ارز لونا چیست؟ آیا رمز ارز Luna ارزش سرمایه گذاری دارد؟ آیا اعتماد به ارز دیجیتال ترا و استیبل کوین آن منطقی است؟ ارز لونا 2.0 چه ویژگی‌هایی نسبت به ترا لونا کلاسیک دارد؟ سقوط این ارز چه تاثیری بر بازار کریپتو داشت؟

وقتی صحبت از ارز لونا می‌شود، بسیاری از کاربران قدیمی خاطرات تلخی از آن را به یاد می‌آورند. گروهی دیگر از معامله‌گران، از مرحله سقوط ارز دیجیتال ترا به عنوان یک فرصت طلایی برای کسب سود‌های هنگفت یاد می‌کنند که با نوسان‌های شدید کل بازار کریپتو را ملتهب کرد.

در هر صورت، ارز دیجیتال Luna در سال 2022 ضربه مهلکی بر بدنه بازار کریپتو و سرمایه گذاران خود وارد کرده بود. در واقع سقوط ترا لونا برای بسیاری از مردم و سرمایه گذاران پایان فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال بود. بسیاری از سرمایه گذاران به استیبل کوین الگوریتمی این ارز اعتماد کرده بودند که این موضوع به قیمت از دست دادن دارایی‌های آن‌ها تمام شد. اما رمز ارز لونا بار دیگر برای رسیدن به اهداف خود در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت خود را از سر گرفت. در ادامه این مقاله به پاسخ هر یک از سوالات بالا خواهیم پرداخت.

ارز دیجیتال لونا چیست؟

شرکت Terraform Lab یک بلاک چین عمومی غیرمتمرکز با نام ترا لونا (Terra luna) توسعه داده که به استارت آپ‌ها و اپلیکیشن‌های مالی به شیوه‌های مختلف کمک می‌کند. شبکه ترا لونا در کنار ویژگی‌های خاص خود در حوزه توکن‌های NFT و قرارداد هوشمند در بلاک چین، از یک استیبل کوین الگوریتمی به نام TerraUSD پشتیبانی می‌کند که با نسبت 1:1 با دلار آمریکا پگ شده است.

ارز دیجیتال لونا در آوریل سال 2019 توسط Do Kwon و Daniel Shin توسعه یافت. در نهایت این ارز توانست در سپتامبر سال 2020 در صرافی Bittrex Global عرضه شود. بلاکچین ترا لونا از دو توکن متصل به یکدیگر تشکیل شده است. توکن اصلی ارز دیجیتال Terra با نام LUNA شناخته می‌شود که هدف آن پایدار ساختن قیمت استیبل کوین الگوریتمی آن یعنی TerraUSD است.

البته در حال حاضر این نسخه از ارز لونا را با نام Terra Luna Classic می‌شناسیم که سقوط شدیدی را تجربه کرد و پس از آن، دیگر نتوانست به وضعیت قبل بازگردد. شبکه Terra از یک سیستم حاکمیتی نیز بهره می‌برد که در آن هولدرهای لونا می‌توانند در پیشنهادات ارائه شده برای توسعه پروژه رای گیری کنند.

اما قسمت مهم ماجرا این است که ارز دیجیتال ترا به‌عنوان دارایی رزرو برای استیبل کوین UST استفاده می‌شود. در این حالت، با افزایش تقاضا برای کوین‌های UST، ارز لونا در یک فرایند توکن سوزی دائمی از چرخه حذف می‌شود تا با افزایش قیمت ارز دیجیتال لونا، پشتوانه آن نیز افزایش پیدا کند. هر چه فرایند توکن سوزی ارز دیجیتال ترا بیشتر شود، قیمت UST بیشتر به سمت تعادل و پایداری حرکت می‌کند.

