همان طور که شما پولهای رایج کاغذی خود را معمولاً در کیف پول چرم نگه میدارید یا آنها را در بانک سپردهگذاری میکنید، برای ارزهای دیجیتال هم نیاز به یک کیف پول دیجیتال به منظور نگهداری، مدیریت و انتقال آن دارید. کیف پول سیف پال از بهترین کیف پولهای سختافزاری و نرمافزاری است.
کیف پول ارز دیجیتال
کیف پول ارز دیجیتال همزمان با معرفی بیت کوین و دیگر رمز ارزها به شهرت رسید. نیاز بود که یک کیف پول ارز دیجیتال بتواند رمزارزها را به خوبی ذخیره و مدیریت کند. اساساً واژه “رمز ارز” (Crypto Currency) به این دلیل بر روی ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین به کار رفت که این ارزها از فناوری رمزنگاری و رمزگشایی استفاده میکنند.

پیش از توسعه بیت کوین، ارزهای دیجیتال ممکن بود دچار مشکل “دو بار خرج کردن” (Double Spending) باشند. این مشکل بدین معناست که ممکن بود برخی افراد کلاهبردار همزمان از کوین خود در دو تراکنش استفاده کنند. عدم ثبت دقیق اطلاعات تراکنشها باعث میشد که هر دو پرداخت پذیرفته شود.
ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto)، مؤسس نابغه و ناشناس بیت کوین، از دو فناوری “بلاکچین” و “رمز نگاری” برای حذف این مشکلات و ثبت دقیق اطلاعات ارزهای دیجیتال استفاده کرد.
بلاکچین
اگر وقت بیشتری را در بانک یا مراکز ثبت اسناد بگذرانید حتماً خواهید دید که اتاقها یا قفسههایی برای بایگانی اطلاعات اختصاص داده شده است. در ارزهای دیجیتال هم نیاز است که چنین اتاقی تعبیه شود.
ساتوشی ناکاموتو به همراه تیم توسعه بیت کوین از فناوری بلاکچین برای فرایند ثبت اطلاعات استفاده کردند. بلاکچین دقیقاً مشابه با یک دفتر بایگانی معمولی است. با این تفاوت که بلاکچین به صورت دیجیتال و غیر متمرکز فعالیت میکند و نظارت را از یک نهاد متمرکز واحد برمیدارد.

اطلاعات تراکنشها (موجودی افراد که بین یکدیگر مبادله میشود) در یک بلاک اطلاعاتی قرار میگیرد. این بلاکها دارای توالی زمانی هستند و کوچکترین تغییر در هر کدام از بلاکها توسط همه اعضا دیده خواهد شد.
هر بلاک دارای یک برچسب زمانی، ریشه درخت مرکل، نسخه اپلیکیشن، برچسب بلاک قبلی و یک عدد نانس است. “عدد نانس” (Nounce) همان عددی است که ماینرها (استخراجکنندگان) با دستگاههای قدرتمند سختافزاری خود به دنبال یافتن آن هستند. سایر مؤلفههایی که در این جا به آنها اشاره شد، از فناوری رمزنگاری استفاده میکنند و رمزنگاری میشوند.
رمزنگاری
معمولاً همه اطلاعات در محیط بلاکچین به صورت رمزنگاری در میآیند. برای آشنایی با دنیای رمزارزها باید ابتدا با توابع هش و نحوه رمزنگاری آشنا شوید.
توابع هش (Hash Functions) یک ماشین ریاضیاتی برای تولید خروجی از یک ورودی هستند. خروجی در این توابع همیشه دارای طول مشخص است و از بیتهای معینی تشکیل میشود. در یک تابع 256 بیتی، رشته اطلاعات خروجی بین اعداد 0 تا 9 و حروف a تا f هستند.

