# | Coin | Price | Marketcap | Volume (24h) | Supply | Change | Last 24h |
---|
ارز ریپل چیست و چگونه کار میکند؟ دادگاه ارز دیجیتال XRP به چه نتیجهای رسید؟ عاقبت ارز ریپل (Ripple) چه خواهد شد؟ مزایا و معایب ریپل چه هستند؟
ریپل (ripple) یکی از پروژههای جنجالی بازار کریپتو به شمار میآید که توانست طرفداران زیادی را به خود جذب کند. رمز ارز این پروژه جزو 5 ارز دیجیتال برتر بازار کریپتوکارنسی به حساب میآید. پروژه ripple قصد دارد تا مشکلات موجود در فرآیند سوئیفت را برطرف کند. سوئیفت (SWIFT) مخفف عبارت society for worldwide interbank financial telecommunication (جامعه ارتباطات بین بانکی در دنیا) است که در آن بانکهای دنیا میتوانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. در این مقاله قصد داریم تا همه چیز درمورد ارز ریپل را بررسی نماییم.
ریپل چیست؟
Ripple یک شبکه بلاکچینی متن باز است که قصد دارد بستری مناسب برای انجام تراکنشهای بین بانکی فراهم کند. این شبکه میخواهد بانکها، نهادهای مالی و سیستمهای پرداخت را در سراسر جهان به یکدیگر متصل کند. در واقع این شبکه قصد دارد جایگزین بهتری برای سوئیفت شود. این شبکه به دلیل سرعت پایین و عدم شفافیت بالا همواره مورد انتقاد قرار گرفته است. شبکه ripple قصد دارد با برطرف کردن مشکلات این شبکه، جایگزین آن شود.
شبکه ripple تفاوتهای زیادی با سایر شبکههای بلاکچینی دارد. اکثر پروژههای بلاکچینی در بازار کریپتو مانند بیت کوین، اتریوم، کاردانو و غیره قصد دارند با ایجاد یک شبکه غیر متمرکز و همتا به همتا، جایگزین سیستمهای متمرکزی مانند بانکها و نهادهای مالی شوند و آنها را حذف کنند. اما ripple برخلاف این پروژهها عمل میکند و قصد دارد به نهادهای متمرکز مالی کمک کند و بستری مقیاس پذیر و شفاف برای تبادلات بین المللی فراهم سازد. درواقع این شبکه در نظر دارد تا ارزهای فیات مانند دلار، یورو و غیره با شفافیت و سرعت بالاتری بین نهادهای مالی جابجا شوند.
شبکه ripple تا به امروز توانسته موفقیتهای خوبی را در این مسیر کسب کند و در مقایسه با شبکه سوئیفت سرعت تراکنش بسیار بالاتری داشته باشد. در سوئیفت ممکن است یک تراکنش تا یک هفته زمانبر باشد اما در ripple تراکنشها در عرض چند دقیقه انجام میشوند. همچنین کارمزد معاملاتی در تراکنشهای این شبکه بسیار پایین و کمتر از 1 سنت است. موضوعی که باعث میشود تا نهادهای متمرکز و بانکها تمایل داشته باشند تا از این شبکه استفاده کنند.
تاریخچه ارز ریپل (Ripple)
ریپل در اصل نام یک شرکت فناوری آمریکایی است که سعی دارد با ارائه محصولات مختلف، مشکل مربوط به نقل و انتقالات بین المللی را برطرف سازد. این شرکت در ابتدا با نام ripple pay کار خود را در سال 2004 آغاز کرد و مدتی بعد نام این شرکت به ripple labs تغییر یافت. مدیر عامل این شرکت در سال 2004 رایان فوگر (ryan fugger) نام داشت و در زمان ریاست خود با ارائه راهکارهای مختلف برای بهبود شبکه بیت کوین، برای فعالیت در دنیای کریپتوکارنسی تلاش میکرد.
رایان فوگر با ایجاد سیستمی به نام open coin تلاش کرد تا تبادلات بین المللی بانکها را با سرعت بهتری انجام دهد. بعد از فوگر در سال 2011 جد مک کالب (Jed McCaleb)، کریس لارسن (Chris Larsen)، آرتور بریتو (Arthur Britto) و دیوید شوارتز (David schwartz) با همکاری یکدیگر مسیر جدیدی را برای شرکت ایجاد کردند. هدف آنها ارتقا سیستم open coin جهت سریعتر اجرا شدن تراکنشها بود. تلاش آنها باعث خلق دفتر کل توزیع شده شبکه ripple در سال 2013 شد.