از نظر مکانیزم اجماع تراکنش، شبکه Terra از الگوریتم اثبات سهام (POS) استفاده می‌کند که در آن با استیک ارز لونا Luna، امکان مشارکت در فرایند تایید تراکنش‌ها و دریافت پاداش با نرخ سالیانه فراهم می‌شود. الگوریتم POS در بلاک چین‌های جدید برای تامین امنیت شبکه محبوبیت زیادی دارد.

در هنگام مطالعه ارز دیجیتال ترا باید به استیبل کوین آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم. سقوط استیبل کوین UST دلیل اصلی سقوط لونا بود که در پی آن، کاربرانی که به این استیبل کوین اعتماد کرده بودند، ظرف دو هفته 98% ارزش دارایی‌های آن‌ها افت کرد. این موضوع زنگ خطری بود برای کسانی که از استیبل کوین‌های الگوریتمی مانند UST برای هولد دارایی‌های خود استفاده می‌کنند. فرضیه کلی پشت ارز luna منطقی به نظر می‌رسد چرا که آن‌ها قصد داشتند یک استیبل کوین غیرمتمرکز بدون نیاز به سازمان متمرکز را ایجاد کنند. اما در عمل، نتیجه چیز دیگری بود.

ارز TerraUSD چیست

ارز TerraUSD چیست؟

فناوری بلاکچین می‌تواند مرز‌های اپلیکیشن‌های مالی سنتی را جا‌به‌جا کند و درمورد ارز TerraUSD و ارز دیجیتال Terra نیز صدق می‌کند. در زمان نوشتن این مقاله، ارز UST کمی بیشتر از 0.02$ قیمت دارد. برای درک علت سقوط ارز دیجیتال ترا و به دنبال آن لونا، باید به مکانیزم‌های مورد استفاده در این استیبل کوین دقت کنیم.

ارز TerraUSD که با نماد UST شناخته می‌شود در واقع یک استیبل کوین الگوریتمی غیرمتمرکز بر روی شبکه ترا لونا است که از فناوری بلاکچین برای حذف کنترل متمرکز استفاده می‌کند. این ارز همزمان با عرضه شبکه Terra متولد شد ولی اکنون حال و روز خوشی ندارد.

در زمان عرضه ارز دیجیتال ترا، UST اولین استیبل کوین غیرمتمرکز با توانایی‌ جالب توجه مانند مقیاس پذیری و با بازده قابل اتکا بود. با عرضه این استیبل کوین در بلاک چین ترا، آن‌ها امیدوار بودند بتوانند برای جامعه ارز دیجیتال ترا یک جایگزین قدرتمند برای استیبل کوین هایی نظیر DAI ارائه دهند.

در کنار مقیاس پذیری استیبل کوین UST در شبکه ترا (یا Terra Classic)، آن‌ها دقت بالا در نرخ سود و کاربری درون زنجیره‌ای را به کاربران قول داده بودند. البته در عمل اتفاقات دیگری رخ داد که مسیر این استیبل کوین و نگاه سرمایه گذاران به استیبل کوین‌های الگوریتمی پس از آن مانند USDD ترون را نیز تغییر داد. مکانیزم‌های مورد استفاده در یک استیبل کوین الگوریتمی مانند UST چندان ساده نیستند. این استیبل کوین‌ها باید از پروتکل‌های مختلفی در حوزه دیفای پیروی کنند که در کنار مکانیزم ضرب توکن‌های جدید، امنیت آن باید حفظ شود.

البته امنیت شبکه لونا توسط نود‌های اعتبارسنج حفظ می‌شود اما نوسانات شدید بازار کریپتو آنچنان زیاد است که حتی برخی از پلتفرم‌های بزرگ وام را نیز به زانو در می‌آورد. توسعه دهندگان ارز لونا برای آینده UST در نظر داشتند مردم بتوانند به راحتی روش پرداخت TerraUSD را در کیف پول‌های کریپتو مورد استفاده قرار دهند.

