ارز fet چیست؟ Fetch.AI چگونه کار میکند؟ ارز دیجیتال فچ چه مزایا و معایبی دارد؟ آینده رمز ارز فچ ای آی به چه صورت خواهد بود؟
حوزه دیفای (DeFi) یکی از مهم ترین بخشهای بازار کریپتوکارنسی است که قصد دارد با ایجاد سازوکارهای مختلف، تمامی فرآیندهای مالی را به صورت غیر متمرکز اجرا کند. این حوزه به کمک شبکههای بلاکچینی تلاش میکند بستری همتا به همتا برای امور مختلف مالی همچون وام دهی، وام گیری، پرداخت قبوض، عملیاتهای بین بانکی و غیره را فراهم سازد.
اجرای فرآیندهای مالی پیچیدگیهای زیادی دارد و معمولا توسعه دهندگان در این حوزه با چالشهای زیادی مواجه هستند. اخیرا برخی از پروژههای این حوزه با به کارگیری فناوری هوش مصنوعی AI بستری مناسب و کارامد برای پیاده سازی فرآیندهای مالی فراهم کردهاند. این پروژهها به کمک الگوریتم های هوش مصنوعی و قراردادهای هوشمند، توانستهاند سازوکارهایی غیرمتمرکز برای فرآیندهای مالی و سایر امور روزمره کاربران فراهم کنند.
یکی از این پروژهها، Fetch.ai است. fetch یک پروژه در حوزه دیفای است که با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا قصد دارد یک اقتصاد غیر متمرکز برای تمامی افراد در دنیا ایجاد کند. در این مقاله قصد داریم تا این پروژه را به صورت کامل بررسی کنیم.
Fetch چیست؟
قبل از معرفی ارز fet، بهتر است با برنامه fetch آشنا شویم. فچ یک پلتفرم غیر متمرکز است که قصد دارد به کمک تکنولوژیهای هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیا (IoT) و فناوری بلاک چین (blockchain) بستری همتا به همتا برای ساخت اقتصاد غیر متمرکز فراهم کند. هدف اصلی این پلتفرم، حذف نهادهای واسطه از تمامی امور روزمره و فرآیندهای مالی است.
توسعه دهندگان این برنامه معتقدند که با جمع آوری و ذخیره اطلاعات تمامی اشیا از طریق اینترنت IoT، به کمک شبکههای بلاکچین و هوش مصنوعی میتوان آنها را تجزیه و تحلیل کرد و خدماتی غیرمتمرکز برای آنها ایجاد نمود. برنامه fetch.ai در آزمایشگاه هوش مصنوعی دانشگاه کمبریج ایجاد و توسعه یافته است. این پلتفرم به کمک تکنیک یادگیری ماشین (machine learning) دادههای موجود در اینترنت اشیا را بررسی کرده و برطبق آن، فرآیندها و سازوکارهای مشخصی ارائه میکند.
توکن بومی این برنامه ارز fet است. این ارز دیجیتال که در سال 2019 به بازار عرضه شده، بر روی شبکههای اتریوم، بایننس اسمارت چین و کازماس توسعه یافته است. تعداد توکنهای این ارز نامحدود هستند و در حال حاضر (در زمان نگارش مقاله) حدود 1 میلیارد توکن از آن در بازار کریپتوکارنسی عرضه شده است. از 1 میلیارد ارز فچ عرضه شده، حدود 17.5 درصد در عرضه اولیه کوین (ICO) بین کاربران تقسیم شده است.
توزیع توکنها به این صورت است: 20 درصد به بنیانگذاران، 10 درصد به مشاوران، 20 درصد به آزمایشگاه Fetch و 15 درصد به پاداشهای استخراج اختصاص یافته است. مابقی توکنهای fet نیز قرار است در سالهای آتی در بازار عرضه شود. توکن فچ اهداف و کاربردهای مختلفی دارد که به صورت خلاصه شامل موارد زیر هستند:
- سرمایه گذاری: بازیگران بازار ارزهای دیجیتال میتوانند با خرید ارز دیجیتال fet در پروژه آن سرمایه گذاری نمایند.
