# | Coin | Price | Marketcap | Volume (24h) | Supply | Change | Last 24h |
---|
ارز رندر چیست و چگونه کار میکند؟ ارز دیجیتال Render Token چه مزایا و معایبی دارد؟ چگونه میتوان رمز ارز RNDR را خریدار و فروش کرد؟
هوش مصنوعی، یکی از تکنولوژیهای محبوب در بین فعالان دنیای فناوری است. این تکنولوژی در چند سال گذشته مورد توجه توسعه دهندگان و کمپانیهای بزرگ فناوری قرار گرفته و اکثر آنها در تلاش هستند تا بتوانند ابزارهای مختلفی را با هوش مصنوعی ایجاد کنند. ساخت و توسعه برنامهها و ابزارها به کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی نیازمند سیستمهای قدرتمند است.
سیستمهایی که باید بتوانند الگوریتم های هوش مصنوعی را به خوبی تجزیه و تحلیل کرده و رندرینگ مناسبی را به توسعه دهندگان ارائه دهند. حتی در بحث طراحی تصاویر و فیلمها به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی، کاربر به یک سیستم قدرتمند با کارت گرافیک بالا نیازمند است.
شبکه رندر توکن (Render Token) یکی از پروژههای محبوب در دنیای کریپتوکارنسی است که بستری ابری برای به اشتراک گذاری کارتهای گرافیک را فراهم کرده است. کاربران به کمک این شبکه میتوانند الگوریتمهای پیچیده هوش مصنوعی را تجزیه و تحلیل یا ایجاد کنند و فرآیند رندرینگ را با سرعت مناسبی انجام دهند. در این مقاله قصد داریم تا این پروژه را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.
شبکه رندر چیست؟
قبل از معرفی ارز رندر، بهتر است ابتدا با شبکه این رمز ارز آشنا شویم. شبکه رندر توکن (Render token) یک پلتفرم رندرگیری غیر متمرکز در بستر بلاکچین اتریوم است. این شبکه بستری برای رندرگیری ابری به کاربران ارائه میکند تا آنها بتواند نیازهای محاسباتی و رندرگیری پروژههای خود را از طریق این شبکه برآورده کنند.
سازوکار شبکه render token بدین صورت است که افراد میتوانند کارتهای گرافیک یا GPU سیستم خود را در اختیار شبکه قرار دهند تا کاربران بتوانند از طریق GPUهای به اشتراک گذاشته شده، قدرت محاسباتی مورد نیاز خود را تامین کنند. رندر توکن به عنوان واسطه بین کاربر و دارنده کارت گرافیک، بستری ابری برای اتصال آنها فراهم میکند. این بستر به صورت همتا به همتا یا P2P است و هیچ نهاد یا شرکتی بر عملکرد کاربران نظارت نمیکند.
کاربران شبکه به صورت غیرمتمرکز، میتوانند کارت گرافیک مورد نیاز خود را از ارائه کنندگان GPU دریافت کرده و در ازای آن مبلغ مشخصی را به صورت رمز ارز رندر (RNDR) پرداخت کنند. کاربرد شبکه رندر توکن بسیار گسترده است و میتواند در هر بخشی مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال در بحث تولید ویدیو و عکسهای انیمیشنی، تولید کننده محتوا باید سیستمی با کارت گرافیک بالا تهیه کند.
سیستمهای با مقدار GPU بالا هزینه بسیار زیادی دارند و ممکن است در روند کار اختلال ایجاد کنند. تولید کننده محتوا میتواند با استفاده از شبکه Render token میزان کارت گرافیک مورد نیاز خود را از نودهای شبکه درخواست کند تا آنها برحسب نیاز کاربر، مقدار GPU مورد نظر او را تامین کنند. علاوه بر ویدیوهای انیمیشنی، رندر توکن در بحث ساخت توکن های غیرمثلی (NFT)، پروژه های هوش مصنوعی، الگوریتمهایی با قدرت محاسباتی بالا، معماری و شبیه سازی محصول کاربرد دارد.
تاریخچه رمز ارز رندر توکن
ایده رندر توکن در سال 2009 توسط جولز اورباچ (Jules Urbach)، بنیانگذار شرکت OTOY، مطرح شد. جولز اورباچ بیش از 10 سابقه کاری در زمینه گرافیک دارد. او از سال 2009 به دنبال ساخت بستری برای به اشتراک گذاری قدرت گرافیکی سیستمها بود. اورباچ بعد از آشنایی با فناوری بلاک چین، تصمیم گرفت بستری غیر متمرکز برای کارتهای گرافیکی فراهم کند.