در زمان اوج ارز Terra Classic Luna، آن‌ها بیش از 90 اپلیکیشن غیرمتمرکز مالی (دیفای) را تحت پوشش خود قرار داده بودند. حتی اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز رایج نیز برای استفاده از این استیبل کوین در پرداخت‌های داخل قرارداد هوشمند امیدوار بودند اما این رویه دوام چندانی نداشت.

همان‌طور که می‌دانید استیبل کوین‌های موجود در بازار ارزهای دیجیتال باید معادل توکن‌های در گردش خود، دارایی های رزرو داشته باشند. اما در اکوسیستم TerraUSD و لونا این رابطه کمی متفاوت است. پشتوانه UST، ارز دیجیتال ترا لونا بود که قیمت ارز LUNA در بازار ارزهای دیجیتال در این رابطه اهمیت زیادی داشت. در چنین مکانیزمی، برای ضرب هر یک توکن UST، ارز لونا به ارزش 1$ در فرآیند توکن سوزی از چرخه خارج می‌شود. البته این ارز از مکانیزم Mint نیز برای بازگرداندن کوین٬ها استفاده می‌کند.

با توجه به این رابطه، هر چه تقاضا برای Terra Luna افزایش پیدا کند، استیبل کوین بیشتری ضرب می‌شود. در این چرخه مسلما قیمت ارز لونا به شکل چشمگیری افزایش پیدا می‌کند که این موضوع با توجه به نمودار‌های ترا لونا کلاسیک قابل ارزیابی است.

علت سقوط ارز لونا چه بود؟

شبکه Terra Luna Classic در اوج خود توانست شاخص TVL بیش از 30 میلیارد دلاری را ثبت کند که در دنیای فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال یک الگو بود. اما خوشحالی سرمایه گذاران از سود‌های بالای ارز luna دوام چندانی نداشت و سقوط ارز دیجیتال Luna به یک داستان هولناک تبدیل شد. دلیل اصلی سقوط قیمت ارز Luna، دی پگ شدن استیبل کوین آن یعنی UST از دلار آمریکا بود. کنترل این استیبل کوین الگوریتمی از طریق قراردادهای هوشمند و کدهای کامپیوتری بود که برای حفظ ارزش 1$ آن، ارز لونا و UST به صورت پیوسته ضرب و سوزانده می‌شدند.

هر زمان که ارزش UST در حال کاهش بود، هولدر‌های این ارز، استیبل کوین خود را برای به دست آوردن ارز Luna می‌سوزاندند و بالعکس. توکن سوزی UST باعث کسب سود و افزایش ارزش آن نسبت به پگ دلاری خود می‌شد. وقتی بازار ارز دیجیتال به سمت بالا حرکت می‌کند، همه چیز عالی به نظر می‌رسد. دقیقا در آن زمان استیبل کوین UST و Luna در اوج قدرت خود قرار داشتند. اما قدرت یک ارز دیجیتال مانند شبکه Terra را باید در بازارهای نزولی سنجید.

دقیقا با فرارسیدن چرخه نزولی بازار ارز دیجیتال و کاهش قیمت بیت کوین، مقدار زیادی ارز UST فروش رفت. این موضوع باعث کاهش ارزش و از دست رفتن پگ یک دلاری آن شد. این رویداد مانند یک باک سوخت اضافه، آتش سقوط بازار ارزهای دیجیتال را تشدید کرد که در آن سرمایه گذاران بیشتری کوین‌های UST خود را به فروش می‌رساندند. فروش UST و توکن سوزی آن به معنای ضرب ارز Luna بود.

هر چه ارزش لونا بیشتر کاهش پیدا می‌کرد، تعداد کوین‌های معادل UST بیشتری ضرب می‌شدند. در نهایت امروز ما شاهد عرضه تعداد زیادی کوین ترا لونا هستیم که باعث سقوط آزاد قیمت Luna شده است. ارز دیجیتال Terra در زمان اوج خود حدود 345 میلیون توکن در گردش داشت اما اکنون بیش از 6.5 تریلیارد کوین Terra Luna در بازار وجود دارد.

