ارز تتر
#CoinPriceMarketcapVolume (24h)SupplyChangeLast 24h

تتر چیست به زبان ساده (USDT) و چگونه کار می کند؟ رمز ارز Tether چه کاربردهایی دارد؟ رابطه بیت کوین با ارز دیجیتال USDT به چه صورت است؟

تتر (tether) با نماد USDT بزرگترین استیبل کوین بازار کریپتوکارنسی است. معامله‌گران بازار ارز دیجیتال از استیبل کوین‌ها برای تبدیل پول‌های رایج به رمز ارزها استفاده می‌کنند. استیبل کوین‌ها معمولا نوسان‌های زیادی را تجربه نمی‌کنند، زیرا دارای پشتوانه هستند. در این مقاله، قصد داریم تمام جوانب مربوط به ارز تتر را بررسی کرده و به پیش بینی آینده آن بپردازیم.

تتر چیست به زبان ساده

رمز ارز تتر بزرگترین استیبل کوین در بازار رمزارزهاست که در سال 2014 توسط شرکت آیفینکس (iFinex) روانه بازار شد. آیفینکس، بنیان‌گذار صرافی بیتفینکس (bitfinex) است. این ارز دیجیتال در ابتدا با نام realcoin وارد بازار کریپتو شد اما در مدت کوتاهی نام خود را به tether تغییر داد. این شرکت از طریق صرافی خود توانست استیبل کوین‌های tether را به بازار عرضه کند.

این شرکت طبق ساختاری تعریف شده، به ازای هر واحد tether، یک دلار به خزانه خود اضافه می‌کند. با این کار پشتوانه این ارز و ارزش آن معادل 1 دلار  می‌شود. در حال حاضر این ارز علاوه بر دلار، از یورو، یوان چین و طلا نیز پشتیبانی می‌کند. در واقع به صورت خلاصه 4 نوع تتر در بازار کریپتوکارنسی وجود دارد:

  1. USDT با پشتوانه دلار
  2. EURT با پشتوانه یورو
  3. CNHT با پشتوانه یوان چین
  4. XAUT نمادی برای تتر گلد است که با پشتوانه یک اونس طلا ارائه می‌شود.

چرا تتر (USDT) ایجاد شد؟

فرض کنید که در یک معامله سود خوبی از یک کوین دریافت کرده باشید. اگر بخواهید این سود را برداشت‌ و به ریال تبدیل کنید، مدت زمان زیادی نیاز است و باید کارمزدهای زیادی مانند هزینه انتقال در شبکه بلاک چین و کارمزد صرافی را پرداخت کنید. از طرفی احتمال دارد در این مدت زمان، قیمت دارایی نوسان کند و ارزش سرمایه شما نیز کاهش بیابد.

در عین حال در این مدت اگر فرصت سرمایه گذاری خوبی به وجود بیاید، به دلیل کمبود سرمایه در کیف پول خود دچار مشکل می‌شوید و نمی‌توانید به موقع وارد بازار شوید. در این حالت شما به یک واسطه برای تبدیل ارز دیجیتال خود به یک ارز فیات (Fiat) مانند دلار نیاز دارید. کاری که استیبل کوین‌هایی مانند tether آن را انجام می‌دهند.

در کشورهایی، مانند ایران که ارزش پول رایج کشورشان پایین است، از استیبل کوین‌ها حتی برای سرمایه گذاری و کسب سود نیز استفاده می‌شود. لازم نیست که در صف خرید و فروش دلار در خیابان بایستید یا مجبور شوید به صرافی مراجعه کنید و مبالغی را به عنوان کارمزد پرداخت نمایید. انتقالات بین ‌المللی از طریق tether به سادگی و با کمترین کارمزد صورت می‌گیرد.

در نتیجه لازم نیست منتظر تأییدیه تراکنش‌‌هایتان از سوی شبکه‌های مالی جهانی باشید. توجه داشته باشید که بسیاری از کشورها به پول‌‌های رایج معروف دسترسی ندارند؛ اما هر کسی به کمک تتر می‌تواند دارایی خود را به دلار و یورو تبدیل کند.

