حساب پم در فارکس یا حساب مدیریت سرمایه (PAMM Account)، نوعی ابزار سرمایه گذاری برای کسانی است که دانش و تجربه معامله گری را ندارند. آنها می‌توانند از طریق این روش، سهمی در ترید کردن داشته باشند. این افراد با اعطای سرمایه به یک معامله گر یا مدیر مالی با تجربه، نقش خود را ایفا می‌کنند.

حساب مدیر یا تریدر با استفاده از سرمایه شما شارژ شده و او می‌تواند برای معامله گری در بازار و کسب سود یا زیان اقدام نماید. در این حالت شما هم قادر هستید سرمایه گذاری ایمن‌تری را تجربه نمایید. البته مهم است که برای جلوگیری از ضرر کردن، نکاتی را مدنظر داشته باشید. اگر می‌خواهید همه چیز در مورد حساب پم فارکس را بدانید، تا پایان مقاله با ما همراه شوید.

حساب پم در فارکس چیست؟

حساب پم فارکس یکی از راه حل‌ها در پاسخ به کلاهبرداری‌هایی می‌باشد که برای سرمایه گذاری از طریق تریدر کردن ایجاد شده است. این حساب یک شیوه سرمایه گذاری را نشان می‌دهد که در آن، فرد دارایی خود را به صورت کاملا شفاف و با نظارت یک واسط (کارگزاری) در اختیار تریدر قرار می‌دهد. در چنین حالتی، دیگر نیازی نیست از فرد مقابل، برای ضمانت سرمایه خود اسنادی مانند چک، سفته یا دیگر موارد را دریافت کنید. در ازای اعطای سرمایه خود، شما باید یک مقدار سود بدست آمده را به عنوان کارمزد برای تریدر در نظر داشته باشید.

نکته: توجه کنید که مالکیت سرمایه ارائه شده به تریدر، با شما است و هر زمان که نیاز دارید، می‌توانید آن را از معاملات تریدر خارج کرده و در حساب خود داشته باشید.

حساب پم فارکس مزیت‌های بسیاری را ارائه می‌کند که در ادامه راجع به آنها بیشتر صحبت می‌کنیم. همچنین این شیوه معامله گری را می‌توان یک راه حل برای کسانی دانست که دانش و تجربه این عمل را نداشته و به اصطلاح به تازگی وارد این بازار شده‌اند. اگر فردی هستید که زمان کافی برای بررسی بازار را ندارید، شما هم می‌توانید از این نوع حساب‌ها استفاده کنید.

حساب های پم در زبان انگلیسی با عنوان PAMM Account شناخته می‌شوند. کلمه PAMM، مخفف عبارت Percent Allocation Management Module می‌باشد. اگر بخواهیم پیدایش این نوع حساب‌ها را مورد بررسی قرار دهیم باید گفت سابقه حساب‌های پم به دهه 2000 باز می‌گردد. این نوع ابزارها در پاسخ به یک نیاز ایجاد شدند. در واقع زمانی که معامله گران نیاز به مدیریت حساب‌های خود داشتند، بدون اینکه صندوق سرمایه گذاری را ایجاد کنند، حساب‌های پم شکل گرفتند. سپس این نوع حساب‌ها توانستند به دلایل مختلفی اعم از جذب سرمایه سریع، شفافیت بالا و عملکرد ساده، به سرعت سبک معامله گری در فارکس را متحول نمایند.

تفاوت حساب پم فارکس و کپی ترید

یکی از اشتباهات رایجی که بسیاری از افراد در مورد حساب پم فارکس دارند، آن است که این نوع حساب‌ها را با اکانت‌های کپی ترید اشتباه می‌گیرند. قبل از اینکه به جزئیات بیشتر راجع به حساب پم و کپی ترید بپردازیم، بد نیست با تفاوت‌های این نوع حساب‌ها آشنا شوید. آشنایی با این موضوع، می‌تواند نحوه سرمایه گذاری در این حساب‌ها و چگونگی انجام معامله را برای شما واضح‌تر کند.

