هولد ارز دیجیتال چیست؟ اصطلاح هودل به چه معناست؟ روش HODL کردن چه مزایا و معایبی دارد؟ کدام ارزها برای HOLD خوب هستند؟
هولد یا هودل (HODL) یکی از استراتژیهای معروف در بازارهای مالی است که در آن سرمایه گذاران داراییها و ارزهایی با نگاه بلندمدت را خریداری کرده و در مدت زمان طولانی آن را نگهداری میکنند. سازوکار هولد کردن در هر بازار مالی متفاوت است و بسته به شرایط هر مارکت، این استراتژی تعریف میشود. در بازار کریپتوکارنسی از ابتدای ساخت بیت کوین تا به امروز، این استراتژی یکی از محبوب ترین روشهای سرمایه گذاری در بین کاربران به شمار میآید. در این مقاله قصد داریم تا این استراتژی را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.
هولد ارز دیجیتال چیست؟
واژه HOLD یک کلمه انگلیسی به معنای نگه داشتن یا نگهداری است. در بازارهای مالی این واژه یک استراتژی معاملاتی محسوب میشود که در آن کاربران یک یا چند دارایی را با نگاه بلندمدت خریداری کرده و در مدت زمانی طولانی آن را نگهداری میکنند. در استراتژی هودل، کاربران از نوسانات و استرسهای ناشی از آن در امان هستند و تنها با نگاه به آینده بلندمدت یک دارایی، آن را نگهداری میکنند.
هولد ارز دیجیتال از همان ابتدا بسیار مورد توجه کاربران مارکت کریپتو قرار گرفته است. از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بسیار بالا، همواره هیجانات و تنشهای زیادی را به معامله گران منتقل میکند؛ کاربران با استفاده از استراتژی هولد (Hodl) میتوانند بدون توجه به هیجانات بازار، یک یا چند رمز ارز آینده دار را خریداری کرده و با نگاهی بلندمدت، آن را در سبد سرمایه گذاری خود نگهداری کنند.
در بازارهای مالی، به کاربرانی که از روش هولد در معاملات خود استفاده میکنند؛ اصطلاحا هولدر (HOLDER) گفته میشود. آنها معمولا هر رمز ارز را به مدت حداقل 1 الی 2 سال در سبد سرمایه گذاری خود نگهداری میکنند. هولدرها معمولا حد ضررهای بسیار بالایی دارند و به سادگی رمز ارز خریداری شده را به فروش نمیرسانند. به صورت کلی در مارکت کریپتو این افراد به 3 گروه زیر تقسیم میشوند:
- گروه اول سرمایه گذارانی هستند که استراتژی معاملاتی آنها بر پایه سرمایه گذاری بلندمدت چیده شده است. آنها تمایلی به معاملات اسکالپ یا ترید ندارند و سعی میکنند با بررسی دقیق آینده هر پروژه، بهترین پروژهها را برای هودل ارز دیجیتال انتخاب کنند.
- گروه دوم کاربرانی هستند که به دلیل ترسهایی همچون FUD و FOMO تعدادی از ارزهای دیجیتال را HOLD میکنند. فومو FOMO ترس از دست دادن سود و FUD ترس عدم قطعیت و شک در معاملات است. معمولا کاربران مبتدی در ابتدای ورود به بازارهای مالی، با این نوع ترسها مواجه میشوند. این کاربران برای غلبه به ترس خود، از استراتژی HOLD استفاده میکنند و تعدادی ارز را بدون بررسی دقیق در سبد خود قرار میدهند. معمولا سبد سرمایه گذاری این نوع افراد بعد از مدتی با ضررهای بسیار سنگینی همراه میشود؛ زیرا این نوع کاربران نمیتوانند حد ضرر و نقطه خروج مناسبی برای معاملات خود در نظر بگیرند.
- گروه سوم طرفداران افراطی بازار کریپتو هستند. این افراد معمولا تمامی داراییهای خود را در بازار کریپتو قرار میدهند و به بازارهای مالی دیگری همچون بورس اوراق بهادار و فارکس توجه نمیکنند. این افراد بیشتر از طریق احساسات خود؛ اقدام به خرید ارزهای دیجیتال میکنند و حد سود و حد ضرر مشخصی در معاملات خود ندارند. معمولا این افراد به دلیل نداشتن مدیریت ریسک مناسب، بیشتر سرمایه خود را در این بازار از دست میدهند.
هودل یا هولد؟ کدام صحیح است!
