# | Coin | Price | Marketcap | Volume (24h) | Supply | Change | Last 24h |
---|
آینده ارز آیوتکس چگونه پیش بینی میشود؟ آیا این ارز دیجیتال IOTX میتواند در سال 2024 با رشد قیمت همراه شود؟ کدام پروژهها رقیبان توکن IoTex به حساب میآیند؟
شبکه آیوتکس یک پلتفرم غیر متمرکز است که قصد دارد با ایجاد فضایی با حریم خصوصی بالا، امکان ساخت اینترنت اشیا را در مارکت کریپتوکارنسی فراهم کند. اینترنت اشیا یا Internet Of Things به شبکهای گفته میشود که افراد میتوانند دیتای موجود در وسایل خود را در آن به اشتراک بگذارند و با سایر وسایل ارتباط برقرار کنند.
به کمک IOT افراد میتوانند از وسایل خدمات بهتری دریافت کنند. یکی از ایرادات اصلی در ساخت اینترنت اشیا، بحث حریم خصوصی اطلاعات است. وسایل و اشیای کاربران میتوانند حجم زیادی از دادههای افراد را نگهداری کنند. کاربران برای آنکه این حجم از اطلاعات را در اختیار اینترنت اشیا قرار دهند، باید از حفظ حریم خصوصی و اطلاعات خود اطمینان داشته باشند.
پروژه آیوتکس به کمک فناوری بلاک چین و الگوریتمهای رمزنگاری قصد دارد بستری با حریم خصوصی بالا برای دریافت و پردازش دیتای اشیا فراهم سازد. همچنین این پروژه در سالهای گذشته با پامپ و دامپهای مختلفی همراه شده است. در این مقاله قصد داریم تا آینده ارز آیوتکس را بررسی کرده و قیمت این رمز ارز را تحلیل و پیش بینی کنیم.
نقش آیوتکس در اینترنت اشیا
قبل از بررسی ارز آیوتکس، بهتر است ابتدا با عملکرد شبکه آن آشنا شویم. شبکه iotex یک پلتفرم غیر متمرکز است که به کمک مکانیزم اثبات سهام نمایندگی شده (DPoS) توانسته مقیاس پذیری بالایی را در بلاک چین خود ایجاد کند. اثبات سهام نمایندگی شده بر اساس رای کاربران شبکه به نودها یا سازندگان بلوک عمل میکند.
سازوکار این مکانیزم بدین صورت است که تعداد مشخصی از تولیدکنندگان بلوک در شبکه به وسیله رای کاربران، انتخاب میشوند. کاربران به کمک استیک ارز آیوتکس، در شبکه حق رای دارند و میتوانند به نود یا تولید کننده بلوک مورد نظر خود رای بدهند. بعد از انتخاب نودهای شبکه، تراکنشها و دادهها به این نوع کاربران داده میشود تا آنها این اطلاعات را پردازش و در شبکه ثبت کنند.
نودهای شبکه بعد از پردازش و تایید تراکنشها، از این پلتفرم پاداش دریافت میکنند. این پاداش به صورت توکن IOTX به نودها پرداخت و در بین کاربران رای دهنده تقسیم میشود. در واقع نودها و کاربران شبکه به دلیل مشارکت در رای گیری و پردازش تراکنشها، به ازای مقدار توکن استیک شده، درصدی را به عنوان پاداش دریافت میکنند.
روش اثبات سهام نمایندگی شده باعث میشود تا بیشتر کاربران شبکه در پردازش اطلاعات مشارکت کنند. اگرچه این مکانیزم بسیار کارآمد است؛ اما ایرادات مختلفی نیز دارد. در مکانیزم DPoS تعداد ثابتی از نودها یا سازندگان بلوک در شبکه فعالیت میکنند. این موضوع باعث میشود تا آنها بتوانند گروهی متمرکز برای تایید تراکنشها ایجاد نمایند و شبکه از حالت غیرمتمرکز خارج شود. علاوه بر این، الگوریتم DPoS در شرایطی با حجم تراکنش بالا نمیتواند عملکرد مناسبی از خود ثبت کند و با اختلال مواجه میشود.
