# | Coin | Price | Marketcap | Volume (24h) | Supply | Change | Last 24h |
---|
آینده ارز بایننس در سال 2024 به چه صورت خواهد بود؟ آیا رمز ارز BNB میتواند با رشد قیمت همراه شود؟ کدام ارزهای دیجیتال رقیب بایننس کوین هستند؟
صرافی بایننس یا Binance بزرگترین پلتفرم معاملاتی حال حاضر در مارکت کریپتوکارنسی است. این صرافی با ارائه ابزارهای معاملاتی متنوع، بستر مناسبی را برای معامله گران و تریدرها فراهم میکند. اکوسیستم بایننس علاوه بر صرافی، دارای یک کوین بومی با نماد BNB است. این کوین در ابتدا در بستر شبکه اتریوم با استاندارد ERC-20 طراحی و ساخته شد. اما به دلیل مقیاس پذیری پایین این صرافی، تیم توسعه بایننس تصمیم گرفتند که یک بلاک چین اختصاصی برای ارز دیجیتال BNB طراحی و ایجاد کنند.
کاربران میتوانند با خرید ارز BNB در بستر بلاک چین بایننس، بر روی پروژههای این اکوسیستم سرمایه گذاری کنند. در سال گذشته قیمت ارز BNB با تغییرات زیادی همراه شد و بسیاری از سرمایه گذاران تمایل پیدا کردند تا عملکرد این پروژه را بررسی و تحلیل کنند. در این مقاله قصد داریم تا آینده ارز بایننس کوین را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.
بیشتر بخوانید: بایننس کوین چیست + نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال BNB
نحوه عملکرد شبکه بایننس
قبل از بررسی آینده بایننس، بهتر است ابتدا با عملکرد شبکه آن آشنا شویم. اکوسیستم بایننس برای افزایش مقیاس پذیری تراکنشهای ارز دیجیتال BNB، بلاک چین بایننس چین یا Binance Chain را راه اندازی کرد که در آن کاربران به راحتی میتوانند ارزهای BNB را خریداری کرده و یا آنها را در فرآیند توکن سوزی شبکه قرار دهند. این شبکه با استاندارد BEP-2 طراحی شده و به خوبی میتواند تراکنشها را پردازش و پیاده سازی کند اما این بلاک چین نمیتواند از قراردادهای هوشمند پشتیبانی نماید.
تیم توسعه بایننس برای آنکه بتوانند برنامههای غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند اکوسیستم خود را توسعه دهند، تصمیم گرفتند تا یک زنجیره بلاکچینی دیگر برای ساخت و توسعه SMART CONTRACTها ایجاد نمایند. این شبکه با نام بایننس اسمارت چین و بعد از بلاکچین بایننس چین در مارکت کریپتو به کاربران معرفی شد.
در بلاکچین بایننس اسمارت چین کاربران میتوانند علاوه بر خرید و فروش رمز ارز BNB، قراردادهای هوشمند مورد نظر خود را ایجاد کرده و برنامههای غیر متمرکز DApp را توسعه دهند. این بلاک چین از استاندارد BEP-20 برای پیاده سازی برنامهها استفاده میکند. بلاک چین بایننس اسمارت چین برای ایجاد مقیاس پذیری مناسب در اکوسیستم خود از الگوریتم اجماع گواه اعتبار اثبات سهام یا proof of staked authority استفاده میکند.
برطبق این الگوریتم تراکنشها و اطلاعات بلاک چین توسط تعداد محدودی از اعتبارسنجها پردازش و تایید میشوند. اعتبارسنجها از طریق رای گیری کاربران انتخاب میشوند. هرچه اعتبارسنجها عملکرد بهتری داشته باشند، میتوانند رای بیشتری از سمت کاربران دریافت کنند و پاداش بیشتری نیز از بلاک چین دریافت نمایند.
توکنومیک ارز دیجیتال بایننس
یکی از پارامترهای مهم برای بررسی آینده ارز بایننس، بحث توکنومیک (Tokenomic) است که به نحوه تقسیم کوینها یا توکنهای یک پروژه در بین سرمایه گذاران و کاربران گفته میشود. هرچه کوینهای یک پروژه به صورت غیرمتمرکزتر تقسیم شده باشد، آن پروژه اعتبار بیشتری در بین سرمایه گذاران دارد. تعداد کل کوینهای BNB در اکوسیستم بایننس برابر با 200 میلیون است. این مقدار به صورت زیر در بین کاربران و سرمایه گذاران تقسیم شده است:
- 50 درصد برای کاربران و سرمایه گذاران در عرضه اولیه
- 40 درصد برای بنیان گذاران و تیم توسعه اکوسیستم بایننس
- 10 درصد برای سرمایه گذاران اصلی اکوسیستم بایننس
مکانیزم اکوسیستم بایننس به گونهایست که از فرآیند توکن سوزی استفاده میکند. بر طبق برنامه اکوسیستم بایننس، قرار است مکانیزم توکن سوزی BNB تا زمانی ادامه پیدا کند که تعداد کل کوینهای بایننس کوین به 100 میلیون برسد. این موضوع باعث میشود تا قیمت ارز بایننس در بلندمدت با رشد همراه شود و سرمایه گذاران تمایل داشته باشند تا ارز BNB را به صورت بلندمدت ذخیره و استیک کنند.
توکن سوزی ارز BNB از طریق کارمزد تراکنشها انجام میشود. کاربران برای پیاده سازی قراردادهای هوشمند و نقل و انتقالات مالی مجبورند بخشی از کوین BNB را به عنوان کارمزد تراکنش به شبکه پرداخت کنند. رمز ارزهای BNB جمع آوری شده از تراکنشها طی فرآیندهای مشخصی توکن سوزی شده و به صورت کامل از شبکه حذف میشوند.
بیشتر بخوانید: توکن سوزی بایننس چیست و چه تاثیری بر قیمت ارز BNB میگذارد؟
تاریخچه قیمت رمز ارز بایننس BNB
قبل از تحلیل و بررسی آینده ارز بایننس، بهتر است ابتدا با تاریخچه این کوین آشنا شویم. تصویر زیر تاریخچه قیمت ارز بایننس کوین را نمایش میدهد. این ارز در نوامبر سال 2017 با قیمت 0.1 دلار در مارکت کریپتو عرضه اولیه (ICO) شد. ارز BNB از همان ابتدای سال ورود خود به بازار ارزهای دیجیتال با رشد انفجاری همراه شد و توانست تا ابتدای سال 2018 به میزان 11 هزار درصد جهش کند و به قیمت 25 دلار برسد.
بعد از این جهش به علت کاهش قدرت خریداران و فشار فروش بالا، قیمت ارز BNB در سال 2018 سقوط کرد و با ریزش 75 درصدی به سطح 6.3 دلار رسید. این ریزش تا پایان سال 2018 ادامه پیدا کرد اما با شروع سال 2019 روند قیمت به صورت کامل تغییر کرد. در سال 2019 ارز BNB وارد یک فاز صعودی جدید شد و با رشد 280 درصدی به قیمت 24.6 دلار رسید.
این رشد قیمت در سال 2020 و 2021 نیز ادامه یافت. از ابتدای سال 2020 قیمت با شیب تندتری رشد میکرد و تا می سال 2021 قیمت توانست به میزان 2700 درصد رشد کند و به سطح 695 دلار برسد. این نرخ بالاترین قیمت ثبت شده برای معاملات ارز BNB است. بعد از این رشد قیمت از اواخر می سال 2021 وارد روند نزولی بلندمدت شد. این روند نزولی تا اکتبر سال 2023 ادامه داشت و در آن قیمت به میزان 71 درصد ریزش کرد و به سطح 201 دلار رسید.
از نوامبر سال 2023 روند نزولی بلندمدت ارز BNB به پایان رسید و قیمت وارد فاز صعودی شد. این روند صعودی، که تا به امروز ادامه داشته، توانسته قیمت ارز BNB را با رشد 220 درصدی همراه کند و به سطح 651 دلار برساند.
تحلیل تکنیکال آینده ارز بایننس
یکی از بهترین ابزارها برای پیش بینی آینده ارز بایننس، تحلیل تکنیکال است. تصویر زیر نمودار قیمت ارز BNB را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. در حال حاضر (زمان نگارش مقاله) این ارز در محدوده 604 تا 595 دلار قرار دارد. این ارز بعد از برخورد با ناحیه مقاومت 649 تا 680 دار وارد فاز اصلاح شده است. در صورتی که اصلاح رمز ارز BNB تا محدوده حمایتی 525 تا 495 دلار به اتمام برسد، قیمت میتواند مجدد با رشد همراه شود و از ناحیه مقاومتی خود عبور کند.
اگر ارز BNB بتواند بعد از اصلاح قیمت، ناحیه مقاومتی را با قدرت بشکند، میتواند تا اهداف 804 و 901 دلار حرکت کند. اما در صورتی که اصلاح قیمت فرسایشی شود و قیمت نتواند به ناحیه حمایتی 525 تا 495 دلار واکنش مثبت نشان دهد، احتمال ریزش قیمت تا محدوده 447 تا 415 دلار وجود دارد. در این حالت قیمت دیگر در فاز نزولی قرار میگیرد و روند صعودی فعلی به اتمام میرسد.
رقیبان شبکه بایننس
یکی از بخشهای مهم برای بررسی آینده ارز بایننس، رقیبان این پروژه است. صرافیها و پروتکلهای زیادی در مارکت کریپتو هستند که قصد دارند جایگاه “بزرگترین پلتفرم معاملاتی کریپتو” را از اکوسیستم بایننس تصاحب کنند. مهمترین رقیبان شبکه بایننس موارد زیر هستند:
- کوکوین (Kucoin): صرافی کوکوین یکی از مهمترین رقیبان بایننس است. کوکوین یا kucoin یک پلتفرم معاملاتی متمرکز است که با ارائه خدمات معاملاتی متنوع، قصد دارد کاربران و سرمایه گذاران را به خود جذب کند. صرافی کوکوین دارای یک کوین بومی با نماد KCS است. اگرچه محبوبیت KCS بسیار کمتر از ارز BNB است؛ اما با این حال این کوین یکی از مهمترین رقیبان اکوسیستم بایننس به حساب میآید.
- یونی سواپ (Uniswap): یکی از محبوب ترین صرافیهای غیرمتمرکز در بستر شبکه اتریوم، صرافی یونی سواپ است. این صرافی قصد دارد به کمک قراردادهای هوشمند تمامی فرآیندهای معاملاتی را به صورت غیر متمرکز پیاده سازی کرده و صرافیهای متمرکز را از بازار کریپتو حذف کند. توکن بومی این صرافی UNI است.
- اتریوم (Ethereum): به غیر از صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز، برخی از شبکههای بلاکچینی رقیبان ارز BNB به حساب میآیند. شبکه بایننس اسمارت چین برای توسعه برنامههای DApp و قراردادهای هوشمند ایجاد شده است. از همین رو این شبکه با بلاکچینهایی که در بحث توسعه قراردادهای هوشمند فعالیت میکنند؛ رقابت میکند.
اتریوم یکی از بزرگترین پلتفرمها برای توسعه قراردادهای هوشمند در بلاک چین است. این شبکه یکی از رقیبان جدی شبکه بایننس و رمز ارز BNB محسوب میشود. علاوه بر اتریوم، شبکههایی همچون سولانا و کاردانو نیز رقیبان ارز بایننس کوین هستند.
نحوه خرید و فروش ارز بایننس
ارز بایننس کوین یا BNB در رتبه 4 محبوبترین ارزهای بازار کریپتوکارنسی قرار دارد. از همین رو تقریبا تمامی صرافیها و کیف پولهای معتبر این ارز را در پلتفرمهای خود لیست کردهاند. کاربران میتوانند از طریق صرافیهای بایننس (Binance)، کوکوین (Kucoin)، کراکن (Kraken)، هیوبی (Huobi)، کوین بیس (Coinbase)، پنکیک سواپ (Pancakeswap) و یونی سواپ (Uniswap) ارز دیجیتال BNB را خرید و فروش کنند.
اگر به آینده ارز بایننس خوشبین هستید و قصد دارید به صورت بلندمدت این کوین را نگهداری کنید، توصیه میشود از کیف پولها استفاده نمایید. کیف پولها امنیت بالاتری نسبت به صرافیها دارند و کاربران در آنها میتوانند علاوه بر ذخیره BNB، این رمز ارز را استیک کنند. کیف پولهای متامسک (Metamask)، تراست والت (Trust wallet)، کیف پول اکسودوس (Exodus)، کوینومی (Coinomi)، اتمیک والت (Atomic Wallet)، گوآردا (Guarda) و مای اتر والت (MyEtherWallet) بهترین گزینهها برای ذخیره و استیک ارز BNB هستند.
