ارز آربیتروم
#CoinPriceMarketcapVolume (24h)SupplyChangeLast 24h

آربیتروم چیست و چگونه کار می‌کند؟ مزایا و معایب ارز دیجیتال ARB چه مواردی هستند؟ چگونه می‌توان رمز ارز بومی arbitrum را خریداری کرد؟

شبکه اتریوم بعد از بیت کوین، بزرگترین بلاک چین حال حاضر در دنیای کریپتوکارنسی است. در بلاکچین این شبکه توسعه دهندگان می‌توانند قراردادهای هوشمند تنظیم کنند و برنامه‌های غیر متمرکز (dapp) خود را توسعه دهند. به دلیل وجود ترافیک بالا در اتریوم، تعداد تراکنش‌های بسیار زیادی در شبکه ثبت می‌شود.

از آنجایی که نودهای اتریوم پاداش خود را از طریق کارمزد تراکنش‌ها دریافت می‌کنند؛ با افزایش تعداد تراکنش‌ها، نودها به سراغ تراکنش‌هایی می‌روند که کارمزد بیشتری پرداخت کرده است. در نتیجه با افزایش تعداد تراکنش‌ها، کارمزد شبکه نیز زیاد می‌شود و توسعه دهندگان باید برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند، هزینه زیادی پرداخت کنند.

شبکه آربیتروم یا Arbitrum قصد دارد با ایجاد بلاک چینی جداگانه، حجم پردازش تراکنش‌ها در شبکه اتریوم را کاهش دهد تا بتواند مقیاس پذیری اتریوم را بهبود ببخشد. این ارز یکی از پروژه‌های موفق در بحث راهکارهای لایه دوم شبکه اتریوم به حساب می‌آید. در ادامه قصد داریم تا همه چیز درباره آربیتروم را بررسی کنیم.

شبکه آربیتروم چیست؟

آربیتروم (arbitrum) با نماد ARB یک شبکه بلاک چینی غیر متمرکز است که با هدف حل مشکلات مقیاس پذیری و کاهش میزان کارمزد تراکنش‌های اتریوم ایجاد شده است. معماری این شبکه به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند مشکلات موجود در قراردادهای هوشمند شبکه اتریوم را شناسایی و برطرف کند. این شبکه یک بلاکچین بسیار ایمن و سازگار با الگوریتم‌های امنیتی شبکه اتریوم است و بلاک چینی شفاف و ایمن برای پردازش تراکنش‌های اتریوم فراهم می‌کند.

این شبکه با استفاده از روش رول آپ (Rollup)، حجم زیادی از تراکنش‌های شبکه اتریوم را پردازش می‌کند و قدرت عملکرد آن را بهبود می‌بخشد. رول آپ (Rollup) یک راه حل لایه دومی برای افزایش مقیاس پذیری شبکه اتریوم است که در آن تراکنش‌های لایه اول اتریوم به یک شبکه خارج از زنجیره منتقل شده و در همان‌جا پردازش می‌شوند. به کمک این راه حل، بخش زیادی از ترافیک شبکه اتریوم کاهش پیدا می‌کند.

همچنین قدرت محاسباتی شبکه زیاد می‌شود و نودها با مقدار کارمزد کمتری می‌توانند تراکنش‌ها را پردازش کنند. معماری بلاکچین این شبکه به گونه‌ایست که می‌تواند با تمامی قراردادهای هوشمند و برنامه های DApp شبکه اتریوم سازگار باشد. درواقع ماشین مجازی آربیتروم (AVM) با ماشین مجازی اتریوم (EVM) کاملا سازگار است و می‌تواند تراکنش‌های شبکه را بدون هیچ تغییری در خود پردازش و ثبت کند.

