آنچه در این مقاله می خوانید
اندیکاتور الیگیتور چیست و چگونه کار میکند؟ نحوه استفاده از اندیکاتور Alligator به چه صورت است؟ مزایا و معایب اندیکاتور تمساح یا الیگیتور چه مواردی هستند؟
شناسایی روندهای قیمت و انتخاب نقطه ورود و خروج در هر معامله، یکی از مهمترین چالشهاییست که هر معاملهگر و تریدر در بازارهای مالی با آن سروکار دارند. تریدرها باید بتوانند به خوبی نقاط خرید و فروش معاملات خود را پیدا کرده و کسب سود کنند. اندیکاتورها ابزارهایی هستند که در انتخاب و تشخیص روندها و نقاط ورود و خروج به تریدر کمک شایانی میکنند.
یکی از اندیکاتورهای محبوب برای معامله گری در بازارهای مالی، اندیکاتور الیگیتور یا alligator است که به کمک چندین توابع میتواند موقعیتهای معاملاتی مناسبی را به تریدرها نشان دهد. در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل با این اندیکاتور آشنا شویم.
اندیکاتور الیگیتور چیست؟
اندیکاتور الیگیتور (Alligator) یکی از ابزارهای محبوب در بین معامله گران است که برای تشخیص روندهای صعودی و نزولی استفاده میشود. معامله گران به کمک این اندیکاتورها میتوانند محدودههای قیمتی که در آن روند صعودی یا نزولی آغاز میشوند را تشخیص دهند. این اندیکاتور تاخیری یا lagging است و معمولا در زمان آغاز یک روند جدید، سیگنالهای صعودی یا نزولی بودن قیمت را به کاربر نشان میدهد.
کلمه alligator به معنی تمساح است. انتخاب این کلمه به دلیل نحوه رفتار تمساح در زمان شکار است. زمانی که تمساح میخواهد طعمه خود را شکار کند، به آرامی در سطح آب منتظر میماند و به محض یافتن فرصت مناسب لب، دندان و فک خود را برای شکار آماده و با پرش شارپی، طعمه خود را شکار میکند. اندیکاتور alligator یا تمساح نیز به محض شناسایی یک روند جدید، سیگنالهای مختلفی را به کاربر ارسال میکند تا در زمان رشد یا ریزش شارپی، کاربر بتواند پوزیشن معاملاتی مناسب را باز کرده و کسب سود کند.
در واقع این اندیکاتور، سعی میکند رشدها یا ریزشهای شارپی قیمتها را شناسایی کند و به معاملهگر سیگنال دهد. این اندیکاتور به دلیل محبوبیت بالا در تمامی پلتفرمهای تریدینگ ویو و متاتریدر لیست شده و کاربران برای دریافت آن نیازی به دانلود هیچ نرم افزاری ندارند. برای نمایش اندیکاتور alligator در تریدینگ ویو، کاربران باید عبارت Williams alligator را در بخش اندیکاتورها سرچ کنند تا این ابزار برای آنها نمایش داده شود. در پلتفرم متاتریدر نیز در بخش bill Williams (که در منوی indicators قرار دارد) این ابزار با نماد alligator لیست شده است.
تاریخچه اندیکاتور الیگیتور (Alligator)
اندیکاتور الیگیتور در سال 1995 توسط بیل ویلیامز (Bill Williams) طراحی و ایجاد شد. بیل ویلیامز یکی از معروفترین معامله گران بازارهای مالی است. او در کتاب خود با نام Trading Chaos اندیکاتور alligator را با هدف شناسایی روندهای قیمتی به معامله گران معرفی کرد. ویلیامز معتقد بود که معامله گران معمولا در روندهای صعودی و نزولی ایجاد شده در قیمت میتوانند سودهای مناسبی کسب کنند. او برای تشخیص روندها از چندین میانگین متحرک ساده (SMA) استفاده کرد.