آیا تتر یک شبکه بلاک چین است؟

آیا تتر یک شبکه بلاک چین است؟

برخی از کاربران در بازار رمز ارزها تصور می‌کنند که تتر یک سکه با پشتوانه و دارای یک بلاک چین منحصر به فرد است؛ اما این تصور درست نیست. تتر یک توکن است که در بستر بلاکچین‌های مختلفی توسط شرکت سازنده عرضه می‌شود.

بنابراین در جواب این سوال که “تتر کوین است یا توکن؟” باید گفت که یک توکن است که می‌تواند در بلاک چین‌های مختلفی عرضه شود. این توکن در بیشتر شبکه‌های بلاک چینی عرضه می‌شود و کاربران به سادگی می‌توانند ارزهای دیجیتال یا ارزهای فیات خود را به آن تبدیل کنند.

انواع شبکه های تتر

تتر اولین بار به کمک لایه اُمنی یا OMNI در بلاک چین بیت کوین عرضه شد. اما بعد از مدتی، به دلیل مشکلاتی همچون سرعت پایین و کارمزد بالا در لایه OMNI، به سراغ شبکه‌های بلاک چینی دیگر رفت. Tether بعد از لایه امنی در شبکه اتریوم با استاندارد ERC-20 عرضه شد. بعد از آن نیز در بلاک چین ترون و بایننس نیز ورود پیدا کرد و با استانداردهای TRC-20 و BEP-20 عرضه شد. در حال حاضر ارز دیجیتال tether در بستر بلاک چین‌های زیر قابل دسترس است:

  • اتریوم
  • ترون
  • ایاس
  • سولانا
  • الگوراند
  • هکوچین
  • بایننس اسمارت چین
  • پالیگان
  • فانتوم
  • آربیتروم
  • ترا

در بین همه شبکه‌های تتر، شبکه ترون، بایننس اسمارت چین و فانتوم ارزانترین شبکه‌ها برای خرید و فروش و انتقال آن به حساب می‌آیند.

رمز ارز تتر چه کاربردی دارد؟

  1. راه ارتباطی بین ارز فیات و ارز دیجیتال
    استیبل کوین tether یک پول مجازی و بین المللی به حساب می‌آید. کاربران می‌توانند به سادگی دارایی‌های خود را به این رمز ارز تبدیل کنند و به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند. درواقع فرق تتر با دلار در سهولت تبدیل آن به سایر ارزهای دیجیتال است.
  2. تبدیل شوندگی
    فعالان بازار کریپتو به سادگی می‌توانند به صورت لحظه‌ای ارزهای دیجیتال خود را به tether تبدیل کنند. درواقع تبدیل شوندگی این رمز ارز بسیار بالاست. سرمایه گذاران در بازارهای خرسی می‌توانند دارایی‌های خود را به tether تبدیل کنند و منتظر فرصت جدید برای ورود باشند. بنابراین tether یکی از بهترین گزینه‌ها برای استراتژی خروج یا صبر در بازار کریپتو است.
  3. دامیننس
    از دیگر کاربردهای مهم تتر در بازار کریپتو، دامیننس tether است. tether dominance شاخصی است که میزان تسلط این رمز ارز را نسبت به کل بازار نشان می‌دهد. معامله‌گران با تحلیل دامیننس tether می‌توانند شرایط کلی بازار را بررسی کنند. زمانی که این دامیننس افزایش یابد، به این معناست که اکثر کاربران رمز ارزهای خود را به این استیبل کوین تبدیل کرده‌اند و بازار در حالت ترس قرار دارد. در مقابل زمانی که این دامیننس کاهش یابد، بدان معناست که اکثر تریدرها در حال خرید ارزهای دیجیتال هستند و بازار در حالت صعودی و طمع قرار گرفته است. چارت دامیننس تتر تحلیل پذیر است و افراد به کمک ابزارهایی مانند تحلیل تکنیکال، می‌توانند روند آن را پیش بینی کنند.
  4. استیکینگ
    استیبل کوین Tether در بستر شبکه‌هایی که در آن قرار دارد، قابل استیک است. درواقع کاربران می‌توانند استیبل کوین خود را بسته به نوع شبکه، فریز کنند. افراد می‌توانند در بستر صرافی‌ها و کیف پول‌های مختلف، tether را استیک و سود سالیانه دریافت نمایند.
رابطه تتر و بیت کوین