ارز دیجیتال آربیتروم (ARB) چیست ؟

ارز دیجیتال آربیتروم (ARB) چیست؟

شبکه آربیتروم دارای توکن بومی با نماد ARB در بستر شبکه اتریوم با استاندارد ERC-20 است. تعداد ارزهای آن محدود و حدود 10 میلیارد توکن بوده که در زمان نگارش مقاله، حدود 1.2 میلیارد از این ارزها در بازار عرضه شده است. توکن‌های این شبکه برای اهداف زیر طراحی و توسعه پیدا کرده‌اند:

  1. کارمزد تراکنش‌ها: مهم‌ترین کاربرد ارز آربیتروم، پرداخت کارمزد تراکنش‌ها است. توسعه دهندگان برای ساخت برنامه‌های DApp و قراردادهای هوشمند باید مبلغی را به عنوان کارمزد تراکنش به شبکه پرداخت کنند. این کارمزد از طریق ارزهای ARB پرداخت می‌شود.
  2. حاکمیت: کاربران با داشتن ارز ARB می‌توانند در نظرسنجی‌ها و تغییرات شبکه مشارکت کنند و حق رای داشته باشند. در واقع توکن‌های ARB همانند سهام عمل می‌کنند و هر کاربری که تعداد ارز ARB بیشتری داشته باشد، قدرت رای بالاتری نیز دارد.
  3. استیکینگ: الگوریتم اجماع موجود در اتریوم اثبات سهام است و هر توکنی در داخل این شبکه می‌تواند در فرآیند استیکینگ شرکت کند. توکن ARB نیز چون در شبکه اتریوم قرار دارد، قابل استیک است و کاربران در کیف پول‌ها و صرافی‌ها می‌توانند این ارز را استیک کنند.

شبکه arbitrum در 23 مارس سال 2023 ایردراپ جدیدی را انجام داد و مقداری از توکن‌های ARB را بین کاربران تازه وارد شبکه تقسیم کرد. اطلاعاتی از ایردراپ جدید این شبکه در دسترس نیست؛ اما به نظر می‌رسد با آپدیت بعدی این شبکه، ایردراپ جدیدی در آن اجرا شود. توکن‌های ARB عرضه شده در بازار کریپتو در بخش‌های مختلفی از پروژه قرار گرفته است. درصد توزیع این توکن‌ها برای هر بخش به شرح زیر است:

  • 42.7 درصد به بخش DAO (نهاد مستقل در شبکه که توسط نودها اداره می‌شود.)
  • 26.9 درصد به تیم توسعه
  • 17.5 درصد به سرمایه گذاران
  • 12.6 درصد در کیف پول‌های سرمایه گذاران خرد
تیم توسعه دهنده آربیتروم arbitrum

تیم توسعه آربیتروم (Arbitrum)

شبکه آربیتروم توسط شرکت Offchain Labs طراحی و توسعه یافته است. این شرکت در نیویورک مستقر است و در زمینه توسعه شبکه‌های همتا به همتا فعالیت می‌کند. بنیان‌گذاران این شرکت اِد فلتن (Ed Felten)، استیون گلدفدر (Steven Goldfeder) و هری کالودنر (Harry Kalodner) محققان سابق دانشگاه پرینستون آمریکا (Princeton University) هستند که سال‌های زیادیست در حوزه علوم کامپیوتر، رمزنگاری و بلاک چین تجربه دارند.

اِد فلتن استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه پرینستون است و در سال‌های گذشته به عنوان معاون بخش تکنولوژی در دولت باراک اوباما فعالیت می‌کرد. او جزو دانشمندان ارشد شرکت offchain labs است و در بنیاد علمی مهندسان ایالات متحده آمریکا نیز فعالیت می‌کند. استیون گلدفدر مدیر ارشد اجرایی شرکت offchain labs، مدرک دکترای خود را از دانشگاه پرینستون دریافت کرده است. هری کالودنر دانشمند کامپیوتر و فعال در حوزه اقتصاد و رمز ارزهاست. او به عنوان مدیر ارشد تکنولوژی در شرکت offchain labs فعالیت می‌کند.

شبکه آربیتروم چگونه کار می‌کند؟

همان‌طور که اشاره شد، شبکه آربیتروم با استفاده از مکانیزم rollups یک بریج یا پل بین شبکه اتریوم و بلاک چین خود ایجاد می‌کند و داده‌ها و تراکنش‌های لایه اول اتریوم را به بلاک چین arbitrum منتقل کرده و در آنجا پردازش می‌کند. این شبکه به کمک تکنیک رول آپ خوشبینانه (Optimistic Rollup) چندین تراکنش اتریوم را در دسته بندی‌های بزرگی تقسیم می‌کند و سپس با پردازش همزمان آن‌ها، مقیاس پذیری شبکه اتریوم را بالا می‌برد.

