در دنیای امروز، سیستم‌های مالی از حالت سنتی خود خارج شده‌اند و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده‌اند. یکی از پیشرفت‌های سیستم‌های مالی، اختراع ارز دیجیتال و شبکه بلاک چین می‌باشد. تعداد ارزهای دیجیتالی که امروزه در بازار مورد معامله قرار می‌گیرند بسیار زیاد است که یکی از این ارزهای دیجیتال معتبر، ارز یرن فایننس نام دارد.

در این مقاله قصد داریم تا ابتدا به بررسی مفهوم و تاریخچه ارز دیجیتال یرن فایننس بپردازیم و سپس، کاربردها و ویژگی‌های این ارز دیجیتال را بیان نماییم. اگر شما هم علاقه دارید تا با رمز ارز فوق، بیشتر آشنا شوید و از مزایا و معایب آن، مطلع گردید، تا پایان با ما همراه باشید.

ارز یرن فایننس چیست؟

ارز یرن فایننس یا Yearn finance با نماد YFI، رمزارزی می‌باشد که بر روی شبکه بلاک چین اتریوم توسعه یافته است. هدف اولیه از ایجاد این رمز ارز، تسهیل فرآیند برقراری ارتباط کاربران معمولی با پروتکل‌های دیفای می‌باشد. یکی از مشهورترین پروتکل های دیفای، Yearn.finance است که نامی مشابه با ارز دیجیتال یرن فایننس دارد. این پروتکل، ارز YFI کاربران را به صورت اتوماتیک در سیستم‌های ارائه وام (آوه Aave، کامپاند Compound و Dydx) سرمایه گذاری می‌کند و میزان سود از خرید رمز ارز فوق را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد.

نکته جالب توجه در مورد ارز YFI، سیستم مدیریتی این ارز دیجیتال است. اکثر رمزارزها توسط گروهی انحصاری از افراد مدیریت می‌شوند اما یرن فایننس توسط تمامی افرادی که بر روی ارز دیجیتال فوق سرمایه گذاری کرده‌اند، کنترل می‌گردد.

نکته‌ای دیگر اینکه، ارز یرن فایننس در ابتدا دارای فازهای پیش استخراج و یا عرضه اولیه کوین ICO نبود و تا به امروز، 30 هزار توکن از آن ایجاد شده است. شما برای کسب این رمزارز دو راه در پیش رو دارید: خرید اینترنتی از صرافی‌های معتبر و یا تامین نقدینگی یکی از بسترهای این ارز دیجیتال.

تاریخچه ارز یرن فایننس

تاریخچه یرن فایننس به سال 2020 میلادی باز می‌گردد. در این سال، ارز دیجیتال فوق توسط شخصی به نام Andre Cronje ایجاد شد. آندره کرونژ، دانشجوی رشته حقوق بود اما تحصیلات خود را به پایان نرساند و تصمیم گرفت تا یک دوره آموزشی علوم کامپیوتر را بگذراند. این شخص موفق شد تا در مدت زمانی بسیار کوتاه و با نمره عالی، دوره کامپیوتر خود را به پایان برساند و به همین دلیل، مسئولان موسسه محل تحصیلش به او پیشنهاد استخدام در موسسه خود را دادند. با این حال، آندره کرونژ پیشنهاد آنها را رد کرد و در حوزه ارزهای دیجیتال مشغول به کار شد.

پس از شروع به کار در حوزه ارزهای دیجیتال، ایده‌ اولیه توسعه یک رمزارز در ذهن آندره کرونژ ایجاد گردید. بعد از ایجاد رمزارز، این شخص سرمایه خود و برخی از اطرافیانش را وارد پروژه یرن فایننس کرد و به منظور ایجاد ارتباط بیشتر بین رمزارز خود و پروتکل‌های دیفای، با مجموعه‌هایی مانند Aave و Curve، قراردادهایی را امضا نمود.

هدف اصلی آقای آندره کرونژ از ایجاد ارز یرن فایننس، تنها یک عقده بود. این شخص عقیده داشت که پروتکل‌های دیفای در دنیای امروز، بسیار پیچیده و پیشرفته شده‌اند و سرمایه گذاران عادی در بازار رمزارزها امکان استفاده از این پروتکل‌ها را ندارند. به همین دلیل، آندره کرونژ تصمیم گرفت تا با ایجاد yearn finance، ارتباط بین دیفای و کاربران را تسهیل کند تا کاربران مبتدی نیز بتوانند از بازار ارزهای دیجیتال به کسب درآمد بپردازند.