بررسی رابطه تتر و بیت کوین

ارزهای دیجیتال بیت کوین و تتر (USDT) دارای ماهیت‌های کاملا متفاوتی هستند. بیت کوین یک دارایی غیرمتمرکز با شبکه منحصر به فرد است که قصد دارد یک شبکه غیر متمرکز برای نقل و انتقالات مالی ایجاد کند. در حالیکه تتر یک دارایی متمرکز و وابسته به ارزهای فیات است که قصد دارد یک پل ارتباطی بین دارایی‌های فیات به ارزهای دیجیتال باشد. در واقع tether یک پول فیات مجازی است که تبدیل فیات به ارزهای دیجیتال را آسان می‌کند.

به کمک شاخص‌های دامیننس این دو ارز دیجیتال، یعنی دامیننس بیت کوین و دامیننس تتر، می‌توان روند کلی بازار کریپتو را پیش بینی کرد. زمانی که دامیننس تتر افزایش پیدا کند، بدین معناست که بیشتر فعالان بازار، ارزهای دیجیتال خود را فروخته و به استیبل کوین تبدیل کرده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که بیشتر تریدرها در حالت ترس قرار دارند و منتظر ورود مجدد به معاملات ارزهای دیجیتال هستند. در این حالت، به دلیل فروش ارزهای دیجیتال، میزان دامیننس بیت کوین کاهش پیدا می‌کند.

در مقابل زمانی که شاخص دامیننس tether کاهش یابد، بیشتر معامله‌گران در حال ورود مجدد به بازار و تبدیل تتر به ارزهای دیجیتال هستند. در این حالت احتمال رشد قیمت در آلت کوین‌ها و بیت کوین افزایش می‌یابد. البته حالت سومی نیز وجود دارد. هنگامی که دامیننس tether و bitcoin هر دو در حالت نزولی قرار بگیرند، احتمال شروع آلت سیزن وجود دارد. در واقع در این حالت تریدرها در حال خرید ارزهای دیجیتال هستند اما تمایلی به سرمایه گذاری بر روی بیت کوین ندارند. در نتیجه احتمال افزایش قیمت آلت کوین‌ها وجود دارد.

انواع کیف پول تتر Tether

کیف پول یکی از ایمن‌ترین بسترها برای نگهداری ارزهای دیجیتال است. ایمنی کیف پول‌ها از صرافی‌ها بالاتر است و به همین دلیل بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند دارایی‌های خود را در کیف پول‌هایشان ذخیره و نگهداری کنند. در حال حاضر به علت پشتیبانی وسیع tether از بلاکچین‌های متنوع، این رمز ارز در اکثر کیف پول‌ها پشتیبانی می‌شود.

برای ذخیره و نگهداری رمز ارز USDT باید به نوع آن دقت کنید. به عنوان مثال، تترهایی که در شبکه اتریوم وجود دارند، از استاندارد ERC-20 استفاده می‌کنند. بنابراین برای ذخیره این نوع tether باید از کیف پول‌هایی که از شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کنند استفاده کنیم. متامسک (metamask)، تراست ولت (trustwallet) و مای اتر ولت (myetherwallet) بهترین کیف پول‌ها برای ذخیره تتر با استاندارد erc-20 به حساب می‌آیند.

چگونه تتر رایگان دریافت کنیم؟

روش‌های متنوعی برای درآمدزایی در بازار کریپتو وجود دارند. یکی از این روش‌ها، روش فاست نام دارد که کاربر می‌تواند در آن ارز دیجیتال به صورت رایگان دریافت کند. به وبسایت‌‌هایی که به کاربران خود ارز دیجیتال رایگان اهدا می‌کند، فاست (faucet) گفته می‌شود. در زبان انگلیسی کلمه faucet به معنی شیر آب است. فرض کنید شیر آبی به دلیل نشتی به خوبی کار نمی‌کند و وقتی آن را می‌بندید، قطره‌های آب از آن چکه می‌کند. این چکه کردن آب در دنیای کریپتوکارنسی به معنی دریافت ارزهای دیجیتال به صورت رایگان است و به همین دلیل به این روش کسب درآمد، فاست گفته می‌شود.