در جریان سقوط ارزش Luna، بسیاری از سرمایه گذاران در سراسر دنیا ورشکست شدند. این سقوط آنچنان بر زندگی سرمایه گذاران تاثیر گذاشت که حتی گزارش‌هایی از خودکشی ناشی از آن نیز ثبت شده است.

تأثیر سقوط ارز لونا بر بازار کریپتوکارنسی

تأثیر سقوط ارز لونا بر بازار کریپتوکارنسی

سقوط ارز دیجیتال لونا یکی از بزرگترین رویدادهای متزلزل‌کننده در تاریخ بازار ارزهای دیجیتال بود. این رخداد، که در میانه سال 2022 اتفاق افتاد، نه تنها باعث از بین رفتن ارزش زیادی از سرمایه گذاری‌های فردی شد، بلکه تاثیرات عمیق و گسترده‌ای بر کل بازار کریپتوکارنسی داشت. یکی از مهم‌ترین تاثیرات آن، از دست رفتن اعتماد عمومی به ارزهای دیجیتال بود. بسیاری از سرمایه گذاران، به ویژه آن‌هایی که تازه وارد این بازار شده بودند، با دیدن چنین زیان‌های کلانی شوکه شدند و این موضوع باعث شد تا اعتماد به استحکام و امنیت سرمایه‌گذاری در رمز ارزها به شدت کاهش یابد.

علاوه بر این، تاثیرات قابل توجهی بر روی نظارت و قانون‌گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال داشت. دولت‌ها و نهادهای نظارتی در سراسر جهان، که پیش از این نسبت به نظارت بر این بازار تردید داشتند، شروع به بررسی دقیق‌تر و تنظیم مقررات سخت‌گیرانه‌تر برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی کردند. از نظر بازار، سقوط Luna باعث شد قیمت بسیاری از ارزهای دیگر به شدت کاهش یابد. این کاهش قیمت نه تنها بر روی سرمایه گذاران بلکه بر روی کل اکوسیستم ارز دیجیتال نیز تاثیر گذاشت. بسیاری از پروژه‌ها و شرکت‌های مرتبط با کریپتوکارنسی‌ها با کاهش سرمایه‌گذاری و عدم اطمینان در بازار مواجه شدند.

این رویداد باعث ایجاد نگرانی‌های فراوان در میان سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال شد و با واکنش‌های مختلفی از سمت جامعه کریپتو روبرو گردید. بسیاری از افراد این سقوط را نشانه‌ای از ناپایداری و ریسک‌های بالقوه در بازار ارزهای دیجیتال دانستند. این اتفاق باعث شد بسیاری از سرمایه‌گذاران به ارزیابی مجدد ریسک‌های مرتبط با سرمایه گذاری در رمز ارزها و ارزیابی سطح تحمل خود نسبت به این ریسک‌ها بپردازند.

در نهایت، سقوط لونا یک هشدار جدی برای جامعه کریپتو بود که نشان داد حتی پروژه‌های بزرگ و معتبر نیز می‌توانند با چالش‌های بزرگ و غیرقابل پیش‌بینی روبرو شوند. این اتفاق باعث شد توجه بیشتری به مباحث مربوط به امنیت، شفافیت و پایداری در بازار ارزهای دیجیتال شود.

