نماد پلاتین در فارکس چیست؟ این عنصر در دنیای واقعی چه کاربردهایی دارد؟ چگونه می‌توان برای معامله آن اقدام کرد؟ پلاتین یکی از با ارزش‌ترین فلزاتی است که می‌توانید در کنار طلا و نقره آن را خرید و فروش کنید. در ادامه این مطلب تلاش می‌کنیم این نماد را در بازار فارکس به شما معرفی کرده، مزیت‌ها و معایب ترید آن را بیان کنیم.

نماد پلاتین در فارکس چیست؟

نمادهای مختلفی در بازار فارکس وجود دارند که بسته به بروکر، می‌توانید آنها را معامله کنید. از شرکت‌ها گرفته تا جفت ارزها، شاخص نزدک، ارزهای دیجیتال و غیره که همگی در این بازار قابل معامله هستند و شما می‌توانید از نوسانات آنها، سود بگیرید. مجموعه‌ای دیگر از نمادها در فارکس، مربوط به فلزات می‌شوند که شامل دو دسته فلزات گرانبها و فلزات پایه هستند. در خصوص این نوع فلزات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • فلزات گرانبها، فلزاتی هستند که نادر و کمیاب بوده و ارزش ذاتی آنها بالا است. معمولا این فلزات، اکسید یا دچار خوردگی نمی‌شوند و از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به طلا، پالادیوم و نقره اشاره کرد.
  • فلزات پایه: این نوع فلزات، به طور طبیعی اکسید و دچار خوردگی می‌شوند. معمولا قیمت کمتری داشته و از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به مس، نیکل، سرب یا روی اشاره کرد.

در کل 8 نوع فلز در این بازار قابل معامله می‌باشند که یکی از آنها نماد پلاتین در فارکس است. شما می‌توانید این نماد را که سومین فلز با ارزش در بازار فلزات فارکس می‌باشد، خرید و فروش کنید. برای آنکه به این فلز دسترسی داشته باشید، می‌بایست نماد XPT را جستجو نمایید که عنوان دیگری برای Platinum است.

تاریخچه نماد پلاتین در فارکس

قبل از اینکه بخواهیم با نحوه ترید و نماد معاملاتی پلاتین آشنا شویم، می‌بایست این فلز را کامل شناخته و تاریخچه ای از آن را بیان نماییم. در این خصوص می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پلاتین، عنصری شیمیایی است که با نماد Pt در جدول تناوبی تعریف شده و به عنوان یکی از عناصر فوق العاده کمیاب شناخته می‌شود.
  • استفاده از این ماده، بیشتر در صنایع کاربرد داشته و به عنوان مبدل‌های کاتالیست استفاده می‌گردد. نقش این کاتالیست آن است که گازهای سمی را از اگزوز خروجی، به ترکیباتی بی‌خطر یا کم خطر تبدیل می‌کند. مثلا در تبدیل مونوکسید کربن یا هیدروکربن‌های نسوخته به مواد بی‌خطری مانند بخار آب یا دی اکسید کربن کاربرد دارد.
  • از دیگر کاربری‌های فلز و نماد پلاتین در فارکس می‌توان به استفاده از آن در صنایع الکترونیکی به عنوان یک رسانای عالی، مقاومت در برابر خوردگی و تولید جواهرات گران قیمت اشاره کرد.

فلز پلاتینیوم، نخستین بار توسط یک مردم شناس ایتالیایی در سال 1557 میلادی کشف شد. معاملاتی شدن آن اولین بار در دهه 1950 در بورس کالای نیویورک صورت گرفت و در سال 1997، تولید این فلز به صورت شمش آغاز گشت.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت پلاتین

عوامل تاثیرگذار بر قیمت پلاتین

بهتر است بدانید که نماد پلاتین در فارکس، جزو گران‌ترین کالاها در جهان شناخته شده و باید آن را از طلا نیز کمیاب‌تر دانست. هرساله، استخراج این فلز در حدود 130 تن در مقابل 1700 تن طلا، انجام می‌شود. به همین خاطر قیمت xpt بالاتر است. عوامل تاثیرگذار بر قیمت پلاتین که می‌توانند منجر به نوسانات قیمتی این فلز شوند، عبارتند از:

  • دلار آمریکا: یکی از فاکتورهای مهم، وضعیت دلار آمریکا است. در صورتی‌که ارزش دلار بیشتر شود، قیمت این فلز تمایل به کاهش دارد. بدین معنا که قیمت دلار و پلاتین، با یکدیگر نسبت عکس دارند. از یک جهت دیگر نیز باید گفت زمانی که دلار قدرتمندتر شود، هزینه خرید platinum افزایش یافته و خریداران، تهیه این فلز را به صرفه نمی‌بینند. این خود منجر به کاهش تقاضا و افت قیمت می‌شود.
  • یورو و ارزهای دیگر: مورد دیگری که می‌توان در این قسمت بیان کرد، نوسانات یورو و سایر ارزها است. مثلا افت ارزش یورو می‌تواند هزینه خرید این فلز را افزایش دهد.
  • تقاضای صنعتی: همانطور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم، پلاتین در صنایع مختلفی کاربرد دارد. از جمله می‌توان به صنعت خودرو، جواهرسازی و سایر مصارف صنعتی اشاره نمود. از آنجایی که این فلز کمیاب است و تقاضا برای آن وجود دارد، میزان عرضه و تقاضا همواره در تعیین قیمت آن، موثر هستند.
  • وضعیت عرضه فلز: یک سری عوامل هستند که به بخش تولید و عرضه این فلز مربوط می‌شوند. در این حالت، شما باید وضعیت فلز را در بخش تولید معدن، ریسک‌های ژئوپلیتیکی، تحریم‌ها بر کشورهای تولید کننده و وضعیت بازیافت یا نرخ آن در نظر بگیرید.

مزایا و معایب معاملات پلاتین در فارکس

در بررسی فلزات گرانبها مانند پلاتین یا طلا، بحث خرید و فروش این نوع مواد، می‌تواند به شدت مهم باشد. این موضوع به دلیل ارزشمند بودن این نوع فلزات و نوسانات شدید قیمت، به ویژه در شرایط بحرانی، مهم است. برای آنکه بهتر بتوانید راجع به خرید و فروش نماد پلاتین در فارکس تصمیم بگیرید، می‌خواهیم مزیت‌ها و معایب معاملات این فلز را برای شما بیان کنیم که عبارتند از:

  • نوسان بالا: اگر نگاهی به چارت پلاتین / دلار بیندازید، مشاهده می‌کنید که این فلز چقدر نوسانات شدید و بزرگی را در طول یک سال، تجربه کرده است. به عنوان مثال، یک تصویر از چارت این نماد را در ادامه نمایش داده‌ایم که می‌توانید آن را مشاهده کنید. نوسانات شدید این رمزارز می‌تواند جزوی از مزایا و معایب معاملات پلاتین در فارکس شناخته شود. مزیت آن برای تریدرهای حرفه‌ای است که از هر روندی، کسب سود می‌کنند. عیب آن برای افراد غیرحرفه‌ای است که می‌توانند دچار ضررهای مداوم در این نماد معاملاتی شوند.
  • تنوع بخشیدن فلزات گرانبها: فلزاتی که ارزش بالایی دارند، تنها محدود به طلا و نقره نمی‌شوند. شما می‌توانید از platinum نیز برای کسب سود در معاملات استفاده کنید. خرید و فروش این فلز می‌تواند سبد سرمایه گذاری شما را متنوع‌تر کند که ریسک ضرر شما کاهش خواهد یافت.
  • حفظ ارزش سرمایه: با خرید پلاتینیوم، یک دارایی گرانبها را بدست می‌آورید. فرقی نمی‌کند در چه مقطع زمانی هستید، این فلز گرانبها به دلیل ذخایر محدود و تقاضای خوبی که برای آن وجود دارد، همواره ارزش خود و سرمایه‌تان را حفظ می‌کند.
  • نقدینگی پایین: یکی از معایب مربوط به پلاتین، نقدینگی کم آن نسبت به دیگر فلزات است. البته این مورد برای خرید و فروش‌های خرد مشکلی ایجاد نمی‌کند.
  • چالشی بودن معاملات پلاتین: توجه کنید که در برخی کشورها، معاملات این فلز به دلیل محدودیت‌ها یا کوچک بودن بازار آنها، با چالش‌هایی همراه خواهد بود.