فرق نمیکند که اطلاعات ورودی چه اندازه یا نوعی داشته باشد. در هر صورت، مقدار خروجی برابر است و همیشه برای آن اطلاعات ورودی یکسان است.
نکته اینجاست که از خروجی هرگز نمیتوان به ورودی رسید. همچنین کوچکترین تغییر در مقادیر ورودی باعث میشود که اطلاعات خروجی کاملاً تغییر کند.
اطلاعات تراکنشها توسط تابع هش مورد استفاده در بلاکچین مربوطه به صورت رشتهای از اعداد و حروف در میآیند و در دفتر بلاکچین ثبت میگردند.
در کیف پولها از دو کلید رمزنگاریشده برای پنهان کردن هویت افراد استفاده میشود. البته این کلیدها مختص همان فرد است. در واقع اگر چه سایر افراد به اطلاعات شخصی فرد دسترسی ندارند ولی میتوانند از ارسال و دریافت اطلاعات توسط یک شخص واحد مطمئن باشند.
کلید عمومی و کلید خصوصی
هر کلید یک رشته حاوی اعداد و حروف است که به یک ورودی اطلاعات منتسب میشود. کلید خصوصی دارای اهمیت و امنیت بالاتری است و نباید در اختیار سایر افراد قرار بگیرد.
معمولاً برای سادگی، هر کیف پول در همان ابتدا یک مجموعه 12 یا 24 کلمهای را به دارنده کیف پول ارائه میکند. این کلمات نماینده کلید خصوصی فرد هستند. به همین دلیل باید در حفظ و نگهداری این کلمات کوشا باشید و آنها را بر روی چند برگه در جای امن نگه دارید.
کلید عمومی شما از کلید خصوصی ساخته میشود. کلید عمومی هم یک رشته اعداد و حروف است. اما نکته اینجاست که کلید عمومی را میتوانید با سایر افراد به اشتراک بگذارید.

برای تفهیم موضوع کافی است که به کلید عمومی همچون شماره کارت بانکی نگاه کنید که از آن برای ارسال و دریافت دارایی استفاده میکنید. کلید خصوصی هم در این مثال همانند رمز عبور یا رمز کارت بانکی شماست که باید فقط در اختیار خودتان باشد و آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.
انواع کیف پولهای دیجیتال
کیف پولهای دیجیتال به دو نوع اصلی تقسیم میشوند. این تقسیمبندی براساس شبکه و نوع حضانت افراد بر دارایی انجام میشود.
کیف پول دیجیتال متمرکز
این کیف پولها از نوع ذخیرهسازی داراییها در صرافی هستند. با خرید رمز ارز از یک صرافی ارز دیجیتال میتوانید کوین یا توکن خود را در همان صرافی نگه دارید. در این حالت، کلید خصوصی شما معمولاً در اختیار صرافی هم میباشد.

بدین ترتیب باید اطمینان کامل به صرافی مربوطه داشته باشید که دخل و تصرفی در داراییهای دیجیتال شما نداشته باشد.
کیف پول غیر متمرکز
کیف پولهای ارز دیجیتال از نوع غیر متمرکز توسط شرکتهای ارز دیجیتال توسعه مییابند. در کدها و الگوریتمهای چنین پروژههایی توضیح داده میشود که اطلاعات در همان بخش خروجی ذخیره میشود. بدین ترتیب، اطلاعات حساس شما در دیتابیس کیف پول ذخیره نمیگردد.

در سالهای اخیر، بسیاری از پروژههای ارز دیجیتال صرفاً بر توسعه یک کیف پول دیجیتال تمرکز کردهاند. اصولاً کیف پولهای غیر متمرکز نیاز به احراز هویت ندارند و کلید خصوصی افراد فقط در اختیار خود اشخاص است.
کیف پول سختافزاری و نرمافزاری
کیف پولهای دیجیتال از نظر نوع ساخت هم میتوانند به دو دسته تقسیم شوند. در این حالت، کیف پولها دارای دو نوع سختافزاری و نرمافزاری هستند.
- کیف پول سختافزاری: کیف پولهای سختافزاری همچون یک لوح هستند. این لوحها ممکن است هوشمند باشند یا ساده. نوع ساده صرفاً کلیدهای خصوصی را حک میکند و باید آن را در یک جای امن نگه دارید. نوع هوشمند هم همانند یک فلش است که کلیدهای خصوصی را به صورت آفلاین نگه میدارد. ذخیره آفلاین کلید خصوصی باعث میشود که خطر هک تقریباً از بین برود.
- کیف پول نرمافزاری: کیف پولهای نرمافزاری معمولاً در قالب اپلیکیشن ارائه میشوند. توجه داشته باشید که اپلیکیشنهای کیف پول الزاماً غیر متمرکز نیستند. بسیاری از این کیف پولهای نرمافزاری تحت نظارت یک صرافی یا پروژه مادر توسعه یافتهاند و حداقل برای برخی از امور خود نیاز به احراز هویت و کسب اطلاعات کیف پول (کلید خصوصی) دارند.
کیف پول سیف پال
کیف پول سیف پال اولین بار در سال 2018 به عنوان یک کیف پول سختافزاری توسعه یافت. بدین ترتیب، سیف پال تبدیل به اولین کیف پول سختافزاری شد که توسط صرافی بایننس پشتیبانی شده و توسعه یافته بود.
بعدها و در سال 2020 نسخه نرمافزاری کیف پول سیف پال هم معرفی شد. این کیف پول خیلی زود توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند و رابط کاربری جذاب آن کار تریدرها را ساده کرد.