نکته‌ای دیگر اینکه، اکثر توسعه دهندگان ارزهای دیجیتال، مقدار مشخصی از توکن‌ها را برای خود نگه می‌دارند تا در صورت افزایش قیمت، از طریق فروش آنها به درآمد بالایی برسند. با این حال، آندره کرونژ در ابتدای ایجاد یرن فایننس، چنین اقدامی را انجام نداد و همانند یک سرمایه گذار عادی، اقدام به خرید این رمزارز کرد.

ارز یرن فایننس چگونه کار می کند؟

ارز یرن فایننس چگونه کار می کند؟

همانگونه که در قسمت‌های قبل نیز توضيح دادیم، ارز یرن فایننس از پلتفرم‌های اعطای وام مختلفی مانند Aave، Compound و DyDx استفاده می‌کند اما چگونه؟

هنگامی که یک شخص سرمایه خود را به خرید رمزارز YFI اختصاص می‌دهد، سیستم مالی رمزارز فوق به ازای میزان سرمایه، مقدار مشخصی از یک استیبل کوین را خریداری می‌نماید و فرآیند استیکینگ آن در یکی از پروتکل‌های Aave ،Compound و یا DyDx را انجام می‌دهد. این پروتکل‌های مالی در بازه‌های زمانی مختلف، مبلغ مشخصی را تحت عنوان سود پرداخت می‌نمایند که به صورت مستقیم به حساب سرمایه گذار این ارز واریز می‌گردد.

نکته دیگر اینکه، استیبل کوین‌هایی که Yearn finance از آنها پشتیبانی می‌کند، USDT، sUSD، TUSD، USDC و DAI می‌باشند. انتخاب نوع استیبل کوین و نوع پلتفرم اعطای وام بر عهده یرن فایننس است. سیستم این ارز به صورت خودکار، استیبل کوین و پلتفرم اعطای وامی را انتخاب می کند که بیشترین میزان سود را به کاربران پرداخت می‌نمایند. به همین دلیل، ممکن است در آینده، لیست استیبل کوین‌ها و پلتفرم‌هایی که یرن فایننس با آنها همکاری می‌کند، دچار تغییر شود.

نکته آخر اینکه، سیستم ارز دیجیتال یرن فایننس این توانایی را دارد تا بنا به صلاحدید خود و به منظور کسب سود بیشتر برای کاربر، سرمایه‌های موجود را در بازه‌های زمانی مختلف، در صندوق پلتفرم‌های وام دهی متفاوتی واریز نماید. این عمل به هیچ عنوان سودی را به سیستم این رمزارز نمی‌رساند و تنها به نفع کاربر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: ارز USDC یا USD Coin چیست؟

بررسی کاربردهای ارز یرن فایننس YFI

یرن فایننس، رمزارزی می‌باشد که ورود تمامی کاربران بازار ارزهای دیجیتال به پروتکل‌های دیفای را امکان پذیر کرده است. هر شخص با هر سطح دانشی که داشته باشد، می‌تواند ارز دیجیتال یرن فایننس را خریداری کند و حداکثر میزان سود را از پلتفرم‌های وام دهی مرتبط با آن دریافت نماید.

البته ارزش ارز YFI نیز طی سال‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی را تجربه کرده است. این موضوع بدین معنا می‌باشد که علاوه بر کسب سود از پلتفرم‌های وام دهی، کاربران می‌توانند از افزایش ارزش ارز فوق نیز به کسب درآمد بپردازند.

ارز یرن فایننس چه ویژگی هایی دارد؟

ارز یرن فایننس چه ویژگی هایی دارد؟

ارز یرن فایننس دارای 3 ویژگی اصلی است که از طریق آن‌ها، شما می‌توانید توکن این ارز را به دست آورید:

  • ویژگی اول: شما می‌توانید با پرداخت مبلغی خاص به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز یکی از بخش‌های پلتفرم این ارز به نام Curve Finance، توکنی به نام yCRV را به دست آورید. توکن yCRV را می‌توان به راحتی به توکن YFI تبدیل کرد.
  • ویژگی دوم: در این پلتفرم، پروتکلی به نام Balancer وجود دارد. اگر شما از طریق این پروتکل، توکن‌های DAI و YFI که توکن های یرن فایننس هستند را خریداری کنید، توکن BAL را دریافت خواهید کرد. توکن BAL نیز به راحتی به YFI تبدیل می‌شود.
  • ویژگی سوم: در پروتکل Balancer، شما می‌توانید با خرید توکن YFI و توکن yCRV، توکنی به نام BPT را کسب نمایید. این توکن به آسانی به توکن یرن فایننس تبدیل می‌شود.