برخی از فعالان مارکت کریپتو به جای استفاده از واژه هولد، از هودل یا HODL استفاده میکنند. این اصطلاح اولین بار در سال 2013 توسط کاربری در وبلاگ بیت کوین تاک استفاده شد. در آن سال قیمت بیت کوین با رشد شارپی شدیدی همراه شد و تنها در ظرف یازده ماه توانست 70 برابر رشد کند. کاربری به نام گیم کیووبای (gamekyuubi) در بیت کوین تاک مطلبی را با تیتر “I am hodling!” در صفحه خود منتشر کرد و در آن از لزوم سرمایه گذاری بلندمدت بر روی بیت کوین صحبت کرد.
کیووبای در این مقاله به فعالان بازار کریپتو توصیه کرد که سرمایه گذاری بلندمدت بر روی رمز ارز بیت کوین میتواند سود کلانی را نصیب آنها کند. این کاربر واژه HOLD را به اشتباه HODL تایپ کرد. این اشتباه سهوی بعد از مدتی مورد توجه کاربران قرار گرفت و آنها برای بیان استراتژی نگهداری بلندمدت داراییها، از این واژه استفاده کردند. البته برخی از کاربران واژه HODL را مخفف “hold on for dear life” به معنی “برای زندگی عزیز نگه دارید!” میدانند.
بیشتر بخوانید: مدیریت ریسک چیست به زبان ساده و چه کاربردی دارد؟
بررسی فرق هولد با ترید
معمولا اصطلاح ترید در استراتژیهای معاملاتی استفاده میشود که در آن معاملهگر تعداد معاملات زیادی را در بازههای زمانی مختلف انجام میدهد. ترید دقیقا مخالف استراتژی HOLD عمل میکند و معامله گران در ترید، معاملات کوتاه مدت بیشتری را انجام میدهند. آنها با این کار سعی دارند در مدت زمان کوتاهی، بیشترین سود را از بازارهای مالی کسب کنند. اگر بخواهیم هودل و ترید را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ میتوانیم موارد زیر را به عنوان تفاوت این دو استراتژی در نظر بگیریم:
- مدت زمان معاملات:
مدت زمانی که معامله گران در استراتژی HOLD برای نگهداری داراییهای خود در نظر میگیرند؛ بسیار طولانیتر از مدت زمان معاملات در استراتژی ترید است. سرمایه گذاران در استراتژی هولد ارز دیجیتال حداقل یک رمز ارز را به مدت یکسال در سبد خود نگهداری میکنند. اما در مقابل معامله گران داراییهای خود را در بازههای زمانی کوتاه مدت نگه میدارند. آنها ممکن است یک دارایی را تنها چند دقیقه نگه دارند و سپس آن را به فروش برسانند. - میزان ضرر:
پتانسیل ضرر یکی از تفاوتهای کلیدی بین این دو استراتژی است. معامله گران در استراتژیهای ترید چندین نوع دارایی را در بازههای زمانی مختلف در سبد خود نگهداری میکنند. آنها برای کنترل ریسک معاملات، ناچار هستند سبدی متنوع از انواع داراییها تشکیل دهند. همین موضوع باعث میشود که آنها پتانسیل ریسک پذیری و خطر بیشتری را در معاملات خود تجربه کنند.
در نتیجه معاملهگر مجبور است حد ضررهای کوچک برای معاملات در نظر بگیرد تا ریسک معاملات آنها کاهش یابد. در مقابل در استراتژی HOLD، سرمایه گذار برای نگهداری بلندمدت داراییهای خود، یک حد ضرر بزرگ در نظر میگیرد. سرمایه گذار با این کار به نوسانات و هیجانات بازار توجه نمیکند و نگاه بلندمدتی به دارایی خود دارد. - شناخت ابزارهای معاملاتی:
معامله گران برای آنکه بتوانند به یک تریدر موفق در بازارهای مالی تبدیل شوند؛ باید انواع ابزارهای معاملاتی را بشناسند و بر آنها تسلط پیدا کنند. در حالیکه سرمایه گذاران در استراتژی هولد (Hodl) نیازی به شناخت انواع ابزارها ندارند. آنها تنها باید آینده بلندمدت ارزهای دیجیتال را به درستی تحلیل و پیش بینی کنند.
مزایای هولد ارز دیجیتال (HODL)
- استراتژی هولد ارز دیجیتال بسیار ساده است و کاربران تازه وارد به راحتی میتوانند آن را فراگرفته و در معاملات خود از آن استفاده کنند.
- برای نگهداری ارزهای دیجیتال نیازی به یادگیری ابزارهای معاملاتی پیچیده نیست. کاربران تنها باید آینده بلندمدت رمز ارزها را پیش بینی کنند تا بهترین ارزها را برای هودل بلندمدت انتخاب نمایند.
- در این استراتژی، کاربران از هیجانات و شایعات موجود در فضای کریپتوکارنسی در امان هستند و بدون توجه به ترسهای موجود در بازار، میتوانند معاملات موفقی داشته باشند.