میتوان مهمترین دلیل جذابیت سیف پال را در پشتیبانی صرافی بزرگ بایننس از آن دانست. پس از پشتیبانی بایننس، سیف پال دارای گزینه “مارکت” (Market) شد که دارنده کیف پول را تنها با یک کلیک به صرافی بایننس و بازار بزرگ آن وصل میکرد.
از سوی دیگر، اپلیکیشنهای غیر متمرکز (dApps) و برنامههای مالی غیر متمرکز (DeFi) هم در کیف پول سیف پال قرار داده شدند. اکثر این اپلیکیشنها در بستر زنجیره هوشمند بایننس (BSC) طراحی شده بودند و به همین دلیل خدمات آنها در این کیف پول قرار داشت.
کیف پول سیف پل از نوع کیف پولهای غیر متمرکز است و به همین هیچگونه کنترلی بر داراییهای شما ندارد. این موضوع باعث میشود که خیالتان از ذخیره داراییها راحت باشد و دارایی خود را با امنیت کامل نگه دارید.
کیف پول سختافزاری سیف پال
کیف پول سختافزاری S1 اولین کیف پولی بود که تیم سیف پال در قالب سختافزار در سال 2018 منتشر کرد. این کیف پول در هنگام نگارش این مقاله حدوداً 60 دلار قیمت دارد. از لحاظ قیمتی، کیف پول S1 نسبت به رقبای سختافزاری خود (همچون ترزور و لجر) دارای مزیت رقابتی بسیار خوبی است.
این کیف پول همچنین از رمزارزهای بسیاری پشتیبانی میکند. مهمتر از همه این کیف پول سختافزاری از توکنهایی با استاندارد ERC-721 هم پشتیبانی میکند که همان توکنهای غیر قابل تعویض (NFT) هستند.
کیف پول سختافزاری S1 از لحاظ طراحی و ساخت در جایگاه قابل قبول قرار میگیرد و یک صفحه نمایش برای تسهیل کار دارد. این کیف پول مجهز به یک دوربین هم میباشد که میتواند کدهای QR را برای ارسال کوین اسکن کند.

در صورت تمایل برای خرید این کیف پول حتیالامکان از سایت مرجع آن اقدام نمایید. با توجه به این که تولیدات ارزهای دیجیتال همچون کیف پولهای سختافزاری برای کاربران ایرانی مسدود است، بهتر است از سایتها و اپلیکیشنهایی استفاده کنید که معتبر و معروف باشند. اصولاً کیف پول S1 دارای یک کارت ضمانت یکساله میباشد.
به عنوان یک کیف پول سختافزاری لازم نیست که نگران هک شدن داراییهای دیجیتال خود باشید زیرا این کیف پولها آفلاین هستند. در صورت نیاز به مدیریت داراییهای دیجیتال باید اپلیکیشن مربوط به کیف پول S1 را نصب کنید. هر کیف پول سختافزاری دارای روشهای ارتباطی خاص خود است. اکثر آنها از طریق کد QR قادر به اتصال به یکدیگر هستند.
کیف پول سختافزاری S1 برای ورود نیاز به یک رمز پین (PIN) دارد. همچنین همچون سایر کیف پولهای ارز دیجیتال یک عبارت 12 یا 24 کلمهای هم در اختیار شما قرار میگیرد که میتوانید از آن برای بازیابی اطلاعات کیف پول خود استفاده کنید.

مزایای کیف پول سختافزاری S1
کیف پول سختافزاری سیف پال با نام تجاری “S1” نیاز به اتصال به اینترنت ندارد و به همین دلیل از امنیت بالایی برخوردار است و خطر هک در آن بسیار اندک است.
این کیف پول میتواند با اسکن کد QR به اپلیکیشن تلفنهای هوشمند مربوطه خود وصل شود. در ابتدا و هر بار برای شروع کافی است که کد PIN خود را وارد نمایید.