بیل ویلیامز با بررسی رفتارهای میانگینهای متحرک در کنار یکدیگر، توانست یک الگوی ساده بین زمان شروع روندهای صعودی و نزولی و نحوه حرکت میانگینهای متحرک پیدا کند. او در نهایت توانست با مشخص کردن سه میانگین متحرک، اندیکاتور alligator یا تمساح را طراحی و ایجاد نماید.
نحوه عملکرد اندیکاتور الیگیتور
همانطور که اشاره شد، اندیکاتور الیگیتور (Alligator) به منظور شناسایی روندهای قیمتی طراحی و ساخته شده است. همچنین برای تشخیص روند قیمتها از 3 میانگین متحرک زیر استفاده میکند:
- jaw: فک یا jaw میانگین متحرکی است که متوسط قیمت دارایی را در 13 روز اخیر در نظر میگیرد و آن را بر روی 8 کندل محاسبه میکند. jaw معمولا با رنگ آبی در اندیکاتور تمساح مشخص میشود.
- teeth: دندان یا teeth میانگین متحرکی است که متوسط قیمت دارایی را در 8 روز اخیر در نظر میگیرد و آن را بر روی 5 کندل محاسبه میکند. teeth با رنگ قرمز در اندیکاتور تمساح نمایش داده میشود.
- lips: لب یا lips میانگین متحرکی است که متوسط قیمت دارایی را در 5 روز اخیر در نظر میگیرد و آن را بر روی 3 کندل محاسبه میکند. lips با رنگ سبز در اندیکاتور تمساح مشخص میشود.
همان طور که در ابتدا اشاره شد، اندیکاتور alligator با الهام از نحوه شکار تمساحها طراحی شده است. به همین دلیل نام میانگین متحرکهای به کار رفته در داخل آن برحسب اجزای صورت تمساح مشخص شدهاند. تصویر زیر اندیکاتور alligator را همراه با نام میانگینهای متحرک آن نشان میدهد. افراد میتوانند روزها و کندلهای محاسبه در این اندیکاتور را برحسب نیاز خود تغییر دهند. در تنظیمات این اندیکاتور بخش length مدت روزهای معاملاتی و بخش offset تعداد کندلهای محاسبه شده را مشخص میکند. کاربران برحسب استراتژی معاملاتی خود، میتوانند این اعداد را تغییر دهند.
کاربرد اندیکاتور الیگیتور (Alligator)
- تشخیص روند صعودی:
از برخوردهای خطوط اندیکاتور الیگیتور، میتوان روندهای صعودی و نزولی را تشخیص داد. از نگاه این اندیکاتور، زمانی قیمت وارد روند صعودی میشود که میانگین متحرک lips بتواند دو میانگین متحرک دیگر را به سمت بالا قطع کند. در واقع زمانی روند صعودی تشکیل میشود که خط سبز رنگ در این اندیکاتور، خطوط آبی و قرمز را به سمت بالا قطع کند.
در این شرایط اگر خطوط از همدیگر فاصله گرفته باشند، قیمت در روند صعودی قرار میگیرد. برای درک بهتر به چارت زیر که مربوط به رمز ارز اتریوم میشود، دقت کنید. همان طور که مشخص است، زمانی که خط سبز رنگ توانسته خطوط قرمز و آبی را به سمت بالا قطع کند، یک روند صعودی قدرتمند در قیمت شکل گرفته است. - تشخیص روند نزولی:
برای شناسایی روند نزولی نیز باید رفتار میانگین متحرک lips را نسبت به دو میانگین متحرک ma دیگر بررسی کنیم؛ با این تفاوت که خط سبز رنگ یا میانگین متحرک lips دو خط آبی و قرمز رنگ را به سمت پایین قطع کند، روند نزولی در قیمت تشکیل میشود. همانطور که در چارت زیر مشخص است، میانگین متحرک lips دو میانگین jaw و teeth را به سمت پایین قطع میکند و روند نزولی تشکیل میشود. - شناسایی نقاط ورود و خروج:
اندیکاتور الیگیتور به تنهایی نمیتواند سیگنالهای خرید و فروش را به کاربران نشان دهد. این اندیکاتور تنها میتواند نواحی شروع روندهای صعودی و نزولی را برای معاملهگر مشخص کند. تریدرها برای بدست آوردن نقاط ورود و خروج، ناچار هستند از اندیکاتورهای دیگر به عنوان مکمل برای alligator استفاده کنند. به عنوان مثال به کمک اندیکاتورهای MACD و alligator میتوان نقاط ورود و خروج معاملات را مشخص کرد.