او در سال 2017، تیم توسعه پروژه رندر را ایجاد کرد. این تیم متشکل از افرادی همچون اری امانوئل (Ari Emanuel)، جی جی ابرامز (J.J. Abrams) و برندن آیک (Brenden Eich) است. اشخاص نام برده شده، همگی در حوزه تولید محتوای سرگرمی و ویدیویی سابقه فعالیت دارند و به عنوان مشاوران اصلی پروژه، وارد تیم توسعه ارز دیجیتال رندر شدند.
بعد از ساخت چارچوبهای پروژه و طراحی وایت پیپر، در اکتبر سال 2017 به منظور جذب سرمایه اولیه، حدود 4 میلیون توکن RNDR در بازار کریپتوکارنسی عرضه شد. در آن زمان تیم توسعه پروژه به کمک قرارداد هوشمند در بلاک چین شبکه اتریوم، توانست بستری برای به اشتراک گذاری کارتهای گرافیک فراهم کند. در سال 2018 تیم توسعه قراردادهای هوشمند اتریوم را به روزرسانی کردند تا کاربران بتوانند با مقیاس پذیری بیشتری از این شبکه استفاده نمایند. از آن زمان تا به امروز، رمز ارز رندر توکن آپدیتهای مختلفی را تجربه کرده و در حال حاضر جزو 100 رمز ارز محبوب بازار کریپتوکارنسی به شمار میآید.
ارز دیجیتال رندر چیست؟
ارز رندر، توکن بومی شبکه render token است که با نماد RNDR وارد بازار کریپتوکارنسی شده است. این رمز ارز با استاندارد ERC-20 در بستر بلاکچینهای اتریوم و پالیگان ساخته شده است. از این ارز دیجیتال برای امور زیر استفاده میشود:
- پرداختهای درون شبکه: کاربران برای دریافت خدمات و پرداخت حق اشتراک کارتهای گرافیک، از توکن RNDR استفاده میکنند. این توکن یک درگاه پرداخت غیر متمرکز بین نودها و کاربران است.
- کارمزد تراکنشها: تراکنشهای انجام شده در شبکه رندر توکن دارای مقداری کارمزد هستند که از طریق ارز رندر پرداخت میشوند. این کارمزدها به صورت دورهای به آدرسهای مشخصی ارسال و از شبکه حذف میشوند.
- حاکمیت: از دیگر کاربردهای رمز ارز رندر، بحث حاکمیت است. کاربران با دریافت این ارز، میتوانند در نظرسنجیها و تغییرات شبکه مشارکت داشته باشند و ایدهها و نظرات خود را به توسعه دهندگان ارائه کنند.
در حال حاضر حدود 536 میلیون توکن RNDR در بازار ارزهای دیجیتال عرضه شده است که این تعداد به صورت زیر بین تیمها و کاربران شبکه توزیع شده است:
- 40 درصد برای پاداش نودهای شبکه
- 25 درصد برای توسعه و آپدیت زیرساختهای شبکه
- 20 درصد برای بازیابی پروژه
- 10 درصد برای توسعه نسل سوم شبکه
- 5 درصد استیک شده برای شرایط اضطراری بازار
رمز ارز رندر چگونه کار میکند؟
همانطور که اشاره شد، شبکه رندر بستری غیر متمرکز برای دریافت کارتهای گرافیک ابری فراهم کرده است. در این بستر کاربران بسته به نیاز خود، کارت گرافیک و قدرت پردازشی مورد نظر خود را دریافت کرده و به همان میزان، هزینه حق اشتراک را به صورت ارز دیجیتال رندر پرداخت میکنند. سازوکار این فرآیند در مراحل زیر به صورت خلاصه انجام میشود:
- ارسال پروژه به شبکه
طراحان و کاربران رندرگیری، پروژههای خود را به همراه اطلاعات و مشخصات مورد نیاز به شبکه ارسال میکنند. شبکه رندر تنها اطلاعات مربوط به میزان پیچیدگی پروژه را از کاربر دریافت میکند و با جزییات یا مشخصات پروژه کاری ندارد. کاربران برای ثبت درخواست خود باید به سایت home.otoy.com مراجعه کرده و در بخش RENDER درخواست خود را ثبت کنند. - قیمت گذاری پروژه