این کیف پول ظریف با وزن اندک کاملاً قابل حمل میباشد. البته باید توجه داشته باشید که کیف پول S1 به دلیل ظرافت بالا میتواند در برابر ضربات آسیبپذیر باشد.
دریافت و ارسال رمزارزهای مختلف هم از این کیف پول به سادگی قابل اجراست. از دوربین این کیف پول سرد میتوان برای اسکن آدرس عمومی مقصد استفاده کرد. همچنین از صفحه نمایش کیف پول S1 هم میتوانید برای مشاهده آدرس QR خود استفاده کنید.
لوازم جانبی کیف پول سختافزاری S1
کیف پول سختافزاری S1 میتواند دارای یک لوح فلزی جانبی هم باشد. قیمت این لوح حدود 40 تا 50 دلار است. از این لوح برای یادداشت کلید خصوصی و عبارت چند کلمهای seed استفاده میشود.

همان طور که گفته شد، کیف پول سختافزاری S1 چندان ضخیم نبوده و ظرافت آن باعث میشود که معمولاً همراه با یک روکش چرم عرضه شود. البته قیمت این روکش جدا از خود کیف پول است و حدوداً 10 دلار میباشد.
نحوه راهاندازی کیف پول سختافزاری S1
در اولین گام بهتر است اپلیکیشن SafePal S1 را دانلود و نصب کنید زیرا برای افزودن کیف پول به آن نیاز خواهید داشت.
در ابتدا باید کیف پول را با کابل به کامپیوتر هم وصل کنید و با انتخاب زبان به بخش کلمات seed بروید. در صورتی که کیف پول شما دارای لوح فلزی جانبی میباشد میتوانید این کلمات را بر روی لوح یادداشت نمایید. حتماً در حفظ و نگهداری این لوح کوشا باشید.
بعد از انتخاب کد PIN میتوانید از آن برای ورود به اپلیکیشن تلفن همراه S1 استفاده کنید. از این جا به بعد معمولاً کار شما با کیف پول سختافزاری میتواند از طریق تلفن همراه هم صورت بگیرد و نیازی به اتصال مرتب به دسکتاپ و کامپیوتر ندارید. اتصال به کامپیوتر شاید فقط زمانی نیاز باشد که خودتان بخواهید از محیط دسکتاپ استفاده کنید یا در شرایط اضطراری مجبور به بازیابی کیف پول خود باشید.
کیف پول نرمافزاری سیف پال
حالا که به طور کامل کیف پول سختافزاری سیف پال را بررسی کردیم، زمان مناسبی است که به سراغ کیف پول نرمافزاری سیف پال برویم.
کیف پول نرمافزاری SafePal طبعاً از نوع کیف پولهای گرم و آنلاین است. پشتیبانی بایننس از این کیف پول باعث شده است که بتوانید از محیط کاربری همین کیف پول به راحتی به بازار بایننس و اپلیکیشنهای غیر متمرکز مالی و غیر مالی دسترسی داشته باشید.
اپلیکیشن SafePal برای هر دو گوشیهای هوشمند اندروید و اپل موجود است. برای دانلود این اپلیکیشن برای اندروید باید از گوگل پلی (Google Play) و برای نسخه iOS از اپل استور (App Store) استفاده کنید.

جالب اینجاست که میتوانید از همین اپلیکیشن کیف پول برای مدیریت داراییها در کیف پول سختافزاری سیف پال هم استفاده کنید. در این صورت، این کیف پول هم یک کیف پول گرم و هم یک رابط کیف پول سرد خواهد بود.
نحوه نصب و راهاندازی اپلیکیشن کیف پول SafePal
همان طور که قبلاً اشاره شد میتوانید از گوگل پلی و اپل استور برای دانلود و نصب کیف پول نرمافزاری SafePal استفاده کنید.
در همان ابتدا بلافاصله پس از نصب از شما پرسیده میشود که از کدام نوع کیف پول سیف پال میخواهید استفاده کنید.
با انتخاب گزینه “کیف پول سختافزاری” (Hardware Wallet) قادر خواهید بود که از نرمافزار SafePal به عنوان یک رابط میان کیف پول نرمافزاری و سختافزاری SafePal استفاده کنید.
با انتخاب گزینه “کیف پول نرمافزاری” (Software Wallet) فقط قادر به استفاده از این اپلیکیشن به عنوان یک کیف پول آنلاین خواهید بود.
فرض کنیم که شما میخواهید صرفاً از این اپلیکیشن به عنوان یک کیف پول آنلاین استفاده کنید. در ابتدا باید یک رمز عبور برای خود انتخاب کنید که صرفاً برای ورود و خروج شما از اپلیکیشن یا استفاده از خدمات برنامههای غیر متمرکز استفاده میشود. در نتیجه نگران نباشید. این رمز عبور با کلید خصوصی یا عمومی شما کاملاً متفاوت است و اساساً ربطی به آنها ندارد.
در مرحله بعد احتمالاً از شما خواسته شود که در صورت تمایل و پشتیبانی تلفن همراهتان از قابلیت اثر انگشت هم برای افزایش امنیت کیف پول خود استفاده کنید.
سپس وارد یکی از مهمترین گزینههای کیف پول میشوید. اگر قبلاً کیف پول داشتهاید و صرفاً میخواهید کیف پول دیجیتال خود را بازیابی کنید، باید بر روی گزینه “Import Wallet” کلیک کنید.

