آینده بیت تورنت (Table)
#CoinPriceMarketcapVolume (24h)SupplyChangeLast 24h

آینده ارز بیت تورنت چگونه پیش بینی می‌شود؟ آیا رمز ارز BTT در سال 2024 با رشد همراه می‌شود؟ کدام پروژه‌ها رقیبان BitTorrent هستند؟

بیت تورنت یک زنجیره بلاک چینی غیر متمرکز در بستر شبکه ترون به حساب می‌آید که فعالیت خود را از سال 2001 آغاز کرده است. این پلتفرم قصد دارد بستری غیر متمرکز برای ارسال و دریافت فیلم، عکس، برنامه، فایل و غیره فراهم کند. در حال حاضر حدود 20 درصد از فایل‌های ارسالی در بستر شبکه اینترنت از طریق پلتفرم بیت تورنت انجام می‌شود. این پلتفرم در ابتدا عملکردی متمرکز داشت و بر روی هیچگونه بلاکچینی اجرا نشده بود.

بعد از گسترش فناوری بلاک چین و اهمیت موضوع حریم خصوصی و غیرمتمرکز بودن شبکه‌ها، بیت تورنت تصمیم گرفت فعالیت خود را در دنیای کریپتوکارنسی آغاز کند. این پلتفرم دارای یک توکن بومی با نماد BTT است. BTTC در لیست 100 رمز ارز برتر مارکت کریپتوکارنسی قرار دارد و همواره مورد توجه سرمایه گذاران این مارکت است. در این مقاله قصد داریم تا آینده این رمز ارز را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.

نحوه عملکرد شبکه بیت تورنت

قبل از بررسی و تحلیل ارز بیت تورنت، بهتر است ابتدا با عملکرد شبکه آن آشنا شویم. بیت تورنت در سال 2001 توسط برام کوهن (bram cohen) طراحی و ساخته شد. این پروژه از همان ابتدا توانست توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. افراد از طریق این نرم افزار می‌توانستند به صورت رایگان به حجم زیادی از فیلم‌ها و موسیقی‌ها دسترسی داشته باشند. بعد از رشد شبکه بیت تورنت، در سال 2018 این پروژه به شبکه ترون فروخته شد.

تیم توسعه ترون معتقدند که بیت تورنت در بلاک چین ترون می‌تواند بستری مناسب را برای اشتراک گذاری فایل‌ها به صورت غیر متمرکز فراهم کند. در ابتدای عرضه بیت تورنت در ترون، به دلیل ترافیک بالا و درخواست زیاد کاربران، این پلتفرم با مشکلات مختلفی مثل سرعت پایین و هزینه کارمزدهای بالا مواجه شد. همین موارد باعث شد تا تیم توسعه ترون برای حل مشکلات بیت تورنت، یک زنجیره بلاک چین اختصاصی برای این پروژه طراحی کنند.

بیت تورنت از سال 2019 فعالیت خود را در زنجیره اختصاصی خود شروع کرد. این زنجیره بلاکچینی برای تایید و پردازش تراکنش‌ها از الگوریتم اثبات سهام یا proof of stake استفاده می‌کند. کاربران برای مشارکت در پردازش اطلاعات bittorrent می‌توانند توکن بومی این شبکه را خریداری کرده و آن را استیک کنند. کاربران همچنین می‌توانند در قالب نودهای ارسال کننده یا Seeder و همتا یا Peer در شبکه فعالیت داشته باشند.

هنگامی که کاربر یک فایل را در پروتکل بیت تورنت آپلود می‌کند؛ اطلاعات فایل به چندین قسمت تقسیم می‌شود و به صورت تصادفی در اختیار نودهای شبکه قرار می‌گیرد. تقسیم بندی فایل‌ها به بخش‌های کوچک و ارسال آن‌ها به سایر گره‌ها توسط نودهای همتا یا peers انجام می‌شود. این نودها به کمک ابزارهای موجود در پلتفرم بیت تورنت فایل‌های ارسال شده را به بخش‌های کوچکتر تقسیم می‌کنند و در اختیار نودهای ارسال کننده قرار می‌دهند.

