ارز ICP
#CoinPriceMarketcapVolume (24h)SupplyChangeLast 24h

ارز ICP یا اینترنت کامپیوتر چیست و چگونه کار می‌کند؟ مزایا و معایب ارز دیجیتال Internet Computer Protocol چه مواردی هستند؟ آینده قیمت رمز ارز ICP چگونه تحلیل می‌شود؟

اینترنت، یک شبکه متمرکز برای ذخیره سازی و انتقال اطلاعات است که به وسیله سخت افزارهای متمرکزی، بین عموم مردم استفاده می‌شود. اطلاعات مربوط به اینترنت، نحوه دسترسی به فایل‌ها، امنیت و مشخصات ثبت شده افراد در این شبکه توسط نهادهای متمرکز کنترل می‌شوند. این نهادها می‌توانند برحسب منافع خود اطلاعات را دستکاری کنند. پروژه اینترنت کامپیوتر یا Internet Computer Protocol که به اختصار ICP نامیده می‌شود، قصد دارد تا با ارائه یک شبکه غیر متمرکز، مشکلات اینترنت امروزی را از بین ببرد.

این پروژه که یکی از محبوب‌ترین ارزهای حوزه وب 3.0 محسوب می‌شود، قصد دارد اطلاعات ثبت شده کاربران را در شبکه‌های غیرمتمرکز تقسیم کند تا کاربران بتوانند به سادگی و با کمک این پروژه، به یک شبکه اینترنت همتا به همتا متصل شوند. در این مقاله قصد داریم تا همه چیز درمورد ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر یا ICP را بررسی کنیم.

ارز ICP چیست؟

رمز ارز ICP کوین بومی شبکه اینترنت کامپیوتر و مخفف عبارت Internet Computer Protocol است. پروتکل اینترنت کامپیوتر، یک شبکه بلاکچینی متن باز و غیرمتمرکز است که قصد دارد بستری برای ساخت اینترنت همتا به همتا فراهم کند. این شبکه قصد دارد مشکلات اینترنت سنتی، مانند امنیت ضعیف شبکه‌ها، انحصار خدمات اینترنتی و سوء استفاده از داده‌های شخصی از کاربران را برطرف کرده و با ایجاد بستری برای اتصال پایگاه داده‌ها، مشکلات موجود را حل نماید.

اینترنت کامپیوتر با اتصال تمامی مراکز داده در بخش‌های مختلف، امکان تبادل اطلاعات را بین کاربران و بین پایگاه داده‌ها فراهم می‌کند. در این حالت هیچ نهاد یا دولتی نمی‌تواند بر اطلاعات منتقل شده نظارت پیدا کند. در نتیجه یک بستر غیرمتمرکز در فضای وب ایجاد می‌شود که کاربر به راحتی می‌تواند به آن وصل شود و اطلاعات مورد نظر خود را دریافت کند.

از نگاهی دیگر، هدف اصلی پروژه اینترنت کامپیوتر، اتصال پایگاه داده بلاک چین به یکدیگر برای ساخت اینترنت همتا به همتا است. این پروژه با ارائه یک پروتکل محاسباتی قدرتمند در شبکه خود، مراکز داده‌ها را با سرعت بالایی به یکدیگر وصل می‌کند. با اتصال این مراکز، امکان تبادل دیتا بین آن‌ها برقرار می‌شود و برنامه‌های دیگر می‌توانند از اطلاعات داخل این مراکز استفاده کنند.

در قدم بعدی پروتکل ICP به کمک قراردادهای هوشمند در بلاک چین، امکان اتصال برنامه‌های غیر متمرکز را به این پایگاه داده‌ها فراهم می‌کنند. در این حالت برنامه غیر متمرکز از نظر عملکرد و دریافت اطلاعات، به صورت کاملا همتا به همتا عمل می‌کند و دیگر هیچ نهاد یا شخصی نمی‌تواند اطلاعات داخل برنامه را دستکاری کند. به این ترتیب یک تمرکززدایی تمام عیار در این شبکه اتفاق می‌افتد.