نکته: مشکلی که نقدینگی پایین xpt ایجاد می‌کند، تنوع کمتر محصولات آن، بیشتر شدن زمان سفارشات و اسپرد بالای معاملات این نماد است.

نکته: توجه کنید که میزان نوسانات مربوط به نماد پلاتین در فارکس بالاتر از طلا در فارکس و نقره می‌باشد.

وضعیت نوسانات پلاتین نسبت به دلار 2023-2024 از تریدینگ ویو

نحوه معامله نماد پلاتین در فارکس

فرض کنیم با داشتن منابع مالی خوب، قصد دارید برای سرمایه گذاری در پلاتین اقدام کنید. در چنین حالتی می‌توان راهکارهای زیر را بیان کرد که عبارتند از:

  • ثبت نام در بورس کشورها: یکی از راه‌هایی که می‌توانید برای انجام معاملات روی نماد پلاتین در فارکس اقدام کنید، ثبت نام در بورس کشورهای بزرگ است. از آنجایی که این نوع فلز در بورس ایران عرضه نمی‌شود، شما باید در بازار بورس کشورهای خارجی برای تهیه آن اقدام نمایید.
  • خرید شمش پلاتین: شما می‌توانید فلز آب شده یا ورق پلاتین را بخرید تا سرمایه خود را با این نوع کالا حفظ نمایید.
  • خرید مصنوعات و محصولات پلاتین: شما می‌توانید برای خرید و فروش پلاتین، از مصنوعات فلزی این ماده استفاده کنید. مثلا پلاتین پزشکی، صنعتی و غیره.

در کنار این روش‌ها، یکی از راه‌های خوب برای سرمایه گذاری روی نماد پلاتین در فارکس، ثبت نام در بازار فارکس است. همانطور که در ابتدای مقاله هم اشاره کردیم، این مارکت محلی برای خرید و فروش انواع جفت ارزها، فلزات، کالاها و متریال‌های دیگر می‌باشد که در حدود 10 – 14 میلیون نفر تریدر در آن حضور دارند.

برای ورود به این بازار، می‌بایست در یک سیستم واسط به نام بروکر فارکس ثبت نام کنید. سپس می‌توانید برای خرید و فروش انواع نمادها اقدام نمایید. هستند حتما در بروکرهایی که مشکلی با اتباع ایرانی نداشته و ثبت نام در آنها به راحتی انجام می‌شود را در نظر بگیرید. پس از ثبت نام، می‌بایست برای شارژ کردن حساب خود با سرمایه ریالی یا دلاری (بسته به بروکر) اقدام نمایید. حال همه چیز برای انجام معامله و خرید پلاتینیوم یا فروش آن آماده است. روش خرید بدین شرح می‌باشد:

  • نماد XPT/USD را جستجو کنید. در این بخش می‌توانید به ازای پرداخت دلار، فلز پلاتینیوم را تهیه نمایید.
  • بسته به بودجه‌ای که دارید، برای انتخاب حجم پلاتین مدنظر خود اقدام نمایید. مثلا 2036 دلار دارید. با این مقدار، می‌توان به اندازه 2 واحد فلز XPT را در زمان کنونی تهیه کرد.
  • حال بر روی دکمه خرید کلیک کرده تا پروسه تبدیل دلار به این فلز انجام شود.
  • کار تمام است. شما می‌توانید مقدار پلاتینیوم خریداری شده را با فروش آن، مجددا به دلار تبدیل نمایید.

نکته: شما می‌توانید انواع معاملات اسپات، معاملات فیوچرز و مارجین را بر روی این نماد انجام دهید.