اما برای شروع و ایجاد یک کیف پول جدید گزینه “Create Wallet” را انتخاب کنید.

با انتخاب گزینه دوم و تمایل برای ایجاد یک کیف پول جدید بلافاصله 12 یا 24 کلمه عبارت seed برای شما پدیدار میشود. امکان اسکرین شات گرفتن از این صفحه وجود ندارد. باید این کلمات را روی یک یا چند کاغذ یادداشت نمایید و در مکانهایی امن نگهداری کنید.
پس از اتمام این مرحله وارد محیط کیف پول خواهید شد و میتوانید از طیف گسترده خدمات آن استفاده کنید.
نحوه ترید در کیف پول سیف پال
سادهترین خدمات سیف پال مربوط به بازار آن میشود. با توجه به پشتیبانی صرافی بایننس از کیف پول سیف پال، تریدرها قادر خواهند بود که از سربرگ “مارکت” (Market) به محیط این صرافی وارد شوند و معاملات اسپات خود را ثبت کنند.

همچنین گزینه “ترید فیوچرز” (Futures Trading) هم برای کاربران فعال است. از همان ابتدای ورود به معاملات فیوچرز با پیغامی رو به رو میشوید که به شما در مورد خطرات ناشی از این گونه معاملات و استفاده از اهرمها هشدار میدهد.
استفاده از خدمات برنامههای غیر متمرکز و دیفای
پس از راهاندازی کامل کیف پول سیف پال و ورود به محیط این کیف پول میتوانید از سربرگ “dApps” استفاده کنید. علاوه بر اپلیکیشنهای موجود بر بستر بایننس، تریدرها میتوانند از اپلیکیشنهای غیر متمرکز بر بستر اتریوم و ترون هم استفاده کنند.

نحوه استفاده از خدمات سواپ (SWAP) در کیف پول سیف پال
یکی دیگر از سربرگهای مهم در کیف پول آنلاین و نرمافزاری سیف پال مربوط به خدمات سواپ است که معمولاً با دو فلش نمایش داده میشود. به کمک این طیف خدمات میتوانید بدون برداشت پول خود یا خرید و فروش چندباره رمزارز، بلافاصله توکن یا کوین مورد نظر خود را با مبادله یک کوین دیگر به دست آورید.

از آنجا که کیف پول سیف پل از شبکههای مختلفی (همچون بایننس، اتریوم و بیت کوین) پشتیبانی میکند، کوینهای زیادی را میتوانید به کمک خدمات سواپ معاوضه کنید.
دو کیف پول در اپلیکیشن سیف پال
توجه داشته باشید که شما در اپلیکیشن سیف پال دو کیف پول دارید. کیف پول اول معمولاً همان ابتدای ورود به شما نمایش داده میشود. این کیف پول غیر متمرکز شماست که کاملاً خارج از محیط بایننس فعالیت میکند.