معایب هولد ارز دیجیتال (HODL)
- مدت زمان نگهداری ارزهای دیجیتال در این استراتژی بسیار طولانی است. کاربران در این روش نمیتوانند به صورت کوتاه مدت و میان مدت به سرمایه خود دسترسی داشته باشند.
- کاربران با سرمایههایی که نیازی به آن ندارند، استراتژی هولد رمز ارز را اجرا کنند. در واقع به دلیل آنکه معاملات در این روش نیازمند زمانهای طولانی مدت هستند؛ کاربران باید از سرمایههایی که به آن نیاز فوری ندارند، استفاده کنند.
- در شرایط نوسانی و نزولی مارکت، این استراتژی منجر به ضررهای سنگینی به سرمایه گذاران میشود.
بهترین کیف پول ها برای هولد ارز دیجیتال
یکی از نکات مهم برای هولد ارز دیجیتال، نحوه نگهداری داراییها و میزان امنیت آنهاست. کاربران، ارزهای دیجیتال را از طریق صرافیها خریداری میکنند. بعد از خرید، کاربران برای آنکه ارز مورد نظر خود را HOLD کنند؛ میتوانند آن را در صرافی نگه دارند یا به کیف پول یا ولت خود منتقل کنند. کیف پولها به دلیل استفاده از الگوریتمهای امنیتی، ایمنی بالاتری نسبت به صرافیها دارند. از همین جهت به سرمایه گذاران توصیه میشود برای HODL ارزهای دیجیتال مورد نظر خود، از کیف پولها استفاده کنند.
به صورت کلی دو نوع کیف پول سخت افزاری و نرم افزاری در بازار کریپتوکارنسی وجود دارد. کیف پولهای نرم افزاری به راحتی به صرافیهای ارز دیجیتال متصل میشوند و میتوانند به سرعت ارزهای دیجیتال را در خود ذخیره کنند. تراست ولت (trust wallet)، متامسک (metamask)، اتمیک ولت (atomic wallet)، مای اتر والت (MyEtherwallet)، کوینومی (coinomi) و اکسودوس (exodus) بهترین کیف پولهای نرم افزاری به حساب میآیند.
در مقابل کیف پولهای نرم افزاری، ولتهای سخت افزاری قرار میگیرند. این والتها میتوانند داراییهای کاربران را به صورت آفلاین ذخیره کنند. این کیف پولها امنیت بسیار بیشتری نسبت به والتهای نرم افزاری دارند. اگر سرمایه زیادی برای هودل ارز در نظر گرفتهاید؛ توصیه میشود از کیف پول های سخت افزاری برای نگهداری داراییهای خود استفاده کنید. کیف پولهای لجر (ledger)، ترزور (trezor) و سیف پل (safepal) بهترین ولتهای سخت افزاری در مارکت کریپتو هستند.
بهترین رمز ارزها برای هولد (HODL)
انتخاب بهترین ارزها برای هولد (Hodl) بلندمدت به پارامترهای مختلفی وابسته است. کاربران باید بسته به استراتژی معاملاتی خود، رمز ارزهای متعددی را در حوزههای مختلفی بررسی کنند. سرمایه گذاران باید تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال را برای بررسی آینده بلندمدت یک ارز به کار بگیرند تا بتوانند بهترین رمز ارز را برای هودل برگزینند. برخی از رمز ارزهایی که پتانسیل HOLD شدن را دارند؛ موارد زیر هستند:
- بیت کوین: ارز دیجیتال بیت کوین، اولین کوین عرضه شده در مارکت کریپتو است. تقریبا قیمت تمامی رمز ارزها به رفتار قیمتی این ارز وابسته است. زمانیکه بیت کوین وارد روند صعودی میشود، تمام مارکت کریپتو گارد صعودی میگیرند و با رشدهای شارپی همراه میشوند. اگر تصمیم بر هولد ارز را دارید؛ بیت کوین یکی از بهترین گزینهها برای این استراتژی معاملاتی است.
- اتریوم: بعد از بیت کوین، اتریوم بزرگترین رمز ارز بازار کریپتوکارنسی است. اتریوم بستری غیرمتمرکز برای توسعه برنامههای DApp و قراردادهای هوشمند فراهم کرده است. بسیاری از توسعه دهندگان و برنامه نویسان بلاکچین از شبکه اتریوم برای توسعه برنامهها و نرم افزارهای خود استفاده میکنند. اتریوم یکی از ارزهای آینده دار برای HOLD است.
