و هنوز در بیت کوین و آلت کوین وارد نشده باشد. در چنین شرایطی پول هوشمند در حالت انتظار قرار گرفته و هنوز رشد قیمتی در آلت کوینها یا بیت کوین اتفاق نمیافتد.
3. بررسی دامیننس بیت کوین و تتر
متغیرهای بعدی که در شناخت زمان آلت سیزن بسیار اهمیت دارند، دامیننس بیت کوین و تتر هستند. دامیننس بیت کوین با نماد BTC.D و دامیننس تتر با نماد USDT.D در سایتهای معتبر نمایش داده میشوند. این دو شاخص در تشخیص زمان شروع آلت سیزن و بیت سیزن نقش بسزایی دارند. کاربران حرفهای بازار کریپتوکارنسی همواره با بررسی دامیننس بیت کوین و تتر، تلاش میکنند تا فصل آلت کوین یا بیت کوین را تشخیص دهند.
به صورت کلی اگر 75 درصد از 50 آلت کوین برتر بازار کریپتوکارنسی، روندی بهتر از بیت کوین داشته باشند؛ آلت سیزن ایجاد شده است. این نکته در دامیننسهای بیت کوین و تتر به سادگی قابل رویت است.

دامیننس بیت کوین و تتر، ابزاری کاربری برای شناسایی آلت سیزن
کلمه دامیننس یا dominance از دیگر اصطلاحات رایج در بازار کریپتوکارنسی است که از منظر لغوی به “تسلط” میباشد. با توجه به این نکته، دامیننس بیت کوین یا Bitcoin dominance به معنای تسلط بیت کوین بر روی بازار و دامیننس تتر یا Tether dominance به معنای تسلط تتر بر روی بازار میباشد. دامیننس بیت کوین یکی از مولفههای مهم برای بررسی وضعیت بازار کریپتوکارنسی است. تریدرها و سرمایهگذاران به کمک دامیننس بیت کوین میتوانند میزان تسلط رمز ارز بیت کوین و میزان سهم آن از کل بازار ارزهای دیجیتال را محاسبه و بررسی کنند. در حال حاضر سایتهای معتبری مانند tradingview.com و coin360.com و bitcoindominance.com مقدار دامیننس بیت کوین را به صورت آپدیت در اختیار کاربران قرار میدهند.
به کمک دامیننس بیت کوین میتوان جهت گیری پول هوشمند در بازار را تشخیص داد، در واقع زمانی که جریان پول جدید به سمت بیت کوین حرکت کند (شروع بیت سیزن)، میزان دامیننس بیت کوین افزایش مییابد. به بیانی دیگر تریدرها به کمک دامیننس بیت کوین میتوانند تشخیص دهند که معاملهگران تا چه میزان سرمایه خود را در پروژه بیت کوین سرمایهگذاری کرده اند.
بنابراین با افزایش میزان دامیننس بیت کوین، تریدر متوجه میشود که پول هوشمند و بزرگ تمایل دارد تا در این برهه زمانی بر روی بیت کوین سرمایهگذاری کند، در نتیجه تریدر میتواند با جریان پول هوشمند حرکت کند و از افزایش قیمت بیت کوین کسب سود کند. اگر عکس این موضوع رخ دهد، یعنی دامیننس بیت کوین کاهش یابد، بدین معناست که کاربران تمایل کمتری به سرمایهگذاری بر روی بیت کوین دارند؛ بنابراین ممکن است سرمایه خود را به آلت کوینها منتقل کنند. بنابراین در این حالت با خروج سرمایه از بیت کوین و کاهش دامیننس بیت کوین، احتمال شروع آلت سیزن افزایش پیدا میکند.

دامیننس بیت کوین اطلاعات مفیدی از رفتار کلی بازار کریپتوکارنسی نشان میدهد و این پارامتر به تنهایی نمیتواند آلت سیزنها را پیش بینی کند. برای همین، باید روند دامیننس تتر نیز مورد بررسی قرار گیرد. دامیننس تتر یا Tether dominance به معنای مقدار ارزش تتر نسبت به کل بازار کریپتوکارنسی است و میزان سهم استیبل کوین تتر را نسبت به کل بازار نشان میدهد.
به کمک دامیننس تتر کاربران میتوانند تشخیص دهند که چه میزان از نقدینگی بازار، به دلار تبدیل شده و از بازار کریپتوکارنسی خارج شده است. با این تفاسیر میتوان نتیجه گرفت که میزان دامیننس هر رمز ارز، مقدار تقاضای موجود برای آن رمز ارز را نشان میدهد. به کمک دامیننس بیت کوین، میتوان تشخیص داد که آیا پول و سرمایه جدید وارد بازار شده است یا خیر.
بعد از تایید این موضوع، باید به سراغ بررسی دامیننس بیت کوین رفت تا بتوان تشخیص داد که سرمایه وارد شده تمایل دارد به سمت بیت کوین برود یا آلت کوین. البته این نکته را نمیتوان به طور کامل صحیح دانست؛ زیرا افزایش دامیننس یک رمز ارز به معنی افزایش تقاضا برای آن میباشد و ممکن است کاربران با فروش از رمز ارزهای خود و تبدیل آن به تتر، تنها منتظر شرایط بازار باشند.

