ارز دیجیتال چیست به زبان ساده و چه کاربردهایی دارد؟ آیا رمز ارزها ارزش سرمایه گذاری دارند؟ نحوه خرید و فروش ارزهای دیجیتال چگونه است؟

ارزهای دیجیتال یا رمز ارزها معادل فارسی عبارت “cryptocurrency” هستند و نوعی پول دیجیتال محسوب می‌شوند. این ارزها در تلاش هستند تا با ارائه سیستم‌های غیرمتمرکز، راهکاری جایگزین و بهتر برای پول‌های رایج امروزی ارائه دهند. پول‌های امروزی یا ارزهای فیات (fiat money) به دلیل متمرکز بودن از سمت دولت‌ها و بانک‌ها، ایرادات فراوانی دارند.

رمز ارزها تلاش می‌کنند تا با استفاده از فناوری بلاک چین، دنیایی غیر متمرکز ایجاد کنند و ارزهای فیات را حذف کنند. در این مقاله قصد داریم تا درباره مفهوم ارزهای دیجیتال، مزایا و معایب و کاربردهای آن‌ها صحبت کنیم.

ارز دیجیتال چیست به زبان ساده

ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) چیست به زبان ساده

برای درک بهتر ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی بهتر است ابتدا با ارزهای فیات آشنا شویم. ارزهای فیات همان پول‌های رایج امروزی هستند که توسط بانک‌ها، دولت‌ها و نهادهای مرکزی ایجاد و کنترل می‌شوند. وجود قدرت و نفوذ بالا در نهادهای مرکزی برای کنترل پول‌ها، سبب ایجاد رانت و کلاهبرداری می‌شود. در واقع نهادهای مرکزی به سادگی می‌توانند ارزش پول‌ها را با تصمیمات مختلف تغییر دهند و حتی در برخی از تراکنش‌های کاربران دستکاری کنند.

وجود قدرت زیاد نهادهای مرکزی در پول‌های رایج، یک مشکل بزرگ محسوب می‌شود. همین مشکل بزرگ آغاز ایده ساخت ارزهای دیجیتال است. ارز دیجیتال یا cryptocurrency نوعی پول الکترونیکی است که به وسیله یک شبکه غیر متمرکز، می‌تواند بین تمامی کاربران در سراسر جهان جابجا شود. منظور از شبکه غیر متمرکز، شبکه‌ایست که نهاد یا قدرت مرکزی در آن وجود ندارد و کاربران پردازش و توسعه شبکه را انجام می دهند.

بنابراین به زبان ساده، رمز ارزها به کمک شبکه‌های غیرمتمرکز بستری را فراهم می‌کنند تا کاربران بدون نیاز به بانک‌ها و نهادهای واسطه، دارایی‌های خود را جابجا کنند. بیت کوین (bitcoin) اولین ارز دیجیتالی است که ایده ساخت شبکه غیر متمرکز برای تبادلات مالی را مطرح کرد. در ابتدای تولد رمز ارزها، آن‌ها تنها برای تبادلات مالی غیر متمرکز طراحی و ایجاد می‌شدند.

اما بعد از گذشت زمان، شبکه‌های غیرمتمرکز برای اهداف مختلفی نظیر ساخت بازی، ارسال فایل‌ها، ساخت شبکه اجتماعی و سایر امور ایجاد شدند. به عنوان مثال اتریوم، یک شبکه غیر متمرکز است که بستری برای ایجاد برنامه‌های غیر متمرکز (DApps) فراهم کرده است. گذشت زمان باعث توسعه رمز ارزها و ورود آن‌ها به حوزه‌های مختلف شده است.

نحوه عملکرد ارز های دیجیتال

نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال با ایجاد یک شبکه امن و همتا به همتا، اطلاعات کاربران را به شیوه‌ای غیرمتمرکز مبادله می‌کنند. اما این رمز ارزها چگونه یک شبکه غیر متمرکز ایجاد می‌کنند؟ یک شبکه غیر متمرکز چگونه کار می‌کند؟

رمز ارزها به کمک فناوری بلاک چین (blockchain) می‌توانند شبکه غیر متمرکز ایجاد کنند. منظور از شبکه غیر متمرکز این است که اطلاعات کاربران در جایی ذخیره نمی‌شود و توسط خود کاربران نگهداری می‌شود. علاوه بر این کاربران می‌توانند در تایید تراکنش‌ها و پردازش شبکه مشارکت داشته باشند و به نوعی خود آن‌ها شبکه را اداره کنند.

فناوری بلاک چین در اکثر شبکه رمز ارزها استفاده می‌شود. بلاک چین نوعی دفتر کل توزیع شده (Distributed Ledger Technology) است. دفتر کل توزیع شده تمامی داده‌های موجود در شبکه را در تعداد زیادی سیستم توزیع می‌‌کند و دیگر اطلاعات تنها در یک یا چند سرور محدود ذخیره نمی‌شوند. دفاتر کل توزیع شده با حذف مرکزیت در ذخیره داده‌ها و نبود واسطه، اطلاعات کاربران را به صورت غیر متمرکز ذخیره می‌کنند.

زمانی که کاربران دارایی‌های خود را به ارز دیجیتال تبدیل می‌کنند، می‌توانند به وسیله شبکه آن رمز ارز، دارایی‌های خود را بدون هیچ محدودیتی به کاربران دیگر انتقال دهند. دارایی کاربران در شرایطی ایمن و رمزنگاری شده جابجا می‌شود و احتمال کلاهبرداری و دستکاری در تراکنش نزدیک به صفر است.

تفاوت ارز دیجیتال و ارز فیات

تفاوت ارز دیجیتال و ارز فیات چیست؟

همان طور که اشاره شد، ارزهای دیجیتال دقیقا نقطه مقابل پول‌های معمولی یا ارز فیات (Fiat) قرار گرفته‌اند و تلاش می‌کنند تا این نوع ارزها را حذف کنند. تفاوت‌های رمز ارزها با ارزهای فیات موارد زیر است:

  1. تمرکززدایی
    پول‌های معمولی توسط دولت‌ها و بانک‌ها کنترل می‌شوند و از یک سیستم متمرکز پیروی می‌کنند. در مقابل در رمز ارزها، شبکه‌های غیر متمرکز برای پردازش و انجام تراکنش‌ها وجود دارند و دیگر نهاد واسطه‌ای در تراکنش‌های کاربران دخالت نمی‌کنند.
  2. امنیت
    امنیت دارایی در شبکه‌های رمز ارزها بسیار بالاست. رمز ارزها با استفاده از کلیدهای عمومی و خصوصی رمزنگاری شده، امنیت بالایی را برای کاربران خود فراهم می‌کنند. در پول‌های رایج، امنیت تنها توسط نهادهای واسطه تامین می‌شود و در صورت هرگونه مشکل یا اشتباهی از سوی این نهادها، دارایی کاربران به خطر می‌افتد.
  3. عدم نیاز به مجوز
    دولت‌ها و بانک‌ها می‌توانند محدودیت‌های جغرافیایی برای تبادلات مالی در نظر بگیرند و نوعی چارچوب مشخص کنند. اما در رمز ارزها، دیگر محدودیت‌های جغرافیایی همچون تحریم وجود ندارد و کاربران به سادگی می‌توانند دارایی‌های خود را در سراسر جهان جابجا کنند.
  4. شفافیت
    در سیستم متمرکز ارزهای فیات، کاربران نمی‌توانند بر عملکرد بانک‌ها نظارت کامل داشته باشند. در نتیجه در این نوع سیستم‌ها شفافیت بسیار پایین است. اما در رمز ارزها، با استفاده از شبکه‌های غیر متمرکز، کاربران به سادگی می‌توانند عملکرد شبکه را بررسی کنند. همچنین کاربران می‌توانند در توسعه و پردازش تراکنش‌های شبکه مشارکت داشته باشند.

ارزهای دیجیتال چه کاربردی دارند؟

همه ارزهای دیجیتال یک سری کاربرد مشترک دارند. این کاربردها شامل موارد زیر هستند:

  1. به کمک رمز ارزها، می‌توان تبادلات بدون مرز انجام داد. این نوع ارزها به دلیل نبود نهادهای مرکزی، محدودیتی برای تبادل دارایی ندارند و کاربران می‌توانند دارایی‌های خود را برحسب رمز ارز، جابجا کنند.
  2. این نوع ارزها برای پرداخت‌های اینترنتی بسیار مناسب هستند. یک ارز دیجیتال می‌تواند بستری ایمن و رمزنگاری شده برای خرید محصولات و خدمات یک کسب و کار را فراهم کند. بنابراین کاربران علاوه بر نبود محدودیت‌های جغرافیایی، می‌توانند در محیطی ایمن به خرید و فروش کالاها و خدمات بپردازند.
  3. امکان سرمایه گذاری و ترید در ارز دیجیتال وجود دارد. این نوع ارزها دارای کاربرد سرمایه گذاری نیز هستند و افراد می‌توانند با قرار دادن بخشی از دارایی‌های خود بر روی رمز ارزها، سرمایه گذاری کنند.
آشنایی با انواع ارز های دیجیتال

آشنایی با انواع ارز های دیجیتال

در بازار کریپتوکارنسی، رمز ارزهای بسیاری وجود دارند که هرکدام اهداف خاصی را دنبال می‌کنند. معمولا رمز ارزهای بزرگ و محبوب دارای کاربردی مشخص هستند و سعی می‌کنند تا یکی از نیازهای کاربران را برطرف کنند. تقسیم بندی انواع ارزهای دیجیتال بر اساس کاربرد آن‌ها به صورت زیر است:

1. رمز ارزهای تبادلات مالی
اولین نوع رمز ارزها، رمز ارزهای تبادلات مالی هستند. هدف این رمز ارزها، ایجاد شبکه‌ای غیر متمرکز برای انجام تبادلات مالی است. رمز ارزهای تبادلات مالی اولین جرقه برای ساخت دنیای غیر متمرکز را در سر توسعه دهندگان و سرمایه گذاران حوزه مالی و فناوری ایجاد کردند. بیت کوین اولین رمز ارز برای تبادلات مالی است.

2. رمز ارزهای برنامه‌ای
رمز ارزهای برنامه‌ای با هدف ایجاد بستری برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز ایجاد شده‌اند. برنامه‌های غیرمتمرکز یا decentralized applications برنامه‌هایی هستند که در شبکه‌های غیر متمرکز توسعه پیدا می‌کنند و همانند این شبکه‌ها، به صورت غیر متمرکز اداره می‌شوند. ارز دیجیتال اتریوم اولین رمز ارز برنامه‌ایست که تلاش می‌کند بستری مناسب برای توسعه اپلیکیشن‌های غیر متمرکز فراهم کند.

3. رمز ارزهای دیفای
رمز ارزهای دیفای ارزهایی هستند که به منظور استفاده در سیستم‌های مالی غیرمتمرکز طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، یونی (UNI) رمز ارز صرافی یونی سواپ است. این صرافی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال به صورت غیر متمرکز ایجاد شده است.

4. استیبل کوین
استیبل کوین (stablecoin) ارزهای دیجیتالی هستند که قیمت آن‌ها به یک دارایی فیزیکی مانند ارز فیات یا طلا وابسته است. در واقع استیبل کوین، نماینده یک ارز فیات در بازار کریپتوکارنسی است و کاربران به وسیله آن می‌توانند ارزهای فیات خود را به رمز ارز تبدیل کنند. تتر معروف‌ترین استیبل کوین در بازار کریپتوکارنسی است که به عنوان نماینده ارز فیات دلار در بازار فعالیت می‌کند.

5. پرایوسی کوین
پرایوسی کوین (privacy coin) ارزهایی هستند که حریم خصوصی کاربران را افزایش می‌دهند و اطلاعات تراکنش‌ها را به صورت ناشناس در شبکه ذخیره می‌کنند. در واقع در این رمز ارزها، اطلاعاتی نظیر تراکنش‌ها، حجم و زمان انجام تراکنش به صورت محرمانه در شبکه ذخیره می‌شوند و سایر کاربران نمی‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

6. شت کوین‌ها
به رمز ارزهایی که هدف مشخصی ندارند و تیم معتبری از آن‌ها پشتیبانی نمی‌کند، شت کوین گفته می‌شود. اکثر شت کوین‌ها تنها با اهداف کلاهبرداری و سرقت دارایی کاربران وارد بازار کریپتوکارنسی می‌شوند.

7. میم کوین‌ها
میم کوین‌ها، رمز ارزهایی هستند که صرفا برای شوخی ایجاد می‌شوند و اکثر آن‌ها همانند شت کوین‌ها، هدف مشخصی ندارند. البته برخی از میم کوین‌ها با هدف جذب سرمایه برای خیریه‌ها وارد بازار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: میم کوین چیست و معرفی بهترین میم کوین ها برای سرمایه گذاری

8. ارز دیجیتال هوش مصنوعی
رمز ارزهایی که تکنولوژی‌های بلاک چین و هوش مصنوعی را با یکدیگر تلفیق کرده‌اند، ارز دیجیتال هوش مصنوعی نام دارند. این ارزها به کمک هوش مصنوعی تلاش می‌کنند تا میزان امنیت و مقیاس پذیری شبکه‌های بلاک چینی را افزایش دهند.

9. ارز دیجیتال گیمینگ
رمز ارزهای گیمینگ یک روش پرداخت در بازی‌های کریپتوکارنسی هستند. کاربران به کمک این رمز ارزها می‌توانند به ازای انجام برخی از بازی‌های بلاک چینی، کسب درآمد کنند.

10. ارز دیجیتال nft
رمز ارزهای NFT یا ارزهای دیجیتال غیر قابل تعویض، این امکان را برای کاربران فراهم می‌کنند تا مالکیت خود را بر روی اقلام واقعی یا دیجیتال ثابت کنند. در واقع این رمز ارزها سندی بر مالکیت اقلام واقعی یا مجازی هستند.

11. ارز دیجیتال ایرانی
به دنبال پیشرفت رمز ارزها، بسیاری از کشورها در تلاش هستند تا ارز دیجیتال ملی خود را ایجاد کنند. ایران نیز با هدف ایجاد تبادلات تجاری آزاد با کشور روسیه در تلاش است تا رمز ارز ریال را ایجاد کند. رمز ارزهای ملی از تکنولوژی بلاک چین استفاده می‌کنند اما به دلیل متمرکز بودن توسط دولت، خاصیت تمرکززدایی ندارند و تنها افراد محدود و وابسته به دولت می‌توانند در پردازش تراکنش‌های شبکه مشارکت داشته باشند.

روش‌های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال

روش‌های متنوعی برای کسب درآمد از رمز ارزها وجود دارد. محبوب‌ترین این روش‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  1. هولد کردن و سرمایه گذاری بلندمدت
    یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای درآمدزایی از رمز ارزها، نگهداری بلند مدت یا هولد ارز دیجیتال (HODL) است. در سال‌های اخیر قیمت برخی از رمز ارزها، مانند بیت کوین و اتریوم، در تایم فریم‌های بلندمدت روندی صعودی داشته است. در این سال‌ها افرادی که از استراتژی هولد استفاده کرده‌اند؛ توانسته‌اند سودهای بزرگی از بازار کسب کنند.
    افراد برای هولد کردن یک رمز ارز باید صبر و استقامت بالایی داشته باشند و بر احساس خود مسلط شوند. علاوه بر این افراد باید بتوانند رمز ارزهای پرپتانسیل و آینده دار را شناسایی کنند.
  2. ترید کردن
    ترید ارز دیجیتال، محبوب‌ترین روش کسب درآمد از رمز ارزها برای فعالان بازارهای مالی به شمار می‌آید. بازار کریپتوکارنسی به دلیل نوپا بودن، نوسانات قیمتی شدیدی را تجربه می‌کند. تریدرهای حرفه‌ای با استفاده از ابزارهایی مانند اهرم، می‌توانند با ورود مناسب در معامله یک ارز دیجیتال و موج سواری، سودهای انفجاری زیادی کسب کنند.
  3. استخراج یا ماینینگ
    استخراج یا ماینینگ، از دیگر روش‌های رایج برای کسب درآمد از این ارزها است. افراد با اتصال دستگاه خود به شبکه رمز ارزها، می‌توانند در پردازش شبکه مشارکت کنند و در ازای مشارکت خود، از شبکه پاداش دریافت نمایند. در حال حاضر شبکه رمز ارزهای بیت کوین، مونرو، دوج کوین، شیبا و لایت کوین قابلیت ماینینگ دارند و کاربران می‌توانند این ارزها را استخراج کنند. البته باید در نظر داشت که مصرف انرژی و هزینه خرید دستگاه‌های ماینینگ بسیار زیاد است و افراد باید قبل از شروع این فرآیند، میزان هزینه‌ها و پاداش شبکه را محاسبه کنند.
    اگر تمایل دارید در این حوزه کسب درآمد کنید، توصیه می‌کنیم که از ماشین حساب ماینر استفاده کنید. ماشین حساب ماینر به افراد این امکان را می‌دهد تا میزان برق مصرفی، سود خالص و توان مصرفی برای استخراج یک ارز دیجیتال را محاسبه کنند و بر مبنای آن، برای ماین کردن یک رمز ارز تصمیم بگیرند.
  4. استیکینگ
    استیک کردن رمز ارزها، از دیگر روش‌های کسب درآمد در بازار کریپتوکارنسی است که در چند سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است. در استیکینگ ارز دیجیتال نیز همانند فرآیند ماینینگ، افراد در پردازش و تایید تراکنش‌های شبکه مشارکت می‌کنند اما دیگر نیازی به خرید دستگاه‌های ماینینگ و مصرف انرژی بالا ندارند. در این روش کاربران رمز ارز مربوطه را خریداری کرده و در آدرس‌های مختلفی قفل می‌کنند. قفل کردن رمز ارز یا استیک کردن آن باید در بازه زمانی مشخصی انجام شود تا کاربر بتواند از شبکه رمز ارز پاداش دریافت کند.
  5. فاست
    فاست یکی از روش‌های قدیمی و محبوب برای کسب درآمد از رمز ارزها است. به وبسایت‌‌هایی که به کاربران خود ارز دیجیتال رایگان اهدا می‌‌کنند، فاست گفته می‌شود. واژه “faucet” در انگلیسی به معنای شیر آب است. فرض کنید شیر آبی به دلیل نشتی به خوبی کار نمی‌کند و وقتی آن را می‌بندید، قطره‌های آب از آن چکه می‌کند. این چکه کردن آب در دنیای کریپتوکارنسی به معنی دریافت ارزهای دیجیتال به صورت رایگان است و به همین دلیل به این روش کسب درآمد، فاست گفته می‌‌شود.
    وب سایت‌های مختلفی در دنیای کریپتوکارنسی هستند که کاربران با انجام کارهایی مانند دیدن تبلیغات، حل معماهای ساده، انجام بازی و غیره می‌توانند ارز دیجیتال رایگان دریافت کنند.
  6. حوزه دیفای
    حوزه امور مالی غیر متمرکز یا دیفای (DeFi) یکی از حوزه‌های جذاب و تخصصی در بازار کریپتوکارنسی است. در حوزه دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز افراد می‌توانند برحسب ابزارهای مالی مختلف، نظیر وام دهی، وام گیری و استخرهای نقدینگی کسب درآمد کنند. این حوزه به دلیل پیچیدگی برای افراد مبتدی مناسب نیست.
آیا ارز های دیجیتال ارزش سرمایه گذاری دارند ؟

ارزهای دیجیتال ارزش سرمایه گذاری دارند؟

وجود امنیت بالا و تمرکززدایی در رمز ارزها باعث شد تا بسیاری از فعالان بازارهای مالی در این حوزه سرمایه گذاری کنند. به عقیده بسیاری از فعالان حوزه فناوری، دنیای آینده، دنیایی غیر متمرکز و بدون دخالت واسطه‌ها خواهد بود. در حال حاضر از زمان ورود اولین رمز ارز، یعنی بیت کوین، تا به امروز دنیای کریپتوکارنسی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. این نکته یک سیگنال به سرمایه گذاران می‌دهد که آینده ارزهای دیجیتال می‌تواند روشن باشد. اما علاوه بر پیشرفت‌های حاصل شده، ریسک‌ها و مشکلاتی در این حوزه وجود دارد.

اولین ریسک سرمایه گذاری در رمز ارزها، بحث قانون گذاری است. بسیاری از دولت‌ها تمایلی به استفاده از رمز ارزها ندارند و ترجیح می‌دهند از ارزهای دیجیتال متمرکز و ساخت دولت استفاده کنند. همچنین ممکن است دولت‌ها قوانینی برای ممنوعیت استفاده از این ارزها وضع کنند. ریسک بعدی مسئله سرعت و مقیاس پذیری شبکه‌های رمز ارزها است. در حال حاضر اکثر شبکه‌های بلاکچینی با مشکل مقیاس پذیری پایین دست و پنجه نرم می‌کنند. محدودیت‌های مقیاس‌پذیری و سرعت پایین تراکنش‌ها باعث می‌شود که این شبکه‌ها نتوانند به خوبی با شبکه‌های متمرکز مانند ویزا رقابت کنند.

بیشتر بخوانید: ارزهای دیجیتال آینده دار

چگونه ارزهای دیجیتال را تحلیل کنیم؟

برای شناسایی موقعیت‌های مناسب ترید و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، باید بتوانیم آن‌ها را به درستی تحلیل کنیم. تحلیل رمز ارزها باید به صورت جامع انجام شود و مورد بررسی قرار گیرد. برای ترید و سرمایه گذاری در رمز ارزها، بهتر است تحلیل‌های زیر انجام شود:

  1. تحلیل تکنیکال
    رایج ترین و محبوب‌ترین تحلیل در بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال است. تریدرها در این تحلیل پارامترهای روند قیمتی، اندیکاتورها و الگوهای تکنیکالی را مورد بررسی قرار می‌دهند. به کمک این تحلیل می‌توان اهداف و تارگت‌های قیمتی در ارزهای دیجیتال را شناسایی کرد.
  2. تحلیل فاندامنتال
    تحلیل فاندامنتال رمز ارزها کمک شایانی در پیش بینی روند قیمت در بلندمدت می‌کند. در تحلیل فاندامنتال، تریدرها و سرمایه گذاران باید هدف و ایده پروژه را مورد بررسی قرار دهند. همچنین باید به این پرسش پاسخ دهند که “آیا این پروژه می‌تواند با سایر پروژه‌های موجود و مشابه خود در بازار رقابت کند؟”. علاوه بر این، تریدرها باید سوابق تیم توسعه پروژه، مارکت کپ و میزان محبوبیت آن را در بازار کریپتوکارنسی بررسی کنند.
  3. تحلیل سنتیمنتال
    سنتیمنتال (sentimental) بخش روانشناسی معاملات است و تریدرها به کمک این تحلیل، می‌توانند احساسات موجود و غالب در معاملات رمز ارزها را شناسایی کنند. تریدرها می‌توانند برای تحلیل سنتیمنتال از ابزارهایی مانند شاخص ترس و طمع استفاده نمایند. همچنین بررسی اخبارهای مرتبط با ارزهای دیجیتال که تاثیر آنی بر روی قیمت‌ها می‌گذارد، می‌تواند کمک کننده باشد.

موارد ذکر شده برای تحلیل رمز ارزها در کنار یکدیگر باعث شناسایی موقعیت‌های مناسب خرید و فروش می‌شود. بسیاری از تریدرها تنها به کمک یکی از تحلیل‌های گفته شده معاملات خود را در بازار کریپتوکارنسی آغاز می‌کنند. متاسفانه اکثر این تریدرها به دلیل بررسی نکردن پارامترهای دیگر، در معاملات ارزهای دیجیتال لیکویید می‌شوند. بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از تمامی ابزارهای تحلیلی استفاده کنید و اگر یک تریدر مبتدی در بازار کریپتوکارنسی هستید، با گذراندن آموزش‌های تحلیل ارزهای دیجیتال، روند معاملاتی خود را بهبود ببخشید.

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال

اگر قصد ورود به بازار کریپتوکارنسی را دارید، بهتر است ابتدا با سرمایه کم شروع کنید. بازار کریپتوکارنسی یک بازار نوسانی و پر ریسک است و افراد مبتدی بدون گذراندن آموزش‌های لازم در حوزه ارزهای دیجیتال، نمی‌توانند در بازار دوام بیاورند. برای شروع کار و خرید ارز دیجیتال، ابتدا باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال
    صرافی‌ها پلتفرم‌هایی هستند که در آن‌ها خرید و فروش ارزهای دیجیتال انجام می‌شود. افراد می‌توانند با انتخاب یک صرافی مناسب و ثبت نام در آن، وارد صرافی شده و معاملات رمز ارزهای مختلف را مشاهده کنند.
  2. واریز دارایی به صرافی
    بعد از ورود به صرافی، کاربران باید دارایی‌های خود را به صرافی واریز کنند. اگر از یک صرافی ایرانی استفاده کنید، می‌توانید ابتدا دارایی‌های خود را به ریال واریز کرده و سپس در داخل صرافی به یک استیبل کوین (مانند تتر) تبدیل کنید. اما اگر می‌خواهید از صرافی خارجی استفاده کنید، باید دارایی‌های ریال را از قبل به یک استیبل کوین تبدیل کرده و سپس از طریق والت‌ها یا ویزا کارت، تترهای خود را به صرافی واریز کنید.
  3. تبدیل استیبل کوین به ارز دیجیتال مورد نظر
    بعد از واریز دارایی و تبدیل آن به استیبل کوین، می‌توانید رمز ارز مورد نظر خود را خریداری کنید.
بهترین صرافی ها برای خرید و فروش ارز دیجیتال

بهترین صرافی‌ها برای خرید و فروش ارز دیجیتال

در حال حاضر صرافی‌های متعددی برای خرید و فروش رمز ارزها وجود دارند. کاربران باید برحسب نوع معاملات و استراتژی خود، صرافی مناسب خود را انتخاب کنند. بهترین صرافی‌ها برای معاملات رمز ارزها موارد زیر هستند:

  1. صرافی کوین بیس: صرافی coinbase، از صرافی‌های قدیمی در بازار کریپتوکارنسی است. این صرافی با داشتن رابط کاربری و محتواهای آموزشی، برای کاربران مبتدی مناسب است.
  2. صرافی کوکوین: صرافی kucoin جزو بهترین صرافی‌ها در بازار کریپتوکارنسی محسوب می‌شود. در این صرافی ارز دیجیتال، امکان معاملات اسپات و فیوچرز وجود دارد.
  3. صرافی هات بیت: صرافی Hotbit نیز همانند صرافی کوکوین دارای یک رابط کاربری ساده است. این صرافی ارز دیجیتال از معاملات فیوچرز و ابزارهایی مانند لوریج (اهرم) پشتیبانی می‌کند.

بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری ارزهای دیجیتال

کیف پول‌ها بستری ایمن برای نگهداری و ذخیره رمز ارزها هستند. اگر قصد هولد کردن و سرمایه گذاری بلند مدت بر روی ارز دیجیتالی را دارید، توصیه می‌کنیم که به جای نگهداری رمز ارز در صرافی، آن را به کیف پول خود انتقال دهید. کیف پول‌ها امنیت بیشتری نسبت به صرافی‌ها دارند و امکان سرقت و کلاهبرداری توسط هکرها در کیف پول‌ها کمتر است. بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری ارز دیجیتال موارد زیر است:

  • کیف پول سخت افزاری: ترزور مدل T (Trezor T)، لجر مدل نانو ایکس (Ledger nano x)، لجر مدل نانو اس (Ledger nano s)
  • کیف پول نرم افزاری: تراست والت (trust wallet)، اکسودوس (exodus)، متامسک (metamask)

سخن پایانی

«ارز دیجیتال چیست به زبان ساده؟» رمز ارز یا cryptocurrency پول دیجیتالی است که به وسیله فناوری دفتر کل توزیع شده سعی دارد شبکه‌ای غیر متمرکز برای تبادل اطلاعات ایجاد کند. ایده ساخت رمز ارز و شبکه غیر متمرکز زمانی ایجاد شد که پول‌های فیات با مشکلاتی همچون رانت، دستکاری در تراکنش‌ها و متمرکز بودن قدرت مواجه شدند.
در حال حاضر رمز ارزها پیشرفت‌های زیادی برای ساخت دنیای غیرمتمرکز داشته‌اند. اما با مشکلاتی همچون کندی شبکه و مقیاس پذیری پایین مواجه هستند. اگر توسعه دهندگان حوزه کریپتوکارنسی بتوانند این مشکلات را به خوبی برطرف سازند، می‌توان ادعا کرد که حوزه رمز ارزها یکی از حوزه‌های جذاب و پربازده برای سرمایه گذاری در سال‌های آتی خواهد بود.

سوالات متداول