نودهای ارسال کننده یا seeders وظیفه دارند تا یک کپی کامل از فایل‌های آپلود شده را در فضای خالی سیستم‌های خود قرار دهند. در واقع فایل‌های تصادفی ارسال شده توسط نودهای seeder به صورت غیرمتمرکز ذخیره می‌شوند.

در زمان فعالیت نودهای شبکه، تمامی ارسال کنندگان و همتایان با یکدیگر در ارتباط هستند و می‌توانند مدت زمان و سابقه فعالیت یکدیگر را مشاهده کنند. بیت تورنت برای شناسایی نودهای فعال از سیستم امتیازدهی استفاده می‌کند. هرچه نودهای شبکه فعالیت بیشتری در بیت تورنت داشته باشند، از پلتفرم پاداش و امتیاز بیشتری دریافت می‌کنند.

نودهایی که در شبکه فعالیت‌های خودخواهانه داشته باشند و تنها اطلاعات خود را در شبکه دانلود کنند؛ نودهای زالو یا leacher نام دارند. نودهای زالو امتیاز کمتری نسبت به نودهای فعال دارند و تنها می‌توانند از خدمات و امکانات محدودی استفاده نمایند.

توکنومیک ارز بیت تورنت

توکنومیک ارز بیت تورنت

یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای بررسی یک کرپیتو، توکنومیک یا Tokenomic ارزهای آن پروژه است. توکنومیک به میزان کل ارزهای پروژه و نحوه تخصیص آن‌ها در بین کاربران اشاره دارد. در ابتدا توکن بومی پلتفرم بیت تورنت با نماد BTT در مارکت کریپتوکارنسی معامله می‌شد. تعداد کل این توکن 990 میلیارد بود که به صورت کامل در بازار عرضه شد.

بعد از اجرای زنجیره بلاک چینی بیت تورنت و پیاده سازی BitTorrent Chain توکن بومی این شبکه دستخوش تغییرات مهمی شد. بعد از لانچ بیت تورنت چین، توکن بومی شبکه دستخوش تغییرات زیادی شد. این تغییرات باعث شد تا توکن بیت تورنت از نماد BTT به BTTC و از استاندارد TRC-10 به TRC-20 تغییر پیدا کند.

همچنین تعداد کل توکن‌های بیت تورنت بسیار افزایش پیدا کرد و هر توکن قدیمی BTT معادل 1000 توکن BTTC شد. در حال حاضر تقریبا تمامی کاربران توانستند کل BTTهای خود را به توکن‌های جدید BTTC سواپ کنند. تعداد کل توکن‌های آن 990 تریلیون بوده که این مقدار به صورت زیر در بین کاربران و سرمایه گذاران تقسیم شده است:

  • 20 درصد برای تیم توسعه ترون
  • 19.9 درصد برای توسعه شبکه بیت تورنت
  • 19 درصد برای بنیان‌گذاران شبکه بیت تورنت
  • 10.1 درصد فروش از طریق ایردراپ شبکه ترون
  • 10 درصد فروش از طریق ایردراپ بیت تورنت
  • 9 درصد فروش از طریق عرضه اولیه
  • 8 درصد فروش‌های عمومی و خصوصی
  • 4 درصد برای پاداش مشارکت کنندگان شبکه

تاریخچه قیمت ارز بیت تورنت

قبل از تحلیل تکنیکال توکن بیت تورنت، بهتر است ابتدا روند قیمت این رمز ارز را بررسی کنیم. ارز بیت تورنت از ژانویه سال 2019 با نماد BTT وارد مارکت کریپتوکارنسی شد. این رمز ارز بعد از لانچ بیت تورنت چین یا BitTorrent Chain به صورت کامل تغییر پیدا کرد و در سال 2022 با استاندارد جدید به ارز BTTC تبدیل شد. به همین دلیل در بیشتر پلتفرم‌های تکنیکال و چارت‌های قدیمی، تاریخچه ارز بیت تورنت از ژانویه سال 2022 آغاز شده و صرافی‌ها معاملات ارز جدید بیت تورنت را از این تاریخ ثبت کرده‌اند.