در سال 2014 جد مک کالب اختلافات زیادی با سایر اعضای شرکت پیدا کرد. این موضوع باعث شد که او در همان سال 2014 از تیم ripple جدا شود و به شرکت استلار (Stellar) بپیوندد. بعد از آن در سال 2015 برد گارلینگ هاوس (Brad Garlinghouse)، یکی از توسعه دهندگان شبکه، با ارتقای شغلی به عنوان مدیر ارشد عملیات شرکت انتخاب شد. تنها یک سال بعد با تصمیم کریس لارنس، گارلینگ هاوس به عنوان مدیر عامل شرکت ارتقای شغلی گرفت و قصد دارد تا با برطرف کردن مشکلات این شبکه، ripple را به یک بستر جامع و غیر متمرکز برای اتصال بانکهای بین الملل به یکدیگر تبدیل کند.
ارز دیجیتال ریپل (XRP) چیست؟
شبکه ریپل دارای توکن بومی با نماد XRP است. این رمز ارز همانند یک پل ارتباطی بین ارزهای فیات عمل میکند و بانکها و موسسات مالی به کمک XRP میتوانند تبادلات خود را انجام دهند. رمز ارز XRP یک توکن ضد تورمی است که در سال 2013 به تعداد 100 میلیارد واحد در بازار کرپیتو عرضه شده است. 20 درصد از کل توکنهای XRP به بنیان گذاران این پروژه اختصاص یافته، حدود 77 درصد نیز سهم شرکت ripple labs است و تنها حدود 0.2 درصد از آن به صورت ایردراپ در شبکه بین کاربران توزیع شده است.
مابقی رمز ارزهای این شبکه نیز به وسیله فرآیند توکن سوزی از شبکه حذف شدهاند. کریس لارسن (Chris Larsen) 7 میلیارد و جد مک کالب (Jed McCaleb) حدود 2 میلیارد از توکنهای خود را برای جذب اعتماد فعالان بازار، به نهادهای خیریه اهدا کردهاند.
ارز ریپل چگونه کار می کند؟
شبکه ریپل همانند سایر بلاکچینها از طریق دفتر کل توزیع شده (DLT)، اطلاعات شبکه را به صورت غیر متمرکز ذخیره میکند و به پردازش تراکنشها میپردازد. بر طبق وایت پیپر شبکه ریپل در هر تراکنش اطلاعاتی مانند موجودی، مشخصات دو طرف معامله و مقدار دارایی جابجا شده ثبت و توسط کلیدهای عمومی و خصوصی ایمن میشوند.
شبکه ریپل بر خلاف دیگر شبکههای بلاکچینی، از الگوریتم اثبات کار (PoW) یا الگوریتم اثبات سهام (PoS) بهره نمیبرد. این شبکه دارای یک الگوریتم اجماع منحصر به فرد به نام RPCA است و طبق ساختار این الگوریتم تنها نودهای منتخب یا unl میتوانند در پردازش و تایید تراکنشها مشارکت کنند.
در واقع در این شبکه تنها تعداد محدودی از اعتبارسنجها میتوانند در پردازش شبکه مشارکت کنند. این موضوع اگرچه باعث متمرکز شدن شبکه میشود؛ اما در مقابل با محدود شدن تعداد اعتبارسنجها، سرعت پردازش تراکنشها افزایش یافته و شبکه عملکردی بهتری از خود ثبت میکند. در حال حاضر بیش از 150 نفر به عنوان نود اعتبارسنج در شبکه فعالیت میکنند. این افراد توسط تیم توسعه ripple تایید میشوند و به عنوان نودهای منحصر به فرد یا UNL در شبکه فعالیت میکنند.
تمامی نودهای UNL به یکدیگر متصل هستند و عملکرد همدیگر را بررسی میکنند. زمانی که 80 درصد از نودهای منتخب یک تراکنش را تایید کنند، آن تراکنش در شبکه ثبت میشود و نیازی به تایید تراکنش توسط تمامی نودها نیست. موضوعی که باعث افزایش سرعت پردازش تراکنشها و انجام آن با کارمزد بسیار پایین میشود.
مزایای ارز دیجیتال ریپل (XRP)
- سرعت انتقال تراکنشها در شبکه ripple بسیار بالا است. انجام یک تراکنش در سیستم سوئیفت به مدت چند ساعت زمان میبرد. در صورتیکه در شبکه ریپل، انتقال تراکنشها در مدت چند دقیقه انجام میشود.