تیم توسعه آیوتکس برای حل این مشکلات و بهبود عملکرد مکانیزم DPoS، تغییراتی را در آن ایجاد کرده است. این تغییرات باعث شده تا پلتفرم آیوتکس از یک مکانیزم جدیدی به نام Roll-DPoS استفاده کند. در این مکانیزم، اثبات سهام نمایندگی شده با عملگرهای تصادفی (VRF) و خطای بیزانسی عملی (PBFT) ترکیب شده است. این فناوریها باعث میشوند تا نودها نتوانند عملکرد متمرکزی داشته باشند و مقیاس پذیری شبکه دوچندان میشود.
توکنومیک رمز ارز آیوتکس (IOTX)
یکی از بخشهای مهم در بررسی و تحلیل یک پروژه، توکنومیک آن است. توکنومیک (Tokenomic) به نحوه توزیع و تقسیم رمز ارزهای یک پروژه گفته میشود. ارز آیوتکس در مجموع تعداد 10 میلیارد توکن دارد که از این مقدار، حدود 9 میلیارد و 440 میلیون در مارکت کریپتو معامله میشود. این پروژه به دلیل داشتن توکنهای محدود، خاصیت ضد تورمی دارد. این توکن به کمک مکانیزم Burn-Drop (روشی است که در آن توکنهای IOTX به صورت تدریجی از شبکه حذف میشوند) از فرآیند توکن سوزی استفاده میکند.
بر طبق مکانیزم Burn-Drop زمانی که دستگاه جدیدی به شبکه اضافه میشود، کاربر مجبور است مقداری توکن IOTX را به عنوان کارمزد تراکنشها به شبکه پرداخت کند. این کارمزدها به آدرسهای مشخصی ارسال و سوزانده میشوند. در واقع با اضافه شدن دستگاهها و رشد شبکه، توکنهای IOTX به تدریج از شبکه حذف میشوند. این موضوع باعث میشود تا در صورت عملکرد مناسب این شبکه، قیمت توکن بومی این پروژه به تدریج افزایش پیدا کند.
تاریخچه قیمت ارز دیجیتال آیوتکس
برای بررسی بهتر رفتار قیمت رمز ارزها، بهتر است روند قیمت و تغییرات آنها را در سالهای گذشته بررسی کنیم. تصویر زیر تاریخچه قیمت ارز IOTX را نشان میدهد. ارز آیوتکس در نوامبر سال 2019 با قیمت 0.0052 دلار در صرافیهای ارز دیجیتال لیست شد. این ارز در همان سال اول ورود خود به مارکت کریپتو، با کاهش 30 درصدی قیمت همراه شد تا اوایل سال 2020 به قیمت 0.00345 دلار رسید.
در سال 2020 قیمت ارز IOTX وارد فاز نوسانی شد. با وجود شرایط نوسانی در معاملات این رمز ارز، در سال 2020 توکن IOTX توانست با رشد 150 درصدی همراه شود و به قیمت 0.0089 دلار برسد. با شروع سال 2021 روند صعودی معاملات IOTX با شیب تندتری ادامه پیدا کرد. این روند باعث تشکیل کندلهای شارپی در معاملات ارز IOTX شد و در نهایت قیمت تا نوامبر سال 2021 توانست به میزان 2700 درصد رشد و به سطح 0.262 دلار برسد. این قیمت بالاترین نرخ ثبت شده برای این رمز ارز به حساب میآید.
بعد از ثبت این قیمت روند نزولی قدرتمندی در معاملات ارز دیجیتال IOTX شکل گرفت. این روند باعث شد تا قیمت به میزان 90 درصد کاهش یابد و به سطح 0.019 دلار برسد. روند نزولی رمز ارز IOTX تا سپتامبر سال 2023 ادامه داشت. از اواخر سپتامبر سال 2023 یک روند صعودی جدیدی در معاملات این رمز ارز شکل گرفت. این فاز صعودی باعث شد تا قیمت تا فوریه سال 2024 به میزان 480 درصد رشد کند و به قیمت 0.076 دلار برسد.
