ارز inj چیست؟ پروتکل اینجکتیو چگونه کار میکند؟ یکی از مشکلات اصلی در صرافی های غیر متمرکز عدم وجود ابزارهای مشتقات و معاملات فیوچرز، مارجین و غیره است و تریدرهای حرفهای نمیتوانند از این ابزارها در صرافیهای غیرمتمرکز استفاده کنند. این موضوع یک ضعف بزرگ برای صرافیهای غیرمتمرکز محسوب میشود.
پروتکل injective یا اینجکتیو یک صرافی غیر متمرکز (dex) است که به وسیله تکنولوژیهای جدید امنیت و سرعت جابجایی بالایی در تلاش است تا ابزارهای مشتقات و انواع معاملات را برای کاربران خود ایجاد کند. پروتکل اینجکتیو یکی از فعالان جدی در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و برنامه web 3.0 (اینترنت غیرمتمرکز) است و به همین دلیل شرکتهای سرمایهگذاری بزرگی با این پروژه همکاری دارند.
در این مقاله قصد داریم تا با ارز inj، سازوکار و عملکرد آن آشنا شوید.
کاربران گرامی، مطالب درج شده در این مقاله براساس تحقیق و تالیف نویسنده می باشد. با این حال، مسئولیت بررسی دقیقتر و صحت مطلب و موارد ذکر شده، بر عهده شماست و بروکر PCM تضمینی بر این موضوع ندارد.
اینجکتیو چیست؟
پروتکل اینجکتیو یا injective protocol یک صرافی غیر متمرکز است که بر روی شبکه اتریوم طراحی و ساخته شده است. اینجکتیو با استفاده از راه حل لایه 2 سرعت تراکنش بالایی در صرافی خود ایجاد کرده است. injective protocol با استفاده از راه حل لایه دوم توانسته است اتصال به بازار دیفای (DeFi) را در کنار امنیت و سرعت بالا ممکن کند.
در واقع پروتکل اینجکتیو تلاش دارد تا محدودیتهای موجود در صرافیهای غیرمتمرکز را برطرف کند. در اکثر صرافیهای غیر متمرکز مانند یونی سواپ، ابزارهای بازار مشتقات، معاملات مارجین و غیره وجود ندارد و تریدرهای حرفهای به ناچار باید از صرافی های متمرکز استفاده کنند. این موضوع یک ضعف اساسی برای صرافیهای غیر متمرکز محسوب میشود. پروتکل اینجکتیو علاوه بر ایجاد یک صرافی غیر متمرکز با امنیت و سرعت بالا، امکان انجام معاملات فیوچرز، مارجین، اسپات و ابزارهای بازار مشتقات را برای کاربران خود فراهم کرده است.

بنیانگذاران ارز inj یا اینجکتیو
اینجکتیو در سال 2018 توسط اریک چین (eric chen) و آلبرت چون (albert chon) با عنوان injective labs تاسیس شد. اولین محصول injective labs پروتکل اینجکتیو بود که در سال 2020 عرضه شد. اریک چین دارای لیسانس امور مالی است. وی از سال 2017 فعالیت خود را در حوزه بلاک چین آغاز کرد و عضو تحقیقاتی و تحلیلگر AXA بود.
آلبرت چون دارای تحصیلات علوم کامپیوتر است. آلبرت چون قبل از ورود به اینجکتیو، در شرکت آمازون به عنوان مهندس نرم افزار فعالیت میکرد. در حال حاضر آلبرت چون مدیر ارشد فنی پروتکل اینجکتیو است.