- نرخ کارمزد تراکنشها در شبکه ripple بسیار پایین و حدود 0.0001 است. این مقدار کارمزد تراکنشها به منظور توکن سوزی شبکه گرفته میشود و در بلندمدت سبب افزایش ارزش رمز ارزهای XRP میگردد.
- تبادلات دارایی در این شبکه تنها به رمز ارز XRP محدود نمیشود و کاربران میتوانند انواع ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال را در این شبکه جابجا کنند.
معایب ارز دیجیتال ریپل (XRP)
- بزرگترین ریسک خرید رمز ارز ریپل بحث متمرکز بودن آن است. هدف اصلی دنیای کریپتوکارنسی ایجاد پروژهها در موضوعات مختلف برای ایجاد دنیایی غیر متمرکز است. ripple برخلاف این هدف وارد بازار کریپتو شده و به کمک تکنولوژی دفتر کل توزیع شده، یک شبکه متمرکز و شفاف برای تبادلات داراییهای بین بانکی ایجاد کرده است.
- الگوریتم اجماع در شبکه ripple وجود ندارد و تراکنشها توسط نودهای منتخب پردازش میشوند. این موضوع میتواند امنیت این شبکه را به خطر بیاندازد؛ زیرا اگر هکرها بتوانند بیش از 20 درصد از نودها را دستکاری کنند، شبکه با مشکل مواجه میشود.
- بیشتر نهادهای مالی و بانکهای بین المللی تنها از شبکه ripple استفاده میکنند و با رمز ارز XRP کاری ندارند. موضوعی که میتواند باعث کاهش قیمت این رمز ارز و متضرر شدن سرمایه گذاران آن شود.
تفاوت رمز ارز ریپل با بیت کوین
- ریپل و بیت کوین از سیستمهای مختلفی برای تایید تراکنشها استفاده میکنند.
شبکه بیت کوین به کمک فرآیند ماینینگ، تراکنشهای شبکه را به صورت غیر متمرکز تایید و در بلاکچین ثبت میکند. در این شبکه ماینرها با حل معادلات پیچیده ریاضی، بلوک جدید در بلاکچین ایجاد میکنند و به ازای آن از شبکه پاداش میگیرند. در مقابل شبکه ripple به کمک الگوریتم منحصر به فرد خود، تعداد محدودی تراکنشها را بررسی و در بلاکچین ثبت میکند. در واقع این شبکه پردازش تراکنشها را به صورت متمرکز انجام میدهد. - شبکه ripple سریعتر و ارزانتر است.
الگوریتم اختصاصی RCPA در بلاکچین ریپل موجب پردازش تراکنشها با سرعت بالاتر میگردد. این موضوع باعث میشود تا کاربران شبکه بتوانند با هزینه کارمزد ناچیزی تراکنشهای خود را اجرا کنند. همچنین میزان مصرف انرژی در این شبکه بسیار پایین است و مشکلات محیط زیستی در این پروژه وجود ندارد. در مقابل اما سرعت تراکنشهای شبکه بیت کوین به دلیل الگوریتم اجماع اثبات کار بسیار پایین است و کاربران باید ساعتها منتظر تایید تراکنش خود شود.
از طرفی برای ایجاد انگیزه در ماینرها شبکه مجبور است میزان کارمزد بالایی را از افراد دریافت کند. ماینرها در شبکه بیت کوین با استفاده از دستگاههای پردازشی قدرتمند، مقدار زیادی انرژی مصرف میکنند. موضوعی که باعث به وجود آمدن مشکلات محیط زیستی میشود. - نحوه عرضه کوینهای این دو شبکه متفاوت است.
تعداد کل کوینهای شبکه بیت کوین 21 میلیون است. این کوینها از طریق فرآیند استخراج وارد بازار کریپتو میشوند و قرار است تا سال 2140 فرآیند استخراج ادامه داشته باشد. در مقابل تعداد کل کوینهای شبکه ریپل 100 میلیارد است که حدود 90 درصد از آن در اختیار شرکت سازنده این شبکه قرار دارد.
روش عرضه کوینهای XRP از طریق قراردادهای هوشمند شبکه اتریوم انجام میشود. در واقع ripple تعداد 55 میلیارد کوین خود را در یک قرارداد هوشمند در بستر اتریوم قفل کرده و بهصورت ماهانه بخشی از آن را به بازار تزریق میکند. - ریپل یک شرکت خصوصی محسوب میشود اما بیت کوین کاملا غیر متمرکز است!