اقدامات نظارتی و قانونی پس از سقوط لونا

پس از سقوط ارز دیجیتال لونا (Terra Luna)، چندین اقدام نظارتی و قانونی صورت گرفته است. این اقدامات در کشورهای مختلف متفاوت بوده و بر اساس قوانین محلی و واکنش‌های دولت‌ها و نهادهای نظارتی شکل گرفته‌اند. در ادامه به برخی از این اقدامات اشاره می‌کنیم:

  • تحقیقات قانونی: در بسیاری از کشورها، نهادهای مالی و قضایی تحقیقاتی را برای بررسی علل وقوع این بحران آغاز کرده‌اند. هدف از این تحقیقات شناسایی هرگونه فعالیت مشکوک یا تخلفات ممکن در مدیریت و عملکرد لونا است.
  • بررسی‌های نظارتی: نهادهای نظارتی مالی در تلاشند تا با بررسی دقیق‌تر فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال، از بروز چنین حوادثی در آینده جلوگیری کنند. این شامل افزایش نظارت بر پلتفرم‌های معاملاتی و تقویت قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال است.
  • تغییرات قانونی: در برخی از کشورها، دولت‌ها و پارلمان‌ها در حال بررسی یا تصویب قوانین جدید برای کنترل بهتر و نظارت دقیق‌تر بر بازار ارزهای دیجیتال هستند. این تغییرات قانونی می‌تواند شامل محدودیت‌های جدید برای معاملات یا الزامات افشای اطلاعات بیشتر باشد.
  • همکاری بین المللی: نظر به اینکه بازار ارزهای دیجیتال یک بازار جهانی است، بسیاری از کشورها به دنبال همکاری‌های بین‌المللی برای ایجاد استانداردهای مشترک و بهبود نظارت بر این بازار هستند.
  • آگاهی بخشی به سرمایه گذاران: از دیگر اقدامات، افزایش آگاهی‌بخشی به سرمایه‌گذاران درباره ریسک‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال است. این شامل توصیه‌هایی برای انجام تحقیقات دقیق قبل از سرمایه‌گذاری و درک بهتر ماهیت نوسانات بازار است.

ارز لونا 2.0 چیست

ارز لونا 2.0 چیست؟

پس از سقوط رمز ارز لونا و بی ارزش شدن استیبل کوین آن، بسیاری از هولدرهای آن در بازار سرگردان بودند و نمی‌دانستند چه چیزی در انتظار سرمایه گذاری آن‌ها خواهد بود. پس از گذشت چند هفته از سقوط این ارز (Terra classic luna)، توسعه دهندگان این بلاک چین تصمیم گرفتند نسخه دیگری از آن را عرضه کنند. در این مرحله انجمن پروژه ترا لونا با رای اکثریت تصمیم به ادامه پروژه گرفتند. اکنون نسخه دوم شبکه Terra با نام Terra 2.0 شناخته می‌شود.

امروز وقتی صحبت از ارز دیجیتال لونا می‌شود، در واقع منظور نسخه دوم آن است که در قالب توکن جدید دوباره عرضه شد. البته نسخه دوم ارز لونا تفاوت‌های مهمی با نسخه اول خود دارد. در این نسخه دیگر خبری از استیبل کوین الگوریتمی UST یا در هر قالب دیگری نیست. تفاوت دیگر در مدیریت این پروژه است که توسط انجمن پروژه هدایت می‌شود و شرکت Terraform Labs یا Do Kwon هیچ کنترلی بر روی آن ندارند.

این بار ارز دیجیتال ترا آمده تا بماند اما حامیان این پروژه مانند قبل نیستند. ارز Luna شاید بتواند بخش کوچکی از ضرر‌های وارده به سرمایه گذاران را جبران کند اما نمی‌توان‌ به راحتی اعتماد از دست رفته آن‌ها را بازیابی کرد. پس از عرضه این کوین، جامعه ارز دیجیتال و صرافی‌ها دو دیدگاه متفاوت نسبت به آن داشتند.

دسته اول صرافی‌ها و کارآفرینان تکنولوژی بودند که معتقد هستند باید از بلاک چین Terra 2.0 حمایت شود. اما در طرف مقابل صرافی‌هایی وجود دارند که این ارز را به طور کامل از لیست کوین‌های خود حذف کرده‌اند. بلاک چین ترا 2.0 کاملا به زیرساخت‌های خود تکیه کرده و از بلاکچین Terra Classic استفاده نمی‌کند.

