ارز دیجیتال ترون (Tron) یکی از رمزارزهای معتبر در بازار کریپتوکارنسی است. رمز ارز TRX از زمان شروع عرضه خود تا به امروز طرفداران زیادی پیدا کرده است. علت این محبوبیت را میتوان فعالیت این رمز ارز در بخشهای متاورس، بازار NFT دانست که رقابت شدیدی را هم با شرکتهای بزرگی همچون فیسبوک به وجود آورده است. در این مقاله تلاش داریم تا ابتدا به صورت مختصر با ساختار رمز ارز ترون آشنا شویم تا به یک تحلیل فاندامنتال جامع از ارز دیجیتال ترون برسیم. سپس با بررسی عوامل مختلف چشم اندازی از آینده قیمت ترون ارائه خواهیم داد.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
ارز ترون چیست؟
پروژه ترون دارای شبکه هوشمند چند منظوره خود میباشد و میتواند از طریق ساختار همتا به همتا برای اشتراکگذاری رایگان محتواهای سرگرمی و ساخت قرارداد هوشمند به کار برود. به بیان ساده، هدف اصلی شبکه ترون حذف واسطهها است تا هزینههای کارمزد و میانی را از بین ببرد.
شبکه ترون به تولیدکنندگان محتوای شبکه خود ارز TRX پاداش میدهد. بدین ترتیب، تولید کنندگان محتوا در پلتفرمهایی مانند یوتیوب لازم نیست با ارز فیات سر و کار داشته باشند و به راحتی بهطور غیر متمرکز پاداش خود را از طریق رمزارزها دریافت میکنند. در این پلتفرم همچنین میتوانید انواع اپلیکیشنها را بدون نیاز به بازارهای نرمافزاری مانند گوگل پلی و اپ استور با دیگران به اشتراک بگذارید.

بنیانگذار شبکه ترون
ایده ساخت شبکه ترون توسط کارآفرین سنگاپوری به نام جاستین سان (JUSTIN SUN) مطرح شد. جاستین سان قبل از ایجاد پروژه ترون، بهعنوان نماینده ارشد و مشاور در پروژه رمز ارز ریپل (Ripple) نقش داشت. علاوه بر این، جاستین سان مدیر عامل شرکت بیت تورنت (BITTORRENT) هم بود. به گفته جاستین سان، ایده ساخت شبکه ترون با هدف ایجاد یک فضای آزاد برای تولیدکنندگان محتوا به ذهن او رسید.
جاستین سان با رفتار حرفهای و توسعه مداوم شبکه ترون تا به امروز توانسته اعتماد شرکتهای بزرگی را برای مشارکت با ترون جلب کند. پلتفرم «باوفنگ» (Baofeng: پلتفرمی برای تماشای فیلم و سریال در بستر بلاک چین)، مرورگر «بایدو» (Baidu: معروفترین موتور جستجوی چینی)، شبکه اجتماعی «گلوبال سوشال چین» (Global Social Chain) و برند سامسونگ از شرکتهایی هستند که در پروژه ترون مشارکت دارند.

تحلیل تکنیکال آینده ارز ترون
ارز دیجیتال ترون در سال 2018 در صرافیهای بزرگ جهان لیست شد. این ارز در ابتدا یک روند نزولی داشت و با افت قیمت همراه بود. این روند نزولی تا مارچ 2020 ادامه داشت. بعد از آن رمز ارز ترون وارد یک روند صعودی شارپ شد که قیمت TRX را با رشد 1700 درصدی به 0.18 دلار رساند. 0.22 دلار بالاترین قیمت رمز ارز ترون تا به امروز است که در 6 ژانویه 2018 رقم خورد.
در تصویر زیر، چارت قیمت توکن TRX را در تایم فریم هفتگی میبینید. قیمت رمز ارز ترون در یک ناحیه مثلث قرار گرفته است. در این ناحیه محدوده حمایتی بین 0.05 تا 0.045 دلار و محدوده مقاومتی بین 0.075 تا 0.08 دلار دیده میشود. همچنین حمایتها و مقاومتهای فیبوناچی هم در همین تصویر مشخص هستند.
در صورتی که توکن TRX بتواند مثلث را به سمت بالا بشکند و از روند نزولی خارجی شود، اهداف 0.083 تا 0.09 دلار دور از ذهن نیست. اما اگر فشار فروش ارز ترون مجدد افزایش یابد و منجر به شکستن مثلث از سمت پایین شود، احتمال ریزش قیمت تا 0.02 دلار وجود دارد. درحال حاضر حجم معاملات کاهش یافته است. در صورت افزایش ناگهانی حجم معاملات ترون و رفتار قیمتی، روند بعدی این رمز ارز مشخص میشود.