اگر قصد دارید بهترین والتها را از لحاظ امنیت خریداری کنید، توصیه میشود که به سراغ کیف پولهای سخت افزاری بروید. والتهای سخت افزاری امنیت بسیار بالاتری نسبت به کیف پولهای نرم افزاری دارند. این کیف پولها میتوانند با امنیت بسیار خوبی ارزهای BNB را ذخیره کنند. کیف پولهای لجر (Ledger)، ترزور (Trezor) و سیف پل (SafePal) بهترین والتهای سخت افزاری برای ذخیره ارز BNB هستند.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
سخن پایانی
«آینده ارز بایننس چگونه پیش بینی میشود؟» ارز BNB کوین بومی اکوسیستم بایننس است. از این کوین برای سرمایه گذاری، پرداخت تراکنشها و استیکینگ استفاده میشود. همچنین کاربران با خرید این رمز ارز میتوانند از تخفیفات معاملات صرافی بایننس استفاده کنند و با هزینه کمتری، معاملات خود را انجام دهند.
بعد از سقوط صرافی FTX در سال 2022 بسیاری از کارشناسان خواستار بررسی وضعیت ذخایر داراییهای صرافی بایننس شدند. پیگیریها و دادگاههای مختلف برای بررسی میزان شفافیت صرافی بایننس باعث شد تا قیمت ارز BNB با ریزش همراه شود. در نوامبر سال 2023 ژائو یا CZ به اتهام در ارتباط بودن با یک برنامه پولشویی، از سمت خود به عنوان مدیر عامل بایننس استعفا داد.
استعفای CZ باعث شد تا فشار کارشناسان و دادگاه فدرال رزرو بر روی صرافی بایننس کمتر شود؛ به طوریکه قیمت ارز BNB از نوامبر سال 2023 با رشد همراه شد و توانست از روند نزولی بلندمدت خود خارج شود. اگر در سال 2024 صرافی بایننس با مشکلات و محدودیتهای قانونی مواجه نشود، رمز ارز بایننس کوین میتواند مجدد با رشد قیمت همراه شود.
سوالات متداول
آینده ی بایننس کوین به چه صورت خواهد بود؟
بعد از کناره گیری CZ، مدیر عامل شرکت بایننس، قیمت ارز BNB با رشد همراه شد. از طرفی با حل و فصل شدن مشکلات قانونی صرافی بایننس، به نظر میرسد که ارز BNB بتواند مجدد با کوینهایی همچون ETH رقابت کند و سال 2024 را با رشد قیمت به پایان برساند.
چرا صرافی بایننس جریمه شد؟
با بررسی کارشناسان مشخص شد که صرافی بایننس به صورت مخفیانه به برخی از کشورهای مورد تحریم همچون ایران خدمات ارائه داده است. علاوه بر این، صرافی بایننس به صورت عامدانه بخش زیادی از کاربران VIP خود را از کشور ایالات متحده آمریکا انتخاب کرده است. این دستکاریها سبب شد تا دادگاه فدرال رزرو این صرافی را جریمه کند.
آیا ارز بایننس قابل استخراج است؟
خیر. فرآیند ماینینگ یا استخراج ارزهای دیجیتال در این پلتفرم اجرا نمیشود. کاربران برای مشارکت در پردازش و تایید اطلاعات این پلتفرم میتوانند ارز بایننس کوین یا BNB را خریداری کرده و در صرافیها یا کیف پولهای خود آن را استیک کنند.
کدام پروژهها رقیبان ارز بایننس هستند؟
صرافیهای متمرکزی همچون کراکن، کوکوین، کوین بیس و صرافیهای غیرمتمرکزی همچون یونی سواپ رقیبان اصلی صرافی بایننس هستند. این پلتفرمها تلاش میکنند تا با ارائه خدمات متنوع، کاربران بیشتری را به خود جذب کنند. علاوه بر این صرافیها، شبکههایی همچون اتریوم، سولانا و کاردانو نیز رقیبان اکوسیستم بایننس هستند.