تصویر زیر چارت قیمت ارز BTTC را نشان می‌دهد. این ارز فعالیت خود را در ژانویه 2022 و با قیمت 0.00000195 دلار آغاز کرد. به دلیل شرایط بد مارکت کریپتو، این رمز از از همان ابتدا وارد فاز نزولی شد و تا پایان سال 2022 با افت 68 درصد به قیمت 0.00000061 دلار رسید. روند نزولی ارز BTTC تا اکتبر سال 2023 نیز ادامه داشت و قیمت مجدد با ریزش 40 درصدی به سطح 0.00000035 دلار رسید.

از اواخر اکتبر سال 2023 یک روند صعودی پرقدرت در قیمت شکل گرفت. در این روند صعودی قیمت تا مارچ 2024 توانست با کندل‌های شارپی به میزان 500 درصد رشد کند و به قیمت 0.00000218 دلار برسد.

تاریخچه قیمت ارز بیت تورنت

تحلیل تکنیکال آینده ارز بیت تورنت

تصویر زیر چارت قیمت ارز بیت تورنت را در تایم فریم هفتگی نشان می‌دهد. در حال حاضر (زمان نوشتن مقاله) ارز BTTC در محدوده 0.00000167 تا 0.00000178 دلار قرار دارد. قیمت بعد از برخورد با ناحیه مقاومتی 0.0000018 تا 0.00000178 دلار وارد فاز اصلاح شده است. در صورتی که اصلاح قیمت تا محدوده‌های فیبوناچی 0.5 و 0.618 به پایان برسد، قیمت می‌تواند مجدد وارد فاز صعودی شود و به سمت ناحیه مقاومتی 0.0000023 تا 0.0000025 دلار حرکت کند.

اما در صورتی که اصلاح قیمت در محدوده‌های فیبوناچی 0.5 و 0.618 به پایان نرسد و قیمت با ریزش بیشتری همراه شود، احتمال افت قیمت تا ناحیه حمایتی 0.0000008 و 0.0000007 دلار وجود دارد. اگر چنین حالتی اتفاق بیافتد، حجم معاملات ارز BTTC به شدت افت می‌کند و یک روند نزولی جدید در معاملات این رمز ارز شکل می‌گیرد.

تحلیل تکنیکال آینده ارز بیت تورنت

تصویر زیر چارت قیمت ارز بیت تورنت را در تایم فریم هفتگی و در کنار اندیکاتورهای RSI و ADI نشان می‌دهد. در این چارت یک واگرایی منفی در اندیکاتور RSI و روند قیمت اتفاق افتاده است. به احتمال بالا این واگرایی منفی باعث می‌شود که قیمت در هفته‌های آینده با افت همراه شده و به طور کامل وارد فاز اصلاح شود.

اندیکاتور ADI یا Average Directional Movement Index میزان قدرت روندهای شکل گرفته در معاملات را اندازه گیری می‌کند. در حال حاضر (زمان نگارش مقاله) روند شکل گرفته در معاملات ارز BTTC قدرتمند است. اگر بعد از اصلاح قیمت روند اندیکاتور ADI همچنان صعودی باشد، احتمال رشد قیمت و حرکت به سمت ناحیه مقاومتی 0.0000023 تا 0.0000025 دلار وجود دارد.