- استیکینگ: خریداران ارز فچ میتوانند با قفل کردن داراییهای خود در آدرسهای معین، در فرایند استیک کردن شرکت نمایند و به پردازش دادهها در برنامه کمک کنند.
- ساخت برنامه: توسعه دهندگان میتوانند با استفاده از رمز ارز فچ، برنامههای دیفای (Defi) خود را بر روی این پلتفرم بسازند و توسعه دهند.
- پرداخت هزینه خدمات: پلتفرم fetch از خدمات گوناگونی مانند یادگیری ماشین و تحلیل دادهها بهره میبرد. افراد میتوانند از طریق ارز فچ، خدمات موجود در این پلتفرم را خریداری و استفاده کنند.
تاریخچه رمز ارز Fet
پروژه fetch توسط سه مهندس فناوری با نامهای همایون شیخ (Humayun Sheikh)، توبی سیمپسون (Toby Simpson) و توماس هاین (Thomas Hain) طراحی و ساخته شده است. این سه نفر بینان گذاران ارز fet هستند. آنها توانستند نسخه اولیه این برنامه را در آزمایشگاه فناوری دانشگاه کمبریج ایجاد و در سال 2019 توکن بومی آن را در بازار کریپتوکارنسی عرضه کنند.
همایون شیخ تا قبل از شروع پروژه ارز fet، به عنوان یکی از بنیان گذاران شرکت itzcompany فعالیت میکرد. سیمپسون نیز قبل از پیوستن به پروژه fetch، یکی از توسعه دهندگان موفق دنیای گیم بود. سیمپسون علاوه بر توسعه بازی، به فناوری هوش مصنوعی علاقه داشت و در سال 2011 توانست در شرکت Deep Mind به عنوان سرپرست تیم برنامه نویسی، مشغول به کار شود.
او بعد از بررسی ایده fetch.ai تصمیم گرفت به صورت جدی به عنوان یکی از بنیان گذاران، به این پروژه ملحق شود. هاین نیز تا قبل از پروژه فچ، در یکی از دانشگاههای انگلستان به عنوان استاد یادگیری ماشین و هوش مصنوعی فعالیت میکرد. او هم اکنون مدیر ارشد فناوری در fetch است و تلاش میکند عملکرد و الگوریتمهای این شبکه را توسعه دهد.
ارز Fet چگونه کار میکند؟
ارز fet از الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی بدون مجوز (PoS-uD) استفاده میکند. بر طبق این الگوریتم، کاربران میتوانند به راحتی در هر زمان که تمایل دارند، ارز فچ را از حالت استیک خارج کرده و پاداش خود را دریافت کنند. نودهای شبکه باید در ابتدا ارز فچ را به مدت 3 هفته در صرافی یا والت خود استیک کنند. این مدت زمان تنها برای اولین استیک این ارز نیاز است.
بعد از آن کاربر میتواند هر زمان که تمایل داشته باشد، ارز فچ را از حالت استیک خارج کند. افراد میتوانند ارزهای فچ خود را به سایر کاربران دیگر واگذار کنند تا آنها به عنوان نماینده، تراکنشهای داخل پلتفرم را پردازش کنند. به کمک این الگوریتم، پلتفرم fetch میتواند مقیاس پذیری خوبی در تمامی بخشهای خود پیاده سازی کند. پلتفرم fetch برای ارائه خدمات از سه بخش کلی تشکیل شده است:
- AEA یا نمایندگان اقتصادی خودکار: نمایندگان اقتصادی خودکار یا Autonomous Economic Agents گروهی از نودها هستند که به عنوان نمایندهای از افراد، دستگاهها و سازمانها در پلتفرم fetch فعالیت میکنند. این نودها به کمک سخت افزارهای خود، به اکوسیستم فچ وصل میشوند و حجم زیادی از دادههای شرکتها و کسب و کارها را تجزیه و تحلیل میکنند.