- چین لینک (chainlink): ارز دیجیتال لینک از دیگر ارزهای مناسب برای سرمایه گذاری است. این ارز به کمک قراردادهای هوشمند در بلاک چین و اوراکلها، امکان تبادل داده را بین بلاکچینها و دنیای خارج از آنها فراهم میسازد. درواقع این شبکه امکان تبادل خارج از زنجیره (off-chain) را برای بلاک چینها فعال میکند تا آنها بدین وسیله بتوانند خدمات بهتری به کاربران خود ارائه کنند. عملکرد بی نظیر چین لینک باعث میشود تا آن را یک پروژه مناسب برای هولد ارز دیجیتال در نظر بگیریم.
- پولکادات: شبکه پولکادات، از دیگر پروژههای خوب و آینده دار مارکت کریپتوکارنسی است. این شبکه قصد دارد سازوکاری را پیاده سازی کند که به کمک آن انواع بلاکچینها بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و تبادل داده انجام دهند.
- بایننس کوین: بایننس کوین، کوین بومی اکوسیستم بایننس به حساب میآید. همانطور که میدانید، بایننس بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال است. کاربران در این صرافیها میتوانند انواع رمز ارزها را به کمک ابزارهای معاملاتی مختلف معامله کنند و از تخفیفات معاملاتی این صرافی استفاده نمایند. همچنین توسعه دهندگان میتوانند به کمک این رمز ارز، برنامههای غیر متمرکز (DApp) خود را در بلاک چین بایننس اسمارت چین توسعه دهند.
سخن پایانی
«هولد ارز دیجیتال چیست؟» به نگهداری ارزها در مدت زمان طولانی برای رسیدن به سودهای بسیار زیاد، هولد رمز ارز گفته میشود. HODL یکی از محبوب ترین استراتژیهای معاملاتی در بازار کریپتوکارنسی است. این استراتژی برای تمامی کاربران مبتدی و حرفهای مناسب بوده و به کمک آن، افراد میتوانند سودهای مناسبی کسب کنند.
کاربران به کمک هودل میتوانند به دور از اخبار، هیجانات و شایعات بازار، استراتژی معاملاتی خود را طراحی کنند. برای اجرای استراتژی هودل ابتدا باید شرایط کلی بازار مورد بررسی قرار گیرد، سپس باید حوزههای مختلف بازار کریپتوکارنسی و پتانسیلهای آن شناسایی شوند و از هر کدام پروژههای مطلوب و درخشان انتخاب گردند.
سوالات متداول
هولد ارز دیجیتال یعنی چه؟
به نگهداری بلندمدت رمز ارزها برای کسب سودهای کلان، هودل ارز گفته میشود. کاربران معمولا ارزهایی که در بلندمدت آینده درخشانی دارند را HODL میکنند.
چگونه ارز دیجیتال هولد (Hodl) کنیم؟
افراد برای هودل ارز ابتدا باید چندین مهارت معاملاتی را یاد بگیرند. سرمایه گذاران باید در حوزههایی مانند مدیریت ریسک، روانشناسی معاملات، تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال آموزش ببینند. علاوه بر این سرمایه گذاران باید درباره حوزههای مختلف دنیای کریپتوکارنسی و تکنولوژیهای آن مطالعه داشته باشند.
به عنوان مثال کاربران باید کاربردهای شبکههای بلاک چین و مشکلات حال حاضر آن را به خوبی درک کنند تا بتوانند بهترین پروژهها را انتخاب کنند. بعد از انتخاب پروژه مناسب، کاربران باید بسته به استراتژی معاملاتی خود، رمز ارز مورد نظر خود را در بازه زمانی مشخصی HOLD کنند.
فرق هولد و ترید در چیست؟
در ترید، کاربر از ابزارهای معاملاتی مختلفی استفاده میکند و مدت زمان معاملات کوتاه مدت یا میان مدت است و کاربر رمز ارزی را به مدت طولانی نگهداری نمیکند. اما در هودل ارز دیجیتال، کاربر یک رمز ارز را با نگاه بلندمدت خریداری میکند. کاربران برای هولد (Hodl) ارزهای دیجیتال به ابزارهای معاملاتی نیازی ندارند.
خداقوت
هولد کردن نیازه به تجربه زیاد و بررسی طولانی مدت بازار داره؟
به طور خلاصه برای اجرای استراتژی هودل کردن ابتدا باید شرایط کلی بازار مورد بررسی قرار گیرد، سپس باید حوزههای مختلف بازار کریپتوکارنسی و پتانسیلهای آن شناسایی و از هرکدام پروژههای مطلوب و درخشان انتخاب شوند. برای اجرای استراتژی هودل کردن، توصیه میشود که تمام سرمایه خود را درگیر نکنید و برحسب میزان ریسک، بخشی از دارایی خود را به این استراتژی اختصاص دهید.
هولد کوتاه مدت هم امکان پذیر هست؟
بسته به استراتژی شما داره