تحلیل تکنیکال آینده ارز آیوتکس
تصویر زیر چارت قیمت ارز آیوتکس را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. در حال حاضر (زمان نگارش مقاله) قیمت در محدوده 0.051 تا 0.062 دلار قرار دارد. قیمت بعد از برخورد با ناحیه مقاومتی 0.067 تا 0.072 دلار وارد فاز اصلاح شده و به سمت ناحیه حمایتی 0.042 تا 0.036 دلار در حال حرکت است. در صورتی که سرمایه گذاران مجدد از رمز ارز IOTX حمایت کنند و حجم معاملات با رشد همراه شود، قیمت میتواند به ناحیه حمایتی واکنش مثبت نشان دهد و از ناحیه مقاومتی پیش رو عبور کند.
در صورت شکست موفق قیمت از ناحیه مقاومتی 0.067 تا 0.072 دلار احتمال رشد قیمت تا 0.109 دلار وجود دارد. اما در صورتی که اصلاح قیمت ادامه پیدا کند و ارز دیجیتال IOTX ناحیه حمایتی پیش روی را به سمت پایین بشکند، احتمال ریزش قیمت تا ناحیه 0.023 تا 0.018 دلار وجود دارد.
برای بررسی بیشتر معاملات ارز IOTX بهتر است از اندیکاتورهای باندهای بولینگر و RSI استفاده کنیم. همان طور که در تصویر زیر مشخص است؛ باندهای بولینگر از حالت فشردگی خارج شده و قیمت در حال ورود به یک روند جدید است. در اندیکاتور RSI یک واگرایی منفی در معاملات شکل گرفته است. این واگرایی منفی میتواند قیمت ارز IOTX را در هفتههای آتی با افت همراه کند.
در صورتی که قیمت با افت همراه شود ولی به ناحیه حمایتی 0.042 تا 0.036 واکنش مثبت نشان دهد، قیمت میتواند مجدد وارد فاز صعودی شود. با بازگشت قیمت به فاز صعودی، باندهای بولینگر به صورت کامل از حالت فشردگی خارج میشوند. اما اگر قیمت به ناحیه حمایتی واکنش منفی نشان دهد، باندها مجدد در حالت فشردگی قرار میگیرند. در این حالت در فاز نوسان قرار میگیرد.
رقیبان رمز ارز آیوتکس (IoTex)
یکی از بخشهای مهم در بررسی یک پروژه کریپتویی، بحث رقباست و همانطور که میدانید مارکت کریپتوکارنسی یک بازار رقابتی است. برای پیاده سازی یک ایده ممکن است چندین شبکه با یکدیگر رقابت کنند. پروژهای در این رقابتها میتواند پیروز شود که عملکرد بهتری به کاربران ارائه دهد و اعتماد سرمایه گذاران بیشتری را به خود جلب نماید.
در حال حاضر به غیر از ارز آیوتکس، پروژههای دیگری در مارکت کریپتوکارنسی هستند که قصد دارند بستری مناسب برای پیاده سازی اینترنت اشیا ایجاد کنند. مهم ترین رقیبان این پروژه، موارد زیر هستند:
- آیوتا (IOTA)
آیوتا نسل جدیدی از فناوری دفتر کل توزیع شده است که قصد دارد بستری با مقیاس پذیری بالا برای پردازش و تایید تراکنشهای اینترنت اشیا فراهم کند. آیوتا قصد دارد تراکنشهای داخل اینترنت اشیا را ذخیره و اجرا کند. این شبکه از تکنولوژی بلاک چین استفاده نمیکند و همانند پلی بین دستگاههای مختلف درون اینترنت اشیا عمل میکند.
در واقع آیوتا به کمک فناوری Direction Acyclic Graph (DAG) میتواند به صورت اختصاصی تراکنشهای موجود در بین دستگاهها و وسایل را دریافت و آنها را پردازش کند. این کار باعث میشود تا آیوتا تنها دیتای داخل اینترنت اشیا را پردازش کند و به صورت غیر متمرکز، از دادههای کاربران محافظت کند.
استفاده از تکنولوژی DAG در آیوتا باعث شده تا این شبکه هزینه زیادی را برای توسعه پلتفرم خود پرداخت کند. این مسئله یک چالش بزرگ برای این پروژه و یک نقطه قوت برای ارز آیوتکس محسوب میشود. در حال حاضر، پلتفرم آیوتکس با ارائه مکانیزم اجماع Roll-DPoS که نوعی الگوریتم اثبات سهام (pos) محسوب میشود، توانسته مقیاس پذیری بالایی با هزینه کمتری برای اینترنت اشیا فراهم نماید.
- هیولو (Hivello)
Hivello یک شرکت فعال در مارکت کریپتوکارنسی است که قصد دارد زیرساختهای لازم را برای پیاده سازی تکنولوژی وب 3 (web 3.0) فراهم کند. این شرکت در سالهای گذشته با توسعه زیرساختهای فیزیکی قصد دارد امکان ساخت اینترنت اشیا را به صورت غیر متمرکز فراهم کند. تمرکز اصلی شرکت hivello بر روی دستگاهها و زیرساختهای فیزیکی غیر متمرکز (DePIN) برای برقراری ارتباط وسایل و ساخت اینترنت اشیا است.
- کالیما (Kalima)
از دیگران رقیبان ارز آیوتکس، شبکه کالیما است. کالیما یا kalima blockchain یک شبکه بلاک چینی نسل سومی است که قصد دارد اینترنت اشیا را به صورت غیر متمرکز پیاده سازی کند. این بلاک چین به کمک مکانیزمهای مختلف میتواند حجم زیادی از دادههای دستگاهها و وسایل را پردازش کند و در شبکه خود ثبت نماید. کالیما با این کار میتواند دیتای اشیا و وسایل را مدیریت و پردازش کند.
از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این شبکه، میتوان به privachains اشاره کرد که زنجیرههایی در بلاک چین کالیما هستند و کاربران به کمک آنها میتوانند زنجیرههای خصوصی و امنی برای ذخیره دادههای وسایل خود ایجاد کنند.
نحوه خرید و فروش رمز ارز آیوتکس
ارز آیوتکس در رتبه 130 برترین ارزهای دیجیتال بازار قرار دارد و در بیشتر پلتفرمهای معاملاتی لیست شده است. افراد میتوانند از صرافیهای متمرکز و غیر متمرکز مختلفی ارز دیجیتال آیوتکس را خریداری کنند. بهترین صرافیها برای خرید و فروش توکن IOTX موارد زیر هستند:
- کوکوین (Kucoin)
یکی از بهترین صرافیهای حال حاضر در مارکت کریپتوکارنسی، پلتفرم کوکوین یا kucoin است. این صرافی از بیشتر رمز ارزهای مشهور بازار پشتیبانی میکند و کاربران میتوانند کوینها و توکنهای مورد نظر خود را با کارمزد بسیار کمی خرید و فروش کنند. این صرافی به صورت تحت وب و در سیستم عاملهای اندروید و IOS قابل اجراست. کوکوین پشتیبانی سریع و خوبی دارد و در صورت بروز هرگونه مشکل، کاربران میتوانند با پشتیبان این پلتفرم ارتباط برقرار کنند. رابط کاربری ساده و امنیت بالا از دیگر ویژگیهای این صرافی است. - کوین وان (Coinone)
کوین وان یک صرافی متمرکز در کشور کره جنوبی است. این صرافی به کمک الگوریتمها و چارچوبهای امنیتی بالا، توانسته پلتفرمی ایمن برای معاملات ارزهای دیجیتال ایجاد کند. این صرافی رابط کاربری بسیار سادهای دارد و کاربران مبتدی به راحتی میتوانند داراییهای خود را در آن خرید و فروش کنند.
علاوه بر این موارد، کوین وان دارای یک کیف پول اختصاصی با نام coinone است. این والت نوعی کیف پول نرم افزاریست که امنیت بالایی دارد و میتواند به صورت مستقیم به صرافی کوین وان متصل شود. این صرافی از ارز فیات کشور کره جنوبی (KRW) پشتیبانی میکند و کاربران میتوانند با تبدیل داراییهای فیات خود به KRW به صورت مستقیم رمز ارزهای مورد نظر خود را خرید و فروش کنند. - بایننس (Binance)
بایننس بزرگترین پلتفرم معاملاتی در مارکت کریپتوکارنسی است. این صرافی دارای امنیت بالا، رابط کاربری ساده، پشتیبانی عالی و ابزارهای معاملاتی متنوعی است. کاربران در این صرافی میتوانند معاملات فیوچرز (Futures) و اسپات را به وسیله اهرمهای مختلف انجام دهند. بایننس یک صرافی متمرکز است و کاربران ایرانی برای استفاده از آن، مجبور هستند از ابزارهای VPN و VPS استفاده کنند. البته کاربران ایرانی میتوانند به وسیله صرافی غیر متمرکز بایننس دکس (Binance DEX) بدون اجرای فرآیند احراز هویت، به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند.
پس از ورود به یک صرافی ایمن برای خرید و فروش ارز آیوتکس، در صورتی که قصد سرمایهگذاری یا هولد کردن این توکن را دارید، لازم است از کیف پولهایی که ایمن هستند و از این رمز ارز پشتیبانی میکنند، استفاده نمایید. کیف پولهای زیر به عنوان بهترین کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری برای نگهداری ارز دیجیتال IOTX در نظر گرفته میشوند:
بیشتر بخوانید: هولد ارز دیجیتال چیست و بهترین رمز ارز های مناسب برای هودل کدامند؟
- متامسک (Metamask)
متامسک یک کیف پول نرم افزاری با امنیت بالاست که در سال 2016 به بازار کریپتوکارنسی معرفی شد. این کیف پول بیش از 1800 ارز دیجیتال را، از جمله IOTX، پشتیبانی میکند. رابط کاربری این والت بسیار راحت است و کاربران مبتدی به سادگی میتوانند از آن استفاده کنند. متامسک نوعی کیف پول غیرحضانتی است؛ به این معنا که این والت هیچ دیتایی از کاربران را ذخیره نمیکند و مدیریت و امنیت دادههای کاربران بر عهده خود آنهاست. این والت در سیستم عاملهای اندروید، IOS و به عنوان افزونه در مرورگرهای chrome، firefox، brave، Edege و opera قابل اجراست. - تراست والت (Trustwallet)
تراست ولت یکی از بهترین کیف پولهای نرم افزاری در مارکت کریپتوکارنسی است. این کیف پول نوعی والت غیر متمرکز و متن باز است که هیچ گونه دادهای از کاربران را در خود ذخیره نمیکند. در پلتفرمهای گوگل پلی و پلی استور تراست والت به عنوان محبوبترین کیف پول ارزهای دیجیتال در بین کاربران شناخته شده است. تراست والت از حدود 160 هزار ارز دیجیتال پشتیبانی میکند. علاوه بر این موارد، تراست والت از تکنولوژی اینترنت غیر متمرکز (web 3.0) پشتیبانی میکند.