تشخیص آلت سیزن از طریق دامیننسها
همان طور که اشاره شد، دامیننسهای بیت کوین و تتر میتوانند کمک شایانی در تشخیص شروف آلت سیزن داشته باشند. رفتارهای متفاوت این دو شاخص در کنار یکدیگر، حالتهای مختلفی را ایجاد میکند که در هر شرایط، باعث روندی متفاوت در بازار میشود. به صورت کلی میتوانیم حالات زیر را برای رفتار این دو شاخص در نظر بگیریم:
1. اگر دامیننس بیت کوین و دامیننس تتر هر دو نزولی باشد:
اگر هر دو شاخص نزولی باشند، بدین معناست که سرمایهگذاری بیشتری در آلت کوینها انجام شده است و آلت کوینها رشد قیمتی بیشتری نسبت به بیت کوین و تتر تجربه میکنند. در ضمن کاربران کمتری تمایل دارند که تتر نگه دارند و در حالت انتظار قرار گیرند.
2. اگر دامیننس بیت کوین نزولی و دامیننس تتر صعودی باشد:
در این حالت کاربران در حال نقد کردن رمز ارزهای خود و تبدیل آن به تتر هستند و به احتمال زیاد بازار در روند نزولی قرار گرفته است. با نزولی بودن دامیننس بیت کوین میتوان فهمید که کاهش قیمت آلت کوینها به میزان کمتری نسبت به بیت کوین اتفاق میافتد.
3. اگر دامیننس بیت کوین صعودی و دامیننس تتر نزولی باشد:
در این حالت نقدینگی در بیشتر رمز ارزها در جریان است و کاربران تمایل کمتری به نقد کردن داراییهای خود دارند. همچنین تقاضای خرید برای بیت کوین بیشتر از آلت کوینها است و قیمت بیت کوین رشد بیشتری میکند.
4. اگر دامیننس بیت کوین و تتر هر دو صعودی باشد:
در این حالت کاربران تمایل به نقد کردن داراییهای خود به تتر دارند و به احتمال زیاد بازار درگیر یک روند نزولی است. همچنین کاهش قیمت بیت کوین کمتر از قیمت آلت کوینها اتفاق میافتد.
موارد ذکر شده، تقریبا تمامی سناریوهای احتمالی موجود برای این دو شاخص را پوشش میدهد. به کمک این دو شاخص کاربران میتوانند شروع آلت سیزنها را تشخیص دهند. البته این دو شاخص به تنهایی کافی نیست و تریدرها باید بررسی شرایط کلی بازار و استفاده از تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال را در کنار تحلیل این دو شاخص انجام دهند.

عوامل موثر بر آلت سیزن ها
هنگامی که آلت سیزن شروع میشود، سودهای انفجاری و چند هزار درصدی زیادی ایجاد میشود و تریدرها باید بتوانند پیش بینی به موقعی از شروع آلت سیزنها داشته باشند تا بتوانند سودهای کلانی کسب کنند. علاوه بر ابزارهای گفته شده نظیر دامیننس بیت کوین و دامیننس تتر، عوامل دیگری نیز وجود دارد که همانند سیگنالی، شروع آلت سیزنها را در بازار هشدار میدهد. این عوامل که معمولا به صورت سنتیمنتال هستند، شامل موارد زیر میباشد:
- شروع روندی که باعث به وجود آمدن کوینهای جدید میشود.
معمولا پروژههای بزرگ و خلاقانه در بازار کریپتوکارنسی، همانند سوخت موشک عمل میکنند و باعث میشوند تا سیلی از پروژههای جدید و خلاقانه وارد بازار کریپتوکارنسی شود. در واقع هر پروژه خلاقانهای که بتواند روندی جدید در بازار ایجاد کند، باعث شروع آلت سیزن میشود.
به عنوان مثال در سال 2017 عرضه اولیه یا ICO استارت آپها در بازار کریپتوکارنسی رخ داد و پروژههای استارت آپی برای جذب سرمایه وارد بازار شدند. همین موضوع باعث شد تا سایر پروژههای استارت آپی به سمت بازار هجوم بیاورند و تلاش کنند تا سرمایه بیشتری از کاربران بازار جذب کنند. همین اتفاق باعث شروع طولانیترین آلت سیزن تاریخ کریپتو شد و استارت آپها توانستند سرمایه زیادی از این بازار کسب کنند.