برای اینکه بتوانیم دید بهتری نسبت به قیمت رمز ارز ترون داشته باشیم، از دو اندیکاتور RSI و MACD استفاده میکنیم. تصویر زیر نمودار قیمت ترون در تایم فریم هفتگی را نمایش میدهد. همان طور که در اندیکاتور RSI مشخص است، عرضه و تقاضا در رمز ارز ترون در حالت اشباع فروش قرار دارد.
در واقع فروشندگان عمده در این ارز دیجیتال خارج شده اند که این باعث کاهش حجم معاملات شده است. خطوط منفی هیستوگرام در اندیکاتور MACD مجدد در حال افزایش است که اگر این موضوع ادامه پیدا کند منجر به دامپ ترون خواهد شد.

آیا ترون برای سرمایه گذاری مناسب است؟
به منظور سرمایهگذاری موفق در بازار کریپتوکارنسی باید نقاط قوت و ضعف پروژه را هم علاوه بر بررسی قیمت و تحلیلهای تکنیکال بررسی کنید. بلاک چین ترون تا امروز توانسته نظرات شرکتهای بزرگی مانند سامسونگ را به خود جلب کند. این مشارکتکنندگان به جذب سرمایه ترون در بازار ارزهای دیجیتال کمک میکنند. این پروژه دارای نقاط ضعفی هم میباشد که میتواند بر آینده ارز ترون تأثیر بگذارد. در ادامه به نقاط قوت و ضعف بلاکچین ترون خواهیم پرداخت.
نقاط قوت ترون
1. سرعت پردازش تراکنشها در شبکه ترون بسیار بالاست. بلاک چین ترون توان عملیاتی 2 هزار تراکنش بر ثانیه را دارد. این تعداد تراکنش در کنار میزان کارمزد بسیار پایین این شبکه باعث میشود که مقیاسپذیری خوبی برای ترون ایجاد شود. این دغدغه هنوز برای بلاک چینهای بزرگی مانند بیت کوین و اتریوم وجود دارد و آنها با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
2. فعالیت ترون در بازار NFT باعث میشود تا گستردگی این شبکه افزایش یابد. دنیای متاورس و بازار NFT یکی از جذابترین بخشهای دنیای کریپتو است که سرمایهگذاران را به آینده ترون خوشبین میکند.
3. ایجاد اپلیکیشنهای غیر متمرکز (dApps) برای برنامهنویسان در شبکه ترون فراهم است. کاربران میتوانند بدون هیچ محدودیتی اپلیکیشن خود را در این شبکه ایجاد کرده و راهاندازی کنند. علاوه بر این، توسعه دهندگان میتوانند توکنهای خود را در این شبکه طراحی کنند تا به عنوان روش پرداخت در آن اپلیکیشن به کار رود.
4. قرار است همکاری بین شبکه ترون با بایننس اسمارت چین (BSC) تقویت شود. پل بلاکچینی «Allbridge Core» یک مزیت برای ترون و بایننس به حساب میآید که امکان انتقال اکثر توکنهای TRC-20 و BEP-20 را میسر میسازد. در واقع، بسیاری از توکنهای شبکه ترون میتوانند در بستر بلاک چین بایننس جا به جا شوند که باعث افزایش کاربری این توکنها میشود و ارزش شبکه ترون را بالا میبرد.
5. شبکه ترون از الگوریتم اثبات سهام استفاده میکند. الگوریتم اثبات سهام از لحاظ مصرف بالای انرژی و مشکلات محیط زیستی نسبت به الگوریتم اثبات کار بهتر است. استفاده از الگوریتم اثبات سهام علاوه بر موضوعات محیط زیستی، امنیت شبکه ترون را افزایش میدهد و تمرکززدایی شبکه را هم نسبت به شبکههایی همچون بیت کوین بالاتر میبرد.
نقاط ضعف ترون
1. تیم توسعه شبکه ترون تا به حال چندین بار از نقشه راه خود عقب ماندهاند. ترون به واسطه تبلیغات گسترده رسانهای بر سر زبانها افتاده است و توجه سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال را به خود جلب کرده است. به همین دلیل است که تأخیر در برنامههای این پروژه باعث دامپ قیمت ترون میشود و حس ناامیدی را میان سرمایهگذاران این پروژه ایجاد میکند.
2. نحوه عرضه ترون یکی از ریسکهای موجود برای سرمایهگذاری در ترون است. حداکثر عرضه توکن TRX بینهایت است. در هنگام نگارش این مقاله، بیش از 90 میلیارد توکن TRX در گردش بازار قرار دارد. این عرضه نامحدود برای قیمت این رمز ارز خوب نیست.
3. توکن TRX از ابتدای عرضه خود حاشیههای زیادی بههمراه داشته است که نوسانات زیاد این ارز را منجر شده است. برخی از فعالان بازار کریپتو طرح ترون را کپیبرداری از اتریوم میدانند و چشمانداز مثبتی برای آن متصور نیستند.
این شباهت از آن جهت است که شبکه ترون ابتدا بر روی شبکه اتریوم با استاندارد ERC-20 ساخته شد. این وابستگی اولیه باعث میشود که برخی تحلیلگران هنوز به ترون به عنوان یک شبکه مستقل نگاه نکنند. این در حالی است که توسعهدهندگان ترون بلافاصله بعد از عرضه اولیه یک بلاکچین اختصاصی برای ترون طراحی کردند.