ایردراپ توکن های لونا برای سرمایه گذاران مالباخته

این بار انجمن ترا لونا تصمیم گرفت برای جبران خسارت ترا لونا کلاسیک، یک ایردراپ اختصاصی برای سرمایه گذاران در نظر بگیرد. در این ایردراپ، کسانی که ارز دیجیتال Luna Classic و UST هولد کرده‌اند مشمول دریافت کوین‌های جدید خواهند بود. البته یافتن لیست کسانی که قبل از سقوط ارز لونا، توکن‌های Luna و UST هولد کرده‌اند آسان است چرا که همه اطلاعات موجود بر روی شبکه ترا کلاسیک وجود دارد.

در لونا 2.0، یک نمونه کامل از آدرس‌هایی که تا قبل از 7 می سال 2022 توکن‌های مذکور را هولد کرده‌اند ایجاد شده که در عرضه توکن‌های جدید، هولدرهای قدیمی با نسبت 1:1، ارز Luna 2.0 دریافت می‌کنند. کسانی که پس از سقوط ترا لونا کلاسیک ارز Luna خریداری کرده‌اند نیز مشمول دریافت این ایردراپ می‌شوند اما نسبت دریافت این ایردراپ برای آن‌ها 1:0.000015 است.

با توجه به اطلاعات موجود، هولدرهای TerraUSD نیز قبل از سقوط این توکن مشمول دریافت ایردراپ لونا 2 خواهند بود. لازم به ذکر است پس از عرضه توکن‌های جدید، قیمت ارز دیجیتال لونا سقوط شدیدی را تجربه کرد که ناشی از فشار فروش توکن‌های جدید است.

توکنومیک ارز لونا LUNA

توکنومیک ارز لونا LUNA

در زمان نوشتن این مقاله، بیش از یک میلیارد ارز ترا لونا در گردش وجود دارد که به نظر می‌رسد هیچ سقفی برای آن در نظر گرفته نشده است. در مورد توکنومیک Luna 2.0 اطلاعات معتبری در دست نیست با این حال عمده آن در قالب ایردراپ در بین سرمایه گذاران ارز ترا لونا کلاسیک و UST عرضه شده است. هولدر‌های ارز لونا 2.0 می‌توانند در رای گیری‌های پروژه مشارکت کنند.

مقایسه ارز لونا با سایر استیبل کوین‌ها

ارز دیجیتال لونا، که به واسطه پروژه ترا (Terra) شناخته شده، با سایر استیبل کوین‌ها تفاوت‌های بنیادین دارد. استیبل کوین‌ها انواعی از ارزهای دیجیتال هستند که قیمت آن‌ها به ارزهای سنتی مانند دلار آمریکا یا طلا پیوسته است. این ارتباط با هدف کاهش نوسانات قیمتی که در سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین مشاهده می‌شود، ایجاد شده است.

لونا، در مقایسه با سایر استیبل کوین‌ها مانند USDT (تتر) یا ارز USDC، که اغلب با پشتوانه دارایی‌های سنتی همچون ارزهای فیات یا اوراق بهادار حمایت می‌شوند، از مکانیزم متفاوتی بهره می‌برد. لونا برای حفظ پایداری قیمت استیبل کوین خود یعنی UST، از یک سیستم الگوریتمی استفاده می‌کند که در آن تعداد ارزهای Luna و UST به گونه‌ای تنظیم می‌شود تا ارزش UST را ثابت نگه دارد.