با استفاده از همین کیف پول هم میتوانید خدمات سواپ، استیک یا ارسال و دریافت توکن را انجام دهید. سربرگهای سواپ و استیک هم در همین صفحه اول قرار دارند.
کیف پول دوم بعد از انتخاب سربرگ برنامههای غیر متمرکز (dApps) و انتخاب گزینه صرافی “بایننس” (Binance) معمولاً در سربرگ سمت راست نمایش داده میشود. این کیف پول برای اتصال به صرافی بایننس یا دیگر برنامههای رمز ارز به کار میرود.
بهتر است بدانید که آدرسهای عمومی شما در این دو کیف پول متفاوت است.
در ادامه به صورت مفصل به بررسی تحریم ایرانیان توسط صرافی بایننس خواهیم پرداخت. اما خالی از لطف نیست که در این جا هم اشارهای به این موضوع داشته باشیم. بایننس ایرانیان را از دسترسی به برنامههای غیر متمرکز کیف پول سیف پال مسدود کرده است. اما کیف پول اول سیف پال، که صرفاً برای نگهداری یا سواپ و یا حتی استیک میتواند استفاده شود، برای ایرانیان همچنان قابل دسترسی است.
آموزش ارسال و دریافت رمزارز در سیف پال
فرق نمیکند که از کدام کیف پول در اپلیکیشن سیف پال استفاده کنید. با انتخاب کوین مورد نظر خود صفحهای برای شما باز میشود که دارای دو گزینه “ارسال” (Send) و “دریافت” (Receive) میباشد.
اگر تا به حال تجربه ارسال و دریافت کوین را داشته باشید شاید چندان نیازی به توضیح این مسئله نیست. برای دریافت یک کد QR و یک آدرس طولانی حاوی اعداد و حروف برای شما به نمایش در میآید. فرستنده میتواند از این کد عکس بگیرد یا شما میتوانید آدرس عمومی خود را کپی کرده و برای او بفرستید.
برای ارسال هم باز هم باید کوین مورد نظر را انتخاب کرده و گزینه Send را انتخاب کنید. به منظور ارسال میتوانید گزینه اسکن را انتخاب کنید تا از کد QR دریافتکننده عکس بگیرید یا کد او را در قسمت آدرس گیرنده درج کنید.

فرق نمیکند که فرستنده باشید یا گیرنده. همیشه به شبکه انتقال توجه داشته باشید. شبکه انتقال فرستنده و گیرنده باید یکسان باشد. در غیر این صورت، کوین مورد نظر ممکن است گم شود که بازیابی آن کار بسیار دشواری است.
قابلیت استیک در کیف پول سیف پال
اصولاً پدیده “استیکینگ” (Staking) و کسب سود از طریق سپردهگذاری کوینها به دو صورت کلی در کیف پول سیف پال اتفاق میافتد. در روش اول شما میتوانید در همان بدو ورود و صفحه اول از کیف پول کاملاً غیر متمرکز سیف پال استفاده کنید و توکنهای دلخواه خود را برای سپردهگذاری واریز کنید. حتماً توجه داشته باشید که مسلماً کوین BNB از جمله کوینهایی باشد که به این حساب واریز میکنید زیرا برای پرداخت کارمزدها به این کوین نیاز خواهید داشت.
اما چه توکنها و کوینهایی برای استیک در این روش خوب هستند؟ برای انتخاب کوینها و توکنهای سودآور ابتدا باید با ساختار این نوع استیک آشنا شوید.
استخر نقدینگی
نمیخواهیم به صورت مفصل به این نوع استیک و ساز و کار آن بپردازیم. تنها کافی است بدانید که استیک در کیف پول ورودی از نوع استخر نقدینگی (Liquidity Pool) است. این نوع استخرها از نوع بازارساز خودکار (AMM) هستند و کاملاً به صورت الگوریتمی و اتوماتیک فعالیت میکنند.
بدین ترتیب، نرخ تبادل و سود هر جفت رمز ارز برحسب نیاز صرافی و به صورت اتوماتیک تعیین میگردد. توجه داشته باشید که برای شرکت در این نوع استخرها باید دو نوع ارز مورد نظر و مورد نیاز بازارساز خودکار را فراهم کنید.

در گام اول باید دو ارز دیجیتال مورد نظر را انتخاب کنید و این دو کوین را به کیف پول اول واریز کنید. باز هم تأکید میکنیم که در صورتی که حتی یکی از این ارزها BNB نبود هم حتماً بایننس کوین را هم در کیف پول خود داشته باشید زیرا برای پرداخت کارمزدها احتمالاً به آن نیاز پیدا کنید.

سپس با واریز این کوینها در استخر مربوطه میتوانید مقدار سود خود را ببینید که به صورت روزانه به حساب شما اضافه خواهد شد. توجه داشته باشید که برداشت کوینهایتان هم منوط به پرداخت کارمزد است.
گزینه “Earn”
در کیف پول سیف پال با ورود به برنامههای غیر متمرکز و انتخاب بایننس به کیف پول دوم خود راه پیدا میکنید. در صفحه کیف پول خود در یکی از سربرگها به گزینه “Earn” میرسید. در این قسمت، صرافی بایننس گزینههایی را برای استیک به دو صورت “منعطف” (Flexible) و “پایدار” (Stable) قرار داده است.