اگرچه شبکه ripple از دفتر کل توزیع شده برای ایجاد شبکه خود استفاده میکند؛ اما کنترل این شبکه توسط شرکت ripple labs انجام میشود. در مقابل کنترل و مدیریت شبکه بیت کوین کاملا بر عهده کاربران شبکه است و سیستمی غیر متمرکز در آن وجود دارد.
محصولات شرکت ریپل XRP
همانطور که گفته شد، هدف شرکت ripple ایجاد پلتفرمهایی برای انتقال داراییهای بین المللی است. این شرکت علاوه بر رمز ارز XRP، سه محصول دیگر نیز دارد. این محصولات پلتفرمهایی هستند که پرداختهای بین بانکها و موسسات مالی را به صورت بهینه اجرا میکنند. این 3 محصول به صورت خلاصه شامل موارد زیر هستند:
- ایکس رپید (Xrapid)
ایکس رپید پلتفرمی است که قصد دارد نقدینگی مورد نیاز بر طبق تقاضا را برطرف کند. این پلتفرم به شبکه بلاکچینی XRP متصل است و امکان تبادل بین ارزهای فیات و ارز دیجیتال ریپل (XRP) را فراهم میسازد. هدف از ساخت این پلتفرم، برطرف کردن مشکلات نقدینگی در معاملات بانکها است.
سازوکار این پلتفرم بدین صورت است که هنگام تبدیل شدن دو ارز فیات به یکدیگر از دو کشور متفاوت، این پلتفرم در ابتدا ارز فیات مبدا را دریافت کرده و به رمز ارز XRP تبدیل میکند. سپس XRP را به ارز فیات مقصد تبدیل کرده و به بانک یا موسسه مقصد تحویل میدهد. به کمک این پلتفرم میتوان ارزهای فیات را در عرض چند ثانیه به یکدیگر تبدیل کرد.
پلتفرم ایکس رپید با استفاده از ارز دیجیتال XRP قادر است انتقالات بین بانکی بزرگ را در مدت زمانی کوتاه، تنها چند دقیقه، انجام دهد. گسترش استفاده از این پلتفرم در موسسات مالی و بانکها باعث گسترش رمز ارز XRP و مقبولیت بیشتر آن میشود. در نتیجه موفقیت این پلتفرم میتواند باعث رشد قیمت ارز دیجیتال XRP شود. - ایکس کرنت (XCurrent)
یکی از دغدغههای مهم در بحث تراکنشهای مالی، بحث ارائه فاکتور تسویه و امکان ردیابی آن است. این موضوع در مورد نقل و انتقالات ارزهای فیات بین کشورها اهمیت دوچندانی دارد. پلتفرم ایکس کرنت بستری را فراهم میکند که در آن تراکنشها امکان ردیابی دارند و بانکها و موسسات میتوانند بر روی آنها نظارت داشته باشند.
این پلتفرم از شبکه بلاکچینی ریپل استفاده نمیکند و به جای آن به دفتر کل توزیع شده اینترلجر (interledger) متصل است. اینترلجر شبکهایست که امکان اتصال دفاتر کل یا شبکههای پرداخت متمرکز را ایجاد میکند. - ایکس ویا (XVia)
جدیدترین محصول شرکت ripple labs، ایکس ویا نام دارد. ایکس ویا را میتوان یک رابط بین پرداخت بانکها دانست که به کمک آن موسسات مالی میتوانند سایر اطلاعات مورد نیاز یک تراکنش را در معامله ارسال کنند. در واقع ایکس ویا امکان ارسال دیتاهای بیشتر در رابطه با تراکنشهای بین بانکی را ممکن میسازد.
ماجرای شکایت SEC از ریپل
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در 22 دسامبر سال 2020 از مدیر عامل شرکت ripple labs به خاطر جذب سرمایه 1 میلیارد دلاری از طریق فروش ارزهای دیجیتال XRP شکایت کرد. SEC یک کمیسیون نظارتی است که قوانین و چارچوبهای موجود در اوراق بهادار یا سهام عرضه شده در بازارهای مالی آمریکا را بررسی میکند. از نگاه کمیسیون SEC، رمز ارز XRP یک نوع اوراق بهادار به حساب میآید و باید برحسب چارچوبهای این کمیسیون عمل کند.