تحلیل قیمت ارز بیت تورنت با استفاده از اندیکاتورها

رقیبان ارز بیت تورنت

به جز شبکه بیت تورنت، پروژه‌ها و پلتفرم‌های دیگری نیز در مارکت کریپتوکارنسی قصد دارند بستری غیر متمرکز برای آپلود و دانلود انواع فایل ایجاد کنند. این پروژه‌ها رقیبان ارز بیت تورنت به حساب می‌آیند. کاربران برای سرمایه گذاری بر روی شبکه بیت تورنت باید حتما این پروژه‌ها را زیرنظر داشته باشند. مهم‌ترین رقیبان ارز دیجیتال BTTC را می‌توان موارد زیر دانست:

  1. فایل کوین (Filecoin): فایل کوین یک شبکه بلاک چینی غیر متمرکز است که قصد دارد به وسیله همکاری کاربران شبکه خود، بستری همتا به همتا برای ذخیره سازی اطلاعات فراهم کند. کاربران می‌توانند فضای ذخیره سازی سیستم‌های خود را از طریق بلاک چین فایل کوین در اختیار سایر افراد قرار دهند و از این طریق از شبکه پاداش دریافت کنند.
  2. استورج (Storj): شبکه استورج عملکردی مشابه فایل کوین دارد. این پروژه نیز قصد دارد بستری غیر متمرکز برای ذخیره و ارسال داده‌های کاربران فراهم کند. استورج به کمک الگوریتم‌های منحصر به فرد خود، توانسته سرعت و مقیاس پذیری بالاتری نسبت به فایل کوین در شبکه خود ایجاد کند.
  3. سیاکوین (Siacoin): سیاکوین یک پلتفرم غیر متمرکز است که به کمک قراردادهای هوشمند، توانسته بستری برای ذخیره سازی داده‌ها فراهم کند. کاربران در این شبکه می‌توانند برای ذخیره سازی داده‌ها، مدت انقضا تعریف کنند. زمانی که تاریخ انقضای یک دیتا در شبکه فرامی‌رسد، پلتفرم سیاکوین دیتای کاربر را به صورت خودکار حذف می‌کند. در سیا کوین نیز کاربران می‌توانند با اشتراک گذاری فضای ذخیره سازی خود، فضایی غیر متمرکز برای ذخیره سازی دیتای کاربران ایجاد نمایند و از این پروژه کسب درآمد کنند.
نحوه خرید و فروش ارز بیت تورنت

نحوه خرید و فروش رمز ارز بیت تورنت

ارز دیجیتال بیت تورنت در رتبه 71 محبوب ترین ارزهای دیجیتال مارکت کریپتوکارنسی قرار گرفته است. این ارز به دلیل عملکرد فوق العاده در بحث اشتراک گذاری و آپلود فایل‌ها، بسیار مورد توجه کاربران و سرمایه گذاران قرار گرفته است. همین موضوع باعث شد تا بسیاری از صرافی‌ها و کیف پول‌ها این ارز را در پلتفرم‌های معاملاتی خود لیست کنند.

کاربران با ثبت نام و احراز هویت در صرافی‌های متمرکز می‌توانند به سادگی این ارز را خریداری نمایند. کاربران برای دور زدن فرآیند احراز هویت می‌توانند از صرافی‌های غیر متمرکز استفاده کنند. بهترین صرافی‌ها برای خرید و فروش ارز BTTC موارد زیر هستند:

  1. هیوبی گلوبال (Huobi)
    یکی از قدیمی‌ترین و بهترین صرافی‌ها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال، پلتفرم هیوبی گلوبال یا Huobi Global است. این پلتفرم فعالیت خود را از سال 2013 در مارکت کریپتوکارنسی آغاز کرد. صرافی هیوبی به دلیل داشتن بلاک چین اختصاصی با نام HECO CHAIN سرعت و مقیاس پذیری بسیار بالایی دارد. کاربران در این شبکه می‌توانند با کارمزدهای بسیار کمی ارزهای دیجیتال مورد نظر خود را خرید و فروش کنند.
  2. اوکی ایکس (OKX)
    صرافی متمرکز OKX یا OKeX فعالیت خود را از سال 2017 در مارکت کریپتوکارنسی آغاز کرده است. این صرافی به دلیل امنیت بالا و پشتیبانی از ابزارهای معاملاتی پیشرفته، بسیار مورد توجه معامله گران قرار دارد. کاربران در این صرافی می‌توانند بخشی از دارایی‌های خود را در استخرهای نقدینگی سرمایه گذاری کنند. همچنین کاربران می‌توانند از طریق قراردادهای هوشمند، به صورت غیر متمرکز از سایر کاربران وام دریافت نمایند.
  3. صرافی پنکیک سواپ (PancakeSwap)
    یکی از محبوب ترین صرافی‌های غیرمتمرکز در مارکت کریپتوکارنسی، پلتفرم پنکیک سواپ است. این پلتفرم در بستر بلاک چین بایننس (BSC) طراحی و توسعه پیدا کرده است. کاربران در این صرافی می‌توانند بیشتر کوین‌ها و توکن‌های محبوب بازار را معامله کنند. همچنین به دلیل ساختار غیر متمرکز این صرافی، کاربران می‌توانند بدون نیاز به احراز هویت در این پلتفرم فعالیت کرده و دارایی‌های مورد نظر خود را معامله کنند.

به دلیل آنکه ارز بیت تورنت در بلاک چین ترون توسعه یافته، به راحتی در کیف پول‌های ترون قابل ذخیره است و از آن پشتیبانی می‌شود. از میان ایمن‌ترین کیف پول‌های مناسب برای بیت تورنت، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کیف پول های لجر و ترزور (Ledger & Trezor)

ایمن ترین و بهترین کیف پول‌ها در مارکت کریپتوکارنسی، والت‌های سخت افزاری هستند. این والت‌ها به دلیل استفاده از تراشه‌های امنیتی، محیطی بسیار ایمن را برای کاربران فراهم می‌کنند. از معروف ترین والت‌های سخت افزاری در مارکت کریپتو، می‌توان به کیف پول‌های لجر و ترزور اشاره کرد. این والت‌ها امنیت بسیار بالایی دارند و کاربران می‌توانند با خیالی راحت دارایی‌های خود را در آن ذخیره و نگهداری کنند.

  • ترون اسکن (Tronscan)

ترون اسکن یک کیف پول نرم افزاری است که تحت وب اجرا می‌شود. این والت در بستر بلاک چین ترون توسعه یافته و از ارز بیت تورنت پشتیبانی می‌کند. کاربران و معامله گرانی که به صورت روزانه معاملات زیادی را انجام می‌دهند، این والت می‌تواند برای آن‌ها مناسب باشد. معامله گران علاوه بر خرید و فروش ارزهای دیجیتال، می‌توانند ارزهای BTTC خود را در این والت استیک کنند.

  • تراست والت (Trustwallet)

تراست ولت یکی از معروف ‌ترین کیف پول‌های موجود در بازار کریپتوکارنسی است. این کیف پول با برخورداری از امنیت بالا و استفاده از تکنولوژی اینترنت غیرمتمرکز یا web3.0 توانسته محبوبیت قابل‌توجهی در میان فعالان بازار رمز ارزها به دست آورد. کیف پول تراست ولت از ارز دیجیتال بیت تورنت پشتیبانی می‌کند و کاربران می‌توانند علاوه بر ذخیره این توکن، آن را استیک کنند.

  • کوینومی (Coinomi)

کیف پول کوینومی مانند تراست ولت و ترون اسکن، نوعی کیف پول نرم‌ افزاری است که به خاطر برخورداری از امنیت بالا، سرمایه‌گذاران به راحتی می‌توانند دارایی‌‌های خود را در آن ذخیره کنند.

بیانیه سلب مسئولیت

کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیق‌تر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.

سخن پایانی

«آینده ارز بیت تورنت چگونه پیش بینی می‌شود؟» Bittorrent پلتفرمی غیرمتمرکز در بستر بلاک چین ترون است که به کمک آن کاربران می‌توانند فایل‌ها و اطلاعات خود را به صورت غیر متمرکز با سایر کاربران به اشتراک بگذارند. در این شبکه افراد می‌توانند با استیک توکن بومی BTTC و قرار دادن فضای ذخیره سازی خود به پلتفرم بیت تورنت، از این پروژه کسب درآمد کنند.