در رول آپ خوشبینانه مقدار دیتای شبکه اتریوم فشرده می‌شود تا اعتبارسنج‌ها بتوانند با سرعت بالاتری تراکنش‌ها را پردازش کنند. از طرفی چون تراکنش‌ها در چند گروه تقسیم شده‌اند، شبکه می‌تواند به طور همزمان چندین تراکنش را بررسی کند.

در رول آپ خوشبینانه، فرض بر این است که تراکنش‌ها به درستی ثبت شده‌اند و خطایی در آن‌ها وجود ندارد. با این پیش فرض، اعتبارسنج‌ها با سرعت بالاتری تراکنش‌ها را پردازش و تایید می‌کنند. شبکه arbitrum برای افزایش امنیت و جلوگیری از خطا، در بازه‌های زمانی مشخصی، زمان چالش (challenge period) را برای تراکنش‌ها در نظر می‌گیرد.

در این مدت زمان، نودهای شبکه تراکنش‌های پردازش شده را بررسی می‌کنند و به کمک الگوریتم اثبات تقلب (fraud proof)، ایرادات موجود در تراکنش‌ها را پیدا می‌کنند. در صورتی‌که نودها بتوانند تراکنش‌های ناقص و غلط را پیدا کنند، از سمت شبکه پاداش می‌گیرند.

مکانیزم رول آپ خوشبینانه در لایه Arbitrum One انجام می‌شود. اخیرا این شبکه در آپدیت خود، لایه جدیدی به نام arbitrum nova را در بلاک چین خود ایجاد کرده است. این لایه برخلاف آربیتروم وان از رول آپ خوشبینانه استفاده نمی‌کند. این لایه دسترسی بیشتری به اعتبارسنج‌های شبکه می‌دهد تا بتوانند تراکنش‌ها را به صورت کامل پردازش و بررسی کنند. در این لایه فرض صحیح بودن تراکنش مطرح نیست و به کمک سازوکارهای جدید، تراکنش‌های اتریوم دقیق‌تر بررسی می‌شوند.

مزایا و معایب آربیتروم (arbitrum)

مزایای شبکه آربیتروم (arbitrum)

  1. مقیاس پذیری بالا
    فناوری بلاک چین آربیتروم ظرفیت پردازش شبکه اتریوم را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. شبکه arbitrum تراکنش‌های اتریوم را به چندین دسته تقسیم و آن‌ها را به لایه بلاکچینی خود منتقل می‌کند. با این کار میزان ترافیک اتریوم به شدت کاهش پیدا می‌کند و اتریوم می‌تواند تعداد تراکنش‌های بیشتری را پردازش کند.
    پردازش بیشتر شبکه اتریوم باعث می‌شود تا تراکنش‌های برنامه های DApp سریعتر انجام شوند و در نتیجه مقیاس پذیری شبکه بهبود پیدا کند. در حال حاضر بلاک چین arbitrum قادر است 40 هزار تراکنش را در یک ثانیه پردازش نماید و این رقم مقیاس پذیری بالایی در اتریوم ایجاد می‌کند.
  2. کاهش کارمزد تراکنش‌ها در اتریوم
    یکی از نقاط ضعف اصلی شبکه اتریوم، هزینه بالای کارمزدهای شبکه یا همان گس شبکه است. به کمک شبکه آربیتروم کاربران می‌توانند با هزینه کمتری، تراکنش‌های خود را در اتریوم ثبت کنند. arbitrum با جمع آوری حجم بالایی از تراکنش‌های اتریوم و پردازش آن‌ها در یک لایه خارج از زنجیره، ترافیک اتریوم را کم می‌کند و هزینه‌های مرتبط با اجرای یک تراکنش را کاهش می‌دهد. با این کار کاربران و توسعه دهندگان بیشتری می‌توانند با سرمایه کم، برنامه‌ها و قراردادهای هوشمند را توسعه دهند.
  3. سازگاری بالا با شبکه اتریوم
    آربیتروم به واسطه معماری بلاکچینی که دارد می‌تواند با الگوریتم‌ها و قراردادهای هوشمند موجود در شبکه اتریوم سازگار باشد و آن‌ها را توسعه دهد. Arbitrum سازگاری بالایی با ماشین‌های مجازی اتریوم (EVM) دارد. این ویژگی باعث می‌شود تا توسعه دهندگان بتوانند برنامه های غیر متمرکز خود را در بستر بلاک چین شبکه arbitrum ایجاد کنند یا برنامه را از بلاک چین اتریوم به این شبکه منتقل کنند. همچنین این شبکه می‌تواند با تمامی برنامه های DApp شبکه اتریوم سازگار باشد و الگوریتم‌های طراحی شده در آن‌ها را در خود اجرا کند.  