شما میتوانید با سپردهگذاری کوینهایتان در تعرفه و کوین مورد نظر به سود سالیانه دلخواه برسید. این بخش نیاز به پرداخت کارمزد و دارا بودن BNB ندارد. تاریخ و مقدار پاداش از همان ابتدا مشخص میشود.
توکن SFP
توکن SFP یک توکن حاکمیتی است که برای مدیریت و نظارت در پروژه سیف پال به کار میرود. توکن SFP بر روی شبکه هوشمند بایننس قرار دارد و دارای استاندارد BEP-20 میباشد.
حداکثر مقدار عرضه توکن SFP 500 میلیون واحد در نظر گرفته شده است. از این مقدار 35 درصد در همان ابتدا در اختیار اعضای توسعه این تیم و تیم پشتیبان قرار گرفته است. 15 درصد هم به قصد بازاریابی و تبلیغات توزیع میشود.
مابقی توکنها به عناوین مختلف به نهادهای عمومی و خصوصی اهدا میشود. برای مثال، 15 درصد ایردراپ شده و میشود.
کاربرد توکن SFP
شرکت سیف پال و صرافی بایننس (به عنوان پشتیبان پروژه) تلاش کرده است که امتیازات زیادی را برای دارندگان توکن SFP در نظر بگیرد. در همین راستا، شما میتوانید کیف پول سختافزاری SafePal S1 یا جلد چرم و لوازم جانبی آن را از طریق توکن SFP با تخفیف خریداری کنید.

انجام معاملات با توکن SFP کارمزد کمتری را به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر، اگر از SFP برای پرداخت کارمزدهای خود استفاده کنید باز هم شامل تخفیف خواهید شد.
همچنین در بخش “Earn”، یکی از توکنهای همیشگی با سود نسبتاً خوب خود توکن SFP است.
اگر شما به عنوان یک توسعهدهنده یا ایدهپرداز بخواهید محصول خود را در کیف پول سیف پال قرار دهید یا ایده خود را به اعضای این تیم مطرح کنید باید از توکن SFP برای پرداخت هزینه پیشبرد کار خود استفاده کنید. این قابلیت منحصر به توکن SFP است و به همین دلیل است که از این توکن به عنوان یک توکن حاکمیتی یاد میشود. شما با در اختیار داشتن این توکن میتوانید در آینده پروژه سیف پال سهیم شوید.
وضعیت قیمتی توکن SFP
از همان زمان ظهور و معرفی توکن SFP اعلام شد که حداکثر عرضه این توکن برابر با 500 میلیون توکن خواهد بود. در هنگام نگارش این مقاله، مقدار کوین در حال گردش بیش از 108 میلیون است که حدود 22 درصد از کل میزان عرضه است.
همچنین هم اکنون (در اکتبر 2022)، قیمت SFP برابر با 0.376 دلار بوده و در رتبه 399 از لحاظ حجم بازار قرار دارد.
همان طور که گفته شد اصولاً توکنهای SFP در دورههای زمانی مشخص و با شیوههای خاص توزیع شدهاند. به همین دلیل است که میتوان لیست نسبتاً جامعی از قیمتهای فروش این توکن تهیه کرد.
55 میلیون از این توکنها با قیمت 0.01 دلار عرضه شدند. در لانچ پد (Binance Launchpad)، که به عنوان بستری برای معرفی توکنهای جدید به کار میرود، 50 میلیون SFP با قیمت 0.1 دلار به فروش رسید. 20 میلیون توکن SFP در قیمت 0.08 دلار خریداری شدهاند. بدین ترتیب، میانگین قیمت خرید اولیه توکنهای SFP فقط 0.05 دلار است.
حالا به یاد داشته باشید که قیمت این ارز در ماه پایانی سال 2021 برای مدت طولانی بالای 2 دلار بوده است که سرمایه خریداران اولیه این توکن را دهها برابر ساخته است. قیمت اولیه توکن SFP در هنگام ورود به صرافی بایننس 0.1 دلار بود. این توکن در فوریه سال 2021 بالاترین نرخ خود را تجربه کرد و 4.19 دلار ارزش داشت.
کیف پول سیف پال در ایران
بعد از تحریم ایرانیان توسط صرافی بایننس در سال 2021، بسیاری از ایرانیان از کیف پول سیف پال به منظور دور زدن تحریمها و استفاده از بازار عالی بایننس استفاده کردند. اما متأسفانه در نیمه اول سال 2022 اعلام شد که استفاده از خدمات برنامههای غیر متمرکز و جانبی کیف پول سیف پال (که بایننس در این دسته قرار داشت) نیاز به احراز هویت دارد. از آنجا که ایران در لیست کشورهای تحریم شده از سوی بایننس قرار دارد، ایرانیان از آن پس قادر به استفاده از خدمات بازار این کیف پول نبودند.
توجه داشته باشید که همان طور که گفته شد، کیف پول برنامههای غیر متمرکز شما متفاوت از کیف پولی است که در صفحه ورودی دیده میشود. کیف پول ابتدایی در زمان ورود شما مشمول تحریم نیست و اگر صرفاً قصد ذخیره رمزارزهای خود را دارید میتوانید همچنان از کیف پول سیف پال استفاده کنید. حتی قادر خواهید بود که از استخر نقدینگی هم استفاده کنید و کسب سود داشته باشید.
حتماً در استفاده از کیف پول سیف پال به این نکات توجه کنید و اگر حاضر نیست این ریسکها را بپذیرید و میترسید حسابتان مسدود شود، از کیف پول دیجیتال دیگری استفاده کنید یا صرفاً از این کیف پول برای هولد کوینها و توکنهای خود استفاده کنید.
اگر به دنبال جایگزین برای کیف پول سیف پال هستید، پیشنهاد میشود که از صرافیهای متمرکزی استفاده کنید که نیاز به احراز هویت نداشته باشند. صرافیهای متمرکز (همچون بایننس) اصولاً نیاز به احراز هویت دارند.