- OEF: بخش OEF برای تعامل بین پلتفرم فچ و پروژههای دیگر ساخته شده است. این بخش به کمک APIها، اطلاعات موجود در برنامهها و شرکتها را دریافت و سپس به پلتفرم فچ منتقل میکند.
- دفاتر کل توزیع شده: در این بخش اطلاعات دریافت شده از شرکتها و سایر برنامههای متصل به fetch، به صورت غیر متمرکز در اختیار نودها قرار میگیرند. فچ به کمک دفاتر کل توزیع شده خود، اطلاعات شرکتها را رمزنگاری و پردازش میکند تا بتواند فرآیندهای درخواستی آنها را طراحی و اجرا کند. این بخش با اینترنت اشیا یا IoT نیز در ارتباط است و میتواند اطلاعات مربوط به اشیای مختلف را به راحتی بررسی و پردازش کند.
مزایای رمز ارز Fet
- حضور تیم توسعه و مشاوران قوی: بیشتر اعضای تیم توسعه fetch افراد باتجربه در حوزه توسعه هوش مصنوعی هستند. اکثر آنها کارکنان سابق شرکت Deep Mind (یک شرکت هوش مصنوعی معروف در حوزه توسعه شبکههای عصبی) هستند که شناخت خوبی از الگوریتم های AI دارند.
- مقیاس پذیری بالا: مکانیزم منحصر به فرد الگوریتم اجماع در این پلتفرم باعث میشود تا کاربران به راحتی بتوانند ارز fet را استیک کرده و در پردازش تراکنشها مشارکت کنند. همین موضوع باعث میشود تا fetch بتواند با سرعت بالا و عملکرد مناسب، دادههای موجود در برنامه را پردازش کرده و فرآیندهای طراحی شده را بهینه کند.
- همکاری با شرکتهای بزرگ: فناوری منحصر به فرد این شبکه باعث شد تا برخی از شرکتها و برندهای بزرگ همچون بایننس (binance) و بوش (bosch) همکاریهای مختلفی با این پلتفرم داشته باشند. آنها در زمینه تحلیل دادهها و پیاده سازی اینترنت غیرمتمرکز اشیا با fetch همکاری میکنند.
معایب رمز ارز Fet
- کامل نبودن فناوریها: اگرچه ارز fet با ترکیب فناوری اینترنت اشیا، بلاک چین و هوش مصنوعی توانسته موفقیتهای زیادی را کسب کند، اما به دلیل نبود فناوریها و فرآیندهای شفاف، نمیتوان آینده این پروژه را به صورت دقیق پیش بینی کرد. در حال حاضر هر کدام از فناوریهای AI، بلاک چین و IoT با محدودیتها و مشکلات متعددی همراه هستند. در صورتیکه این مشکلات هموار نشود، پروژه fetch نمیتواند به هدف خود برسد.
- پیچیدگی فنی بالا: فرآیندهای تعریف شده در این پلتفرم از پیچیدگی بالا برخوردار هستند. این پلتفرم با استفاده از این فناوریها، یک راه ارتباطی بین اینترنت IoT و هوش مصنوعی ایجاد کرده است. پیچیدگی بالای این فرآیندها باعث میشود تا توسعه دهندگان به سختی بتوانند آن را اصلاح کرده و توسعه دهند.
- نقدینگی محدود: با توجه به اهداف و تکنولوژیهای استفاده شده در این پروژه، در حال حاضر نقدینگی محدودی در معاملات ارز fet وجود دارد و نهنگ های بازار به راحتی میتوانند نوسانات مختلفی را در معاملات این ارز ایجاد کنند.