تفاوت حساب پم و کپی ترید

  • اولین تفاوت حساب پم فارکس و کپی ترید در مدیریت و ادغام سرمایه تریدرها می‌باشد. در متد اول یعنی حساب PAMM، هم سرمایه تریدر و نیز سرمایه اشخاص با یکدیگر ترکیب شده و تحت کنترل مدیر قرار خواهند گرفت. در حساب کپی ترید، نیازی نیست تا سرمایه خود را با دارایی‌های معامله‌گر ادغام کنید؛ بلکه سرمایه شما در حساب خودتان قرار داشته و می‌توانید با در نظر گرفتن یک سری شرایط، امکان انجام معامله را داشته باشید.
  • شیوه انجام معامله نیز دومین تفاوت حساب pamm و کپی ترید می‌باشد. در مدل اول، شما معامله نمی‌کنید؛ بلکه فقط سرمایه را در اختیار مدیر قرار داده و اجازه می‌دهید تا او معامله کند؛ بدین معنا که شما صرفا سرمایه معامله او را تامین خواهید کرد. در حساب کپی ترید، شما خودتان را به تریدر متصل می‌کنید.
    در این حالت، تریدر معاملات خود را انجام می‌دهد و شما این قابلیت را دارید که معاملات او را به طور خودکار کپی کرده و انجام دهید؛ مثلا مقداری از سرمایه خود را در حساب کپی ترید وارد کرده و آن را به اکانت تریدر متصل می‌کنید تا همزمان معاملات او را انجام دهد.
  • کپی ترید در ذات خود یک عمل اتوماسیون سازی است که معاملات تریدرها را تقلید می‌کند. در نقطه مقابل، حساب PAMM تنها برای به اشتراک گذاری دارایی شما با تریدر کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید: کپی ترید در فارکس چیست؟

مزایا و معایب حساب پم فارکس

در قدم بعدی برای اینکه به درک بهتری از حساب معاملاتی پم برسید، می‌خواهیم برخی از مزیت‌ها و معایب ایجاد این نوع اکانت‌ها را به شما معرفی کنیم. در این خصوص باید گفت:

مزیت های ایجاد حساب پم فارکس

  • خودکار سازی معاملات: یکی از مزیت‌های خوب حساب پم آن است که می‌توانید به کمک آن برای خودکارسازی معاملات خود اقدام کنید. صرفا یک وجه را به تریدر منتخب خودتان اختصاص داده و منتظر باشید تا او معاملاتی را انجام دهد.
  • صرفه جویی در زمان: ساخت حساب PAMM و اختصاص مقداری دارایی، این امکان را به شما می‌دهد تا در بسیاری موارد، در زمان صرفه جویی کنید. از ورود به حساب و انجام معامله گرفته تا بررسی بازار و غیره. در قبال سهیم شدن مقداری سود با تریدر، این مورد بزرگترین و مهم ترین مزیت داشتن این نوع حساب‌ها می‌باشد.
  • اطمینان از انجام معامله با درصد موفقیت بالا: این حساب با اختصاص حجم قابل توجهی سرمایه از سوی خود تریدر شکل می‌گیرد. این موضوع منجر می‌شود تا شما از انجام معامله به بهترین نحو و دقت بیشتر تریدر مطمئن شوید؛ چراکه به نحوی دارایی او نیز درگیر می‌شود.
مزایا و معایب حساب پم فارکس

معایب حساب پم فارکس

  • کارمزدها: حساب های پم دارای کارمزدهای قابل توجهی هستند که می‌توانند سود به دست آمده را به حداقل برسانند. بسیار مهم است تا بهترین بروکر برای حساب پم را انتخاب کنید و این کارمزدها را به حداقل برسانید.
  • عدم تضمین سوددهی: در این شیوه معامله گری، تضمینی برای کسب سود این حساب وجود ندارد. تنها راه حل آن است که یک سری نکات را در هنگام انتخاب تریدر، در نظر بگیرید. این کار، احتمال موفق شدن معاملات را بیشتر می‌کند.
  • جریمه داشتن: برخی قوانین مرتبط به کپی ترید و حساب پم وجود دارند که باید حتما به آنها توجه کنید؛ مثلا می‌توان به برداشت زود هنگام وجه از حساب PAMM اشاره کرد که حتی می‌تواند منجر به ضرر در این حساب برای سایرین شود. توجه نمایید که خارج کردن زودهنگام دارایی با جریمه‌هایی همراه است.

نکته: در تصویر زیر، نمونه‌ای از نحوه تقسیم سود در حساب پم را نشان داده‌ایم.

نحوه تقسیم سود در حساب پم براساس میزان دارایی افراد

عوامل مهم در انتخاب بهترین حساب پم

حال که تا حدودی به آشنایی و سرمایه گذاری در حساب‌ها و سبدهای پم پرداختیم، لازم است تا با عوامل مهم در انتخاب این حساب‌ها آشنا شوید. در این خصوص می‌توان گفت:

  • در افتتاح حساب پم در فارکس، مهم است که به میزان کارمزدها توجه کنید. ممکن است برخی از تریدرها یا بروکرها، نرخ‌های بالایی را در نظر گرفته باشند.
  • برای انتخاب بهترین حساب‌های پم، لازم است به رگولاتوری و مجوزهای آن مجموعه توجه نمایید. موسسه‌ای که این خدمات را ارائه می‌کند، باید تحت نظارت نهادهای معتبری از جمله ASIC، CFTC یا FCA و غیره باشد.
  • سابقه عملکرد: بدیهی است که اگر قصد دارید بهترین بازدهی را داشته باشید، باید سرمایه خود را به فردی مطمئن بسپارید. برای انجام این کار، برخی پارامترها مانند وین ریت (Win Rate)، بازدهی سالانه یا ماهانه و دراودان (Drawdown) وی را بررسی کنید.
  • توجه به شرایط این حساب یکی دیگر از عوامل مهم می‌باشد. شما باید با قوانینی که برای ورود سرمایه، خارج کردن آن و غیره برای حساب pamm تعریف شده‌اند، آشنا شوید.
  • شفافیت: تمام مراحل اعم از نحوه اتصال به حساب مدیر، سابقه و عملکرد او، وضعیت معامله و غیره باید شفاف و قابل رصد باشند. این موضوع برای مدیریت حساب پم و رهگیری سودها و زیان‌ها ضروری است.

بیشتر بخوانید: چگونه یک بروکر مناسب برای خود انتخاب کنیم؟

حداقل سرمایه گذاری در حساب پم فارکس

در ادامه آموزش حساب پم فارکس لازم است توجه کنید که یک شرط برای فعالیت در این نوع حساب‌ها، تامین حداقل سرمایه آنها است. بسته به اینکه در چه بروکری فعالیت می‌کنید، مقدار سرمایه اولیه متفاوت است؛ مثلا حداقل مبلغ ورودی برای سرمایه گذاران، معمولا 50 دلار می‌باشد.

البته توجه کنید که این مقدار سرمایه و اعداد در بروکرهای مختلف، متفاوت هستند و شما باید حتما پیش از فعالیت در این نوع حساب‌ها، با شرایط آنها بیشتر آشنا شوید.

همچنین در پاسخ به اینکه چگونه مدیر پم شوید، باید اولین شرط آن یعنی فراهم کردن سرمایه اولیه را داشته باشید. مقدار دارایی اولیه بسته به بروکر، از 300 یا 500 دلار شروع شده و تا 1000 دلار و بیشتر بیشتر می شود. حساب مدیریتی پم، مقدار سرمایه بیشتری را نیاز دارد.

آشنایی و سرمایه گذاری در حساب ها و سبدهای پم

آشنایی و سرمایه گذاری در حساب ها و سبدهای PAMM

حال که فهمیدیم حداقل سرمایه گذاری در حساب پم فارکس چقدر است، باید نحوه معامله گری در این نوع حساب‌ها را توضیح دهیم. برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا در بروکر ثبت نام کرده و احراز هویت خود را انجام دهید.
  • حال در بخش افتتاح حساب، روی گزینه PAMM Account یا حساب مدیریت سرمایه کلیک کرده و نوع حساب، موجودی و گذرواژه آن را تعیین کنید.

نکته: توجه کنید که حساب های پم نیز دارای انواع مدل های ECN، استاندارد و Pro ECN (بسته به بروکر) می‌باشد.

  • حال به قسمت رتبه بندی‌های مدیران یا سبدهای PAMM در بروکر خود مراجعه کنید.
  • سپس یک مدیر را انتخاب نموده و با پر کردن یک فرم یا تایید یک مجوز، امکان اتصال وی را به حساب پم خود فراهم نمایید.
  • مبلغ دارایی خود در حساب مربوطه را تعیین کرده و بر روی گزینه سرمایه گذاری کلیک نمایید.

کار تمام است و اکنون می‌توانید از انجام معاملات توسط مدیر، سود کسب کنید.

تفاوت حساب pamm با سبد پم در این است که:

  • در حساب پم فارکس، سرمایه شما فقط در یک حساب قرار می‌گیرد.
  • در سبد پم، دارایی شما در چندین حساب مختلف برای سرمایه گذاری به کار گرفته می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله به آموزش حساب pamm پرداختیم و تلاش کردیم شما را با مزیت‌ها، معایب و مفهوم چنین اکانت‌هایی آشنا کنیم. حساب های پم، راه حل‌هایی هستند که می‌توانید از آنها برای انجام معامله در بازارهای مالی (عمدتا فارکس) استفاده نمایید. این حساب‌ها، امکانی را برای شما فراهم می‌کنند تا بتوانید بدون صرف وقت، در بازارهای مالی فعالیت داشته و از آنجا کسب سود کنید. با این حال مهم است که سرمایه خود را به چه پلتفرم و تریدری می‌سپارید.

سوالات متداول