توکن بومی یا ارز بیت تورنت با نماد BTTC در اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال معامله می‌شود. این ارز از سال گذشته وارد فاز صعودی شده و توانسته تا به امروز رشد 500 درصدی را تجربه کند. اگر در سال 2024 پروژه بیت تورنت بتواند کاربران بیشتری را نسبت به رقیبان خود جذب کند، ارز BTTC می‌تواند مجدد با رشد همراه شود.

بیت تورنت در حال رقابت با پروژه‌هایی همچون فایل کوین (Filecoin) و استورج (Storj) است. این پروژه‌ها عملکرد بسیار خوبی در بحث ذخیره سازی داده‌ها دارند. تیم توسعه ترون باید در سال 2024 ویژگی‌های جدیدی به این پلتفرم اضافه کنند تا این پروژه بتواند در رقابت با فایل کوین و استورج موفق باشد.

سوالات متداول

آینده ارز بیت تورنت در سال 2024 به چه صورت خواهد بود؟

در حال حاضر (زمان نوشتن مقاله) ارز BTTC در یک روند صعودی قدرتمند قرار گرفته است. در صورتی که قیمت افت پیدا کند، انتظار می‌رود که فاز اصلاح قیمت تا محدوده 0.0000016 تا 0.0000014 دلار به اتمام برسد. اما در صورتی که قیمت با افت بیشتری همراه شود، ممکن است روند صعودی قیمت به اتمام برسد و قیمت تا ناحیه 0.0000008 تا 0.0000007 دلار ریزش کند. اما در صورتی که روند صعودی قیمت ادامه پیدا کند، ارز BTTC می‌تواند در سال 2024 تا ناحیه 0.0000023 تا 0.0000025 دلار رشد کند.

کدام پروژه‌ها رقیبان ارز بیت تورنت هستند؟

پروژه‌هایی که قصد دارند بستری غیر متمرکز برای بارگزاری و اشتراک گذاری فایل‌ها فراهم کنند؛ رقیبان ارز BTTC هستند. از جمله مهم ترین پروژه‌هایی که رقیب ارز بیت تورنت هستند، می‌توان به شبکه‌های فایل کوین (Filecoin)، استورج (Storj)، سیاکوین (Siacoin) و آرویو (Arweave) اشاره کرد.

آیا ارز بیت تورنت قابل استخراج است؟

خیر. ارز بیت تورنت در بستر بلاکچین ترون توسعه یافته است. شبکه ترون برای پرداخت تراکنش‌ها و اطلاعات خود از الگوریتم اثبات سهام یا Proof of Stake استفاده می‌کند. از همین رو پروتکل بیت تورنت نیز برای تایید تراکنش‌های خود از الگوریتم اثبات سهام و فرآیند استیکینگ استفاده می‌کند. برطبق این فرآیند کاربران کافیست توکن‌های بومی پروتکل bittorrent را خریداری کرده و آن‌ها را در آدرس‌های مشخصی استیک یا قفل کنند. این کار باعث می‌شود تا کاربران در پردازش تراکنش‌های بیت تورنت مشارکت کنند و در زمان مشخصی، سودهای معینی دریافت نمایند.

بهترین صرافی‌ها و کیف پول‌ها برای خرید ارز BTTC کدام هستند؟

صرافی‌های بایننس (Binance)، بای بیت (ByBit)، کوینکس (CoinEx)، کوکوین (Kucoin)، هیوبی (Huobi) و پنکیک سواپ (PancakeSwap) و کیف پول‌های ترون اسکن (TronScan)، گوآردا (Guarda)، اتمیک والت (Atomic Wallet)، تراست والت (Trust Wallet)، کوینومی (Coinomi)، لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) بهترین پلتفرم‌ها برای خرید و فروش ارز بیت تورنت هستند.