تاریخچه ارز ICP یا اینترنت کامپیوتر

تاریخچه رمز ارز ICP

پروژه ارز ICP اولین بار توسط دومینیک ویلیامز (Dominic Williams) در سال 2016 مطرح شد. ویلیامز از بنیان‌گذاران و دانشمند ارشد شرکت DFINITY است. DFINITY یک شرکت غیر متمرکز و فعال در حوزه بلاک چین است که دفتر اصلی آن در زوریخ سوئیس قرار دارد. این شرکت به کمک حدود 300 دانشمند از کشورهای سوئیس و ایالات متحده آمریکا، بر روی پروژه‌های دنیای بلاک چین کار می‌کند و راه‌های مختلفی برای توسعه آن‌ها ارائه می‌دهد.

نام این شرکت از عبارت DIFINATION گرفته شده و به معنی “بی‌نهایت غیر متمرکز” است. در واقع این عبارت به ساخت دنیایی غیرمتمرکز و بی انتها از طریق شبکه‌های بلاکچینی اشاره می‌کند. شرکت DFINITY کار خود را در اکتبر سال 2016 و با توسعه بلاک چین ICP آغاز کرد. ویلیامز با تشکیل یک تیم توسعه، برای پیاده سازی ایده “اینترنت غیرمتمرکز” قدم‌های اول را برای ساخت ICP برداشت. بعد از تحقیق و آزمایشات مختلف بر روی بلاکچین‌ها، آن‌ها توانستند در فوریه سال 2017 عرضه اولیه ارز دیجیتال ICP را انجام دهند.

تیم توسعه DFINITY توانستند کمتر از یکسال، مبلغ 195 میلیون دلار برای توسعه و ساخت رمز ارز ICP را از سرمایه گذاران دریافت کنند. بعد از ساخت و انتشار نسخه اولیه Internet Computer Protocol، سرانجام در سال 2021، کوین بومی این شبکه با نماد ICP در بازار کریپتوکارنسی عرضه شد.

شبکه ICP چگونه کار می‌کند؟

سیستم شبکه‌های اینترنت متمرکز بدین صورت است که آن‌ها به وسیله پایگاه داده‌های متمرکز و برحسب قوانین و چارچوب‌های مشخص، اطلاعات درخواستی کاربران را نمایش می‌دهند. زمانی که یکی از پایگاه داده‌ها به مشکل بخورد، کل اینترنت متمرکز دچار بحران می‌شود. شبکه ICP به خوبی این موضوع را درک کرده و با اجرای سازوکار غیر متمرکز خود، امکان اتصال پایگاه داده‌ها را به صورت همتا به همتا فراهم کرده است.

این شبکه در گام اول به کمک فناوری chain key، صحت اطلاعات ثبت شده در مراکز داده‌ها را تایید می‌کند. chain key یک پروتکل رمزنگاری شده است که در آن نودهای شبکه می‌توانند به کمک یک کلید عمومی، اطلاعات و تراکنش‌های ثبت شده را پردازش و تایید کنند. به کمک chain key دیگر برای هر تراکنش کلید عمومی جداگانه ساخته نمی‌شود و نودها می‌توانند در عرض چند ثانیه اطلاعات شبکه را پردازش و تایید کنند.

علاوه بر این، توسعه دهندگان می‌توانند به کمک معماری شبکه ICP، قراردادهای هوشمند مورد نظر خود را در بلاک چین‌های دیگر توسعه دهند و در شبکه ICP پیاده سازی کنند. به عنوان مثال پلتفرم ICP با شبکه اتریوم سازگار است و توسعه دهندگان می‌توانند آدرس اسمارت کانترکت‌های خود را با استاندارد ERC-20 در شبکه اتریوم ایجاد کرده و در بستر شبکه ICP توسعه و اجرا کنند.

درواقع برخلاف اینترنت سنتی، شبکه ICP میزبان سرورها و سرویس دهنده برنامه‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند تا بتوانند به صورت مستقیم با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. در این روش دیگر سرورهای ابری و بخش‌های واسطه حذف می‌شوند و سازنده وب یا برنامه به صورت مستقیم با کاربر خود ارتباط می‌گیرد. پروتکل اینترنت کامپیوتر برای ایجاد مقیاس پذیری بیشتر در بلاک چین خود، از الگوریتم اثبات سهام (POS) استفاده می‌کند. کاربران با خرید و ذخیره ارز ICP می‌توانند در پردازش شبکه مشارکت داشته باشند.