ارز رندر توکن از یک مدل قیمت گذاری پویا استفاده میکند که در آن پارامترهایی همچون میزان پیچیدگی پروژه، تعداد ویدیوها، مدت زمان پروژه و فوری بودن یا نبودن آن بررسی میشود. همچنین این مدل قیمت گذاری به میزان عرضه و تقاضا موجود بین کاربران و ارائه دهندگان GPU بستگی دارد. این مدل قیمت گذاری به گونهای طراحی شده که بتواند به صورت غیرمتمرکز و هوشمند، قیمت منصفانهای را برای هر دو طرف ایجاد کند. - ارسال پروژه به نودها
بعد از قیمت گذاری، پروژه کاربر با توجه به حجم کاری و توان مورد نیاز برای آن، به چندین نود ارسال میشود. نودها بر طبق میزان GPU به اشتراک گذاشته، موقعیت جغرافیایی و سابقه فعالیت خود در شبکه، پروژهها را دریافت و پردازش میکنند. شبکه رندر به منظور افزایش مقیاس پذیری و بالا بردن راندمان پلتفرم رندر توکن، پروژههای کاربران را به بخشهای کوچک تقسیم کرده و برای چندین نود ارسال میکند. - پردازش پروژه
همانطور که اشاره شد، پروژه کاربر برای چندین نود ارسال میشود. نودها از طریق الگوریتم اجماع اثبات رندر (proof of render) پروژههای ارسال شده را پردازش میکنند. بر طبق این الگوریتم، نودها باید رندرینگ کامل پروژههای ارسال شده را انجام دهند تا برحسب میزان حجم رندر شده، از شبکه، رمز ارز رندر به عنوان پاداش دریافت کنند. البته دریافت پاداش بعد از تایید کاربر انجام میشود.
نودها در این الگوریتم درصورت انجام تقلب یا خطایی، جریمه میشوند. زمانی که نود در رندرینگ یک پروژه خطا یا تقلب کند، آن پروژه به نود دیگری ارسال میشود و نود خطاکار امتیاز منفی دریافت مینماید. امتیازهای منفی باعث میشوند تا نودها نتوانند تعداد بالایی پروژه دریافت کنند و در نتیجه میزان پاداش آنها در شبکه کاهش مییابد. - تایید نهایی پروژه
بعد از پردازش و رندرینگ تمامی بخشهای پروژه، نتیجه نهایی در اختیار کاربر قرار میگیرد. در صورت تایید پروژه توسط کاربر، پاداش نودهای شبکه به صورت ارز RNDR به آنها پرداخت میشود. اما درصورت عدم تایید کاربر، پروژه مجدد به نودهای شبکه ارسال میشود تا آنها با پردازش مجدد اطلاعات، نتیجه مطلوب و بهتری را به کاربر ارائه کنند.
نحوه تبدیل شدن به نود در شبکه رندر توکن
همانطور که اشاره شد، کاربران میتوانند با به اشتراک گذاشتن کارتهای گرافیکی سیستمهای خود در شبکه رندر توکن، کسب درآمد کنند. کاربران به کمک کارتهای گرافیک، میتوانند به نود شبکه تبدیل شوند و با رندرینگ پروژههای کاربران، ارز دیجیتال RNDR را از شبکه به عنوان پاداش دریافت کنند. کاربرانی که قصد دارند به عنوان نود در رندر توکن فعالیت داشته باشند، باید به صورت خلاصه مراحل زیر را طی کنند:
- کاربران ابتدا باید درخواست خود را به ایمیل شبکه رندر توکن به نشانی support@rendertoken.com ارسال نمایند. آنها در این ایمیل باید مشخصات سخت افزار، نحوه اتصال به شبکه اینترنت و میزان تجربه خود را بیان کنند.
- بعد از ارسال ایمیل، در صورت تایید، شبکه رندر توکن پلتفرم منحصر به فرد خود را برای به اشتراک گذاری GPUها را به کاربر ارسال میکند.
- کاربر بعد از نصب برنامه شبکه، باید یک کیف پول سازگار با استاندارد ERC-20 را به این برنامه متصل کند. به کمک این کیف پول کاربر میتواند پاداش خود را در قالب ارز رندر از شبکه دریافت نماید.