توکن inj
ارز دیجیتال اینجکتیو یا inj توکن، توکن بومی پروتکل اینجکتیو است. ارز inj بر روی شبکههای اتریوم و بایننس اسمارت چین با استانداردهای ERC-20 و BEP-20 پیاده سازی شده است. ارز اینجکتیو inj همانند رمزارز بیت کوین، خاصیت ضد تورمی دارد. تعداد کل توکنهای اینجکتیو 100,000,000 است که در حال حاضر تعداد در گردش آن 73,005,554 میباشد. inj توکن به عنوان یک توکن چندمنظوره در پروتکل اینجکتیو است که دارای کاربردهای زیر میباشد:
1. حاکمیت اکوسیستم
کنترل و مالکیت پروتکل اینجکتیو توسط دارندگان ارز inj انجام میشود. در واقع کاربران با داشتن توکن inj میتوانند درباره تغییرات پلتفرم اینجکتیو رای بدهند. معمولا رای گیری در پروتکل اینجکتیو درباره آپدیتها و تغییرات پروتکل اتفاق میافتد.
2. کارمزد شبکه
کاربران در صرافی اینجکتیو به وسیله توکن inj کارمزد تراکنشها را پرداخت میکنند. حدود 60 درصد از توکنهای دریافت شده برای خرید مجدد و توکن سوزی مورد استفاده قرار میگیرد.
3. پرداخت پاداش
توکن inj قابلیت استیکینگ دارد و کاربران میتوانند به وسیله استیک کردن ارز اینجکتیو inj به کسب سود برسند. پروتکل اینجکتیو به منظور پرداخت پاداش به کاربران، از توکن inj استفاده میکند.
4. امنیت
هنگامی که توکنهای inj استیک میشوند، عملکرد شبکه بهبود پیدا میکند. نکتهای که باعث میشود تا توکن inj علاوه بر ابزاری برای پاداش و استیک کردن، باعث افزایش امنیت شبکه شود. علاوه بر این inj توکن علاوه بر افزایش قدرت و امنیت شبکه، عرضه در گردش پروتکل اینجکتیو را کاهش میدهد.

نحوه عملکرد پروتکل ارز inj
پروتکل اینجکتیو با ایجاد یک صرافی غیرمتمرکز در تلاش است تا امور مالی غیرمتمرکز مانند معاملات فیوچرز، مارجین، اسپات، ابزارها مشتقه و غیره را برای کاربران خود فراهم کند. پروتکل اینجکتیو برای ارائه خدمات به کاربران دارای چهار بخش اصلی در هسته خود است. این چهار بخش هرکدام وظایف خاصی را بر عهده دارند و به عملکرد شبکه کمک میکنند. چهار بخش اصلی پروتکل اینجکتیو شامل موارد زیر میباشد:
1. صرافی غیرمتمرکز اینجکتیو (injective exchange)
یکی از مهمترین بخشهای پروتکل اینجکتیو صرافی غیرمتمرکز اینجکتیو است. در این صرافی کاربران میتوانند از قیمت لحظهای، حجم معاملات، معاملات روزانه رمزارزها، ابزارهای تحلیل تکنیکال برای جابجایی داراییهای خود استفاده کنند. همچنین کاربران میتوانند توکن inj را در این صرافی استیک کنند و در نقدینگی این صرافی سهیم باشند.
نحوه عملکرد و تغییرات صرافی اینجکتیو در دست تامینکنندگان نقدینگی این صرفی است. در واقع کاربران با شرکت در استخر های نقدینگی این صرافی میتوانند درباره عملکرد صرافی اظهار نظر کنند. صرافی اینجکتیو از قراردادهای هوشمند AMM برای استخرهای نقدینگی خود استفاده میکند. این ویژگی باعث میشود تا این پلتفرم به کمک قرارداد هوشمند بتواند عملکرد بهتری را برای کاربران خود ایجاد کند.
2. اینجکتیو چین (injective chain)
اینجکتیو چین یا injective chain یک زنجیره جانبی لایه دوم است که به منظور اتصال بلاک چین کازماس (cosmos) استفاده میشود. اینجکتیو چین زیرساخت برنامههای دیفای نسل بعدی است که به صورت کاملا غیرمتمرکز اجرا میشود. در واقع اینجکتیو چین برای اجرای برنامههای امور مالی غیرمتمرکز نسل بعد طراحی شده است.
عملکرد اینجکتیو چین بدین صورت است که از دفترهای سفارش غیرمتمرکز، تطبیقی از سفارش و محیط اجرای سفارش برای برنامههای دیفای استفاده میکند. به کمک اینجکتیو چین این زنجیره میتواند از محیطهای EVM پشتیبانی و از راه حل لایه دوم برای بهبود عملکرد پروتکل اینجکتیو استفاده کند.