اجزای شبکه ICP

اجزای شبکه ICP

پروتکل ICP از الگوریتم‌ها و پلتفرم‌های مختلفی تشکیل شده تا بتواند شبکه‌ای غیر متمرکز برای پیاده سازی اینترنت همتا به همتا را فراهم کند. این شبکه به صورت کلی از 3 بخش اصلی تشکیل شده که به شرح زیر هستند:

  1. Canister: داخلی‌ترین لایه شبکه ICP به حساب می‌آید که کدهای اصلی برای ایجاد ماشین‌های مجازی محاسبات پروتکل در آن پیاده سازی می‌شود. توسعه دهندگان شبکه با استفاده قراردادهای هوشمند، canisterها را می‌سازند. این canisterها کدهای اصلی پایگاه داده‌ها و ماشین محاسبات شبکه را می‌سازند. به کمک این کدها پروتکل می‌تواند بستری غیر متمرکز برای کاربران و توسعه دهندگان فراهم کند.
    زبان‌های برنامه‌نویسی مورد استفاده در این قراردادهای هوشمند، راست (Rust) و موتوکو (Motoko) هستند. موتوکو زبانیست که به‌طور خاص برای پروتکل ICP طراحی و ساخته شده است. این زبان توسط آندریاس روسبرگ (Andreas Rossberg)، یکی از مخترعان استاندارد حوزه وب، طراحی و توسعه یافته است.
  2. Subnets: بعد از canister، بخش subnets یا به اصطلاح زیرشبکه در پروتکل ICP قرار دارد. هر subnet یک ظرفیت جدید به شبکه اضافه می‌کند. این ظرفیت‌ها برای میزبانی قراردادهای هوشمند، ذخیره داده‌ها و محاسبات ایجاد می‌شوند. زیرشبکه‌ها به کمک chain key قراردادهای هوشمند و اطلاعات کاربران را رمزنگاری می‌کنند. با این کار حریم خصوصی و اطلاعات کاربران به خوبی حفظ می‌شود.
  3. Network Nervous System (NNS): سیستم عصبی شبکه یا NNS، آخرین بخش پروتکل ICP محسوب می‌شود. در این بخش نظارت، کنترل و مدیریت نودهای شبکه به صورت غیرمتمرکز انجام می‌شود. این بخش توسط نودها و توسعه دهندگان شبکه کنترل می‌شود که در آن اطلاعات مربوط به اینکه چه گره‌هایی به کدام subnet تعلق دارند را ذخیره می‌کنند. همچنین در این بخش، چگونگی به روزرسانی شبکه و رای گیری برای تشخیص نودهای خرابکاران نیز انجام می‌شود.
ارز ICP یا اینترنت کامپیوتر چه وظایفی دارد؟

ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چه وظایفی دارد؟

همان‌طور که اشاره شد ارز ICP، کوین بومی شبکه Internet Computer Protocol است. این ارز در زمان نگارش این مقاله در رتبه 30 ام محبوب‌ترین رمز ارز بازار کریپتوکارنسی قرار گرفته است. تعداد کوین‌های ICP نامحدود بوده و حدود 508 میلیون از آن در بازار کریپتوکارنسی عرضه شده است. این رمز ارز به صورت خلاصه وظایف زیر را در پروتکل ICP انجام می‌دهد:

  1. حاکمیت: رمز ارز ICP یک نوع توکن حاکمیتی به حساب می‌آید. افراد با خرید و دریافت این ارز دیجیتال می‌توانند در تغییرات این شبکه مشارکت کنند و نظر و رای خود را به وسیله کوین ICP بیان کنند.
  2. پاداش استیکینگ: شبکه ICP از الگوریتم اثبات سهام (proof of stake) برای تایید تراکنش‌‎ها استفاده می‌کند. نودهای شبکه می‌توانند به وسیله ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر یا همان ICP در فرآیند تایید تراکنش‌ها شرکت کنند و پاداش مشخصی دریافت نمایند.
  3. تایید تراکنش‌ها در Chain key: همانطور که اشاره شد، به کمک فناوری chain key توسعه دهندگان می‌توانند اسمارت کانترکت‌ها را در سایر بلاکچین‌ها ایجاد کرده و در بستر شبکه ICP توسعه دهند و اجرا کنند. زمانی که کاربران و توسعه دهندگان در شبکه فعالیت می‌کنند، باید به ازای اسمارت کانترک ایجاد شده، کارمزدی به شبکه پرداخت کنند. این کارمزد از طریق کوین ICP پرداخت می‌شود.
مزایا و معایب ارز اینترنت کامپیوتر ICP