نحوه خرید و فروش ارز فچ Fetch
ارز fet جزو 100 رمز ارز برتر بازار کریپتوکارنسی شناخته میشود و در بیشتر صرافیهای ارزهای دیجیتال لیست شده است. کاربران با خرید این ارز، علاوه بر سرمایه گذاری بر روی پروژه fetch، میتوانند به عنوان نود یا اعتبارسنج در این پلتفرم فعالیت کنند. در واقع کاربران با استیک ارز fet میتوانند در پردازش تراکنشها و اطلاعات این پلتفرم مشارکت داشته و در مدت زمان معینی، سود مشخصی دریافت کنند. صرافیهای بایننس (binance)، کوکوین (kucoin)، کراکن (kraken)، هیوبی (huobi)، بای بیت (bybit)، کوین بیس (coinbase) و OKEx بهترین گزینهها برای خرید و فروش ارز فچ به حساب میآیند.
افراد میتوانند بعد از خرید ارز فچ، آن را در کیف پول یا والت خود ذخیره کنند. کیف پول امنیت بالایی نسبت به صرافیها دارد و برای هولد بلندمدت ارزهای دیجیتال، یکی از بهترین گزینهها به حساب میآید. کیف پولهای متامسک (metamask)، آیم توکن (imToken)، تراست ولت (trust wallet)، اتمیک والت (atomic wallet) و لجر (ledger) بهترین والتها برای ذخیره این توکن هستند.
سخن پایانی
«ارز fet چیست؟» پلتفرم fetch یک برنامه غیر متمرکز است که قصد دارد بستری غیر متمرکز برای توسعه برنامههای دیفای ایجاد کند. این برنامه با ترکیب فناوریهای بلاک چین، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی تلاش میکند اقتصادی غیر متمرکز برای تمامی فعالیتهای روزمره کاربران ایجاد نماید. این فناوری به دلیل استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی و تکنولوژی IoT کاربردهای فراوانی دارد.
یکی از مهم ترین کاربردهای این پروژه در بحث حمل و نقل است. این پلتفرم میتواند دادههای موجود در سیستمهای خودروها را دریافت کند؛ آنها را پردازش کرده و فرآیندها و راه حلهای مختلفی برای این دادهها ارائه نماید. به عنوان مثال این فناوری از طریق اطلاعات دریافتی از خودروها، میتواند بهترین مسیر با کمترین ترافیک را برای تمامی مسافران مشخص کند.
همچنین این پلتفرم میتواند ایرادات احتمالی خودروها را بررسی و راه حلهای سریع و کم هزینه به کاربران ارائه کند. در حال حاضر ارز fet پیشرفتهای بسیاری داشته و در آینده میتواند جزو بهترین پروژههای حوزه دیفای شناخته شود. اگر این فناوری بتواند مشکلات موجود در فناوریهای AI و IoT را برطرف کند و با مقیاس پذیری بالا، بستری برای توسعه این فناوریها فراهم سازد؛ بدون شک میتواند جزو موفق ترین پروژههای دنیای کریپتو در سالهای آینده به حساب بیاید.
سوالات متداول
آیا ارز fet را میتوان استخراج کرد؟
خیر. ارز فچ غیر قابل استخراج است. این ارز با استفاده از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی بدون مجوز، به راحتی قابل استیک است. افراد میتوانند در بستر کیف پولها و صرافیها این ارز را خریداری کرده و سپس آن را استیک کنند.
از کدام صرافیها میتوان ارز fet را خریداری نمود؟
ارز فچ در رتبه صدم برترین ارزهای بازار قرار دارد و تقریبا در تمامی صرافیها لیست شده است. صرافیهای پنکیک سواپ (pancake swap)، بایننس (binance)، کوکوین (kucoin)، کراکن (kraken) و کوین بیس (coinbase) بهترین گزینهها برای خرید و فروش این ارز محسوب میشوند.
کاربردهای ارز fet چه مواردی هستند؟
ارز فچ به دلیل استفاده از فناوریهای AI، اینترنت اشیا و بلاکچین کاربردهای متنوع و وسیعی دارد. همین موضوع نیز باعث شده تا شرکتهای بزرگی همچون BOSCH تمایل داشته باشند در این پلتفرم سرمایه گذاری و همکاری کنند. در حال حاضر این پروژه در بخشهایی از راهنمایی و رانندگی، حمل و نقل، زنجیره تامین و امور غیر متمرکز مالی استفاده میشود.