کاربران شبکه تنها با ارسال درخواست خود از طریق ایمیل، به راحتی میتوانند به عنوان نود در رندر توکن فعالیت داشته باشند. البته کاربران باید حداقل سیستم مورد نیاز شبکه را تهیه کنند تا بتوانند در آن به عنوان نود فعال باشند. بر طبق گزارشات تیم توسعه رندر توکن، حداقل سیستم مورد نیاز به اتصال به این شبکه، موارد زیر است:
- کارت گرافیک GPU-Nvidia با قابلیت محاسبه CUDA 3.0 یا بالاتر
- رم (RAM) حداقل 32 گیگابایت
- حافظه داخلی حداقل 100 گیگابایت
مزایای ارز دیجیتال رندر (Render Token)
- تمرکززدایی: برخلاف سایر بسترهای رندرگیری، شبکه Render token به صورت غیرمتمرکز و همتا به همتا به کاربران خود GPUهای ابری ارائه میکند. در این شبکه قیمت گذاریها و حق اشتراکها با شفافیت بالاتری تعیین میشوند و کاربر میتواند به راحتی بین نودهای سرویس دهنده مقایسه کند و چندین حق انتخاب داشته باشد.
- مقرون به صرفه: طراحان و تولید کنندگان محتوا غالبا با مشکل تهیه سیستم مناسب در روند کار خود مواجه میشوند. آنها مجبور هستند بخش زیادی از سرمایه خود را در ابتدای کار صرف تهیه سیستمهای قدرتمند با کارت گرافیک بالا کنند. به کمک شبکه رندر، طراحان و تولیدکنندگان محتوا میتوانند بدون خرید سخت افزار گرانقیمت، کارت گرافیک مورد نظر خود را برای پروژهها تهیه و استفاده کنند. آنها میتوانند به راحتی با سیستمهای معمولی، رندرینگ پروژههای خود را انجام دهند.
- روش مناسب برای کسب درآمد: به کمک ارز رندر، نودها به سادگی میتوانند کارتهای گرافیک یا GPU بلااستفاده خود را در اختیار شبکه قرار دهند و به صورت شفاف از آن کسب درآمد کنند.
- مقیاس پذیری بالا: سازوکار این شبکه به گونهایست که میتواند محاسبات پیچیده و رندرینگهای سنگین را با استفاده از نودهای شبکه با سرعت بالا و هزینه پایین به راحتی انجام دهد.
- توکن سوزی مداوم: بر طبق وایت پیپر شبکه Render token، ارز رندر توکن به صورت مداوم توکن سوزی انجام میدهد. این سازوکار باعث میشود تا ارزش این ارز در بلند مدت افزایش یابد و سرمایه گذاران تمایل داشته باشند بر روی این پروژه سرمایه گذاری کنند.
معایب ارز دیجیتال رندر (Render Token)
- بی ثباتی قیمت: در حال حاضر معاملات ارز رندر عمق بالایی ندارد و میتواند به راحتی تحت تاثیر نوسانات بازار قرار گیرد. نوسانات بازار کریپتوکارنسی منجر به بیثباتی قیمت میشود و به همین دلیل کاربران کمتری راغب میشوند بر روی این ارز سرمایه گذاری کنند.
- سابقه فعالیت محدود: شبکه رندر توکن یک پروژه جوان و نوپاست و هنوز عملکرد آن در ترافیکهای بالا و شرایط بحرانی مورد سنجش قرار نگرفته است.
- پیچیدگی فنی: راه اندازی و مشارکت در شبکه رندر توکن برای کاربران مبتدی دشوار است. کاربران برای استفاده از این پلتفرم باید با نحوه عملکرد بلاکچین و کارتهای گرافیک آشنا باشند.
- نگرانیهای امنیتی: شبکه Render token امنیت خود را از الگوریتمهای بلاکچین اتریوم تامین میکند. این پلتفرم سازوکار امنیتی جداگانهای ندارد و به همین دلیل، ممکن است در برابر حملات هکرها و خرابکاران آسیب پذیر باشد.