زمانی که در حال ورود به روند صعودی است، خط سبز رنگ در alligator دو خط آبی و قرمز رنگ را به سمت بالا قطع میکند. هنگامی که خط سبز رنگ دو خط دیگر را قطع کند، در نقطهای که MACD در ناحیه مثبت باشد و خط سیگنال و از خطوط هیستوگرام فاصله گرفته باشد؛ آن قیمت نقطه ورود به معامله است. برای درک بهتر این موضوع به چارت زیر دقت کنید.
زمانی که در اندیکاتور الیگیتور (Alligator) خط سبز رنگ دو خط قرمز و آبی را به سمت بالا میشکند، روند صعودی آغاز میشود. نقطه ورود در جایی مشخص میشود که خطوط هیستوگرام در MACD در ناحیه مثبت قرار گرفته و یک گپ بین خط سیگنال و خطوط هیستوگرام ایجاد شود. در این ناحیه کاربران میتوانند به معامله وارد شوند و از روند صعودی ایجاد شده کسب سود کنند.
برعکس این موضوع نیز میتواند اتفاق بیفتد. یعنی زمانی که خط سبز alligator دو خط آبی و قرمز رنگ را به سمت پایین قطع کند، روند نزولی در قیمت ایجاد میشود. نقطه ورودی در ناحیهای مشخص میشود که در آن خطوط هیستوگرام در ناحیه منفی قرار گرفته و بین خط سیگنال و خطوط هیستوگرام یک گپ منفی ایجاد شود. در این ناحیه تریدرها میتوانند پوزیشنهای فروش خود را ایجاد نمایند و از روند نزولی ایجاد شده کسب سود کنند.
مزایای اندیکاتور الیگیتور
- کاربرد ساده و راحت: الیگیتور ابزاری بسیار ساده و راحت است و همه تریدرهای مبتدی میتوانند آن را درک کنند. این اندیکاتور برای شناسایی روندهای قیمتی و پیش بینی آنها بسیار کاربردی است.
- قابلیت استفاده در هر تایم فریمی: اندیکاتور alligator محدودیت زمانی ندارد و کاربران میتواند در تایم فریمهای بلندمدت و کوتاه مدت از آن استفاده کنند.
- ارائه سیگنالهای خرید و فروش: alligator یک ابزار مناسب برای تشخیص روندهای قیمتی است. این اندیکاتور در کنار ابزارهای مکمل دیگری همچون MACD یا فراکتال، میتواند سیگنالهای خرید و فروش مناسبی را به کاربران ارائه کند.
معایب اندیکاتور الیگیتور
- تاخیر در سیگنال دهی: alligator یک اندیکاتور تاخیری یا lagging است و نمیتواند قبل از شروع روند صعودی یا نزولی، نقطه آغاز روند را مشخص کند.
- عملکرد ضعیف در شرایط نوسانی: هنگامی که بازار جهت مشخصی نداشته یا در حالت خنثی باشد، سیگنالهایاندیکاتور الیگیتور (Alligator) با خطا مواجه میشوند. همچنین برای شناسایی روند قیمتها طراحی شده و نمیتواند در بازارهای نوسانی به خوبی عمل کند.
- وابستگی به سایر اندیکاتورها: تمساح ابزار کاملی نیست و تنها به وسیله آن نمیتوان معامله کرد. برای استفاده از این ابزار، تریدرها مجبور هستند از اندیکاتورهای دیگری همچون فراکتال استفاده کنند تا بتوانند نقاط ورود و خروج به معاملات را شناسایی نمایند.
ثبت دیدگاه
دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید