با افزایش محبوبیت رمز ارزهای مختلف، صرافیهای زیادی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال ایجاد شدهاند. صرافی های متمرکز و غیر متمرکز با هدف ایجاد فضایی مطمئن برای کاربران، انتقال رمز ارزها را برای آنها ممکن میکنند. از سوی دیگر، به خاطر وجود تعداد زیادی از صرافیها، کاربران به سختی میتوانند بهترین قیمت برای خرید و فروش را پیدا کنند. افزون بر این، رمزارزها در شبکههای گوناگونی توسعه پیدا میکنند و تبدیل و انتقال آنها به راحتی انجام نمیشود. شبکه وان اینچ با هدف ایجاد بستری غیر متمرکز برای اتصال صرافیها به همدیگر کار خود را آغاز کرده و توانسته موفقیتهای قابلتوجهی را در این راه به دست آورد. در این مقاله، قصد داریم تا آینده رمز ارز وان اینچ را مورد بررسی قرار دهیم.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
وان اینچ (1inch) چیست؟
وان اینچ شبکه بلاک چینی غیر متمرکزی است که صرافی های غیر متمرکز را به شبکه خود متصل میکند. کاربران با مراجعه به صرافی وان اینچ، دیگر لازم نیست تعداد زیادی از صرافیها را بررسی کنند و میتوانند از طریق شبکه وان اینچ، بهترین قیمت برای خرید و فروش یک رمز ارز را پیدا کنند. به عبارت دیگر، هدف اصلی بلاک چین وان اینچ ارائه بهترین قیمت برای فعالان بازار کریپتوکارنسی است. وان اینچ تلاش میکند تا با ایجاد شبکهای با امنیت بالا و کاهش هزینه تراکنشها، به شبکهای مرجع برای خرید و فروش رمزارزها تبدیل شود.
در ابتدا، پروژه وان اینچ یک توکن در شبکه اتریوم بود. در واقع توکن وان اینچ توکنی در شبکه ERC-20 بود که فعالیت خود را در سال 2019 آغاز کرد. بعدها با گسترش این پروژه و مطرح شدن ایده ساخت یک شبکه برای اتصال صرافیها به همدیگر، توکن وان اینچ به شبکه وان اینچ مبدل شد. پلتفرم وان اینچ (1inch) نوعی Dex Aggregator یا تجمیع کننده صرافیهای غیرمتمرکز است.
هدف از تجمیع صرافیهای غیرمتمرکز این است که کاربر بتواند بیشترین مقدار توکن ممکن را در هنگام سواپ کردن به دست آورد. به عبارت دیگر، برای این که کاربران بتوانند بهترین نرخ یک رمز ارز را پیدا کنند، لازم است در صرافیهای مختلفی عضو باشند و آنها را رصد کنند. با کمک Dex Aggregator، قیمت رمزارزها در همه صرافیهای متصل به شبکه بررسی شده و بهترین نرخها برای کاربر نشان داده میشوند.
در شبکه وان اینچ، کاربر میتواند اتر و تمام توکنهای موجود در بستر ERC-20 را به راحتی به یکدیگر تبدیل کند. علاوه بر این، شبکه وان اینچ قصد دارد تا با استفاده از ساز و کار CHI GAS TOKEN، هزینههای گس شبکه اتریوم را کاهش دهد.

توسعه دهندگان وان اینچ
ایده ساخت شبکه وان اینچ در سال 2019 توسط سرگی کانز (Surjey Kunz) و آنتون بوکوو (Anton Bukov) مطرح و نسخه اولیه توکن وان اینچ در بستر شبکه اتریوم پیادهسازی شد. پیش از ایجاد پروژه وان اینچ، سرگی کانز به عنوان یکی از مهندسان نرمافزار در شرکت پورش (Porsche) فعالیت میکرد. آنتون بوکوو نیز یکی از برنامه نویسهای ارشد در ارز near بود.
ارز near یک بلاک چین مبتنی بر اثبات سهام است که از طریق آن، میتوان در قرارداد هوشمند شرکت کرد. کانز و بوکوو ابتدا پروژه خود را در شبکه اتریوم توسعه دادند و سپس، با جمعآوری سرمایه اولیه بیشتر، توانستند شبکهای اختصاصی برای پلتفرم وان اینچ طراحی کنند. در سال 2020، پروژه وان اینچ توانست مبلغ 12 میلیون دلار را برای توسعه این پروژه جمعآوری کند. این میزان سرمایه از شرکتهای مختلفی مثل paraFi Capital و pantera capital جذب شد.
در سال 2021، وان اینچ وارد شبکه بایننس اسمارت چین شد و توانست فعالیتهایی برای استخراج نقدینگی با برنامههای اپیوم (opium)، وسپر (vesper)، رن (ren) و آرسی ایکس (ARCx) انجام دهد. رمز ارز وان اینچ به صورت عرضه اولیه (ICO) وارد بازار رمز ارزها نشد و به صورت ایردراپ (Airdrop) برای کاربران فعال در این شبکه عرضه شد.
تعداد کل توکن موجود 1.5 میلیارد است که 30 درصد این توکن به برنامههای تشویقی و پاداش شبکه اختصاص داده شده است. میزان 14.5 درصد توکن وان اینچ نیز برای توسعه و گسترش این شبکه استفاده شد و مابقی آن به مشارکتکنندگان اصلی در شبکه وان اینچ تعلق میگیرد.

روند قیمت وان اینچ از ابتدا تاکنون
همان طور که گفته شد، توکن وان اینچ ابتدا در شبکه اتریوم توسعه یافت و سپس، با ارتقای این پروژه، شبکه اختصاصی خود را طراحی نمود. در سال 2021، ارز دیجیتال وان اینچ (1inch) به صورت ایردراپ وارد بازار رمز ارزها شد. رمز ارز وان اینچ از ابتدای عرضه خود با استقبال سرمایهگذاران روبرو شد و پامپهای شدیدی را تجربه نمود.
حجم معاملات مربوط به ارز دیجیتال وان اینچ بسیار بالا رفت به گونهای که تا اوایل می سال 2021، رشد 4600 درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به 7.8 دلار رسید. این رقم بالاترین قیمت ثبت شده برای رمز ارز وان اینچ محسوب میشود. پس از آن، قیمت وان اینچ وارد روندی نزولی شد و تا 2.1 دلار سقوط کرد.
در حال حاضر، ارزش وان اینچ در این روند نزولی و در محدوده 0.5 تا 0.4 دلار قرار گرفته است. حجم معاملات نسبت به سال گذشته به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است. نمودار زیر میزان پامپ اتفاق افتاده در سال 2021 و روند نزولی پس از آن را نشان میدهد.

تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال وان اینچ (1inch)
استفاده از تحلیل تکنیکال در کنار بررسی برنامههای پروژه و عوامل فاندامنتال میتواند به سرمایهگذاران کمک کند تا دید خوبی در مورد آینده ارز وان اینچ داشته باشند. نمودار زیر تغییرات قیمت رمز ارز وان اینچ را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. نواحی حمایت و مقاومت در نمودار زیر مشخص است.
در زمان نگارش این مقاله، قیمت ارز دیجیتال وان اینچ در ناحیه حمایتی 0.26 تا 0.5 دلار قرار گرفته است. قیمت 0.26 دلار همان قیمت ارز دیجیتال وان اینچ در زمان ایردراپ است و در حال حاضر، کمترین قیمت ثبت شده برای این رمز ارز به حساب میآید. اگر این رمز ارز بتواند از ناحیه حمایتی خود عبور کند، بهای آن ممکن است تا محدوده مقاومتی 0.86 تا 0.96 دلار افزایش یابد. با این حال، این محدوده مقاومتی چندان قدرتمند نیست و در صورت ایجاد روند صعودی در معاملات، افزایش قیمت آن تا ناحیههای مقاومتی 2.6 تا 2.8 دلار بعید نیست.

پس از بررسی نواحی حمایت و مقاومت، از اندیکاتورها برای تشخیص رفتار قیمت استفاده میکنیم. نمودار زیر تغییرات قیمت ارز دیجیتال وان اینچ را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. در این نمودار، از دو اندیکاتور RSI (شاخص قدرت نسبی) و باندهای بولینگر استفاده کردیم. همان طور که در این نمودار مشخص است، قیمت رمز ارز وان اینچ به باند پایین نزدیک شده و باندها در حالت فشردگی قرار دارند.
حالت فشردگی در باندها سبب میشود تا قیمت رمز ارز دچار نوسان شده و وارد روندی نشود. اگر حجم معاملات مربوط به این رمز ارز افزایش یابد و بتواند باندها را از حالت فشردگی خارج کند، قیمت سهم وارد روندی قدرتمند میشود. از سوی دیگر، با بررسی اندیکاتور RSI، میتوانیم دریابیم که قیمت رمز ارز وان اینچ در ناحیه اشباع فروش قرار داشته و بیشتر فروشندگان بزرگ از معاملات خارج شدهاند.

بنابراین، میتوان چنین استنباط کرد که در حال حاضر، فروشنده بزرگی در معاملات وان اینچ وجود ندارد. نمودار زیر تغییرات قیمت وان اینچ را در تایم فریم روزانه نشان میدهد. در این نمودار، از اندیکاتورهای MACD و MOVING AVERAGE استفاده شده است. خط آبی نشاندهنده میانگین متحرک 100 روزه و خط قرمز میانگین متحرک 200 روزه را نشان میدهد.
همان طور که در نمودار مشخص است، از فوریه سال 2022، میانگین 200 روزه توانسته میانگین 100 روزه را بشکند و قیمت در روند نزولی با شیب بالا قرار گیرد. در این نمودار، هر دو خط به یکدیگر نزدیک شدهاند. اگر در ماههای آینده، قیمت ارز دیجیتال وان اینچ با افزایش همراه شود و خط آبی بتواند خط قرمز را از پایین قطع کند، احتمالاً روند صعودی قیمت وان اینچ دوباره آغاز میشود.
علاوه بر این، با بررسی اندیکاتور MACD، میتوانیم دریابیم که خطوط منفی هیستوگرام در حال کاهش و وارد شدن به ناحیه مثبت هستند. این مسئله ممکن است سیگنالی حاکی از روند صعودی قیمت وان اینچ باشد.

آیا وان اینچ برای سرمایهگذاری مناسب است؟
به طور کلی، برای سرمایهگذاری بر روی یک رمز ارز، لازم است علاوه بر ابزار تحلیل تکنیکال، نقاط قوت و ضعف و رقبای رمز ارز مورد نظر را نیز بررسی کنیم. در حال حاضر، رمز ارز وان اینچ در رده 83 سایت کوین مارکت کپ قرار گرفته و یکی از 100 رمز ارز محبوب در بازار کریپتوکارنسی محسوب میشود. وان اینچ با ایجاد صرافی مخصوص به خود توانسته بهترین قیمت و نرخ کارمزد را برای معاملات ارائه دهد.
علاه بر این، وان اینچ برای معاملات، برداشت یا واریز داراییهای کاربران، کارمزدی دریافت نمیکند. همچنین، از وان اینچ در بسیاری از کیف پولهای موجود در بازار کریپتوکارنسی پشتیبانی میشود و با همه توکنهای شبکه ERC-20 نیز قابل معاوضه است. این موارد از مزایای رمز ارز وان اینچ محسوب میشود. با این حال، این شبکه دارای ایرادات مهمی نیز است.
یکی از ایرادات رمز ارز وان اینچ هزینه بالای گس (GAS) شبکه است. علاوه بر این، وان اینچ از ارزهای فیات محدودی پشتیبانی میکند و در حال حاضر، کاربران ساکن در ایالات متحده آمریکا نمیتوانند از آن استفاده کنند. برای آن که رمز ارز وان اینچ بتواند رشد کند و به یک صرافی مرجع تبدیل شود، باید ایرادات موجود در شبکه خود را رفع کند.
علاوه بر این، وان اینچ به عنوان یک صرافی غیر متمرکز با امنیت بالا در نظر گرفته میشود که عملکرد ضعیفی در معاملات بزرگ دارد. همچنین صرافی وان اینچ میزان نقدینگی پایینتری در مقایسه با صرافیهای بزرگ دارد.

رقیبان وان اینچ
ایده صرافی مرجع و اتصال همه صرافیها به یک شبکه تنها به پلتفرم وان اینچ محدود نمیشود و پروژههای دیگری هم با این هدف وارد رقابت با شبکه وان اینچ شدهاند. صرافیهای غیر متمرکز از امنیت و آزادی بیشتری نسبت به صرافیهای متمرکز برخوردار هستند اما هنوز نوپا بوده و ایرادات زیادی دارند. پلتفرمهای غیر متمرکز دیگری که رقیب وان اینچ محسوب میشوند، شامل موارد زیر هستند:
- 0x
- swapzone
- orion
- swapmatic
همه این پلتفرمها در تلاش هستند تا بهترین نرخها را از صرافیهای مختلف دریافت کرده و در اختیار کاربران قرار دهند. مهمترین رقیب شبکه وان اینچ، پلتفرم 0x است. این پلتفرم در واقع یک کتابخانه جاوا اسکریپت با نام 0x.js است که از قابلیت تعامل با پروتکلهای مختلف برخوردار است و میتواند قیمت توکنهای مختلف را از صرافیهای متعدد دریافت نماید. مهمترین ایراد وارد بر این صرافی دریافت کارمزد بالا برای انجام تراکنشها است در حالی که پلتفرم وان اینچ کارمزدی برای تراکنشها دریافت نمیکند.

یکی دیگر از رقیبان جدی شبکه وان اینچ، پلتفرم Swapzone است. این پلتفرم یکی از صرافیهای معروف غیر متمرکز است که علاوه بر رابط کاربری بسیار ساده، هزینه پایینی را به عنوان کارمزد تراکنشها دریافت میکند.
صرافی Orion il از پلتفرمهای دنیای DeFi است که توانسته اعتماد کاربران را به خوبی جلب کند. این صرافی یک صرافی غیر متمرکز است که توانسته پلی را بین شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین ایجاد نماید تا بتواند توکنهای بیشتری را در صرافیهای خود با بهترین نرخ قیمت لیست کند. علاوه بر این، این صرافی دارای توکن بومی ORN نیز است.
صرافی SWAPMATIC نیز از دیگر رقیبان پروژه وان اینچ محسوب میشود. این صرافی توانسته از شبکههای پالیگان، اتریوم و بایننس اسمارت چین پشتیبانی کرده و پلی بین این شبکه ایجاد کند. این صرافی مانند صرافی ORION دارای توکن اختصاصی با نام SWAM است.
همان طور که گفته شد، پروژه وان اینچ دارای رقیبان جدی است که با ایجاد اتصال بین شبکههای دیگر، دریافت کارمزد پایین و ایجاد توکن بومی خود در حال رقابت با یکدیگر هستند. پلتفرم وان اینچ در ابتدای مسیر خود قرار دارد و در آینده، باید بتواند ارتباط بین شبکههای بلاک چینی مختلف را با دریافت کارمزدهای پایین فراهم کند. اگر پلتفرم وان اینچ نتواند با صرافیهای فوق رقابت کند، یک پروژه شکست خورده محسوب میشود.
سخن پایانی
توکن وان اینچ با هدف ایجاد بستری برای اتصال صرافیهای غیر متمرکز ایجاد شد. پروژه وان اینچ تلاش میکند تا به یک صرافی مرجع در بازار کریپتوکارنسی تبدیل شود تا بتواند بهترین نرخ قیمت خرید و فروش را برای کاربران ایجاد کند. پلتفرم وان اینچ با خُرد کردن معاملات و تقسیم آنها بین چند صرافی، هزینه گس شبکه را تا حدی کاهش میدهد.
در حال حاضر، قیمت وان اینچ در روندی نزولی و در نزدیکی قیمت ایردراپ خود قرار دارد. اگر توسعهدهندگان وان اینچ بتوانند مشکلات این شبکه را رفع کنند، قیمت وان اینچ ممکن است افزایش یابد. در حال حاضر، هزینه گس در شبکه وان اینچ بالا است. علاوه بر هزینه گس، صرافی وان اینچ باید بتواند با صرافیهای متمرکز بزرگی نظیر بایننس رقابت کند.
در واقع، آینده شبکه وان اینچ به نوعی به آینده دنیای DeFi گره خورده است و پلتفرم وان اینچ باید بتواند خود را با تغییرات تکنولوژی DeFi منطبق سازد. اگر مشکلات این پلتفرم در سال 2023 برطرف شود، میتوانیم انتظار داشته باشیم که قیمت ارز دیجیتال وان اینچ به میزان قابلتوجهی افزایش یابد. در این مقاله، تلاش کردیم تا چشم انداز وان اینچ را مورد بررسی قرار دهیم.
برای خرید این ارز از صرافی خود وان اینچ استفاده کنیم بهتره؟
سلام سپاس از همراهی شما
بله چون بهترین قیمت و نرخ کارمزد معامله رو ارائه میکنه