همچنین طبق ادعای این کمیسیون بنیان گذاران شرکت ripple labs به دلیل فروش این رمز ارز در بازار کریپتو باید مالیات و جریمه به دولت پرداخت کنند. بعد از ثبت شکایت کمیسیون SEC، قیمت این رمز ارز با افت شدیدی همراه شد و برخی از کارشناسان از پایان این رمز ارز در بازار کریپتو صحبت میکردند.
گارلینگ هاوس، مدیر عامل شرکت ripple labs، نسبت به شکایت کمیسیون SEC در توییتر خود واکنش نشان داد و تاکید کرد که این کمیسیون میخواهد دنیای کریپتو را محدودسازی کند تا بتواند با چارچوبهای تحت نظارت خود، آن را کنترل کند! دعوای حقوقی مدیر عامل شرکت ripple و کمیسیون SEC باعث تشکیل چندین دادگاه شد و روند کار را برای هردو طرف فرسایشی کرد.
در نهایت کمیسیون SEC و گارلینگ هاوس با توافق با یکدیگر، تصمیم گرفتند تا مدارک محرمانه پرونده را به دادگاه ارائه کنند تا رای نهایی با شفافیت و دقت بالاتری صادر شود. سرانجام بعد از گذشت 2 سال از بررسی پرونده، رای نهایی دادگاه به نفع ripple صادر شد و در آگوست سال 2023 دادگاه، ریپل را یک ارز دیجیتال شناخته و ادعای اوراق بهادار بودن آنها را رد کرده است.
بعد از انتشار رای دادگاه، قیمت رمز ارز XRP تنها در عرض یک هفته 65 درصد رشد کرد. البته کمیسیون SEC درخواست تجدید نظر را از دادگاه خواسته است و مقرر شد تا حدود یک ماه آینده، دادگاه تجدید نظر پرونده ripple تشکیل شود. اگر در این دادگاه نیز رای پرونده تغییر نکند و رمز ارز XRP یک ارز دیجیتال شناخته شود، میتوان گفت که این پروژه به یک موفقیت بسیار بزرگ دست مییابد و امکان رشد قیمت آن در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
نحوه خرید و فروش رمز ارز ریپل
همانطور که اشاره شد، رمز ارز xrp جزو 5 ارز دیجیتال محبوب بازار کریپتو است. در حال حاضر این رمز ارز در اکثر صرافیهای ارز دیجیتال لیست شده است. صرافیهای بایننس (binance)، کوکوین (kucoin)، کوینکس (coinex) و صرافی پنکیک سواپ (pancakeswap) بهترین گزینهها برای خرید و فروش ریپل به حساب میآیند.
کاربران برای نگهداری این رمز ارز میتوانند کوین XRP را که از صرافی خریداری شده به کیف پولهایی مانند تراست ولت (trust wallet)، متامسک (metamask)، اتمیک والت (atomic wallet)، لجر (ledger) و ترزور (trezor) انتقال دهند. کیف پولهای نام برده شده جزو ایمنترین ولتهای بازار کریپتوکارنسی به حساب میآیند که از رمز ارز ریپل پشتیبانی میکنند.
پیش بینی آینده ریپل (Ripple)
در زمان نگارش این مقاله و به دلیل پیروزی پروژه ریپل در دادگاه، معاملات رمز ارز XRP با افزایش قیمت همراه بوده و سرمایه گذاران به آینده این ارز دیجیتال امیدوار هستند. در سال گذشته قیمت ریپل با ریزش شدیدی همراه بوده و به علت دادگاههای متعدد، بسیاری از سرمایه گذاران تمایلی به خرید این رمز ارز نداشتند. اگر رمز ارز XRP در دادگاه تجدید نظر هم پیروز شود، سیگنال رشد قیمت این رمز ارز صادر میگردد و ارز ripple میتواند تا بالاترین قیمت خود، یعنی 1.9 دلار رشد کند.
برای پیش بینی بهتر قیمت ارز دیجیتال ریپل (XRP) میتوانیم از تحلیل تکنیکال نیز استفاده کنیم. چارت زیر قیمت ارز دیجیتال XRP را در تایم فریم هفتگی نشان میدهد. همان طور که مشخص است، قیمت 0.58 تا 0.67 دلار در حال نوسان است. حمایت پیش روی قیمت ناحیه 0.52 تا 0.59 و مقاومت پیش روی قیمت ناحیه 0.71 تا 0.75 است.