معایب شبکه آربیتروم (arbitrum)

  1. تعداد محدود اعتبارسنج‌ها
    پردازش تراکنش‌ها در بلاک چین آربیتروم توسط تعداد محدودی از اعتبارسنج‌ها انجام می‌شود. اعتبارسنج‌ها مسئولیت تایید و ثبت تراکنش‌ها در بلاک چین را بر عهده دارند. در arbitrum تعداد اعتبارسنج‌ها محدود بوده و این موضوع برخلاف بحث تمرکززدایی در دنیای کریپتوکارنسی است. در واقع به دلیل محدود بودن اعتبارسنج‌ها، میزان غیر متمرکز بودن شبکه کاهش پیدا می‌کند و احتمال دستکاری و تبانی در تراکنش‌ها افزایش می‌یابد.
  2. تاخیر زمانی در تایید تراکنش‌ها
    در این شبکه، یک دوره زمانی تعریف شده وجود دارد که در آن نودهای شبکه می‌توانند اعتبار تراکنش‌ها را به چالش بکشند. نودها اگر بتوانند مشکلی در پردازش تراکنش‌ها پیدا کنند، از شبکه پاداش می‌گیرند. در مقابل الگوریتم‌های داخل بلاک چین نیز با شناسایی تراکنش‌های اشتباه، آن‌ها را اصلاح کرده و شبکه را توسعه می‌دهند.
    معمولا دوره زمانی بررسی تراکنش‌ها طولانی مدت است و باعث تاخیر در عملکرد برنامه های DApp می‌شود. در این حالت برنامه‌هایی که نیاز به تسویه سریع و فوری تراکنش‌ها دارند، با مشکل مواجه می‌شوند و ممکن است کاربران و مخاطبان خود را از دست بدهند.
  3. سازگاری محدود قراردادهای هوشمند
    معماری رول آپ این شبکه ممکن است محدودیت‌های خاصی را در نحوه تعامل با قراردادهای هوشمند ایجاد کند. همان‌طور که اشاره شد، بلاکچین arbitrum با ماشین مجازی اتریوم سازگار است و می‌تواند قراردادهای هوشمند آن را پیاده سازی کند. اما در برخی موارد، اگر برنامه غیرمتمرکز دارای قراردادهای هوشمند پیچیده باشد، ممکن است اربیتروم نتواند کدهای قرارداد را به صورت کامل در شبکه خود پیاده سازی کند.
    بنابراین توسعه دهندگان مجبور می‌شوند پروژه‌های خود را مجدد در این شبکه پیاده سازی کنند تا بتوانند عملکرد مورد نظر خود را از پروژه دریافت نمایند.
پروژه های اکوسیستم آربیتروم

پروژه های اکوسیستم آربیتروم

همان‌طور که اشاره شد، بلاک چین آربیتروم با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است و توسعه دهندگان زیادی می‌توانند برنامه‌های DApp خود را در بلاک چین این شبکه توسعه دهند. به همین دلیل برنامه‌ها و پروژه‌های زیادی در بستر شبکه arbitrum توسعه پیدا کرده‌اند. برخی از معروف ترین این پروژه‌ها موارد زیر هستند:

  • صرافی غیر متمرکز GMX

یکی از بهترین و موفق ترین پروژه‌های شبکه arbitrum، صرافی غیر متمرکز GMX است. این صرافی بیش از 23 هزار نفر کاربر دارد و تا به امروز توانسته 94 میلیارد دلار حجم معاملات را در خود ثبت کند. ابزارهای معاملاتی مختلفی مانند اهرم در این صرافی وجود دارند. پروژه GMX دارای دو توکن بومی با نمادهای GMX و GLP است.
GMX توکن حاکمیتی پروژه و GLP نیز یک توکن مخصوص استخرهای نقدینگی است. به کمک توکن GLP کاربران می‌توانند نقدینگی خود را بر روی استخر ارزهای اتریوم، بیت کوین، چین لینک و یونی سواپ قرار دهند. سرعت تراکنش بالا و میزان کارمزد بسیار کم از دیگر ویژگی‌های این صرافی است.