از جمله بهترین صرافیهای متمرکز که دارای یک بازار مناسب هستند و نیاز به احراز هویت ندارند میتوان به صرافیهای کوکوین (Kucoin)، کوینکس (Coinex)، بای بیت (ByBit) و هوبی (Huobi) اشاره کرد.
در صورت جایگزینی یک صرافی متمرکز ممکن است باز هم بعد از مدتی مجبور شوید به دلیل الزام احراز هویت همین اقدام را تکرار کنید. به همین دلیل است که صرافیهای غیر متمرکز هم میتوانند برای اطمینان خاطر و سرمایهگذاری مطمئن و استفاده از خدمات غیر متمرکز استفاده شوند.
پروژههای ارز دیجیتال از فناوری بلاکچین برای ارائه خدمات مختلف مالی (همچون وام، تأمین نقدینگی، ایجاد بازار و غیره) استفاده میکنند. نکته اینجاست که برخی از این پروژههای غیر متمرکز به صورت اختصاصی بر مسئله “صرافی” تمرکز دارند. به دلیل تمرکززدایی، این صرافیها نیاز به سادهترین مراحل احراز هویت هم ندارند. از جمله معروفترین و بهترین صرافیهای غیر متمرکز میتوان به یونی سواپ (Uniswap)، دی وای دی ایکس (dydx) و پنکیک سواپ (PancakeSwap) اشاره کرد.

سخن پایانی
کیف پول دیجیتال سیف پال به پشتوانه بایننس در دو نوع سختافزاری و نرمافزاری بین سالهای 2018 تا 2020 عرضه شد.
در نوع سختافزاری، کیف پول SafePal S1 توانست به دلیل رابط کاربری مناسب، امنیت بالا و قیمت معقول تبدیل به یکی از کیف پولهای محبوب سختافزاری شود.
اما مهمترین دستاورد سیف پال در جذب سرمایه از سوی بایننس بود. با حمایت بایننس از کیف پول سیف پال، خدمات مختلف بازار بایننس در این کیف پول ارائه شد. همچنین برنامههای غیر متمرکز متفاوت هم در این کیف پول تعبیه شدند که به کاربر اجازه میدادند تا از خدمات مالی غیر متمرکز به سادگی استفاده کند.
متأسفانه در اواسط سال 2022، بایننس اعلام کرد که بازار کیف پول سیف پال و استفاده از خدمات داخلی آن نیاز به احراز هویت دارد. بدین ترتیب، کاربران ایرانی قادر به استفاده از خدمات این کیف پول نیستند.