این تفاوت در مکانیزم تثبیت، باعث شده لونا در معرض نوسانات و ریسک‌های متفاوتی در مقایسه با سایر استیبل کوین‌ها قرار گیرد. برای مثال، در صورتی که بازار اعتماد خود را نسبت به مکانیزم تثبیت لونا از دست بدهد، این موضوع می‌تواند منجر به نوسانات شدید در قیمت هر دو ارز Luna و UST شود. در حالیکه لونا و سایر استیبل کوین‌ها هر یک ویژگی‌های منحصر به فردی دارند، انتخاب بین آن‌ها به نیازها، تحمل ریسک و اهداف سرمایه گذاری فرد بستگی دارد. این تفاوت‌ها باید به دقت در نظر گرفته شوند تا تصمیم گیری‌های مالی هوشمندانه‌ای صورت گیرد.

بهترین کیف پول برای هولد ارز لونا

بهترین کیف پول برای هولد ارز لونا

اگر علاقمند به سرمایه گذاری بر روی ارز ترا لونا هستید، مسلما داشتن یک کیف پول ضروری است. حفظ دارایی‌ها در صرافی‌های متمرکز می‌تواند باعث از دست رفتن دارایی‌های شما شود. در بین کیف پول‌های سازگار با شبکه Terra، ولت Leap اولین گزینه قابل انتخاب است. این کیف پول به طور کامل از اکوسیستم Luna پشتیبانی می‌کند و شما می‌توانید ارز لونا 2.0 را در آن ذخیره کنید.

کیف پول Leap در دو پلتفرم افزونه مرورگر وب و موبایل عرضه شده که در افزونه مرورگر باید شبکه مورد نظر را قبل از دانلود انتخاب کنید. در بین کیف پول‌های موبایلی نیز نام تراست ولت (TrustWallet) توجه ما را به خود جلب می‌کند. شما می‌توانید ارز دیجیتال لونا 2 و ترا کلاسیک را در آن هولد کنید.

بیشتر بخوانید: تراست ولت چیست + آموزش نصب و نحوه انتقال تتر به Trust wallet

ارز لونا 2.0 را از کدام صرافی بخریم؟

در حال حاضر دو نسخه از لونا وجود دارد، نسخه کلاسیک و ترا لونا 2 که هر دو در صرافی‌های ارز دیجیتال لیست شده‌اند. با این که امنیت شبکه لونا کلاسیک همچنان تامین می‌شود اما به دلیل عدم پشتیبانی فنی از آن، خرید ارز دیجیتال لونا کلاسیک می‌تواند باعث از دست رفتن سرمایه‌تان شود. از نظر حجم معامله صرافی BitTrue، بایننس و OKX در جایگاه اول تا سوم قرار دارند. با این حال ارز لونا 2 در بیش از 20 صرافی بزرگ لیست شده که کاربران ایرانی باید قبل از واریز دارایی به این صرافی‌ها، از قوانین آن‌ها نسبت به KYC و تحریم ایران اطلاع پیدا کنند.

پیش بینی آینده ارز ترا لونا

پیش بینی آینده ارز ترا لونا

پیش بینی آینده ارز ترا لونا با وجود عدم اعتماد کاربران نسبت به این ارز به نظر نیازمند بررسی دقیق است. ابتدا نگاهی به قیمت ارز Luna در بازار ارزهای دیجیتال خواهیم داشت. ارز دیجیتال ترا 2 با حجم بازار 200 میلیون دلاری در قیمت 1.62$ معامله می‌شود و در جایگاه 122 قرار دارد که جای تعجب نیست.

ارز دیجیتال لونا 2 کار خود را با قیمت 17$ در صرافی‌های ارز دیجیتال آغاز کرد که پس از مدت کوتاهی با 50% ریزش مواجه شد. اکنون قیمت ارز Luna بیش از 90% از سقف خود فاصله دارد و سرمایه گذاران 6 ماه اولیه این ارز بیش از 50% در ضرر هستند. در هنگام تحلیل ارز لونا لازم است بدانید اکثر هولدرهای این ارز را مال باخته‌های ارز دیجیتال لونا کلاسیک تشکیل می‌دهند که با فراهم شدن هر فرصت مناسب کوین‌های در دست خود را به فروش می‌رسانند.