  • اکوسیستم Treasure

Treasure یک اکوسیستم غیرمتمرکز برای انتشار بازی محسوب می‌شود که در بستر شبکه آربیتروم توسعه یافته است. کاربران در این اکوسیستم می‌توانند داستان‌های بازی خود را ثبت نمایند و از طریق توکن بومی این شبکه، یعنی ارز MAGIC، کسب درآمد کنند. Treasure با پروژه‌های متاورسی مختلفی همکاری می‌کند. همچنین به عنوان یک ابزار بازی در شبکه‌های متاورسی استفاده می‌شود که در آن کاربران می‌توانند آواتارهای داخل بازی را در آن خرید و فروش کنند.

  • پروژه radiant capital

radiant capital که یکی از موفق ترین پروژه‌های شبکه arbitrum به حساب می‌آید، یک پلتفرم غیرمتمرکز برای وام‌دهی بین زنجیره‌ایست که امکان دریافت و پرداخت وام را در زنجیره‌های مختلف فراهم می‌سازد. اکثر پلتفرم‌های وام دهی تنها می‌توانند در بلاکچینی که در آن توسعه پیدا کرده‌اند، فرآیند وام دهی را اجرا کنند.
اما به لطف این شبکه، پلتفرم radiant capital می‌تواند فرآیند وام‌دهی بین زنجیره‌ای را برای کاربران فراهم سازد. در واقع کاربران می‌توانند به کمک این برنامه، وام خود را از یک بلاک چین دریافت و در بلاکچین دیگر پرداخت کنند. توکن بومی این پلتفرم RDNT نام دارد که کاربران به وسیله آن می‌توانند وام‌های مختلفی دریافت کنند.

  • صرافی غیر متمرکز camelot

Camelot از دیگر صرافی‌های غیرمتمرکز توسعه یافته در شبکه آربیتروم است که در آن کاربران می‌توانند از انواع ابزارهای معاملاتی استفاده کنند. صرافی Camelot یک سیستم منحصر به فرد برای تامین دارایی استخرهای نقدینگی طراحی کرده است. در این سیستم کاربران می‌توانند بدون نیاز به تایید الگوریتم‌های استخر نقدینگی، دارایی‌های خود را در هر جفت ارزی که تمایل دارند، قرار دهند.
در سایر استخرهای نقدینگی، صرافی جفت ارزهای مشخصی را برای قفل کردن دارایی‌ها مشخص می‌کرد اما در Camelot کاربران این اجازه را دارند که بدون هیچ محدودیتی، نقدینگی مورد نظر برای جفت ارزهای مختلف را فراهم کنند. این پروژه دارای دو توکن بومی GRAIL و xGRAIL است. GRAIL برای تامین نقدینگی استخرها و xGRAIL به عنوان یک توکن حاکمیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقایسه آپتیمیسم و آربیتروم

مقایسه آپتیمیسم و آربیتروم

شبکه آپتیمیسم (Optimism)، از دیگر بلاکچین‌های مشهور لایه دوم است که عملکردی مشابه شبکه آربیتروم دارد. شبکه Optimism با ایجاد یک لایه برون زنجیره‌ای، تراکنش‌ها را به شبکه خود منتقل کرده و آن‌ها را پردازش می‌کند. با این کار مقیاس پذیری شبکه بیشتر می‌شود و کارمزد آن کاهش پیدا می‌کند. شبکه آپتیمیسم همانند آربیتروم، از تکنیک رول آپ خوشبینانه یا Optimisitic Rollup استفاده می‌کند.

همچنین این بلاک چین دارای کوین بومی با نماد OP است. بلاک چین optimism یکی از رقیبان اصلی arbitrum به حساب می‌آید. تفاوت‌های این دو بلاک چین در موارد زیر خلاصه می‌شوند:

  1. شبکه آربیتروم می‌تواند در یک ثانیه 40 هزار تراکنش را پردازش کند. در صورتی‌که optimism تنها می‌تواند 2 هزار تراکنش را در یک ثانیه بررسی و تایید کند. علت این موضوع، دسته بندی تراکنش‌ها در شبکه arbitrum و پردازش همزمان آن‌هاست.
  2. شبکه optimism از ماشین مجازی اتریوم (EVM) به صورت مستقیم برای پردازش تراکنش‌های شبکه استفاده می‌کند. در حالیکه بلاک چین arbitrum دارای ماشین مجازی اختصاصی ARM بوده که با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است. سازگاری آربیتروم و ایجاد ماشین مجازی ARM باعث می‌شود تا این شبکه با تمامی زبان‌های برنامه نویسی solidity، yul، flint و viper سازگار باشد. در مقابل آپتیمیسم به دلیل استفاده از EVM، تنها با زبان برنامه نویسی solidity سازگار است.
  3. شبکه optimism همانند شبکه arbitrum برای جلوگیری از ثبت تراکنش‌های غلط، از اثبات تقلب استفاده می‌کند. اثبات تقلب در شبکه optimism تنها یک دور و در لایه اول زنجیره اجرا می‌شود. اما در آربیتروم در دوره‌های زمانی مشخصی، اثبات تقلب چندین بار برای تراکنش‌ها اجرا می‌گردد. فرآیند اثبات تقلب در arbitrum عملکرد بهتری نسبت به آپتیمسیم دارد و احتمال ثبت تراکنش‌های غلط تقریبا صفر است.
  4. تیم توسعه optimism نقشه راه شفافی را برای این پروژه طراحی کرده و هر سال آن را آپدیت می‌کند. اما تیم توسعه arbitrum هیچ نقشه راه مشخصی ندارد و سرمایه گذاران نمی‌توانند رفتار آینده این پروژه را پیش بینی کنند.

همکاری آربیتروم با سایر پروژه‌ها

همان‌طور که اشاره شد، آربیتروم یک بلاک چین لایه دومی است که قصد دارد مقیاس پذیری شبکه اتریوم را افزایش دهد و میزان کارمزد تراکنش‌های آن را کم کند. معماری منحصر به فرد این شبکه و عملکرد بالای آن باعث شده تا سایر پروژه‌های دنیای کریپتو با این شبکه همکاری داشته باشند. یکی از شبکه‌هایی که با بلاک چین arbitrum همکاری می‌کند، شبکه اوپن سی (opensea) است. اوپن سی یک بازار غیر متمرکز برای خرید و فروش توکن های NFT است که کاربران در آن می‌توانند NFTهای ساخته شده را عرضه کنند و به سایر کاربران بفروشند.

شبکه اوپن سی برای افزایش سرعت پردازش خود، از شبکه arbitrum استفاده می‌کند. این شبکه به کمک انتقال تراکنش‌ها به arbitrum، سرعت پردازش خود را افزایش داده و مقیاس پذیری مناسبی برای کاربران ایجاد می‌نماید.

از دیگر پروژه‌هایی که با بلاک چین arbitrum همکاری می‌کنند، شبکه چین لینک (chainlink) است. چین لینک یکی از محبوب ترین شبکه‌های بلاکچینی است که امکان اتصال اوراکل‌ها را به بلاکچین‌های مختلف فراهم می‌کند. چین لینک در چند ماه گذشته با توسعه شبکه CCIP، امکان اتصال بین شبکه آربیتروم و قراردادهای هوشمند چین لینک را فرام کرده است.

به کمک شبکه CCIP، قراردادهای هوشمند ایجاد شده در چین لینک در بستر بلاک چین arbitrum قرار می‌گیرند. با انتقال قراردادهای هوشمند شبکه چین لینک به بلاک چین arbitrum، سرعت پردازش آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و عملکردشان به صورت دقیق‌تر توسط نودهای arbitrum بررسی می‌شود. 

شبکه arbitrum در حال حاضر علاوه بر بلاک چین‌های چین لینک و اوپن سی، با پروژه‌هایی مثل صرافی غیر متمرکز یونی سواپ (uniswap)، آلکمی (alchemy pay)، گراف (graph) و متامسک (metamask) همکاری می‌کند. این شبکه یکی از بهترین بلاک‌چین‌ها برای پیاده سازی راهکار لایه دوم است و می‌تواند مقیاس پذیری سایر پروژه‌ها را به سادگی افزایش دهد.