اگر این رمز ارز بتواند در ماههای آتی از ناحیه مقاومتی پیش روی خود عبور کند، تارگتهای 0.9 تا 1.2 دلار برای آن در دسترس است. اما در صورتی که قیمت این رمز ارز حمایت خود را به سمت پایین بشکند، احتمال کاهش قیمت تا 0.3 دلار وجود دارد. زمان نوشتن این مقاله حجم معاملات ارز دیجیتال به دلیل دادگاه تجدید نظر کاهش یافته و سرمایه گذاران منتظر نتیجه این دادگاه هستند.
سخن پایانی
«ارز ریپل چیست؟» Ripple labs نام یک شرکت نرم افزاری آمریکایی است که در حوزه تبادلات بین المللی فعالیت میکند و سعی دارد با ارائه پلتفرمهای مختلف، امکان تبادل اطلاعات بین بانکهای دنیا را آسان سازد. این شرکت در سال 2011 با معرفی شبکه ریپل تلاش کرد تا بتواند جایگزین شبکه سوئیفت شود.
ریپل به کمک تکنولوژی بلاک چین توانسته عملکرد بهتری نسبت به سوئیفت داشته باشد و سرعت تراکنش بالاتر و با کامزد پایینتری را ثبت کند. یکی از بزرگترین معایب ripple متمرکز بودن آن است؛ به طوریکه این شبکه الگوریتم اجماع ندارد و بالای 90 درصد از سهم توکنهای XRP در اختیار شرکت سازنده این شبکه است.
با این اوصاف عملکرد بینظیر این ارز دیجیتال باعث شده تا توسط بیش از 100 نهاد مالی و در 55 کشور دنیا مورد استفاده قرار گیرد. اخیرا با پیروزی ripple در دادگاه، قیمت آن با رشد خوبی همراه شده است. اگر ripple در دادگاه تجدید نظر هم بتواند پیروز شود، دیگر مشکلات حقوقی این پروژه برطرف میشود و احتمالا نهادها و کشورهای بیشتری از این شبکه استفاده خواهند کرد.
سوالات متداول
آیا ریپل قابل استخراج است؟
خیر. ریپل دارای الگوریتم اجماع نیست. این شبکه یک الگوریتم منحصر به فرد به نام RPCA دارد که باعث می شود تنها نودهای محدودی قادر به پردازش شبکه باشند. بنابراین افراد نمی توانند با گوشی، کامپیوتر یا دستگاه های پردازشی پیشرفته رمز ارز ripple را استخراج کنند.
وضعیت ریپل چه می شود؟
در حال حاضر با صدور رای دادگاه به نفع ripple، شرایط برای رشد این رمز ارز فراهم شده است. اگر در دادگاه تجدید نظر مجدد رای به نفع این پروژه صادر گردد، ripple می تواند با پامپ خوبی همراه شود.
هر ریپل چند دلار است؟
در زمان نگارش این مقاله قیمت رمز ارز xrp در بازه 58 تا 67 سنت قرار گرفته دارد.
ریپل بهتر است یا کاردانو؟
کاردانو یکی از رقیبان جدی ripple در بحث سرعت تراکنش ها است. این پروژه قصد دارد بستری مناسب برای تبادلات مالی و ساخت قراردادهای هوشمند ایجاد کند. در حال حاضر ripple از نظر کارمزد شبکه و میزان محبوبیت، از کاردانو بهتر عمل کرده است. در زمان نگارش مقاله، کاردانو از برنامه زمانی نقشه راه خود عقب است. اگر ripple مشکلات حقوقی خود را برطرف کند، میتواند در بحث تبادلات مالی عملکرد بهتری نسبت به کاردانو داشته باشد.
توکن سوزی شبکه ریپل چگونه انجام می شود؟
شبکه ripple برای افزایش ارزش رمز ارز خود، از فرآیند توکن سوزی استفاده میکند. توکن سوزی در این شبکه بدین صورت است که بعد از انجام هر معامله، مقدار 0.0001 توکن XRP به یک آدرس مشخص در شبکه ارسال و حذف میشود. هرچه تعداد تراکنش ها بیشتر شود، توکن سوزی بیشتری انجام میشود و ارزش ارز دیجیتال XRP افزایش می یابد.
ریپل ارز کدام کشور است؟
Ripple در واقع نام یک شرکت آمریکایی است که رمز ارز XRP یکی از محصولات آن به حساب می آید. بنابراین ripple یک ارز دیجیتال آمریکایی به حساب می آید.