3. اینجکتیو فیوچرز (injective futures)
اینجکتیو فیوچرز یا injective futures یک پروتکل برای ایجاد قراردادهای هوشمند فیوچرز است. این قراردادها به صورت غیرمتمرکز هستند و برای استفاده از ابزارهای مشتقه در بازاری همتا به همتا استفاده میشود. اینجکتیو فیوچرز برای ایجاد بازار مشتقه طراحی شده است و کاربران میتوانند با استفاده از ابزارهایی همانند اهرم یا لوریج در یک بازار مشتقه غیرمتمرکز فعالیت کنند.
4. حاکمیت اینجکتیو (injective governance)
آخرین بخش از پروتکل اینجکتیو، حاکمیت اینجکتیو یا injective governance است. کاربران میتوانند درباره تغییرات پلتفرم اینجکتیو و آپدیتهای آن تصمیمگیری کنند. کاربران در پلتفرم injective با داشتن توکن inj حق رای دارند و میتوانند نظرات خود را با کاربران به اشتراک بگذارند. همچنین کاربران میتوانند توکن inj را استیک کنند و به کسب سود برسند. بنابراین برای شرکت در اکوسیستم اینجکتیو کاربران باید inj توکن را تهیه کنند.

سرویسهای پروتکل ارز inj
پروتکل اینجکتیو با ارائه خدمات متنوعی در تلاش است تا کابران به صورت غیرمتمرکز از ابزارهای حرفهای مالی نظیر ابزارهای مشتقه استفاده کنند. اینجکتیو علاوه بر ایجاد یک صرافی غیرمتمرکز، با ارائه سرویسهای مختلف بستری مناسب برای توسعه دهندگان ایجاد کرده است تا بتوانند سرویسهای مختلفی را توسعه دهند. برخی از مهمترین سرویسهای اینجکتیو شامل موارد زیر است:
1. بریج (bridge)
سرویس بریج یکی از پرکاربردترین سرویسهای پلتفرم ارز inj است. کاربران به وسیله بریج میتوانند توکنهای خود را در شبکههای اینجکتیو و اتریوم منتقل کنند. در واقع سرویس بریج پلی بین شبکه اینجکتیو و اتریوم است که کاربران بتوانند به راحتی داراییهای خود را در این دو شبکه جابجا کنند.
2. اکوسیستم اینجکتیو (injective ecosystem)
به وسیله سرویس اکوسیستم اینجکتیو کاربران میتوانند پروژههای بلاک چینی خود را در شبکه اینجکتیو راه اندازی کنند. این پروژهها اغلب برای ارتباط بیشتر با صرافیهای غیرمتمرکز ایجاد میشود. پروژههایی که با استقبال کاربران مواجه شود، کمکهای مالی دریافت میکند. علاوه بر کاربران در اکوسیستم ارز inj میتوانند برای بهبود شبکه اینجکتیو همکاری داشته باشند و به توسعه آن کمک کنند.
3. صندوق بیمه (insurance fund)
سرویس صندوق بیمه یا insurance fund برای حفظ دارایی کاربرانی که در قراردادهای دائمی یا معاملات فیوچرز ترید میکنند، طراحی شده است. هنگامی که کاربران در معاملات فیوچرز در معرض خطر لیکویید شدن باشند، میتوانند از سرویس insurance fund استفاده کنند. در واقع در معاملات فیوچرز زمانی که کاربر در حال لیکویید شدن باشد، معامله آن در قیمت مارکت بسته نمیشود و صرافی معامله را در قیمتی بالاتر یا پایینتر از قیمت بازار انجام میدهد.
با این کار اختلاف قیمتی که بین قیمت مارکت و بسته شده معامله وجود دارد، بین صرافی و فردی که معامله را درست پیش بینی کرده است، تقسیم خواهد شد.

اهداف و ویژگیهای ارز inj
به صورت کلی پروتکل اینجکتیو برای تحقق 3 هدف مهم وارد بازار کریپتوکارنسی شد:
- ایجاد پلتفرمی غیرمتمرکز برای معاملات فیوچرز، اسپات، مارجین و غیره که تریدرهای حرفهای بتوانند به سادگی از این ابزارها استفاده کنند.
- ایجاد پلتفرمی غیرمتمرکز برای اتصال شبکههای اتریوم، کازماس و بایننس اسمارت چین. این کار به منظور تسهیل معاملات بین شبکههای گفته شده انجام میشود تا معاملات کاربران تنها به یک شبکه محدود نشود و بتوانند به سادگی داراییهای خود را در بین شبکهها جابجا کنند.
- طراحی محیط کاربری ساده برای ایجاد یک صرافی غیرمتمرکز تا کاربران بتوانند به سادگی معاملات خود را انجام دهند.
در حال حاضر پروتکل اینجکتیو توانسته است گامهای مهمی برای تحقق اهداف خود بردارد. اکوسیستم اینجکتیو با استفاده از راهکارهای مناسب یک پروتکل کاملا غیرمتمرکز را ایجاد کرده است که به وسیله دفترسفارش غیرمتمرکز، میتواند معاملات را با سرعت بالایی انجام دهد. اگر پروتکل اینجکتیو بتواند مسیر توسعه خود را در سالهای آتی ادامه دهد، بدون شک قیمت اینجکتیو پروتکل در سالهای پیش رو با رشد همراه میشود.