از مثالهای دیگر میتوان به شهرت پروژههای دیفای (DeFi) یا پروژههای امور مالی غیرمتمرکز اشاره کرد. زمانی که این ایده مطرح شد که علاوه بر وجود شبکهای غیر متمرکز، میتوان تمامی عملیات مالی و ابزارهای مالی را در بستری غیر متمرکز ایجاد کرد. این ایده خلاق باعث ورود پروژههای زیادی در این حوزه شد و کاربران بازار تصمیم گرفتند تا بر روی این پروژهها سرمایهگذاری کنند. همین موضوع باعث شکل گیری آلت سیزن شد.
- ایجاد ترس فومو در بین کاربران برای سرمایهگذاری بر روی آلت کوینها
فومو یا fomo به معنی ترس از دست دادن است. ترس فومو زمانی به کاربران بازار کریپتوکارنسی اعمال میشود که کاربران تصور میکنند “اگر بر روی یک رمز ارز سرمایهگذاری نکنند، از بقیه کاربران عقب میمانند”؛ بنابراین دست به تصمیمات عجولانه میزنند و در نهایت متضرر میشوند.
- رشد آلت کوینهای بزرگ و افزایش قیمت سایر آلت کوینها
تنها برخی از پروژههای آلت کوینها ارزش بالا و هدف مشخصی دارند و متاسفانه اکثر آلت کوینها، شت کوین محسوب میشوند. پروژههای بزرگی همچون اتریوم، پولکادات، بایننس کوین، کاردانو و غیره با داشتن تیم توسعه قوی و هدفی مشخص بسیار مورد توجه بازار هستند. هنگامی که این پروژهها با تغییرات مثبتی مواجه شوند و قیمت آنها رشد کند، سایر آلت کوینها نیز به تبع آنها رشد کرده و آلت سیزن را ایجاد میکنند. در واقع با رشد قیمت آلت کوینهای بزرگ، آلت کوینهای کوچکتر و شت کوینها پامپ میشوند.
سخن پایانی
آلت سیزن (alt season) یکی از اصطلاحات پرکاربرد در بازار کریپتوکارنسی است و به زمانی اشاره میکند که در آن کاربران بازار تمایل بیشتری به سرمایهگذاری بر روی آلت کوینها دارند. معمولا در آلت سیزنها، قیمت آلت کوینها با رشدهای بسیار بالا همراه است. از این رو فعالان بازار تلاش میکنند تا زمان شروع آلت سیزنها را به موقع تشخیص دهند تا بتوانند بر روی آلت کوینها سرمایهگذاری کنند.
در حال حاضر ابزارهایی نظیر دامیننس بیت کوین و تتر دیتاهای مناسبی را برای شروع فصل آلت کوینها نشان میدهند؛ اما این شاخصها به تنهایی کافی نیستند و گاهی نمیتوانند زمان شروع آلت سیزنها را به درستی نمایش دهند. از همین رو کاربران باید عوامل موثر بر شروع آلت سیزنها را بشناسند و علاوه بر تحلیل فاندامنتال و تکنیکال رمز ارزها، از تحلیل سنتیمنتال بازار نیز استفاده کنند تا بتوانند در زمان مناسب وارد سرمایهگذاری بر روی آلت کوینها شوند. در این مقاله تلاش کردیم تا مفهوم آلت سیزن را بیان کرده و سپس پارامترهای موثر بر آن را مورد بررسی قرار دهیم.
استیل کوین ها در واقع چه نوع کوینی هستن؟ میشه در موردش توضیح بدین؟
استیبل کوینها ارزهای دیجیتالی هستند که با خزانه ثابت یک دارایی دیگر (همچون دلار آمریکا یا طلا) تثبیت میشوند. استیبل کوینها بهمنظور از بین بردن نوسانات بالای بازار کریپتو به وجود آمدهاند. این کوینها میتوانند پلی میان ارز دیجیتال و ارز رایج (ارز فیات) باشند، زیرا اصولاً دارای قیمت ثابت (ارزش ثابت) هستند. یعنی میتوان از آنها برای انجام مبادلات روزمره و انتقالات مالی میان صرافیها استفاده کرد. تلفیق جذاب ثبات ارزهای سنتی در کنار کاربردهای انعطافپذیر ارزهای دیجیتال باعث شده است تا این کوینهای پایدار به محبوبیت بالایی میان تریدرها برسند.
مرسی از زحماتتون . مطالب بسیار مفید و به روز هستن