ارز dydx چیست و چگونه کار می‌کند؟ پروتکل dydx چه مزایا و معایبی دارد؟ چگونه می‌توان توکن این شبکه را خریداری کرد؟

صرافی‌های ارز دیجیتال، مهم‌ترین بستر برای تبدیل ارزهای فیات به رمز ارزها هستند. کاربران از طریق صرافی‌ها می‌توانند توکن‌ها و رمز ارزهای مورد نظر خود را خریداری و بر روی آن‌ها سرمایه گذاری کنند. صرافی‌های متمرکز، اولین بستر را برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال فراهم کردند اما به دلیل متمرکز بودن و کنترل توسط شرکت‌ها، همیشه مورد انتقاد کاربران قرار می‌گرفتند.

توسعه دهندگان و فعالان حوزه بلاکچین برای آن‌که بتوانند این مشکل را برطرف کنند؛ صرافی غیر متمرکز (DEX) را ایجاد کردند. DEX یا Decentralized Exchange به کمک بلاکچین‌ها بستری غیرمتمرکز برای معاملات کاربران فراهم می‌سازند. یکی از صرافی‌های غیر متمرکز معروف در مارکت کریپتوکارنسی، dydx بوده که با خدمات منحصر به فرد خود، تعداد زیادی از کاربران را به خود جذب کرده است. در این مقاله قصد داریم تا همه چیزا را درباره این صرافی و رمز ارز دی وای دی ایکس مورد بررسی قرار دهیم.

Dydx چیست؟

قبل از معرفی ارز dydx، بهتر است با صرافی دی وای دی ایکس (dydx exchange) آشنا شویم. DyDx یک صرافی غیر متمرکز در بستر شبکه اتریوم است که قصد دارد برخی از خدمات و فرآیندهای مالی را به صورت همتا به همتا به کاربران ارائه کند. افراد در این پروتکل می‌توانند فرآیندهای وام دهی و وام گیری، معاملات مارجین و اسپات و معاملات قراردادهای دائمی را به صورت غیرمتمرکز اجرا کنند.

درواقع کاربران در این صرافی می‌توانند علاوه بر خرید و فروش ارزهای دیجیتال، از سایر کاربران وام دریافت کنند و در تریدهای خود از معاملات مارجین و اسپات استفاده نمایند. این صرافی در سال 2017 راه اندازی شد و به دلیل ارائه خدمات متنوع، توانست کاربران زیادی را به خود جذب کند.

صرافی dydx با الگوریتم‌های شبکه اتریوم ایجاد شده و در آن کاربران می‌توانند اغلب رمز ارزهای با استاندارد ERC-20 را معامله کنند. این پلتفرم به دلیل ساختار غیر متمرکز خود، از کاربران هیچگونه اطلاعاتی در قالب احراز هویت دریافت نمی‌کند. در واقع افراد برای استفاده از این صرافی کافیست کیف پول خود را به این پروتکل وصل نمایند و بدون نیاز به احراز هویت، رمز ارزهای مورد نظر خود را خرید و فروش کنند.

صرافی dydx برای توسعه پروتکل خود با شبکه‌های بلاکچینی مختلفی همکاری می‌کند. این شبکه با بلاکچین های لایت کوین (litecoin)، اتم (atom)، پالیگان (polygon)، آوه (Aave)، ارز دیجیتال کامپاند (compound) و ایاس (EOS) سازگار است و می‌تواند معاملات قراردادهای دائمی (Perpetual Swap) را در این بلاکچین‌ها اجرا کند.

علاوه بر این، پروتکل دی وای دی ایکس به منظور افزایش مقیاس پذیری خود، با شرکت starkWare همکاری می‌کند. starkWare یک شرکت فعال در حوزه بلاکچین است که قصد دارد مشکلات مقیاس پذیری پروژه‌های کریپتویی را برطرف کند. در حال حاضر این شرکت در تلاش است تا با توسعه لایه دوم این صرافی، مشکلات مقیاس پذیری این پروتکل را برطرف سازد. این شرکت به کمک موتور مقیاس پذیری خود با نام starkEX در توسعه صرافی dydx مشارکت می‌کند.

تیم توسعه ارز dydx

صرافی dydx دارای تیم توسعه قدرتمندی است. بنیان گذار این صرافی و مدیر تیم توسعه، آنتونیو جولیانو (Antonio Juliano) نام دارد. جولیانو فارغ التحصیل رشته کامپیوتر از دانشگاه پرینستون (Princeton university) است. او تا قبل از ایجاد رمز ارز dydx، در شرکت‌های پروژه‌های بزرگ حضور داشته است. او تجربه کار با شرکت‌های uber، mongoDB، weipoint و coinbase را در کارنامه خود دارد.

دیوید گوگل (David Gogel) و لوکاس وی (Lucas W) از دیگر افراد تاثیرگذار در تیم توسعه ارز دیجیتال dydx هستند. گوگل به عنوان سرپرست بخش توسعه و عملیات در پروتکل dydx فعالیت می‌کند. گوگل فارغ التحصیل رشته‌های مدیریت و اقتصاد از دانشگاه‌های پنسیلوانیا و وارتون است. لوکاس وی همانند جولیانو فارغ التحصیل رشته کامپیوتر است. او تا قبل از ورود به تیم توسعه این ارز، در شرکت‌های amazon، lyft و rubrik به عنوان مهندس نرم افزار فعالیت داشته است. وی در حال حاضر به عنوان سرپرست مهندسین نرم افزار در دی وای دی ایکس مشغول فعالیت است.

ارز دیجیتال dydx چیست ؟

ارز دیجیتال dydx چیست؟

رمز ارز dydx توکن بومی صرافی دی وای دی ایکس به حساب می‌آید که با استاندارد ERC-20 در بستر شبکه اتریوم توسعه یافته است. این توکن کاربردهای فراوانی در صرافی dydx دارد. این کاربردها به صورت خلاصه موارد زیر هستند:

  1. حاکمیت: رمز ارز dydx یک توکن حاکمیتی در پروتکل دی وای دی ایکس است. کاربران با خرید این توکن می‌توانند در نظرسنجی‌ها و تغییرات شبکه مشارکت داشته باشند و ایده‌ها و نظرات خود را برای توسعه این شبکه بیان کنند.
  2. استیکینگ: به دلیل توسعه توکن dydx در بستر شبکه اتریوم، این رمز ارز از الگوریتم اثبات سهام استفاده می‌کند. بنابراین کاربران می‌توانند این توکن را در صرافی‌ها و کیف پول‌های خود استیک کنند. با استیک dydx، افراد در پردازش و تایید تراکنش‌های پروتکل دی وای دی ایکس مشارکت می‌کنند.
  3. تامین نقدینگی: صرافی دی وای دی ایکس یک پروتکل غیرمتمرکز است که از طریق استخرهای نقدینگی (liquidity pool)، میزان نقدینگی مورد نیاز معاملات را تامین می‌کند. استخرهای نقدینگی توسط کاربران مدیریت می‌شوند و افراد با قرار دادن ارزهای dydx خود، می‌توانند به تامین نقدینگی این صرافی کمک کنند. در مقابل صرافی از طریق کارمزد تراکنش‌ها، میزان مشخصی پاداش برای تامین کنندگان نقدینگی در نظر می‌گیرد.
  4. تخفیف در معاملات: همانند صرافی بایننس، کاربران در پروتکل دی وای دی ایکس از طریق خرید و دریافت توکن بومی این شبکه، می‌توانند از تخفیفات معاملاتی بهره مند شوند. افراد کافیست تعدادی توکن dydx را در صرافی خریداری کنند تا پروتکل به صورت خودکار، برای معاملات آن‌ها تخفیف اعمال کند. تعداد کل توکن‌های دی وای دی ایکس ایجاد شده 1 میلیارد است. این مقدار توکن به صورت زیر در شبکه تقسیم شده است:
  • 50 درصد بین کاربران پروتکل dydx
  • 27 درصد بین سرمایه گذاران در عرضه اولیه
  • 23 درصد بین بنیان‌گذاران و مشاوران پروژه
پروتکل dydx چگونه کار می‌کند؟

پروتکل dydx چگونه کار می‌کند؟

صرافی dydx برای افزایش مقیاس پذیری خود از معماری چند لایه‌ای استفاده می‌کند. در لایه اول این پروتکل معاملات مارجین، اسپات و فرآیند‌های وام دهی قرار دارد و در لایه دوم معاملات قراردادهای دائمی فعال است. وجود لایه‌های جداگانه برای انجام فرآیندهای مالی باعث کاهش ترافیک پروتکل می‌شود و این صرافی می‌تواند با دقت بالاتری تراکنش‌ها را پردازش و تایید کند. با افزایش سرعت و دقت پروتکل، میزان کارمزد تراکنش‌های شبکه نیز کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه افراد می‌توانند با کارمزدهای بسیار ناچیزی معاملات خود را انجام دهند.

ارز دیجیتال dydx، توکن بومی این پروتکل، به دلیل توسعه در بستر شبکه اتریوم از الگوریتم اثبات سهام (proof of stake) پیروی می‌کند. به کمک این الگوریتم کاربران برای مشارکت و پردازش تراکنش‌های صرافی، می‌توانند رمز ارز dydx را خریداری کرده و آن را استیک کنند. استیک این رمز ارز علاوه بر توسعه پروتکل dydx، به تامین نقدینگی معاملات نیز کمک می‌کند.

از سال گذشته تیم توسعه این پروتکل در تلاش بود تا بتواند مقیاس پذیری بالاتری برای این صرافی ایجاد کند. به گفته تیم توسعه این شبکه، قرار است در ماه‌های آتی پروتکل dydx chain در بستر بلاکچین کازماس (cosmos) لانچ شود. dydx chain شبکه اصلی صرافی دی وای دی ایکس است که قصد دارد مقیاس پذیری بالایی را برای کاربران ایجاد کند. این شبکه در حال حاضر در مرحله آزمایش قرار دارد و هنوز تکمیل نشده است.

مزایا و معایب رمز ارز dydx

مزایای رمز ارز dydx

  • غیرمتمرکز بودن: پروتکل dydx یک صرافی غیر متمرکز به حساب می‌آید که در آن هیچ نهاد یا شرکت متمرکزی بر پلتفرم کنترل ندارد و تمامی فعالیت‌ها به وسیله کاربران شبکه مدیریت می‌شود.
  • کارمزد بسیار پایین: در مقایسه با صرافی‌های متمرکز، dydx کارمزدهای بسیار کمتری را از کاربران خود دریافت می‌کند. این صرافی به دلیل استفاده از راه حل لایه دوم، مقیاس پذیری بالایی دارد و می‌تواند با سرعت بالا و کارمزد پایین، تراکنش‌ها را پردازش و تایید کند. در حال حاضر دی وای دی ایکس در حال توسعه نسخه چهارم صرافی خود است. در این نسخه به دلیل استفاده از الگوریتم‌های بلاکچین کازماس، احتمال صفر شدن کارمزد تراکنش‌ها نیز وجود دارد.
  • ابزارهای پیشرفته: ابزارها و خدمات مالی متنوعی در این صرافی وجود دارد که معامله گران به راحتی به آن‌ها دسترسی دارند. معاملات مارجین، اسپات، قراردادهای دائمی، وام دهی و وام گیری فوری از جمله ابزارهای پیشرفته این صرافی به حساب می‌آیند.
  • نقدینگی بالا: صرافی دی وای دی ایکس به کمک استخرهای نقدینگی، موفق شده نقدینگی بالایی در جفت ارزهای محبوب همچون BTC-USD و ETH-USD تامین کند. افراد می‌توانند از طریق رمز ارز dydx نقدینگی مورد نیاز این صرافی را تامین نمایند.
  • رابط کاربری ساده: این پروتکل رابط کاربری ساده‌ای دارد و استفاده از آن بسیار راحت است. این موضوع باعث می‌شود تا تمامی کاربران مارکت کریپتو به سادگی بتوانند از این صرافی استفاده کنند.
  • امنیت بالا: این صرافی به کمک شرکت starkWare امنیت بسیار بالایی دارد. وجود الگوریتم‌های امنیتی و بازرسی‌های دوره‌ای تراکنش‌ها باعث می‌شود تا هکرها نتوانند به سادگی به این پروتکل نفوذ کنند.

معایب رمز ارز dydx

  • حمایت محدود از رمز ارزها: در مقایسه با سایر صرافی‌های غیرمتمرکز همچون یونی سواپ (uniswap) و پنکیک سواپ (pancakeswap)، dydx طیف کوچکتری از ارزهای دیجیتال را در پروتکل خود پشتیبانی می‌کند. این موضوع باعث کاهش تعداد کاربران این صرافی می‌شود.
  • نوسانات شدید در معاملات دائمی: معاملات قراردادهای دائمی به دلیل وجود اهرم‌های بسیار بزرگ، همواره با نوسانات شدیدی همراه هستند. به دلیل وجو نقدینگی محدود در صرافی‌های غیر متمرکزی همچون dydx، کاربران ممکن است با یک نوسان ساده قیمت، ضررهای سنگینی را متحمل شوند.
  • عمق پایین بازار: برخی از جفت ارزهای موجود در صرافی dydx، نقدینگی بسیار کمی دارند. این موضوع باعث می‌شود تا نهنگ‌های بازار به راحتی بتوانند قیمت این ارزها را دستکاری کرده و آن‌ها را پامپ یا دامپ کنند.
  • آسیب پذیری: پروتکل دی وای دی ایکس یک پروژه جوان محسوب می‌شود و هنوز قراردادهای هوشمند و الگوریتم‌های آن به صورت کامل تست نشده است. این الگوریتم‌ها ممکن است در برابر حملات هکرها آسیب پذیر باشند و موجب متضرر کاربران شوند.
خدمات صرافی dydx

خدمات صرافی dydx

صرافی dydx ابزارهای معاملاتی و خدمات متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. تریدرهای حرفه‌ای به کمک این ابزارها می‌توانند معاملات متنوعی را انجام دهند و با هر میزان سرمایه، استراتژی معاملاتی خود را اجرا کنند. مهمترین خدمات این صرافی را می‌توان موارد زیر دانست:

  • وام دهی و وام گیری

کاربران از طریق صرافی دی وای دی ایکس می‌توانند کوین‌های اتریوم، دای، ارز USDC و رمز ارز dydx را به عنوان وام دریافت کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند سپرده‌هایی با پشتوانه رمز ارزهای ذکر شده در شبکه ایجاد کرده و با وام دهی به سایر کاربران، سودهای مشخصی دریافت نمایند. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد صرافی دی وای دی ایکس، نبود محدود زمانی برای آزادسازی توکن‌هاست.

در واقع کاربران زمانی که رمز ارزهای خود را به عنوان سپرده در شبکه قرار می‌دهند؛ نمی‌توانند در مدت زمان مشخصی آن را برداشت کنند. صرافی دی وای دی ایکس این محدودیت را برای کاربران تعریف نکرده و افراد می‌توانند در هر زمان که تمایل داشته باشند؛ توکن‌های خود را از شبکه آزاد کرده و آن‌ها را از صرافی خارج کنند. کاربران صرافی از طریق استخرهای نقدینگی، میزان نقدینگی مورد نیاز برای وام‌های کاربران را تامین کرده و در ازای آن، سود مشخصی برحسب ارز dydx دریافت می‌کنند.

  • معاملات مارجین و اسپات

معاملات اسپات (spot trading) معاملاتی هستند که به صورت لحظه‌ای خریدار و فروشنده در یک قیمت با یکدیگر به توافق می‌رسند و خرید و فروش را انجام می‌دهند. معاملات مارجین یا margin trading معاملاتی هستند که در آن تریدر از یک نهاد ثالث مانند صرافی یا بروکر، وام دریافت می‌کند و با افزایش حجم معاملات ، سود ترید خود را افزایش می‌دهد.

صرافی dydx از هر دو نوع معاملات اسپات و مارجین در لایه اول پروتکل خود پشتیبانی می‌کند. کاربران در این صرافی می‌توانند با سرعت بالا، معاملات خود را انجام دهند و برطبق استراتژی‌های معاملاتی خود، از صرافی وام لحظه‌ای دریافت کرده و تریدهای مارجین خود را اجرا کنند.

صرافی dydx برای افزایش عملکرد خود، از دو نوع معاملات مارجین پشتیبانی می‌کند. نوع اول معاملات مارجین ایزوله یا Isolated Margin Trading است که در آن تریدر تنها می‌تواند بر روی یک دارایی اهرم یا لوریج قرار دهد. نوع دوم معاملات مارجین کراس یا cross margin trading است. در این نوع معامله کاربر می‌تواند بر روی همه دارایی‌های خود، اهرم یا لوریج تعریف کند. ریسک سرمایه گذاری در معاملات مارجین کراس بیشتر است اما اگر تریدر بتواند به خوبی موقعیت‌های بازار را شناسایی کند، می‌تواند سودهای بسیار زیادی از این معاملات کسب نماید.

  • معاملات قراردادهای دائمی

perpetual futures trading یا معاملات قراردادهای دائمی، جدیدترین خدمات صرافی dydx است که در لایه دوم این پروتکل اجرا می‌شود. در این نوع معاملات کاربران می‌توانند معاملات آتی خود را بدون تعیین تاریخ انقضا و با استفاده از ابزار اهرم یا لوریج، مشخص کنند. در معاملات قراردادهای آتی، خریدار و فروشنده در تاریخ مشخصی، یک دارایی را با قیمت معین معامله می‌کنند. در قراردادهای دائمی نیز شرایط به همین صورت است؛ با این تفاوت که قرارداد هیچ تاریخ انقضایی ندارد و می‌تواند تا ابد ادامه‌دار باشد.

آموزش ورود به صرافی dydx

همان‌طور که اشاره شد، صرافی dydx یک پروتکل غیر متمرکز است که کاربران برای ورود به آن، نیازی به ثبت اطلاعات یا احراز هویت ندارند. کاربران و معامله گران برای ورود به این صرافی باید یک حساب کاربری در والت ایجاد کنند تا بتوانند از طریق کیف پول، به صرافی متصل شوند. تمامی خرید و فروش دارایی‌ها در صرافی دی وای دی ایکس به صورت مستقیم از کیف پول کاربران انجام می‌شود و افراد تنها باید والت خود را به پروتکل dydx وصل کنند.

کاربران می‌توانند کیف پول‌های نرم افزاری را از طریق گوشی یا افزونه‌های مرورگر خود به صرافی dydx متصل کنند. در این آموزش، از کیف پول متامسک نسخه موبایل استفاده می‌کنیم. در مرحله اول ابتدا باید به بخش browser کیف پول مراجعه کرده و بر روی بخش decentralized exchanges کلیک کنیم.

انتخاب کیف پول غیر متمرکز دی وای دی ایکس

بعد از کلیک بر روی گزینه decentralized exchanges کیف پول لیست تمامی صرافی‌های غیرمتمرکزی که از آن‌ها پشتیبانی می‌کند را نمایش می‌دهد. کاربر باید در این بخش صرافی دی وای دی ایکس را با نماد dydx پیدا کرده و بر روی آن کلیک کند.

انتخاب صرافی dydx در متامسک

بعد از انتخاب dydx، کیف پول متامسک وارد صفحه اصلی این صرافی می‌شود. در این مرحله کاربر باید والت خود را به صرافی متصل کند. برای این کار کافیست بر روی گزینه connect wallet کلیک کند. با انتخاب این گزینه، صرافی خدمات و تعهدات خود را به کاربر نشان می‌دهد. افراد با مطالعه و تایید اطلاعات صرافی، در نهایت کیف پول خود را به پروتکل صرافی متصل می‌کنند و می‌توانند به صورت مستقیم از والت خود، معاملات مختلفی را انجام دهند.

اتصال کیف پول به صرافی دی وای دی ایکس

آیا صرافی dydx برای ایرانیان تحریم است؟

همانطور که اشاره شد، پروتکل dydx یک صرافی غیر متمرکز است که در آن کاربران می‌توانند بدون احراز هویت و ثبت اطلاعات، به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند. بنابراین کاربران ایرانی محدودیتی در استفاده از این صرافی ندارند. تنها محدودیت موجود برای کاربران ایرانی، بحث آی‌پی آن‌ها در وبسایت این صرافی است. به دلیل وجود تحریم‌های بین المللی، صرافی dydx مجبور است آی‌پی‌های کشور ایران را فیلتر کند.

کاربران به کمک ابزارهایی همچون VPN و VPS می‌توانند این فیلتر را دور بزنند و از خدمات این صرافی به سادگی استفاده کنند. کاربران برای استفاده از این صرافی باید به وب سایت آن به نشانی dydx.exchange مراجعه کنند.

پیش بینی آینده رمز ارز dydx

برای پیش بینی آینده ارز دی وای دی ایکس، باید روند قیمت آن را بررسی و سپس به سراغ تحلیل تکنیکال برویم. تصویر زیر تاریخچه قیمت ارز dydx را نمایش می‌دهد. این ارز دیجیتال از سپتامبر سال 2021 در صرافی‌های معتبر مارکت کریپتو با قیمت 11 دلار لیست شد. این توکن از همان ابتدا توانست در ظرف تنها یک ماه با رشد شارپی 180 درصدی همراه شود و تا قیمت 28 دلار رشد کند. این قیمت بیشترین نرخ ثبت شده برای این رمز ارز تا به امروز است.

بعد از این رشد شارپی از اوایل اکتبر 2021، به علت شرایط بد بازار، ریزش شدیدی در قیمت dydx شروع شد. این ریزش به میزان 95 درصد و تا اواخر سال 2022 ادامه داشت و باعث شد تا قیمت این رمز ارز تا سطح 1.2 دلار افت پیدا کند. با شروع سال 2023 شرایط برای ارز dydx تغییر پیدا کرد و این ارز توانست تا نوامبر سال 2023 به میزان 270 درصد رشد را تجربه کند و به سطح قیمتی 4 دلار برسد. البته این روند صعودی تا اواسط نوامبر 2023 ادامه داشت و بعد از آن قیمت مجدد وارد فاز نزولی شد.

تاریخچه قیمت ارز dydx

تصویر زیر، تحلیل تکنیکال توکن dydx را در تایم فریم هفتگی نشان می‌دهد. در حال حاضر قیمت در محدوده 2.4 تا 2.1 دلار قرار دارد و به ناحیه حمایتی 2.1 تا 1.7 دلار واکنش مثبت نشان داده است. درصورتی که قیمت مجدد با رشد همراه شود، می‌تواند تا نواحی مقاومتی 3.2 تا 2.9 و 3.9 تا 4.2 دلار رشد کند. اما در صورتی که قیمت نتواند با رشد مناسبی همراه شود و مجدد به فاز نزولی برگردد؛ احتمال ریزش قیمت تا ناحیه حمایتی 1.4 تا 1.1 دلار افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر اندیکاتور RSI نیز در نقطه خنثی قرار دارد و هیچ کدام از طرف‌های خریدار و فروشنده قدرت بیشتری نسبت به دیگری ندارند.

تحلیل تکنیکال آینده ارز دیجیتال DYDX

تصویر زیر، نمودار عقربه ای ارز دی وای دی ایکس را نشان می‌دهد. نمودارهای عقربه‌ای این رمز ارز نیز رفتاری مشابه اندیکاتور RSI دارند. اندیکاتورهای میانگین متحرک و اسیلاتورها هر دو در وضعیت خنثی قرار دارند و منتظر رفتار قیمت و واکنش‌های آن در هفته‌های آینده هستند.

نمودار عقربه ای ارز دی وای دی ایکس

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال dydx

رمز ارز dydx جزو 100 ارز دیجیتال محبوب در مارکت کریپتوکارنسی است. این رمز ارز به دلیل استفاده از استاندارد ERC-20 با اکثر صرافی‌ها و کیف پول‌ها سازگار است. کاربران برای خرید و فروش این رمز ارز می‌توانند به صرافی‌های بایننس، کوکوین، کراکن، کوینکس، بای بیت، هیوبی و gate.io مراجعه کنند. همچنین کاربران می‌توانند از طریق کیف پول‌های کوین بیس والت (coinbase wallet)، کیف پول متامسک (metamask)، والت کانکت (wallet connect)، آیم توکن (imToken)، تراست ولت (Trust wallet)، لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) ارز dydx را ذخیره و استیک کنند.

سخن پایانی

«ارز dydx چیست؟» پروتکل دی وای دی ایکس یک صرافی غیر متمرکز در بستر بلاکچین اتریوم است. این صرافی قصد دارد برخی از فرآیندهای مالی مانند وام دهی و وام گیری را به صورت غیرمتمرکز در اختیار کاربران قرار دهد. رمز ارز dydx، توکن بومی این صرافی است که کاربران به کمک آن می‌توانند در پردازش و تایید تراکنش‌های شبکه مشارکت کنند. کاربران همچنین می‌توانند این ارز دیجیتال را در استخرهای نقدینگی صرافی دی وای دی ایکس قفل کنند تا میزان نقدینگی مورد نیاز معاملات را تامین نمایند.
در زمان نوشتن این مقاله، صرافی dydx در حال ساخت شبکه اختصاصی خود با نام dydx chain در بستر بلاکچین کازماس (cosmos) است. این صرافی قصد دارد با راه اندازی نسخه چهارم پروتکل خود، از بلاکچین اتریوم به کازماس مهاجرت کند. این شبکه با این کار می‌تواند تمرکززدایی بالایی در صرافی خود ایجاد کرده و مقیاس پذیری بالایی را برای کاربران به ارمغان آورد.

سوالات متداول