البته به این موضوع دقت کنید که تمامی توکن‌های YCRV، BAL و BPT به تنهایی در بازار ارزهای دیجیتال قابل فروش هستند اما به منظور ساده سازی فرآیند معامله، بهتر است تا آنها را به توکن یرن فایننس تبدیل کرد.

مزایای ارز دیجیتال یرن فایننس

  • ارز YFI از فرآیند ییلد فارمینگ پشتیبانی می‌کند. در چنین حالتی، کاربران نقدینگی مورد نیاز شبکه یرن فایننس را افزایش می‌دهند و پاداش از طریق ارائه توکن به حداکثر می‌رسد.
  • امنیت شبکه YFI بسیار بالا است.
  • ارز دیجیتال یرن فایننس از بازارساز خودکار amm پشتیبانی می کند. در چنین حالتی، قراردادهای هوشمند به جای واسطه، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • ارز Yearn finance، امکان استفاده از ویژگی‌های پیچیده دیفای را برای تمامی کاربران فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: پیش بینی آینده یرن فایننس YFI

معایب ارز دیجیتال یرن فایننس

  • ارز یرن فایننس ممکن است در برخی از بازه‌های زمانی، نوسانات قیمتی بالایی داشته باشد.
  • در صورت فراموشی رمز ورود به کیف پول، ارز دیجیتال yearn finance شما از بین خواهد رفت.
  • تراکنش‌های مالی در شبکه YFI، پس از انجام قابل لغو نیستند.
کیف پول ها و صرافی های ارز یرن فایننس

کیف پول ها و صرافی های ارز یرن فایننس

ارز یرن فایننس یکی از رمز ارزهای معتبر در بازار ارزهای دیجیتال می‌باشد که با وجود گذشت مدت محدودی از زمان ایجاد آن، درصد بالایی از حجم معاملات بازار را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل، صرافی‌های معتبر بسیاری این رمزارز را لیست کرده‌اند. در این بخش از مقاله، ابتدا کیف پول‌هایی که از رمز ارز دیجیتال YFI پشتیبانی می‌کنند را به شما معرفی خواهیم کرد و سپس، صرافی‌هایی که در آنها معامله yearn finance امکان پذیر است را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کیف پول های سازگار با ارز YFI

صرافی های دارنده ارز YFI

  • صرافی غیر متمرکز SushiSwap
  • صرافی غیر متمرکز یونی سواپ UniSwap
  • صرافی غیر متمرکز dydx (توسعه دهنده ارز dydx)
  • صرافی متمرکز بایننس
  • صرافی متمرکز کوکوین
  • صرافی متمرکز کوین بیس

سخن پایانی

در این مقاله، ارز دیجیتال یرن فایننس را به صورت جامع بررسی کردیم. این ارز دیجیتال، با هدف ساده سازی فرآیند استفاده از پروتکل های دیفای ایجاد گردید و امروزه به یکی از رمزارزهای ارزشمند بازار تبدیل شده است. از جمله ویژگی‌های برجسته این ارز، خودکارسازی فرایندهای پیچیده مالی و ارائه راهکارهای ساده برای کاربران است.
یرن فایننس نه تنها مدیریت مالی برای کاربران را از طریق استراتژی‌های سرمایه گذاری متنوع و صندوق‌های هوشمند، آسان‌تر نموده، بلکه توانسته در اکوسیستم دیفای مشارکت بیشتری ایجاد نماید. با این حال، همچون سایر پروژه‌های حوزه کریپتو، ارز دیجیتال YFI نیز با چالش‌هایی مثل نوسانات بازار، ریسک‌های امنیتی و مقررات سختگیرانه مواجه است. کاربران باید قبل از سرمایه گذاری، نسبت به چالش های ذکر شده آگاهی کافی داشته باشند و در تصمیم گیری خود دقت لازم را به کار بگیرند.

سوالات پایانی