پیش بینی قیمت ارز دیجیتال آربیتروم

یکی از بهترین ابزارها برای پیش بینی و تحلیل قیمت ارز ARB، تحلیل تکنیکال است. تصویر زیر چارت قیمت رمز ارز ARB را در تایم فریم روزانه نشان می‌دهد. توکن آربیتروم از مارچ سال 2023 در اکثر صرافی‌های معتبر لیست شد. تنها یک ماه بعد از لیست شدن آن، قیمت ارز وارد روند نزولی شد و قیمت آن از 1.75 به 0.74 دلار ریزش کرد. این ریزش تا اوایل ماه اکتبر ادامه داشت.

از اکتبر سال 2023 قیمت وارد فاز صعودی شد و توانست روند نزولی گذشته را بشکند و تا سطح 1.22 دلار رشد کند. در زمان نوشتن مقاله، ارز ARB در حال اصلاح است و در محدوده حمایتی 1.09 تا 1.05 دلار قرار دارد. در صورتی‌که قیمت به این ناحیه واکنش مثبت نشان دهد، می‌تواند تا سطح 1.2 تا 1.23 رشد کرده و به سمت تارگت 1.35 تا 1.42 دلار حرکت کند.

این سناریو زمانی اتفاق می‌افتد که حجم معاملات در ماه‌های آینده افزایش یابد و سرمایه گذاران جدید وارد معاملات ارز ARB شوند. اما در صورتیکه حجم معاملات کاهش یابد و قیمت نتواند به ناحیه حمایتی پیش روی خود واکنش مثبت نشان دهد، قیمت ناحیه حمایتی را به سمت پایین می‌شکند و می‌تواند تا سطح 0.96 تا 0.93 دلار ریزش کند.

تحلیل تکنیکال قیمت ارز دیجیتال آربیتروم

نحوه خرید و فروش رمز ارز آربیتروم

ارز دیجیتال ARB در لیست 100 رمز ارز برتر بازار کریپتوکارنسی و در جایگاه 41 ام قرار دارد. به همین دلیل این ارز را می‌توان از اکثر صرافی‌های معتبر خریداری کرد. بایننس (binance)، کوین بیس (coinbase)، کوکوین (kucoin)، هیوبی (huobi)، کراکن (kraken)، بای بیت (bybit)، پنکیک سواپ (pancakeswap) و صرافی یونی سواپ (uniswap) بهترین صرافی‌ها برای خرید و فروش ارز دیجیتال آربیتروم به حساب می‌آیند.

این ارز به دلیل استفاده از الگوریتم‌های تعریف شده در استاندارد ERC-20، قابل استیک است و آن را می‌توان در صرافی‌های ذکر شده استیک کرد. علاوه بر این، برای هولد و نگهداری ارز ARB می‌توان از کیف پول‌های متامسک (metamask)، تراست ولت (trust wallet)، آیم توکن (imToken)، سیف پل (safepal)، والت کانکت (walletconnect) و لجر (ledger) استفاده کرد.

سخن پایانی

«ارز آربیتروم چیست؟» شبکه‌هایی مانند بیت کوین و اتریوم بلاکچین‌های لایه اولی هستند که به دلیل ترافیک بالا در بلاک چین خود، نمی‌توانند مقیاس پذیری بالایی داشته باشند. در مقابل، شبکه‌هایی مانند آربیتروم تلاش می‌کنند به کمک راه حل لایه دوم، یک بلاکچین مجزا برای پردازش تراکنش‌های این شبکه‌ها فراهم کنند.
با این کار ترافیک بلاکچین‌هایی همچون اتریوم کاهش پیدا می‌کند و آن‌ها می‌توانند با میزان کارمزد پایین تر، تراکنش‌ها را در شبکه ثبت کنند. شبکه arbitrum با استفاده از رول آپ خوشبینانه (Optimistic Rollup) تراکنش‌های شبکه اتریوم را به چند دسته تقسیم می‌کند و به صورت همزمان آن‌ها را پردازش می‌نماید.
این شبکه در آپدیت اخیر خود به نام arbitrum nitro، تلاش کرده تا بخش زیادی از مشکلات موجود در بلاک خود را (مانند تمرکز بالای اعتبارسنج‌ها و عدم سازگاری با قراردادهای هوشمند پیچیده) برطرف کند. در حال حاضر این شبکه یکی از بهترین شبکه‌ها برای حل مشکلات مقیاس پذیری است. توکن این شبکه با نماد ARB در اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال لیست شده است. کاربران برای سرمایه گذاری بر روی این پروژه، می‌توانند توکن بومی این بلاکچین را خریداری کنند.

سوالات متداول