در وبسایت‌های faucet، معمولا کاربران به ازای بازدید از تبلیغات، ویدیوها و غیره مقداری ارز دیجیتال دریافت می‌کنند. میزان تقاضای برداشت از این وبسایت‌ها بسیار زیاد است اما میزان مبلغ دریافتی بسیار ناچیز است. متاسفانه اکثر سایت‌هایی که رمز ارز رایگان اهدا می‌کنند، کلاهبردار هستند و کاربران بعد از بازدید ویدیو و تبلیغات وبسایت، ارز دیجیتال مورد نظر خود را دریافت می‌کنند اما نمی‌توانند آن را برداشت نمایند.

درواقع در این حالت وب‌سایت کلاهبردار به واسطه بازدید بالای خود سود می‌کند و افرادی که قصد دریافت رمز ارز داشتند، تنها وقت خود را تلف کردند. البته برخی از وب سایت‌های محدودی نیز وجود دارند که به طور واقعی میزان رمز ارز پاداش داده شده را به کیف پول کاربر واریز می‌کنند.

سایت faucetbitcoin.it یکی از بهترین منابع برای پیدا کردن سایت‌های فاست تتر است. در این وب سایت می‌توان فاست‌های tether را شناسایی و از طریق انجام کارهای ساده‌ای مثل تماشای تبلیغات، کلیک کردن بر روی لینک‌ها، بازی‌های ابتدایی، مشاهده فیلم‌های آموزشی و غیره رمز ارز USDT دریافت کرد. البته همان‌طور که اشاره شد، میزان پاداش این وب سایت‌ها بسیار ناچیز است و ارزش سرمایه گذاری چندانی ندارد.

مزایا و معایب تتر Tether

مزایای ارز دیجیتال تتر tether

  1. رمز ارز tether بزرگترین استیبل کوین بازار کریپتوکارنسی است که بیشتر معامله‌گران به آن اعتماد دارند.
  2. پشتوانه این ارز تنها به دلار ختم نمی‌شود و این استیبل کوین از ارزهای فیات یورو، پوند، یوان چین و انس طلا پشتیبانی می‌کند.
  3. تتر در اکثر صرافی‌های بزرگ کریپتوکارنسی در دسترس است و کاربران به راحتی می‌توانند دارایی‌های خود را به آن تبدیل کنند.
  4. رمز ارز tether میزان نوسانات بسیار کمی در معاملات خود تجربه می‌کند و باعث می‌شود تا انتخابی ایده آل برای سرمایه گذاران کم ریسک باشد.

معایب یا ریسک های رمز ارز تتر tether

  1. رمز ارزهای tether توسط یک شرکت متمرکز اداره و کنترل می‌شوند. این موضوع بزرگترین ریسک این استیبل کوین است؛ زیرا شرکت tether limited  (شرکت عرضه کننده tether) می‌تواند با ردیابی تراکنش‌های USDT، برخی محدودیت‌ها را برای کاربران اعمال کند. به عنوان مثال USDT می‌تواند برای کاربران ایرانی، محدودیت قرار دهد و حتی دارایی‌های آن‌ها را مسدود کند. حتی اگر کاربران ایرانی بدون احراز هویت به معاملات TETHER بپردازند، این شرکت از طریق تراکنش‌های تبدیل USDT به تومان می‌تواند کاربران ایرانی را شناسایی کند.
  2. تتر بزرگترین استیبل کوین بازار است. به طوری که حدود 53 درصد از کل بازار استیبل کوین‌ها شامل رمز ارز tether می‌شود. اگر مشکلی برای این استیبل کوین ایجاد شود، امکان سقوط شدید بازار و کاهش قیمت‌ها وجود دارد.
  3. بحث قانون گذاری رمز ارزها در ایالات آمریکا بسیار جدی دنبال می‌شود. اخیرا دادستان کل نیویورک، شرکت ifinex (شرکت مادر tether) را به دلیل رعایت نکردن قوانین و مقررات جریمه کرده است. قانون گذاران نسبت به صورت‌های مالی و حسابرسی شرکت tether حساس شده‌اند و به دنبال شفافیت بیشتر از سوی این شرکت هستند. در حال حاضر شرکت تتر توانسته شفافیت‌های خوبی ایجاد کند اما برای ادامه کار باید بتواند مشکلات قانون گذاری را برطرف کند.
  4. قیمت رمز ارز تتر همیشه 1 دلار نیست. در واقع نرخ تتر در شرایط نوسانی و ملتهب بازار تغییر پیدا می‌کند. به عنوان مثال زمانی که بازار در حال ریزش است، به دلیل فشار فروش، امکان دی پک شدن یا de-pagging وجود دارد که در آن قیمت این رمز ارز به کمتر از 1 دلار می‌رسد. در مقابل زمانی که فشار خرید افزایش یابد، امکان افزایش قیمت تا بیش از 1 دلار وجود دارد.
استیبل کوین های جایگزین تتر Tether