کیف پولهای ترون
همان طور که در بخشهای بالا گفته شد، تولیدکنندگان محتوا در شبکه ترون به جای پاداش، ارزهای فیات مانند دلار یا ارز دیجیتال TRX را دریافت میکنند. تیم توسعه ترون برای آنکه کاربران این شبکه بتوانند توکن TRX دریافتی از این شبکه را در کیف پول ارز دیجیتال خود ذخیره کنند، اقدام به راهاندازی چند کیف پول مختص شبکه ترون کردهاند. توجه داشته باشید که بسیاری از کیف پولهای معتبر از توکنهای TRX پشتیبانی میکنند. ما در اینجا فقط به معروفترین کیف پولهای شبکه ترون خواهیم پرداخت که به صورت اختصاصی برای ذخیره توکنهای TRX استفاده میشوند:
1. ترون لینک (TronLink)
به جرأت میتوان گفت که «ترون لینک» کیف پول اصلی شبکه ترون است که یکی از امنترین کیف پولهای بازار کریپتو هم به حساب میآید. رابط کاربری ساده و امکان استفاده از الگوریتم اثبات سهام از ویژگیهای این کیف پول است. قابلیت اثبات سهام باعث میشود که کاربران بتوانند توکنهای خود را در این کیف پول استیک کنند و کسب درآمد جانبی داشته باشند. کیف پول ترون لینک در سیستم عاملهای اندروید، IOS و ویندوز قابل نصب و استفاده است.
2. ترون اسکن (Tronscan)
کیف پول «ترون اسکن» کیف پولی با رابط کاربری مناسب است که تحت وب اجرا شده است. کاربران میتوانند از طریق هر مرورگری وارد این کیف پول شوند. از جمله ویژگیهای این کیف پول میتوان به دسترسی سریع به تراکنشها، قابلیت استیک توکنها و معاملات سریع اشاره کرد. از آنجا که ترون اسکن در مرورگرها و پلتفرمهای مختلف قابل اجراست، امنیت بالایی ندارد. این کیف پول به کاربرانی توصیه میشود که بهطور روزانه در شبکه ترون فعالیت میکنند.
3. ترون والت (Tronwallet)
«ترون والت» از دیگر کیف پولهای تیم شبکه ترون است. این کیف پول موبایلی بر سیستم عاملهای اندروید و IOS قابل اجراست. ترون والت یک اپلیکیشن اوپن سورس است که کاربران را قادر میسازد کدهای اصلی توسعه را مشاهده کنند که اعتماد آنها را میتواند بالا ببرد. کلیدهای خصوصی هم در این کیف پول به صورت local ذخیره میشود که امنیت شبکه را افزایش میدهد. به همین دلیل میتوانید با مشاهده کدهای منبع، از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید. کلیدهای خصوصی به صورت لوکال توسط خود اپلیکیشن ذخیره میشوند که امنیت را دوچندان میسازد.
سخن پایانی
ترون یکی از رمزارزهای پرحاشیه دنیای کریپتوکارنسی است که در ابتدا بر روی شبکه اتریوم توسعه یافت و بعد از مدتی بلاک چین اختصاصی آن طراحی شد. جاستین سان مدیرعامل ترون بود و توانست اعتماد شرکتهای بزرگی همچون سامسونگ را جلب کند. با این حال به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، ترون در ابتدای راه خود قرار دارد و برای اینکه بتواند شبکهای گسترده و مقیاسپذیر شود باید نقشه راه دقیقتر با برنامه زمانی بهتری داشته باشد.
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با شبکه ترون آشنا کنیم. همچنین به نقاط قوت و ضعف آن پرداختیم تا با بررسی چشم انداز و تحلیل تکنیکال بتوانید به درکی جامع از آینده ارز ترون برسید.
سلام این ارز رو الان همه ی صرافی ها پپشتیبانی میکنند؟
سلام سپاس از همراهی شما
معمولا پشتیبانی میکنند.
با تشکر برای دریافت توکن TRX فقط باید از کیف پول هایی که برای این شبکه ساخته شده استفاده کرد؟
بله کیف پولهای زیادی برای ترون توسعه داده شده