کیف پول تراست والت میتواند با بیشتر صرافیهای غیر متمرکز موجود در بازار ارتباط برقرار کند. این موضوع باعث میشود تا کاربران بتوانند به کمک تراست والت به صورت مستقیم داراییهای خود را در چندین صرافی غیر متمرکز معامله کنند. - ایدو (Eidoo)
کیف پول ایدو یک والت نرم افزاری طراحی شده برای دستگاههای تلفن همراه است. این کیف پول در سیستم عاملهای اندروید و IOS اجرا میشود و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. کیف پول ایدو با برنامههای غیر متمرکز شبکه اتریوم سازگار است و میتواند با آنها ارتباط برقرار کند. این موضوع باعث میشود تا کاربران به راحتی بتوانند رمز ارزهای خود را در برنامههای غیر متمرکز شبکه اتریوم منتقل کنند. - کیف پولهای سخت افزاری لجر و ترزور (Ledger & Trezor)
اگر قصد سرمایه گذاری بر روی آیوتکس را دارید و به دنبال ایمن ترین کیف پولها هستید، کیف پولهای سخت افزاری گزینه مناسبی برای شما هستند. کیف پولهای سخت افزاری به دلیل داشتن تراشههای امنیتی در دستگاههای خود، امنیت بسیار بیشتری در مقایسه با کیف پولهای نرم افزاری دارند. در حال حاضر، دو برند لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) از بهترین کیف پولهای سخت افزاری برای سرمایه گذاری و هولد کردن ارزهای دیجیتال به شمار میروند.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
سخن پایانی
«آینده ارز آیوتکس چگونه پیش بینی میشود؟» شبکه IoTex یک پلتفرم غیر متمرکز است که قصد دارد اینترنت اشیا را به صورت همتا به همتا با حریم خصوصی بالا در مارکت کریپتوکارنسی پیاده سازی کند. مشکل اصلی تکنولوژی اینترنت اشیا نبود فضایی با حریم خصوصی بالا است. آیوتکس به کمک تکنولوژی بلاک چین و مکانیزم Roll-DPoS توانسته بستری با مقیاس پذیری و حریم خصوصی بالا ایجاد کند تا اشیا و وسایل بتوانند دیتای خود را در آن بارگزاری کنند.
با اضافه شدن دیتای وسایل و اشیای مختلف در این شبکه، کاربران میتوانند با سایر وسایل ارتباط برقرار کرده و خدمات بهتری را از آنها دریافت کنند. این شبکه دارای توکن بومی با نماد IOTX است. ارز دیجیتال آیوتکس توکن بومی این شبکه است که برای حاکمیت، تایید تراکنشها و استیکینگ مورد استفاده قرار میگیرد. در سال گذشته این رمز ارز توانسته با رشد 400 درصدی همراه شود. اگر در سال 2024 این شبکه بتواند عملکرد خوبی را از خود ثبت کند، توکن IOTX میتواند مجدد با رشد قیمت همراه شود.
سوالات متداول
آینده ارز آیوتکس در سال 2024 به چه صورت است؟
در حال حاضر (زمان نگارش مقاله) ارز IOTX در فاز اصلاح قرار گرفته است. در صورتی که قیمت به ناحیه حمایتی 0.042 تا 0.036 دلار واکنش مثبت نشان دهد، ارز IOTX میتوانند همانند سال گذشته با رشد قیمت همراه شود. اما در صورتی که این ارز به ناحیه حمایتی ذکر شده واکنش منفی نشان دهد، قیمت با ریزش همراه میشود و ممکن است تا محدوده 0.0238 تا 0.018 ریزش کند.
آیا ارز iotex قابل استخراج است؟
خیر. رمز ارزهایی قابل استخراج هستند که بلاک چین آنها از الگوریتم اثبات کار یا proof of work پیروی کند. شبکه آیوتکس از الگوریتم DPoS پشتیبانی میکند که به وسیله آن کاربران میتوانند ارز IOTX را استیک کنند.
کدام پروژهها رقیبان ارز آیوتکس هستند؟
در حال حاضر شبکههای آیوتا (IOTA)، هیولو (HIVELLO) و کالیما (KALIMA) مهم ترین رقیبان این ارز به شمار میآیند.