استیبل کوین‌های جایگزین برای رمز ارز تتر (USDT)

با توجه به ریسک‌های موجود در این رمز ارز، برخی از کاربران بازار به دنبال یک استیبل کوین جایگزین برای آن هستند. در حال حاضر به جز tether، بیش از 70 استیبل کوین دیگر در بازار کریپتوکارنسی وجود دارد. موارد زیر بهترین گزینه‌ها برای جایگزینی tether به حساب می‌آیند:

  • USD Coin (USDC)
    یو اس دی کوین یا دلار کوین از اصلی‌ترین رقیبان tether به حساب می‌آید. این رمز ارز در سال 2018 راه اندازی و روی شبکه‌های اتریوم، استلار، آلگورند، سولانا، فلو (flow) و هش گراف اجرا شد. این رمز ارز توسط شرکت center مدیریت می‌شود. center متعلق به مجموعه circle است و در زمینه ساخت شبکه‌های همتا به همتا فعالیت می‌کند.
    یو اس دی کوین همانند tether به دلار آمریکا وابسته است. این رمز ارز به دلیل داشتن سابقه مالی خوب، توسط شرکت‌هایی مانند گلدمن ساکس پشتیبانی می‌شود. در زمان نگارش این مقاله، این رمز ارز در رتبه 6 ام سایت coinmarketcap قرار گرفته و تنها 3 رتبه با تتر فاصله دارد. شرکت circle در اظهارات اخیر خود اعلام کرده که برای افزایش تقاضا در یو اس دی کوین، قرار است این رمز ارز را در 10 شبکه بلاک چین دیگر توسعه دهد.


  • Binance USD (BUSD)
    بایننس یکی از بزرگترین صرافی‌های ارز دیجیتال در بازار کریپتوکارنسی است و بایننس یو اس دی (BUSD)، پروژه استیبل کوین این شرکت محسوب می‌شود. بایننس با همکاری شرکت Paxos این استیبل کوین را ایجاد کرده است. بایننس یو اس دی در بستر بلاکچین‌های اتریوم، بایننس اسمارت چین و بایننس چین اجرا می‌شود. این استیبل کوین همانند تتر، یک روش پرداخت برای تبدیل ارز فیات به ارز دیجیتال است و توسط وزارت خدمات مالی ایالات نیویورک کنترل می‌شود. بایننس یو اس دی در تلاش است تا سه مزیت دسترس پذیری، انعطاف پذیری و سرعت بالای تراکنش‌ها را در خود ایجاد کند.


  • True USD (TUSD)
    ترو یو اس دی در سال 2018 توسط شرکت trust token ایجاد شد. این استیبل کوین بر اساس پروتکل ERC-20 ساخته شده و از دلار آمریکا به عنوان پشتوانه دارایی‌های خود استفاده می‌کند. ترو یو اس دی شفافیت بالاتری نسبت به رمز ارز USDT دارد. البته این استیبل کوین بدون عیب نیست. وجود شرکت متمرکز برای کنترل True USD و استفاده از تنها یک ارز فیات برای پشتوانه دارایی‌ها، از ریسک‌ها و مشکلات موجود در این استیبل کوین است.