همکاریهای ارز رندر با سایر پروژهها
شبکه Render token به دلیل کارایی بالا در بستر رندرینگ محتواهای ویدیویی، تصویری و انیمیشنی، میتواند در حوزهها و پروژههای مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. در سالهای گذشته شرکتها و پروژههای زیادی با این شبکه همکاری داشته و از خدمات آن بهرهمند شدهاند. برخی از پروژههای معروفی که با این پلتفرم همکاری کردهاند، موارد زیر هستند:
- مرورگر بریو (brave)
این مرورگر، یک شبکه غیر متمرکز بر روی بلاکچین اتریوم است که قصد دارد بستری همتا به همتا برای کاربران ایجاد کند تا آنها به راحتی بتوانند بدون نیاز به مشاهده تبلیغات، اطلاعات مورد نظر خود را جستجو کنند. مرورگر بریو در سالهای گذشته برای توسعه برنامه خود، با پروژه ارز رندر همکاریهای مختلفی داشته است. همچنین به کمک render token توانسته مقیاس پذیری برنامه خود را افزایش دهد. - پروژههای متاورس
پروژههای دیسنترالند (decentraland) و سندباکس (sandbox)، دو پروژههای محبوب در دنیای متاورس هستند. این پروژهها بستری غیرمتمرکز برای کاربران فراهم کردهاند تا آنها بتوانند در دنیایی مجازی به کمک عکسها و تصاویر مجازی و آواتار، با سایر کاربران ارتباط برقرار کنند. شبکههای دیسنترالند و سندباکس برای توسعه بیشتر عکسها و آواتارهای مجازی، از قدرت پردازشی شبکه رندر توکن استفاده میکنند. - شرکتهای نرم افزاری
برخی از نرم افزارهای طراحی و ادیت تصاویر و فیلمها، نیاز به رندرینگ سنگینی دارند. از جمله نرم افزارهایی که قرار است با شبکه رندر توکن همکاری داشته باشند Adobe، Autodesk و Blender هستند. این نرم افزارها که معمولا برای طراحیها، مدل سازیها و شبیه سازیهای مهندسی مورد استفاده قرار میگیرند؛ قصد دارند به کمک شبکه رندر توکن، مقیاس پذیری خود را بهبود ببخشند.
پیش بینی آینده ارز رندر (RNDR)
برای تحلیل ارز RNDR باید رفتار قیمت آن را در گذشته مورد بررسی قرار دهیم. ارز رندر از نوامبر سال 2021 با قیمت 8 دلار در اکثر صرافیهای ارز دیجیتال لیست شده است. این رمز ارز از همان ابتدا وارد یک روند نزولی شد و تا ابتدای سال 2023، به میزان 94 درصد ریزش قیمت را تجربه کرد و به سطح 0.35 دلار رسید. با شروع سال 2023 قیمت وارد یک روند صعودی قدرتمند شده، به طوریکه تا به امروز توانسته به میزان 1240 درصد رشد کند و به سطح قیمت 5.1 دلار برسد. تصویر زیر نوسانات شدید قیمت ارز RNDR را نشان میدهد.
تصویر زیر، نمودار قیمت ارز رندر را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. در حال حاضر (زمان نوشتن مقاله) توکن رندر در محدوده 4.7 تا 5 دلار قرار دارد و در حال حرکت به سمت اهداف مشخص شده در چارت زیر است. ارز دیجیتال رندر بعد از قرار گیری در یک کانال صعودی، توانسته با حجم و قدرت بالایی، سقف کانال را بشکند و به سمت مقاومت 5.3 تا 5.6 دلار حرکت کند.
اگر قیمت در ناحیه مقاومت اول بتواند به خوبی اصلاح داشته باشد و مجدد انرژی خود را برای رشد جمع کند، میتواند تا ناحیه مقاومتی دوم، یعنی محدوده 6.6 تا 7 دلار حرکت نماید. اما در صورتیکه قیمت به ناحیه مقاومتی 5.3 تا 5.6 دلار واکنش منفی نشان دهد، ممکن است اصلاح قیمت تا نواحی حمایتی 3.9 تا 4.3 و 3.5 تا 3.2 دلار انجام شود. بر طبق اندیکاتور RSI، قیمت در ناحیه اشباع خرید قرار گرفته و هنوز نشانهای از اصلاح یا بازگشت روند وجود ندارد. با توجه به عملکرد مناسب این پروژه، میتوان تا پایان سال 2024، انتظار رشد بیشتری از این رمز ارز داشته باشیم.
نحوه خرید و فروش رمز ارز رندر توکن
ارز رندر با نماد RNDR در رتبه 50ام در سایت coinmarketcap.com قرار دارد. ارزش مارکت کپ این رمز ارز حدود 1 میلیارد و 700 میلیون دلار است و در صرافیهای متمرکز و غیر متمرکز لیست شده است. کاربران برای خرید این ارز میتوانند به صرافیهای بایننس (Binance)، کوکوین (kucoin)، هیوبی (huobi)، کراکن (kraken)، کوینکس (coinEx)، هیت بی تی سی (HitBTC)، یونی سواپ (Uniswap)، کوییک سواپ (quick swap) و crypto.com مراجعه کنند.