سقوط luna توانست قیمت بیت کوین و کل بازار کریپتو را با چالش جدی مواجه کند؛ به طوری‌که اکنون بسیاری از کارشناسان زمستان کریپتو را قطعی می‌دانند. فضای ارزهای دیجیتال افت و خیزهای زیادی به خود دیده‌ است که رمز ارز لونا چیز جدیدی نیست. در این فضا از کلاهبرداری‌های مختلف گرفته تا باگ‌های فنی منجر به هک پروژه، همگی می‌توانند باعث سقوط کامل یک پروژه ارز دیجیتال شوند.

یکی از نکات برجسته ارز دیجیتال لونا، ادامه کار آن توسط انجمن پروژه است. تیم توسعه دهنده پروژه با تلاشی مستمر و خستگی ناپذیر در دوران بحران‌ها از این ارز دیجیتال حمایت کرده‌اند. با حذف استیبل کوین مبتنی بر الگوریتم از این شبکه، برخی از کارشناسان معتقدند که با حمایت کافی، امکان افزایش قیمت لونا وجود دارد.

بیانیه سلب مسئولیت

کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیق‌تر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.

سخن پایانی

«ارز لونا چیست؟» یک بلاک چین غیرمتمرکز است که در نسخه اول از استیبل کوین الگوریتمی UST‌ پشتیبانی می‌کرد. با شدت گرفتن روند نزولی بازار ارزهای دیجیتال در سال 2022 و افزایش فشار فروش ارز UST، فرآیند ضرب ارز دیجیتال ترا شدت گرفت که این موضوع به سقوط قیمت ارز Luna منتهی شد. در نسخه 2 ارز دیجیتال لونا Luna، استیبل کوین UST‌ پشتیبانی نمی‌شود. همچنین در این نسخه کنترل پروژه کاملا در اختیار انجمن Terra Luna خواهد بود که تصمیمات مربوط به توسعه پروژه را با رای گیری تعیین می‌کنند.

در پایان، ماجرای رمز ارز لونا نه تنها یک داستان درباره نوسانات بازار کریپتو است، بلکه درسی عمیق درباره اهمیت شفافیت، امنیت و پایداری در فضای مالی مدرن محسوب می‌شود. این تجربه نشان داد که چگونه نوآوری‌های فناورانه می‌توانند هم به عنوان فرصت‌هایی برای رشد و هم به عنوان چالش‌هایی برای استحکام سیستم‌های مالی عمل کنند. با توجه به این نمونه، آینده ارزهای دیجیتال نه تنها به فناوری‌های پشتیبانی‌کننده آن‌ها، بلکه به چگونگی مدیریت و نظارت بر این فناوری‌ها بستگی دارد.

سوالات متداول

علت سقوط ارز لونا چه بود؟

دلیل اصلی سقوط قیمت Luna، دی پگ شدن استیبل کوین آن یعنی UST از دلار آمریکا بود.

آیا ارز ترا لونا آینده ای برای سرمایه گذاری دارد؟

با حذف استیبل کوین الگوریتمی از این شبکه، برخی کارشناسان معتقدند با حمایت کافی از آن، امکان رشد قیمت ارز دیجیتال لونا وجود دارد.

آیا UST یک استیبل کوین است؟

TerraUS (UST) از نظر الگوریتمی به دلار آمریکا متصل است، بنابراین یک استیبل کوین در نظر گرفته می شود زیرا برای حفظ ارزش طراحی شده است. با این حال، پگ خود را در 9 می 2022 از دست داد.

Luna و UST چیست؟

لونا توکن بومی بلاک چین Terra است که برای تعیین و تنظیم قیمت Terra استفاده می شود. همچنین TerraUS (UST) توکن Terra که به دلار آمریکا متصل است.