  • Pax Dollar (USDP)
    شرکت paxos trust یکی از شرکای بایننس در پروژه BUSD (استیبل کوین بایننس) به حساب می‌آید که Pax Dollar را اداره می‌کند. این شرکت استیبل کوین USDP را در سال 2018 بر روی بلاک چین اتریوم راه اندازی کرد. پکس دلار از استاندارد ERC-20 پیروی می‌کند و پشتوانه این استیبل کوین، دلار آمریکا است. البته این استیبل کوین علاوه بر دلار، از طلا نیز پشتیبانی می‌کند. در سال 2019 این شرکت Pax Gold با پشتوانه طلا را معرفی کرد.


  • دای (Dai)
    ارز دای Dai، اولین استیبل کوین غیر متمرکز است که در سال 2017 وارد بازار کریپتوکارنسی شد. این رمز ارز توسط تیم makerDAO در بستر شبکه اتریوم (ERC-20) ساخته شد. پشتوانه دای ارزهای دیجیتال ETH، WBTC، USDC و BAT است که در پلتفرم میکر (maker) به صورت وثیقه نگهداری می‌شود. دای مهم ترین رقیب رمز ارز tether به حساب می‌آید؛ زیرا این رمز ارز با قابلیت غیر متمرکز بودن، تقریبا ریسک‌های موجود در تتر را برطرف می‌کند.

نحوه خرید تتر

نحوه خرید و فروش تتر (USDT)

نحوه خرید رمز ارز تتر همانند سایر ارزهای دیجیتال است. کاربران می‌توانند رمز ارز USDT را از صرافی‌های متمرکز و غیر متمرکز خریداری کنند. صرافی‌های متمرکزی همچون بایننس، کوین بیس، کوکوین، کراکن و غیره و صرافی‌های غیرمتمرکزی همچون یونی سواپ (Uniswap)، سوشی سواپ، dydx و غیره جزو بهترین صرافی‌ها برای خرید تتر به حساب می‌آیند.

روش پرداخت و خرید این رمز ارز برای کاربرانی که ویزا کارت یا مستر کارت دارند بسیار ساده است. آن‌ها با اتصال کارت خود به صرافی، به سادگی می‌توانند ارزهای فیات خود (دلار ،یورو، یوان و پوند) را به صرافی انتقال دهند و بعد از انتقال، آن‌ها را به تتر تبدیل کنند. اما برای کاربرانی که از ویزا یا مستر کارت استفاده نمی‌کنند نیز راهکارهایی وجود دارد.

آن‌ها می‌توانند از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال ارز فیات، تومان را به دلار تبدیل و سپس Tether خریداری کنند. برخی از وبسایت‌های واسطه ایرانی نیز این کار را انجام می‌دهند و کاربران می‌توانند با پرداخت هزینه انتقال بیشتر، ارز تومان را به صورت مستقیم به تتر تبدیل کنند.

سخن پایانی

«تتر چیست به زبان ساده؟» بزرگترین استیبل کوین بازار کریپتوکارنسی تتر (tether) است و همانند یک پل ارتباطی بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال عمل می‌کند. در واقع افراد به کمک این ارز، می‌توانند دارایی‌های فیات خود مانند دلار، یورو، تومان و غیره را به tether تبدیل کنند و از طریق آن، ارزهای دیجیتال مورد نظر خود را خریداری کنند.
رمز ارز تتر توسط شرکت Tether Limited در بیشتر شبکه‌های بلاکچینی عرضه می‌شود. یکی از اصلی‌ترین مشکلات این رمز ارز، وجود یک شرکت متمرکز برای کنترل آن است. در واقع این ارز دیجیتال برخلاف اکثر رمز ارزها به صورت متمرکز است و همین موضوع بزرگترین پاشنه آشیل این ارز محسوب می‌شود.
استیبل کوین‌هایی مانند دای (Dai)، استیبل کوین‌های غیر متمرکز بازار کریپتو هستند که طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. اگر تتر نتواند تغییراتی همچون تمرکززدایی و شفافیت‌های مالی را در خود اعمال کند؛ احتمال سقوط قیمت آن و مهاجرت کاربران به سایر استیبل کوین‌ها وجود دارد. برطرف کردن این مشکلات می‌تواند آینده تتر (USDT) را تضمین کند و آن را در جایگاه بزرگترین استیبل کوین بازار نگه دارد.

سوالات متداول