مزایای ارز دیجیتال ICP

  • پروتکل اینترنت کامپیوتر یک چارچوب غیرمتمرکز را به کاربران ارائه می‌دهد که در آن اطلاعات ثبت شده بدون سانسور در اختیار هر شخص قرار می‌گیرد. در واقع به کمک ICP هر کسی در جهان قابلیت دسترسی به اطلاعات آزاد را دارد.
  • تیم توسعه قوی و منسجمی پشت این پروژه قرار دارد.
  • این پروتکل بستری را برای توسعه و ساخت قراردادهای هوشمند فراهم می‌کند. به این ترتیب توسعه دهندگان در بستر اینترنت غیر متمرکز می‌توانند برنامه‌های خود را توسعه دهند.
  • قراردادهای هوشمند ساخته شده در این پروتکل به بخش‌های کوچکتر تقسیم می‌شوند. این بخش‌های کوچکتر رمزنگاری می‌شوند و با حریم خصوصی و امنیت بالاتر در دسترس کاربران قرار می‌گیرند. علاوه بر بحث امنیت، تقسیم کردن قراردادهای هوشمند سرعت پردازش و عملکرد شبکه را بیشتر می‌کند.

معایب ارز دیجیتال ICP

  • مراکز داده تنها در صورتی می‌توانند در شبکه منتشر شوند که توسط حاکمیت شبکه (دارندگان ارز ICP) مورد تایید قرار گیرند. از همین رو تمرکززدایی به صورت کامل در شبکه انجام نشده است.
  • رفتار قیمتی ارز ICP بسیار نوسانی است و سرمایه گذار نمی‌تواند به سادگی دارایی‌های خود را در این پروژه سرمایه گذاری کند.
  • حذف اینترنت غیر متمرکز به معنی رقابت با کمپانی‌های بزرگی همچون گوگل، مایکروسافت و سایر غول‌های تکنولوژی است. این نکته باعث می‌شود تا این شرکت‌ها با ارائه راهکارهای بهتر، مانع از جذب کاربران به شبکه ICP شوند.

نقشه راه پروژه اینترنت کامپیوتر

شبکه اینترنت کامپیوتر در ماه می سال 2021 در بازار کریپتوکارنسی معرفی شد. این شبکه از همان ابتدا در وایت پیپر خود، نقشه راه پروژه ICP را توصیف کرد. طبق نقشه راه منتشر شده برای این پروژه، پلتفرم ICP سه چشم انداز در 5، 10 و 20 سال آینده دارد. این چشم اندازها به صورت خلاصه در موارد زیر ترسیم شده‌اند:

  • تا سال 2026: اینترنت شبکه باید تا 5 سال آینده در بین عموم کاربران شناخته شود و افراد بتوانند به سادگی به این پلتفرم دسترسی پیدا کنند. همچنین با گسترش پروتکل ICP باید یادگیری زبان مخصوص این پلتفرم، یعنی زبان برنامه نویسی موتوکو (Motoko) نیز در بین توسعه دهندگان رواج پیدا کرده باشد.
  • تا سال 2031: تا 10 سال آینده پروتکل ICP باید بتواند بازاری بزرگتر از شرکت‌های غول فناوری نظیر مایکروسافت ایجاد کند. همچنین در آن زمان باید پروژه‌های DeFi مختلفی در بستر این شبکه توسعه پیدا کنند تا کاربران بتوانند به راحتی تراکنش‌های مالی خود را در بستر اینترنت کامپیوتر انجام دهند.
  • تا سال 2041: تا 20 سال آینده پروتکل ICP باید به صورت کامل جایگاه اینترنت سنتی امروزی را تصاحب کند. در آن زمان همه کاربران باید به سادگی به پلتفرم اینترنت کامپیوتر دسترسی داشته باشند و به صورت غیر متمرکز اطلاعات مورد نظر خود را دریافت نمایند.
اتریوم بهتر است یا ICP؟