در اکثر این صرافیها قابلیت استیک توکن RNDR وجود دارد و افراد بعد از خرید این ارز، میتوانند برای توسعه شبکه رندر، آنها را استیک کنند. کاربران همچنین میتوانند از کیف پولهای متنوعی برای ذخیره و نگهداری رمز ارز رندر استفاده کنند. ارز RNDR با استاندارد ERC-20 در شبکه اتریوم توسعه یافته و به همین دلیل، تمامی کیف پولهایی که از استاندارد ERC-20 پشتیبانی میکنند، میتوانند توکن رندر را در خود ذخیره نمایند.
از جمله ایمن ترین کیف پولها برای ذخیره ارز RNDR میتوان به متامسک (metamask)، تراست ولت (trustwallet)، اکسودوس (exodus)، کوینومی (coinomi)، آیم توکن (imToken) اشاره کرد. علاوه بر این والتها، کیف پولهای سخت افزاری ترزور (trezor) و لجر (ledger) نیز از ارز RNDR پشتیبانی میکنند و کاربران میتوانند با امنیت بیشتری نسبت به والتهای نرم افزاری، ارزهای خود را ذخیره کنند.
سخن پایانی
«ارز رندر چیست؟» این ارز دیجیتال توکن بومی شبکه Render token محسوب میشود که با استاندارد ERC-20 در بستر بلاکچینهای اتریوم و پالیگان توزیع و ساخته شده است. ارز RNDR به منظور ایجاد بستری غیر متمرکز برای رندرینگ پروژهها ایجاد شده تا کاربران بتوانند با سیستمهای معمولی خود، محتواهای ویدیویی خود را تولید و به کمک Render token، از آن رندر بگیرند.
این پروژه توسط شرکت OTYO در سال 2017 طراحی و ساخته شد. این شرکت توانسته به کمک تیم توسعه قوی خود، شبکهای مقیاس پذیر برای فرآیند رندرینگ ایجاد کند. در رندر توکن، کاربران و ارائه دهندگان کارت گرافیک، هر دو از شرایط این شبکه سود میبرند. کاربر میتواند با قیمتی منصفانه، پروژه خود را رندر بگیرد و ارائه دهنده کارت گرافیک نیز با اشتراک گذاری سیستم خود، میتواند از طریق ارز RDNR پاداش دریافت کرده و کسب درآمد کند.
پروژه رندر توکن از ابتدای عرضه خود تا به امروز آپدیتها و تغییرات زیادی را در شبکه خود پیاده سازی کرده است. اگر این شبکه بتواند روند رو به رشد خود را ادامه دهد، میتواند در آینده به یکی از رمز ارزهای محبوب و برتر بازار کریپتوکارنسی تبدیل شود.
سوالات متداول
ارز رندر توکن چیست؟
ارز RNDR، توکن بومی شبکه رندر توکن است و برای به اشتراک گذاری کارتهای گرافیکی (GPU) به منظور اجرای فرآیند رندرینگ به کار میرود. کاربران با اتصال به این شبکه میتوانند پروژههای خود را رندر بگیرند و از خدمات این پلتفرم بهره مند شوند. کاربران برای حق اشتراک کارتهای گرافیک ابری از ارز RNDR استفاده میکنند.
آیا ارز رندر قابل استخراج است؟
الگوریتم اجماع استفاده شده در این شبکه، اثبات رندر یا proof of render است. در این الگوریتم، نودها با قرار دادن کارتهای گرافیک (GPU) خود و پردازش پروژههای کاربران، از شبکه توکن RNDR به عنوان پاداش دریافت میکنند. الگوریتم اثبات رندر شبیه به الگوریتم اثبات کار است؛ با این تفاوت که در آن فرآیند استخراج انجام نمیشود و نودها با رندر گیری از پروژههای گرافیکی کاربران، از شبکه پاداش میگیرند.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نودهای شبکه رندر توکن چیست؟
نودها برای فعالیت در شبکه render token باید حداقل سیستم مورد نظر این پلتفرم را داشته باشند. برطبق گزارشات تیم توسعه رندر، حداقل سیستم مورد نیاز برای نودها شامل یک کارت گرافیک GPU از شرکت Nvidia است که باید قابلیت پردازش CUDA 3.0 یا بالاتر را داشته باشد. همچنین حداقل 32 گیگابایت رم و 100 گیگابایت حافظه داخلی خالی باید در سیستم کاربر موجود باشد.