صرافیها و کیف پولهای مناسب برای ارز inj
اگر قصد سرمایهگذاری ارز اینجکتیو را دارید، میتوانید این رمزارز را در اکثر صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز مانند کوکوین (kucoin)، بایننس (binance)، هیوبی گلوبال (huobi global)، یونی سواپ (uniswap) و غیره خرید و فروش کنید. همچنین با ورود به صرافی غیرمتمرکز اینجکتیو (injective exchange) علاوه بر دسترسی به قیمت اینجکتیو پروتکل و سایر رمز ارزها، میتوانید از امکانات دیگر این صرافی نظیر ابزارهای مشتقه، معاملات فیوچرز و غیره استفاده کنید.
در حال حاضر کیف پولهای زیادی از رمز ارز inj پشتیبانی میکنند. بهترین کیف پولها برای هولد کردن و سرمایهگذاری برای اینجکتیو شامل موارد زیر است:
1. لجر (ledger):
کیف پول سخت افزاری لجر یکی از معروفترین کیف پولهای بازار کریپتوکارنسی است. کیف پول سخت افزاری لجر با داشتن امنیت بالا برای سرمایهگذاری بر روی رمزارزها بسیار مناسب است. کیف پول لجر داری دو مدل نانو ایکس (nano x) و نانو اس (nano s) میباشد که هر دو مدل از رمزارز اینجکتیو پشتیبانی میکنند.
2. تراست والت (trust wallet):
تراست ولت یک کیف پول نرم افزاری متن باز است که در بین کاربران بازار کریپتو بسیار محبوب میباشد. کاربران از طریق این کیف پول میتوانند به سادگی داراییهای خود را جابجا و ذخیره کنند. تراست ولت با امنیت بالای خود، یکی از بهترین کیف پولها برای نگهداری رمزارز اینجکتیو محسوب میشود.
3. اتمیک والت (atomic wallet):
کیف پول اتمیک والت، یک کیف پول نرم افزاری است که در سیستمهای موبایل و دسکتاپ قابل اجراست. این کیف پول با امنیت بسیار بالای خود بستری مناسب برای ذخیرهسازی رمز ارزها فراهم کرده است.
علاوه بر کیف پولهای موجود، پروتکل اینجکتیو دارای کیف پول اختصاصی اینجکتیو والت (injective wallet) است که کاربران میتوانند توکنهایی که در صرافی اینجکتیو پشتیبانی میشوند را در این کیف پول نگهداری کنند.

جمع بندی
پروتکل اینجکتیو یا injective protocol یک صرافی غیرمتمرکز است که در تلاش است تا بتواند ابزارهای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) مانند ابزارهای مشتقه، معاملات فیوچرز، مارجین، اسپات و غیره را به صورت غیرمتمرکز برای کاربران خود فراهم آورد. بسیاری از تریدرهای حرفهای به دنبال معاملات حرفهای مانند فیوچرز هستند. این معاملات در اکثر صرافیهای غیرمتمرکز امکان پذیر نیست و آنها مجبور هستند تا در صرافیهای متمرکز ثبت نام و احراز هویت کنند.
اینجکتیو با هدف ایجاد بستری غیرمتمرکز برای استفاده از ابزارهای حرفهای مالی تلاش میکند تا علاوه بر ابزارهای تحلیل تکنیکال، حجم معاملات و قیمت لحظهای ابزارهای مشتقه را برای کاربران فراهم کند تا آنها بتوانند در معاملات روزانه خود از این ابزارها استفاده کنند. در این مقاله تلاش کردیم تا با فلسفه اینجکتیو و عملکرد آن آشنا شوید.
کیف پول اینجکتیو والت از این سه تا کیف پولی که گفتید امنیت کمتری داره؟
هر کیف پول ویژگی متفاوتی داره و کیف پول های گفته شده طرفدار بیشتری دارند
کیف پول اینجکتیو نرم افزاریه؟
بله