اتریوم بهتر است یا ICP؟

اتریوم بعد از بیت کوین، بزرگترین شبکه بلاکچینی دنیای کریپتوکارنسی به حساب می‌آید. اتریوم بستری غیر متمرکز برای توسعه و ساخت قراردادهای هوشمند و برنامه‌های DApp فراهم می‌کند. برخی از کاربران ارز دیجیتال ICP و اتریوم را از نظر عملکرد و آینده با یکدیگر مقایسه می‌کنند. گرچه تیم توسعه اینترنت کامپیوتر در مصاحبه‌های خود این پروژه را رقیب اتریوم نمی‌دانند و معتقدند که ICP برای تکمیل اتریوم ساخته شده است. با این حال به صورت خلاصه می‌توانیم تفاوت‌های این دو پروژه را در موارد زیر بیان کنیم:

  1. زمان و هزینه تراکنش
    برای آن‌که یک پروژه مقیاس پذیری مناسبی داشته باشد، باید بتواند در کمترین زمان و هزینه ممکن، تراکنش‌های شبکه را با سرعت بالا انجام دهد. اتریوم به دلیل حجم ترافیک بالا در بلاک چین خود، تراکنش‌ها را در مدت زمان طولانی‌تری نسبت به شبکه ICP پردازش می‌کند. همچنین هزینه کارمزد تراکنش‌ها در اتریوم بالاتر از پلتفرم ICP است. بنابراین اینترنت کامپیوتر مقیاس پذیری بالاتری نسبت به اتریوم دارد.
  2. هزینه نگهداری روی زنجیره
    با رشد تکنولوژی بلاک چین، کسب و کارهای بیشتری تمایل دارند تا اطلاعات خود را به صورت غیرمتمرکز در بستر این شبکه‌ها ذخیره کنند. شبکه ICP به دلیل مقیاس پذیری و الگوریتم‌های منحصر به فرد خود، می‌تواند با هزینه پایینی اطلاعات یک کسب و کار را به صورت غیر متمرکز ذخیره کند. اما در شبکه اتریوم به دلیل ترافیک بالا، کسب و کارها باید هزینه کارمزد زیادی را برای نگهداری اطلاعات خود در بستر شبکه پرداخت کنند.
  3. تمرکززدایی و امنیت
    در پلتفرم ICP، توسعه دهندگان و سازنده canister باید درباره هر کدام از نودهای شبکه رای گیری کنند. آن‌ها باید عملکرد نودها را بررسی کنند و هر کدام را در بخش‌های مختلفی از شبکه استفاده نمایند. سیستم موجود در ICP باعث می‌شود تا تنها تعداد محدودی از توسعه دهندگان درباره آینده پروژه تصمیم گیری کنند. اما در شبکه اتریوم به علت تقسیم بیشتر توکن‌های ETH در بین کاربران، تمرکززدایی بالایی اتفاق افتاده است. علاوه بر این، به دلیل عدم تمرکززدایی کافی در ICP، امنیت این شبکه نسبت به اتریوم پایین‌تر است.

پیش بینی آینده قیمت رمز ارز ICP

برای تحلیل و پیش بینی آینده ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر، می‌توانیم از تحلیل تکنیکال استفاده کنیم. تصویر زیر، نمودار قیمت ارز ICP را در تایم فریم هفتگی نشان می‌دهد. با توجه به چارت زیر، قیمت از سال 2021 تا به امروز در یک روند نزولی قرار گرفته است. در زمان نوشتن مقاله، قیمت این رمز ارز در محدوده 4 تا 3.3 دلار قرار دارد و یک کانال نزولی جدید برای قیمت تشکیل شده است.

ناحیه حمایتی پیش روی قیمت، محدوده 3 تا 3.6 دلار است. در بدترین حالت، در صورت شکست محدوده حمایتی، قیمت تا 2.2 دلار ریزش خواهد کرد. اما اگر ارز ICP به سطح حمایتی واکنش مثبت نشان دهد، می‌تواند تا سقف کانال نزولی، یعنی محدوده 5 تا 5.12 دلار حرکت کند. در صورتی‌که در ماه‌های آینده قیمت بتواند سقف کانال خود را بشکند، می‌تواند تا ناحیه مقاومتی 6 تا 6.3 دلار رشد کند.

اگر این سناریو اتفاق بیفتد، قیمت از کانال نزولی 2 ساله خود خارج شده و یک روند صعودی جدید در معاملات این ارز آغاز می‌شود. اندیکاتور RSI در حالت خنثی قرار دارد؛ به این معنا که میزان قدرت خریداران و فروشندگان در یک سطح است و در حال حاضر هیچ کدام به دیگری برتری ندارد. بهتر است تا زمانی که قیمت در این الگوی نزولی قرار گرفته است، معامله‌ای با این ارز انجام نشود.