استراتژی های معاملاتی پلاتین در فارکس

استراتژی های معاملاتی پلاتین در فارکس چیست؟

اگر قصد دارید برای خرید و فروش نماد پلاتین در فارکس اقدام کنید، می‌خواهیم یک سری استراتژی‌ها را برای انجام این کار به شما بیان کنیم که عبارتند از:

  • دنبال کردن تصمیمات تریدرهای حرفه‌ای: شما می‌توانید تریدرهایی که به صورت اختصاصی روی گروه فلزات کار می‌کنند را شناسایی کرده و تصمیمات آنها را دنبال کنید. این یک نوع استراتژی مکمل است و پیشنهاد نمی‌کنیم آن را به عنوان راهکار اصلی در خرید و فروش خود در نظر بگیرید. استفاده از تحلیل دیگران، تنها یک نشانه را در مورد احتمال درست یا غلط بودن تحلیل شما ارائه می‌دهد.
  • خرید با پیگیری اخبار: یکی از راهکارهای موثری که می‌توانید به عنوان استراتژی‌های معاملاتی پلاتین در فارکس در نظر بگیرید، پیگیری اخبار است. شما می‌توانید چند نوع اخبار مربوطه اعم از تحولات ژئوپلیتیکی، بیانیه‌های سیاسی دولت‌ها و نیز داده‌های اقتصادی که منتشر می‌شوند را دنبال کنید. مثلا اخبار مربوط به جنگ، منجر به رشد قیمت این فلز می‌شوند و در صورتی که نگرانی‌ها از افزایش بیش از حد قیمت XPT پیش آید، زمان آن است که این فلز را به فروش برسانید.
  • شناسایی ترندها: همانطور که در تصویر قبل نمایش دادیم، چارت پلاتین دارای نوسانات مختلفی است. شما می‌بایست از یک روش تحلیل مهم یعنی تعیین کانال‌های قیمت در چارت این فلز استفاده کنید. این کانال‌ها به شما کمک می‌کنند تا نماد را در سقف فروخته و در کف بخرید و از نوسانات مداوم آن، سود بگیرید.

نکته: همچنین شما می‌توانید از راهکارهای متداول در ترید تکنیکال مانند بررسی وضعیت کندل‌ها و یا اندیکاتورها نیز استفاده کنید.

سخن پایانی

نماد پلاتین در بازار فارکس یکی از دارایی‌های جذاب و متنوع برای معامله‌گران است که فرصت‌های زیادی را برای سرمایه‌گذاری و کسب سود فراهم می‌کند. پلاتینیوم به‌عنوان یک فلز کمیاب و ارزشمند، نقش مهمی در صنایع مختلف از جمله خودرو‌سازی و الکترونیک ایفا می‌کند و از این‌رو نوسانات قیمتی آن تحت تأثیر عوامل مختلفی همچون تغییرات تقاضا در این صنایع و شرایط اقتصادی جهانی قرار دارد.
معامله‌گران در بازار فارکس با تحلیل دقیق نوسانات قیمت XPT و توجه به شاخص‌های اقتصادی و رویدادهای جهانی، می‌توانند استراتژی‌های معاملاتی موفقی را طراحی کنند. با این حال، همانند هر دارایی دیگری، معامله پلاتین نیز با ریسک‌هایی همراه است و نیازمند تحلیل‌های دقیق، مدیریت ریسک و دانش کافی از بازار است.
برای موفقیت در معامله پلاتین، لازم است معامله‌گران نه تنها با نمودارها و تحلیل‌های فنی آشنا باشند، بلکه به عوامل بنیادی نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند. تحلیل تکنیکال در کنار تحلیل بنیادی می‌تواند به درک بهتر نوسانات بازار و تصمیم‌گیری‌های دقیق‌تر کمک کند. در این مقاله تلاش کردیم شما را با نماد پلاتین در فارکس آشنا کنیم. همچنین توضیحات جامعی راجع به این نماد، کاربردهای این نوع فلز و روش‌های معاملات آن بیان کردیم. شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مقالات بلاگ سایت ما را دنبال کنید.

سوالات متداول

سوالات متداول