تحلیل تکنیکال ارز ICP

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال ICP

رمز ارز ICP در زمان عرضه اولیه خود به شدت مورد توجه قرار گرفت. این جذابیت باعث شد تا بیشتر صرافی‌ها مجبور شوند ارز دیجیتال این پروژه را در پلتفرم خود لیست کنند. در حال حاضر این ارز دیجیتال در اکثر صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز لیست شده است. بایننس (binance)، کوین بیس (coinbase)، هیوبی (huobi)، کوکوین (kucoin)، بای بیت (Bybit) و صرافی پنکیک سواپ (pancakeswap) بهترین صرافی‌ها برای خرید و فروش ارز اینترنت کامپیوتر به حساب می‌آیند.

کاربران برای ذخیره و استیک کوین ICP می‌توانند از کوین بیس والت (coinbase wallet)، بیتفینیتی والت (bitfinity wallet) و لجر (ledger) استفاده کنند. همچنین این پلتفرم برای انجام عملیات‌های مالی و استیک کوین بومی این شبکه، کیف پول‌هایی با امنیت بالا طراحی و ایجاد کرده است. بهترین کیف پول‌های بومی شبکه ICP موارد زیر هستند:

  • NNS Dapp: کیف پول غیر متمرکز NNS DApp، یکی از ایمن ترین والت‌های ساخته شده در بستر اینترنت کامپیوتر است. کاربران می‌توانند در این کیف پول علاوه بر استیک ارز ICP، در تغییرات شبکه مشارکت کنند و حق رای خود را داشته باشند. همچنین کاربران می‌توانند در این کیف پول قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیر متمرکز سازگار با پلتفرم ICP را اجرا کنند.
  • Earth wallet: این کیف پول، یک والت توسعه یافته در بستر وب است که به صورت افزونه مرورگرها در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. رابط کاربری ساده، کارمزد پایین و سازگاری با برنامه‌های DApp از جمله ویژگی‌های این کیف پول محسوب می‌شود.
  • Dfinance: این کیف پول علاوه بر پشتیبانی از ارز دیجیتال ICP، با برنامه‌های امور مالی غیر متمرکز یا دیفای (DeFi) سازگار است. توسعه دهندگان می‌توانند در این ولت به توسعه برنامه‌های DApp و DeFi بپردازند.
  • plug wallet: این کیف پول نیز همانند Earth wallet، یک والت تحت وب است و به عنوان یک افزونه در مرورگر کروم استفاده می‌شود. این کیف پول رابط کاربری ساده‌ای دارد و از توکن‌های NFT پشتیبانی می‌کند.

سخن پایانی

«ارز ICP چیست؟» پروتکل اینترنت کامپیوتر، یک شبکه بلاکچینی غیرمتمرکز است که قصد دارد با ایجاد بستری برای اتصال همتا به همتا مراکز داده، امکان ساخت اینترنتی غیرمتمرکز را فراهم سازد. این پروژه همچنین قصد دارد با ایجاد شبکه‌ای همتا به همتا، مشکلات موجود در اینترنت امروزی را برطرف کند.
رمز ارز ICP، کوین بومی این شبکه به حساب می‌آید که در بخش‌های حاکمیت، استیکینگ و پرداخت هزینه تراکنش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلتفرم اینترنت کامپیوتر با استفاده از تکنولوژی‌های بی‌نظیر خود، توانایی مقیاس پذیری فوق العاده‌ای در شبکه‌اش ایجاد کرده است؛ به گونه‌ای که هر تراکنش در کمتر از یک تا دو ثانیه در این پلتفرم ثبت می‌شود.
اما به دلیل وجود حاکمیت متمرکز و رقابت با شرکت‌های بزرگ فناوری، سرمایه گذاران چندان از این پروژه استقبال نکرده‌اند. همین موضوع دلیل افت جذابیت این پروژه بعد از انتشار در بازار است. اگر ارز دیجیتال ICP بتواند در کنار ساختار مقیاس پذیر خود، تمرکززدایی و امنیت بالاتری را برای اطلاعات کاربران فراهم سازد؛ می‌توان گفت این پروژه پتانسیل رقابت با شرکت‌های بزرگی همچون مایکروسافت را پیدا می‌کند.

سوالات متداول